Makeup Obsession

Ár:   €5.99   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   9 x 1,3 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: macooka, Módosítva: 2020. július 16.

Ár:   €5.99
Kiszerelés:   9 x 1,3 g
Lelőhely:   online
Kategória:   Sminkek szemre

9 magasan pigmentált és könnyen satírozható árnyalatot tartalmazó paletta, amely mágneses záródásának, kompakt méretének és a benne található tükörnek köszönhetően utazóbarát.

VÁSÁROLD MEG

Ár: 1000 Ft , Eladó: Nyrenata
Állapot: Sérült , Helyszín: Miskolc, fizetés: fizetés banki utalással, postával küldöm vagy személyes átvétel lehetséges előre egyeztetett időpontban

Tiria

Eszti12

2021. június 23.

Gyönyörűséges paletta, gyönyörűséges színekkel. *.* Mindegyik árnyalat elég intenzív és az én kék szemeimhez csodálatosan passzolnak. :D Az állaguk is nagyon jó, könnyen felvihetőek a szemhéjra, nincs poros utóhatásuk a palettán sem. Tartósak is, én már nagy melegben is teszteltem, nem kenődik el a nap során, nem lesz tőle "pandamaci szem" sem. :D Ami kicsit meglepett, mikor megérkezett, hogy kifejezetten kis méretű paletta. :D Viszont mivel kevés mennyiséggel is szépen fed, így tovább kis is tart valószínűleg. Plusz azért ezek tényleg nem olyan színek, amiket naponta használ az átlag ember. :D Nekem nagyon tetszik összességében, nagyon elégedett vagyok vele, tervezem más árnyalatokban is beszerezni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. június 23.

Serpentina

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2020. október 29.

Ez bizony a tökéletes “Éj királynője” paletta!
Az biztos, hogy most hosszú időkre el vagyok látva a kék rengeteg árnyalatával.
Megfelelő pigmentáció, tartós, gyönyörű színek, engem megvett ez a koncepció, és biztos vagyok benne, hogy más színvariációkat is szeretnék megvenni ebből a kollekcióból. Viszont ez a kiszerelés tényleg nagyon mini, főleg, ha a másik Makeup Obsession palettám, a Dream With A Vision mellé teszem. 😄 A 9 színből sem adtak valami hatalmas mennyiséget, de ennek van pozitívuma is, hiszen így idővel, maradéktalanul el lehet használni, nem marad rám.
Egy teljes szemsmink elkészíthető csak ezzel a termékkel, - igaz, hétköznapokon nem mindenki vállalná be ezt a kékséget, de én túlságosan is szeretem látványos színeket ahhoz, hogy csak alkalomra tartogassam. 😄
Minden szín illik mindegyik másikhoz, nagyon harmonikus, jól kihasználható összeállítás, ugyanakkor helytakarékos, könnyen magával viheti az ember bárhová. Én pedig mindig is kék szín fanatikus voltam, jól is passzolnak hozzám a hűvös árnyalatok, így magamtól sem válogathattam volna össze jobb kilencest.
A matt fanatikusoknak viszont lehet, hogy nem lesz ínyére, hiszen teljesen mattnak leírható árnyalatból mindössze EGY van benne. De aki szereti a hűvös metálfényt és a csillogást, az szinte biztos, hogy szeretni fogja.

Beszéljünk az árnyalatokról:
“Ocean”: az egyetlen teljesen matt szín. Nem sötét, nem is világos, közepes értékű azúrkék. A jól ismert, vibráló, nagyon nyári árnyalat, ami KEGYETLEN pigmentált!
“Freshwater”: nagyon világos, highlighter-szerű metálos ezüst, ami bőrre kenve inkább fehérnek hat. Csodálatos, remekül kihasználható.
“Lagoon”: már a zöldebb irányba tartó, világos, metálos türkiz ezüstös fénnyel, apró, hűvös szemcsékkel. Szintén egyike a legpigmentáltabb színeknek.
“Deep Blue”: Sötétkék, már-már enyhe kitekintéssel a lila irányába, ami bár mattnak tűnik, enyhe, szaténos fénye van, amiben határozottan visszaverődnek a nagyon apró, lilás szemcsék.
“Ice Queen”: A Freshwater aranyba hajló, pezsgősebb, kicsit “steampunkosabb” testvére, viszont mivel nagyon világos és hűvös fénye van, hideg színtípusoknak sem kell félni tőle.
“Ice Ice Baby”: Száraz, matt fehér, szintén fehér csillámokkal, amiben bőrre kenve csak a csillámok érvényesülnek, a fehér alap nem. Tehát nem tökéletes, de topper színnek, egy kis plusz csillámos effektnek megteszi.
“Drift”: Enyhe, szaténfényű sötétebb szín, ami a Deep Purple-el ellentétben az “aquamarine-osabb” irányba mozdul el. Hát... ez sem a legélesebb kés a fiókban, kissé halovány, gyötörni kell a megfelelő színeredményért, de így is sokoldalúan használható.
“Chills”: Már-már átmenet a csillámos és a pressed glitter formula között. Egy élénk, hideg tengerkék, amiben fehér, türkiz és rózsaszínes csillámok váltják egymást. Nem árulok el nagy titkot, hogy nem csak az én kedvencem. 🙂 Nagyon különleges, erőteljes, vibráló szín, amire többen felkapják a fejüket, ha viselem, hogy “Úristen! Ez gyönyörű! Mivel csináltam? Hol vettem?” 😅
“Steamy”: Világos, ezüstös, metálos highlight, zöldes árnyalat, ami szintén rengeteg mindenhez passzol. Egy kicsit világosabb és telítetlenebb a “Lagoon”-nál.

Szóval: egyedül 2 szín van, ami egy kicsit nehezebben kezelhető a többinél, ezen kívül az összes extrém pigmentált és tartós. Az Obsession-formulát bevallom, jobban is szeretem a “klasszikus” Revolutionnél.
Aki hezitál, annak is mindenképp ajánlom ezt a palettácskát. 😊

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. október 29.

Ez bizony a tökéletes “Éj királynője” paletta!
Az biztos, hogy most hosszú időkre el vagyok látva a kék rengeteg árnyalatával.

Beszéljünk az árnyalatokról:

Aki hezitál, annak is mindenképp ajánlom ezt a palettácskát. 😊

Hidratálók: Magnesium Stearate, Caprylyl Glycol

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Talc 1 0

Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.

Mesterséges bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló szer. Sűrűség szabályozó funkciója is van.

A Cosing szerint rengetegféle célra használhatják ezt a szappanszerű fehér port a kozmetikában. Csomósodásgátló, megfelelő állag előállítását segítő, színező, és bőr hidratációját elősegítő komponens a kencékben. A legtöbb hintőpor alapanyagai között ott találjuk, de sminkkészítményekben, alapozó krémekben is fontos alapanyag lehet.

A CosIng besorolása szerint töltő- és sűrűség szabályozó anyag. Leggyakrabban sminkekben használják a micához hasonló tulajdonságai miatt. Állítólag a synthetic fluorphlogopite-ből gyártott pigmentek a micából gyártott természetes pigmentekhez képest több előnnyel is rendelkeznek: bár mindegyiket leginkább gyöngyházszerű, csillogó hatása miatt alkalmazzák a sminkekben a mesterséges pigmentmolekula mérete egységesebb és a belőle gyártott por természetes szennyező anyagoktól mentes. Ezen előnyöknek köszönhetően pedig a synthetic fluorphlogopite pigmentekkel többféle és jobb színhatás érhető el, mint a hagyományos mica pigmentekkel.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.

Bőrpuhító (emollient), emulgeáló és felületaktív anyag (surfactant).

A boroszilikát üvegek egy fajtája, mely jellemzően apró pehely formában kerül a kozmetikai termkekbe. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatnvelő hatású segédanyag. Mivel az összetevő finom csillogó felületet képez a bőrön, ezért gyakori összetevője különféle csillogó hatású sminktermékeknek és körömlakkoknak.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

A polytetrafluoroethylene rövidítése. A kozmetikumokban térfogat növelő (bulking) szerként használt.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Glicerin és zsírsavak keveréke, a krémekben lágyító és sűrítő szerként használják.

Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövélőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják.

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Szintetikus ásványi eredetű szervetlen kék pigment, amely alumínium és nátrium kettős szilikátjából és szulfátból áll. Árnyalata a kéktől (leggyakoribb - pl. ultramarin) az ibolya, rózsaszín vagy akár zöldig terjedhet. Különféle színes kozmetikumok, valamint testápoló termékek színének kölcsönzésére használják.

Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Nagyon jól oldódik vízben.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.

Élénk kék színű, sminkekben használt pigment.

Sminkekben gyakran használt lilás, rózsaszínes színű színpigment.