MAC

Ár:   8500 Ft   Kategória:   Sminkek szájra
Kiszerelés:   3 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Douglas, szaküzletek, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: wishes, az összetevőket feltöltötte: vanett, Módosítva: 2022. augusztus 31.

Kiszerelés:   3 g
Lelőhely:   Douglas, szaküzletek, online
Kategória:   Sminkek szájra

Különböző textúrával és pigmentációval.

• Amplified/Amplified Creme: erősen pigmentált, krémes textúra, tartós, enyhe fény
  • Cremesheen: jó fedés, krémes textúra, enyhe fény
  • Satin: erősen pigmentált, jó fedés, krémes, enyhe fény
  • Matte: erősen pigmentált, erős fedés, matt finish
  • Lustreglass Sheer-Shine: nagyon krémes, közepes/erős fedésű, erősebb fény
  • Glaze: közepes fedésű, krémes, gyöngyházfény
  • Powder kiss: matt, púderes hatású

(Az INCI a Lustre finisű verziókra vonatkozik)

VÁSÁROLD MEG

Ár: 5000 , Eladó: hdbg
Állapot: 1-szer swatcholt, Helyszín: Debrecen, fizetés: CSAK személyes átvétel
💄 MAC Rúzsok 💄
Ár: 4500/db , Eladó: perfumeaddict
Állapot: Kép szerint, Helyszín: Budapest, fizetés: Személyes átvétel vagy + postaköltség

Borostyan
Újonc  |  Bőrtípus:  Normál  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Greeka

2023. december 4.

Nem rossz rúzs, szépek a színek az állaga is rendben van de az az igazság, hogy kicsit drágábban már sokkal magasabb minőségű darabokat lehet kapni. Nem gondolom, hogy túl tartós lenne pedig vigyázok rá, sajnos az én ajkaimat szárítja is. Sűrűn kell újra rúzsozni és én mindig leszedem az előző réteget mert foltosra kopik és nem szép. Macerás és nem annyra olcsó , összességében én nem hiszem, hogy újraveszem.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. december 4.

Anthaval

2023. november 26.

Ez a rúzs egy élő, kicsit esetlen legenda. Az általam használt árnyalat gyönyörű, feldobja az arcomat, viszont egyáltalán nem tartós, hiába próbálom különböző módszerekkel fixálni, mire beérek a munkahelyemre szinte már semmi nem marad belőle, ami elég bosszantó. Ráadásul nem is kopik túl szépen. Ezeket figyelembe véve szerintem túlárazott, ettől függetlenül azért szeretem, mert egy igazi klasszikus.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. november 26.

Zsa14

Bőrtípus:  -
2023. október 17.

Szerintem nem teljesen éri meg az árát, nekem órák múlva is fog, elcsúszik, nem szárad meg teljesen. Elhasználom, de ennyi pénzért én nem venném újra.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. október 17.

duchess_g

2023. október 11.

Nem rossz rúzsok. Kozepesen tartosak, szépen kopnak, nekem volt, hogy kicsit irritaltak viszont es szárítják a szájat. De a legnagyobb problema, hogy en a szinekert nem voltam odaig annyira. Mondjuk az is meger egy miset, hogy a 100 fele szin kozul sokszor kertem az eladokat, hogy segitsenek valasztani es mindig semmilyen, hozzam nem igazan passzolo szinekkel tavoztam.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. október 11.

Lina14

2023. október 1.

Nekem 4 szín an meg, ebből 2 lustreglass, egyik a Syrup (kékes rózsaszín, szinte lila), másik a Business Casual (nuda alapú sötét piros) és 2 matt, Chili (vörös) és Please me (barbie pink)
Nagyon pigmentált, rettentő selymes és szép fényes és matt (aszerint amelyiket használom). Nyilván nem a legtartósabb, de egész jól bírja a gyűrődést

Update: Megvettem a "thanks, its mac!" színt, ami egy kellemes nude, de a lustreglass formula kicsit foltos tud lenni és beleül a ráncokba nap végére

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. október 1.

hanna_h97

2023. szeptember 12.

A legjobb rúzs! Némelyikük szárít, így fontos az ajkak megfelelő előkészítése. Imádom!!

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. szeptember 12.

S.lilla2

Bőrtípus:  -
2023. augusztus 4.

Én szeretem a mac rúzsokat ,van is vagy 5-6 db,nekem tartós és nem szàrítja ki a szàm és szuperül pigmentált. Ha megtetszik egy àrnyalat biztos veszek még.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. augusztus 4.

golverenil

2023. augusztus 2.

Szeretem ezt a rúzst, nagyon szép Cherry árnyalatot használok, nagyon tartós és krémes is. Kiválóan pigmentált, van hogy csak keveset teszek fel, de ha erőteljesebb árnyalatot akarok használni akkor is nagyon jól felvihető.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. augusztus 2.

Bozizu

2023. július 21.

Ez számomra az egyik legtúlértékeltebb sminkcucc a piacon. Nekem két árnyalatban is megvan és bár a színek szépek, a tartósságuk annyira gyenge, hogy nem értem, mitől ilyen népszerűek. Főleg ilyen áron. Szépen fel lehet őket vinni, pigmentáltak is, stb. De egy pár órán belül lekopnak, bármit csinálok, illetve ha nem csinálok semmit, akkor is. És ráadásul csúnyán kopnak, nem egyenletesen, egy órán belül a nyolcvanas évek ombre száját idézik, nagyon gáz. :( Nem mennék benne utcára, pláne komolyabb helyre és venni sem fogok többet. Nem ajánlom senkinek, a drogériás rúzsok is jobb minőségűbbek és tartósabbak!

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. július 21.

farkaspetra

2023. július 18.

Csak az ár-érték miatt adok rá 4 csillagot, mert amúgy nagyon szeretem. Isteni jó krémes állaga van, szép a fedése. Mehr és Please me árnyalatokban van meg, a kis kiszerelésben. Még keresem a tökéletes árnyalatot, úgyhogy nem kizárt egy 3. szín beszerzése.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. július 18.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate
Gyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate

Alkoholok: Cetyl Alcohol
Emolliensek: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Acetate, Lanolin Oil, Cetyl Lactate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Synthetic Wax, Acetylated Lanolin Alcohol, Cetyl Alcohol
Emulgeálószerek: Lanolin Oil, Acetylated Lanolin Alcohol, Cetyl Alcohol
Fényvédők: Octinoxate
Tisztítószerek: Cetyl Alcohol
Illatanyagok: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Ascorbyl Palmitate
Színezékek: Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, Bismuth Oxychloride / CI 77163, FD&C Blue 1 Aluminum Lake, Carmine / CI 75470, Red 6 / CI 15850, Red 6 / CI 15850, Red 7 Lake / CI 15850, Red 21 / CI 45380, Red 28 Lake / CI 45410, D&C Red 30 Lake, Red 33 Lake / CI 17200, Yellow 5 Lake / CI 19140, Yellow 6 Lake / CI 15985, D&C Yellow 10 Aluminum Lake

ricinus babjából nyert olaj, amely a bőr számára hasznos zsírsavakban gazdag. A kozmetikumokban általában bőrpuhító (emolliens) anyagként használják, illetve egyedülálló tulajdonsága, hogy filmréteget képez a bőrön, amely miatt vízmegkötő tulajdonságokkal is rendelkezik. Enyhén ragadós érzetet hagyhat maga után a bőrön. A hajra is jó hatással van - e szerint a kutatás szerint jól hidratálja a hajat, táplálja a szőrtüszőt, az olajban található ricin és ricinolsav védi a fejbőrt és a hajszálakat a gombás és mikrobiális fertőzésektől, illetve androgén alopécia esetén a ricinolsav tartalma révén gátolja a prosztaglandin D2-szintázt (PGD2) és bizonyos fokú hatással van a hajnövekedésre (forrás).

A kandelilla viasz egy természetes viasz, melyet Mexikóban őshonos kétféle kutyatej leveléből állítanak elő. A kandelilla viasz sárgásbarna színű, kemény, átlátszó vagy áttetsző anyag. Leginkább szilárd jellegű kozmetikumokban használt (pl. rúzs) sűrítő és emollient anyagként. Ezen kívül a CosIng besorolása szerint még szövet összehúzó, felületi hártya képző, emulzió stabilizáló és bőrkondícionáló anyag is.

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Mesterséges polimer (ismétlődő egységekből felépülő, nagyméretű molekula). Felületi hártya képző, hajfixáló és sűrűség szabályozó anyag.

Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként.

Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését (forrás). Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.

Lanolin Oil eo I eu 1 0

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

A boroszilikát üvegek egy fajtája, mely jellemzően apró pehely formában kerül a kozmetikai termkekbe. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatnvelő hatású segédanyag. Mivel az összetevő finom csillogó felületet képez a bőrön, ezért gyakori összetevője különféle csillogó hatású sminktermékeknek és körömlakkoknak.

Összecsomósodást megakadályozó (anticaking), átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.

Szójabab magjának a kivonata. Bőrkondícionáló, bőrpuhító (emollient) anyag.

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Ascorbyl Palmitate a I i I v I gy 2 0

Az Ascorbyl Palmitate a tiszta C-vitamin (Ascorbic Acid) és palmitinsavval lipofil észtere. Az össszetevő védi a termékekben levő olajok telítettlen zsírsavait, és egyéb más olaj-összetevőket is, ami azt jelenti, hogy a krémekben az olajak nem avasodnak meg, és nem lesz kellemetlen illatuk. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják Tocopherol-lal együtt; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.

Mesterséges viasz, mely különböző szénhidrogének komplex keveréke. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, megkötő (a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”)  és bőrpuhító (emollient) funkciói vannak a krémekben.

A méhviasz szintetikus alternatívája mely zsírsavak és alkohol észterek keverékéből áll. Leginkább a kozmetikumok megfelelő állagáért (krémesség, kenhetőség) felel és a kozmetikai tulajdonságai szinte teljesen megegyeznek a természetes méhviaszéval. Bár az összetevőt jellemzően a cruelty-free és/vagy vegán alternatívájaként tartják számon a méhviasznak (és jellemzően így is van), az összetevő lehet nem vegán is, mivel több gyártó a szintetikus méhviaszában zsírsavként lanolint vagy épp természetes méhviaszt is alkalmaz.

A bőr természetes védőrétegének (skin barrier) nagy részét alkotó lipid (zsír) féle. A keramidok kulcs fontosságú szerepet játszanak a sejtszabályozásban és a bőr vízmegtartó képességéhez is nélkülözhetetlenek. A bőrre kent keramidok segítenek a bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, így különösen a száraz és irritált bőr számára hasznos anyagok. További információ itt.

Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövelőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják, illetve effektpigment lévén gyakori összetevője a highlightereknek és egyéb fényes hatású sminktermékeknek.

Más néven "bárány alkohol", lanolin alkohol, vagy gyapjú alkohol, egy nem-szárító lanolinból előállított organikus vegyület, a lenyírt gyapjú zsírja, amit hatásba léptetnek ecetsavval és egy kis mennyiségű lúggal.

Elérhetőek szintetikus változatai is: habár az állati eredetű terméknek több az anti-allergén hatása.

Lágyítószerként használják, a bőr puhítására, de eléggé növeli az akné kialakulását. Ezért, akinek gyakran van mitesszere, tanácsos elkerülni ennek az anyagnak a használatát. (forrás: Wikipédia)

Cetyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak.  Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.

A növényekben kis mennyiségben előforduló aromás aldehid. Maszkoló illatanyagként használják a kozmetikai szerekben.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő, a termék tapadását elősegítő és csomósodását gátló ásványi összetevő, mely különféle szemcseméretben található meg a termékekben. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Vasoxid. Az egyik leggyakrabban kozmetikumokban használt színezőanyag, mely rozsdavörös színt ad a termékeknek.

Vasoxid fajta. A kozmetikumokban az egyik leggyakrabban használt, sárga színű színezőanyag.

Vasoxid féle. Az egyik leggyakrabban használt, fekete színű színezőanyag. Gyakran talákozhatunk vele smintermékekben, mivel szabályozza az alapozó sötétségét vagy épp feketeséget kölcsönöz a szempillaspirálnak.

Minerál makeupokban gyakran használt por állagú anyag. Bár gyakran, mint a talcnál jobb, természetesebb összetevőt említik, Paula Begoun szerint ez nem egészen így van. A bizmut oxikloridot leginkább mesterségesen állítják elő bizmut, kloridionok és víz segítségével. A sminkekben az összetevőt leginkább azért használják, mert sajátos gyöngyszerű csillogása van és finom porszerű az anyaga, mely jól tapad a bőrhöz. Az összetevő hivatalos funkció besorolása színezék.

Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra. A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.

Színezék. Piros.

Színezék. Piros.

A kozmetikumokban gyakran előforduló, lilás-piros színű szintetikus eredetű színezék.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.