Lancôme

Ár:   11 290 Ft   Kategória:   Sminkek arcra
Kiszerelés:   13 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   parfümériák   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: orchidea8627, az összetevőket feltöltötte: juditkaa70, Módosítva: 2021. október 7.

Ár:   11 290 Ft
Kiszerelés:   13 ml
Lelőhely:   parfümériák
Kategória:   Sminkek arcra

• csökkenti a bőrhibákat
  • könnyű textúrája nem emeli ki a ráncokat
  • egyesíti az arcbőr árnyalatát
  • nem tömíti el a pórusokat
  • könnyen alkalmazható

20 árnyalatban kapható

VÁSÁROLD MEG

Ár: 5.000 Ft , Eladó: DorkaBazar
Állapot: 1-szer próbált, Helyszín: Budapest, XI., fizetés: Foxpost, Posta, személyesen Allee, Budaörs

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

banita4

2023. február 6.

Update 2023.02.
Jöttem, hogy majdnem 1 év használat után még egy kicsit dicsérjem és csodálkozom, hogy többeknek ennyire nem jött be. Meg kell védenem, nekem nem változott a véleményem, sőt. Számomra az eddigi legjobb korrektor pedig próbáltam sokfélét, olcsóbbat, drágábbat egyaránt.
Nekem nagyon szépen fed (vannak karikáim), nem maszkos, nem szárít, nem ül bele a ráncokba. Most télen is szeretem használni pedig jóval szárazabb a bőröm ilyenkor. Napi szinten használom, nagyon szépen működik a Shiseido alapozómmal és az Inglot színezett krémemmel is. Tartós, főleg ha púderezem. Lehet csak szerencsém van de nekem nagyon bejött hosszú távon is, pedig sokszor kiszeretek ennyi idő alatt az elején kedvelt termékekből de ez számomra újravevős.

2022.03.
Egy másik, Dior korrektort néztem ki de sajnos nem volt az üzletben így kicsit tovább nézelődtem. Több videóban is pont a két korrektort hasonlítják össze és elég hasonló a végeredmény. Ahogy az üzletben kipróbáltam, a szín szépen passzolt, a finish tetszett, gondoltam teszek egy próbát. 13 ml, ami szerintem nagyon szép mennyiség, jó darabig elég lesz.
Szép fedése van de nekem picit mattabb mint amit mostanában szeretek, nyáron viszont lehet jó lesz amikor nem olyan száraz a bőröm. Nem ül bele egyébként a ráncokba, nem szárít. Magas fedésű de nem maszkos, ha csak ezt teszem fel egy kis krém bronzerrel, úgy is nagyon szép és meglepően tartós a végeredmény. Nagyon kevés kell belőle, könnyen lehet bánni vele. Kissé impulzusvásárlás volt (általában nem veszek olyan terméket amiről itt nincs vélemény) de ez most úgy néz ki bejött, elégedett vagyok :)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. február 6.

Update 2023.02.

2022.03.

sndr_

2023. január 10.

Túlhypeolt túlárazott sz*r. A fedése egy semmi, száraz lesz tőle a szemem alatt, és bárhol ahova kenem (zsíros a bőröm btw). 12 ezer forintért szerintem egy vicc, de még 1000-ért is 😂 Nagyon csúnyán betöredezik, maximum 16 éves hamvas arcbőrre tudom elképzelni. Nagyon nagyot csalódtam, nem ajánlom

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. január 10.

balkri

2022. december 11.

Nincsenek sötét karikáim csak a szemkörnyékemre szerettem volna egy korrektort, aminek könnyű a fedése és a legkevésbé ül bele a ráncokba. Az eladó ezt ajánlotta én pedig 02-es árnyalatban adtam neki egy esélyt.
Praktikus kiszerelés széles színválaszték. Könnyű felvinni igaz én az aplikátort szokatlanul nagynak találom így ecsettel viszem fel. Nekem, ha nem fixálom színtelen porpúderrel, akkor elmászkál, ha fixálom szépen tart. Természetesen beleül a ráncokba, de hát szeretek mosolyogni így megtanultam belük együtt élni. Számomra nem nélkülözhetetlen így ha elfogy nem tervezem újra venni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2022. december 11.

Timi01

2022. november 28.

Jééé, tud a Lancome nem agyonparfümözött sminket is a piacra dobni?! Nem értem, hogy ha itt sikerült, akkor az alapozójával miért bánt el olyan csúnyán.
Szerettem volna találni egy olyan korrektort, ami ad egy bázist az alapozónak, ezen viszont csúnyán elmászkál. Lehet, hogy azért van mert szem alá kenve viszont nem ül bele a ráncokba, tehát gondolom nem matt, amiben megragad a rá kent alapozó, hanem kicsit “zsírosabb”. Csakhogy nem ezért vettem, a leírásában sem kizárólag szem alá ajánlják. Nem rossz de azért vettem, hogy az orromon tovább tartson az alapozó.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. november 28.

Antioxidánsok: Tocopherol
Gyulladáscsökkentők: Nymphaea Alba (White Water Lily) Flower Extract
Hidratálók: Glycerin, Sorbitol, Aluminum Hydroxide, Propanediol, Propylene Glycol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Glycerin h 0 0

Növényi alapú emulgeálószer, mely a kozmetikumokban lehetővé teszi a víz és olaj elegyedését.

Oldószerként, bőrjavító anyagként (skin conditioning) használt, selymes érzetű glikolféle.

A CosIng besorolás szerint felületaktív anyag és emulgeálószer.

Hexyl alkohol és laurinsav észtere (sav és alkohol kémai reakciójával keletkező vegyület), melyet bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban.

Térfogat növelő, sűrűség szabályozó segédanyag. Hajápolókban használva általában hajgöndörítő segédanyagként használatos.

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag

A francia rózsa virágának a kivonata. A Cosing szerint szövet összehúzó, tonizáló összetevő, Paula Begoun szerint viszont illatanyag. Vízzel és butilén glikollal alkotott elegye az ún. Phytessence™ French Rose gyártó ígéretei szerint megvédi a bőr sejtjeit a hidrogén-peroxid (H2O2) és az UVB által okozott oxidatív káros hatásoktól, és DNS védelmet nyújt mind az UVA, mind az UVB ellen illetve elősegíti a sejtek méregtelenítését is.

napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.

A fehér tündérrózsa virágának kivonata. Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású összetevő.

Szintetikus hajtógáz. A Wikipédia információi alapján mióta felmerült a freonok ózonkárosító hatása, egyre inkább ezzel az anyaggal helyettesítik az aeroszolok hajtógázaiban.  Az összetevővel elsősorban spray kiszerelésű termékekben találkozhatunk.

Sorbitol h 1 1

Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).

Az összetevő zsírsavak és glicerin keveréke, melyet a kozmetikumokban lágyító és sűrítőszerként használnak a kozmetikumokban.

Cellulózból (legfőbb növényi rost) előállított természetes összetevő, melyet elsősorban sűrítőanyagként használnak. Ezenkívül még felületi hártya képző, emulzió stabilizáló és maszkoló (kellemetlen illat, íz semlegesítése) funkciója is van.

Egy alumíniumból előállított mesterséges összetevő, ami a CosIng besorolása szerint átlátszatlanná tevő, bőrvédő, vízmegkötő és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A gyakorlatban az összetevőt az INCIDecoder szerint sokkal inkább pigment technológiákban használják: egyrészt a Titanium Dioxid-on védőréteget képez, ami stabilabbá teszi a fényvédőt, másrészt "fordítva" használva (vagyis nem bevonóanyagként, hanem alapanyagként, amit másik pigmenttel bevonnak) növeli a pigmentek színezőképességét.

Ph értéket szabályozó és maszkoló (a nem kívánt anyagokat, illatokat semlegesítő) segédanyag.

A CosIng besorolása szerint tisztítószer, felületaktív anyag, bőr- és hajkondícionáló, mellyel leggyakrabban alapozókban, fényvédőkben és hidratálókban találkozhatunk.

Egy viszonylag új, szerkezetileg a propylene glycolhoz hasonló glikol féle, melyet oldószerként, emulgeáló és hidratáló tulajdonságai miatt használnak. Különlegessége, hogy más glikoloktól eltérően nem petrolkémiai származék, hanem növényi alapanyagból előállított, Ecocert által is jóváhagyott természetes összetevő. További részletek itt

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Vasoxid. Piros színezőanyag.

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.