L'Angelica Argánolaj Tusfürdő
Ár: | 1499 Ft | Kategória: | Tusfürdők | |||
Kiszerelés: | 250 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | DM, bioboltok | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: siss, az összetevőket feltöltötte: juditkaa70, Módosítva: 2019. október 29.
Lelőhely: | DM, bioboltok | |
Kategória: | Tusfürdők | |
Az argánolaj egy értékes, hidratáló, antioxidáns és puhító tulajdonságokkal rendelkező természetes olaj. Tápláló anyagokban és
esszenciális zsírsavakban gazdag, hatékonyan segít a sejtek öregedési folyamatának ellensúlyozásában. A L’Angelica tusfürdő argánolajjal ideális a száraz és fakó bőr számára, segít a bőr természetes hidratáltságának és puhaságának megőrzésében, miközben gazdag illatával kényeztet. Gyengéd formulája parabénmentes, vazelinmentes, szilikonmentes, GMO-mentes.
Water / Aqua
Yellow 5 Lake / CI 19140
Yellow 6 Lake / CI 15985
CI 28440
sz
A flakonból illatolva kicsit másra számítottam. Használat közben az illata egy arab férfi parfümre emlékeztet. Párom szerint retró arcszesz... a nagypapája használt ilyet. Szerencsére nem marad meg fürdés után, enyhén érezni csak az illatmaradványt egy rövid ideig.
Gél állagú, áttetsző mézszínű formula. Elhasználom, de nem fogom újravenni a számomra férfias illata miatt.
A fő pozitívuma: nem szárít.

A fő pozitívuma: nem szárít.

Nagyon erős az illata, szinte parfümként tapad az emberhez, még az ágyba is elkísér. A tusolópamacs egész nap illatozik tőle a fürdőben. Nekem tetszik, de a párom szerint olyan, mint a nagyanyja régi kölnije. Nem a kedvencem, mégis napok óta mindig ezt veszem elő. Fura.

Impulzusból vettem meg mert tetszett az illata meg hát imádom az argán olajos tusfürdőket, testápolókat és minden egyebet. Mikor azonban élesben is kipróbáltam a bőrömön már abszolút nem volt jó az illata, nagyon erős volt (ami tekintve hogy milyen sok parfume van benne talán nem is meglepő) és már-már inkább mondtam volna büdösnek, szóval két használat után tovább is paszoltam anyámnak, hátha neki tetszik.

Up.: Azóta talán az ötödik dobozzal fogyasztom, szeretem ezt az illatot, amit hagy a bőrön, edzés után az izzadságtól tikkadt pórusaimnak felüdülés ez a finom (de nem smirglipapíros) érzés...:)
Kerestem valami tusfürdőt, aminek viszonylag jó összetevői vannak, és a szahara-száraz bőrömön is jól teljesít. Az illata nagyon különleges, olyan krémes keleties, imádom, másnap reggel is érzem magamon, már a második dobozzal fogyasztom. A bőrt nem szárítja, habár a hidratálást nem kifejezetten érzem rajta, azonban tisztának érzem magam a használata után. A dm-ben olyan 5-600 ft, míg az auchanban 999.

Az összetevői lehetnének jobbak, az illata telitalálat iszonyat finom, intenzív mégsem erős, egy az egyben a Dove argán olajos krémtusfürdőjére hajaz.

Évekkel ezelőtt kezdtem el használni a Macadamia-t de akkor még boltban nem lehetett kapni, hanem kintről hozták be fillérekért az 500 ml-st. Imádtam! Mennyei illata volt. A napokban láttam,hogy már Auchanban is több féle illatban lehet kapni. DM-ben vettem Argán olajosat aminek szintén nagyon fincsi illata van és tartós a bőrömön.

Igazi klasszikus orientalis illata van, ami nekem tusfurdoben oke, parfumben nem hasznalnam. Ajandekba kaptam es nagyon szerettem, ugy vettem eszre, jol taplalja a szaraz boromet igy telen.

Kicsit erősebb az illata, viszont nem tart sokáig. De a bőröm kevésbé száraz, puhább lett már az első használat után. Úgyhogy tetszik :)

Nekem túl erős az illata, viszont a bőröm szereti, puha, selymes tőle.

Nekem túl erős az illata, viszont a bőröm szereti, puha, selymes tőle.

Antioxidánsok: Argania Spinosa (Argan) Kernel OilGyulladáscsökkentők: Calendula Officinalis (Pot Marigold) Flower Extract
Hidratálók: Propylene Glycol, Lactic Acid
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid
Emolliensek: Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil
Emulgeálószerek: Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate
Tisztítószerek: Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Sodium Lauroyl Glutamate
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Benzyl Alcohol, Eucalyptus Globulus Leaf Extract, Linalool
Színezékek: Yellow 5 Lake / CI 19140, Yellow 6 Lake / CI 15985, CI 28440
Tartósítószerek: Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone
Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer. Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az...), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.
Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.
Gyengéd felületaktív anyag, amely természetes és újrahasznosítható forrásokból származik. Kókusz olaj és glutaminsav reakciójából jön létre, jól tisztít és habzik és az érzékeny bőr is jól tolerálja.
Forrás: ITT
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.
A fitinsav (phytate acid) só formája, a kozmetikumokban ún. kelátképzőként (chelating agent) használják. Ez azt jelenti, hogy fémes jellegű vegyületekkel keveredve képes megelőzni azok bőrfelszínre vagy hajra tapadását, és azt, hogy valamiféle elszíneződést okozzanak. Ezenkívül erősíti a tartósítók baktériumok és más apró organizmusok elleni harcát, és hozzájárul az összetevők stabilitásának megőrzéséhez is.
Elektromos töltődést megakadályozó és felületi hártya képző anyag, melyet elsősorban hajápolókban használnak, de találkozhatunk vele szappanokban és tisztítókban is. Ez egy polyquarternium által alkotott (utolsó) generáció, amelynek az a különleges tulajdonsága, hogy fényt adjon a hajnak. Biztosítja a haj simaságát, csökkenti a "ragadósságát".
Argán olaj. Más növényi olajokhoz hasonlóan számos a bőr számára hasznos anyag forrása: lipidek, zsírsavak és antioxidánsok (E vitamin, ferulic sav) is találhatók benne. Az egyik legjobb növényi olajként van számon tartva, E vitamin tartalma állítólag 3-szorosa az olíva olajénak. A benne lévő omega-6 és omega-9 zsírsavaknak gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van, valamint segítenek a bőr rugalmasságának fenntartásában. További info itt.
Százlevelű rózsa virágának a kivonata. A CosIng besorolása szerint tonizáló, szövetösszehúzó, maszkoló (kellemetlen íz, illat semlegesítése) és általános bőrjavító összetevő. A Dermaxim szerint ez a vizes kivonat hasonló a rózsa olajhoz. Bár kevésbé koncentrált, mint az illóolaj, a hatása hasonló.
Az orvosi körömvirág virágának a kivonata. A körömvirágnak számos pozitív hatása van a bőrünkre, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, bőrápoló tulajdonságú. Kozmetikumokban mindezen hatások együtteséért alkalmazzák, noha a hivatalos megfogalmazás szerint csak bőrápolónak nevezik. Gyakorlati tapasztalatok szerint nagy koncentrációban alkalmazva az igénybe vett bőrt kiválóan regenerálja. Használatakor vigyázzunk a fészkesvirágzatúakkal kapcsolatos allergiákra.
A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.
Methylisothiazolinone-nal kombinálva Kathone CG márkanév alatt kapható tartósítószer kombináció, melyet a 70-es években vezettek be. Gyakran okoz bőrirritációt, aminek révén ma már leginkább csak lemosható termékekben használják.
Egy viszonylag irritáló hatású tartósítószer, melyet ma már leginkább csak lemosható termékekben használnak.
Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.