Manhattan

Ár:   €5.49   Kategória:   Sminkek arcra
Kiszerelés:   30 ml   Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   külföld   Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A krémet és az összetevőket feltöltötte: matine91, Módosítva: 2022. március 24.

Ár:   €5.49
Kiszerelés:   30 ml
Lelőhely:   külföld
Kategória:   Sminkek arcra
Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

Tökéletes fedés, matt hatás. Eltűnteti a bőrhibákat és a tökéletes porcelánbőr hatását kelti. Felvitele egyszerű és könnyű, hab állagának köszönhetően pillekönnyű, mintha semmi se lenne az arcodon. Főleg zsírosodásra hajlamos bőrre ajánlott, a csillogást megakadályozó formula található meg benne. Nem tömíti el a pórusokat.

4 árnyalatban kapható

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Aurora1006

Bőrtípus:  -
2019. november 13.

Túlságosan maszk hatású alapozó,mű hatást kölcsönöz. Akinek nagyobb bőrhibái vannak,annak tökéletes lehet,amit ígér azt teljesíti. Viszont nagyon vigyázni kell vele,nagyon kiemeli a száraz részeket az arcon,így a megfelelő hidratálás előtte kötelező.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. november 13.

Babuus

2019. május 20.

Önmagában tökéletes fedést biztosít. Viszont van ennek árny oldala is. Nekem nem lelegzett alatta az arc bőröm. Önmagában porcelán baba arc hatást adott az arcnak. Garnier BB krémmel keverem így tökéletes. Ráadásul tovább is elegendő. Picit parfumos az illata, de nem tolakodó.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. május 20.

Dorkica

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2018. november 6.

Fiatalabb koromban, még lehetett kapni itthon is, nem voltam hajlandó más alapozót kipróbálni, imádtam! Na kikerült a boltokból, pánikba estem, kipróbáltam rengeteg féle alapozot, de egyik se teljesített olyan jól mint ez.. DE külföldi baratomnak hala, újra ezt hasznalhatom!!! Pár év kihagyás után felüdülés!!! Számomra ez az alapozók alapozója!! Fedése tökéletes, jól mattít :) örök a hűségem ehhez a termékhez

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. november 6.

Mochi

2018. október 21.

Egy időben "gyűjtöttem" az ultramattító alapozókat, és tényleg nagyon mattít, de nagyon maszkszerű is és nagyon sűrű krém.
Akinek nagyon heges a bőre (azok az igazán nagy mély hegek nyaktol felfele mindenhol), az kerülje, mert még jobban látszódnak tőle a hegek. (16-18 évesként probáltam régen elrejteni, akkor még önbizalomhiány miatt azt hittem ezzel jót teszek a lelkemnek)
Fedésre jó, nem kukacosodik.
Tényleg olyan, mintha felkenés után már rögtön egy vödör púderbe dugtam volna a fejem, olyan érzetű. Nekem sajnos emiatt nagyon fullasztó is volt.
Aki nem pattog ki még az 1-es komedogén szinttől is, annak jó lehet.

Legelső komoly matt alapozóm volt, sajnos csak ennyire tellett.

Már sosem venném meg, de akkoriban azért életet mentett, amikor 8. órában is még úgy ahogy de bírta a strapát.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. október 21.

Fedésre jó, nem kukacosodik.
Aki nem pattog ki még az 1-es komedogén szinttől is, annak jó lehet.

Legelső komoly matt alapozóm volt, sajnos csak ennyire tellett.

renitrk

Bőrtípus: Zsíros
2018. február 6.

Imádom imádom imádom. Most is újra akartam venni, de nem találom sajnos sehol. Számomra nagyon tartós volt, és jó színű.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. február 6.

nikiiabel

Bőrtípus: Zsíros
2017. december 13.

Ez volt az első és egyben a kedvenc alapozóm évekkel ezelőtt. Többször is megvásároltam. Nagyon jól fedd, de nagyon tömör volt és nagyon nehéz alapozó volt. Most már viszont nem venném meg még egyszer mert rettenetesen zsírosodott tőle a bőröm.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. december 13.

evetish

2017. október 29.

Évekkel ezelőtt ő volt az első és a kedvenc alapozóm, mindig újravettem. Magas a fedése, tökéletes porcelánbaba hatás, viszont szörnyen elnehezíti az arcot, nem mindennapos használatra való, már nem venném meg.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. október 29.

Solange27

2017. augusztus 11.

Az en borom olyan ragyas lett tole, hogy orom volt nezni. Nem szerettem! Pedig nagy remenyeket fuztem hozza anno!.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. augusztus 11.

eztak

2017. június 23.

Nagyon jól fed, korrektor is egyben, de így nem is egy könnyű alapozó, elég vastagnak hat. A púderes állag és mattítás rendben, több órát bír.
Egész napra és nyárra azért semmiképp nem javasolnám. Sokáig használtam, de már váltottam egy könnyedebb állagra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. június 23.

szina08

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2017. június 6.

Teljes fedés, száraz bőrön kicsit maszkos a hatása de a fedése tökéletes.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. június 6.

Teljes fedés, száraz bőrön kicsit maszkos a hatása de a fedése tökéletes.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Emolliensek: Cyclopentasiloxane, Paraffinum Liquidum/Mineral Oil, Glyceryl Dibehenate, Silica Dimethyl Silylate, Tribehenin, Glyceryl Behenate
Emulgeálószerek: Polyglyceryl-3 Beeswax, Polyglyceryl-2 Sesquiisostearate, Glyceryl Behenate
Szilikonok: Cyclopentasiloxane, Dimethicone Crosspolymer
Illatanyagok: Methylparaben, Benzyl Benzoate, Benzyl Alcohol, Parfum/Fragrance
Parabének: Methylparaben, Propylparaben
Színezékek: CI 77491, CI 77492, CI 77499, Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77947 / Zinc Oxide
Tartósítószerek: Methylparaben, Propylparaben, Benzyl Alcohol

Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják  sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.

Ásványi olaj. Színtelen, tiszta folyadék, melyet a petróleumból vonnak ki (vagyis inkább a petróleumból gázolaj gyártás folyamatának mellékterméke). Rossz hírneve ellenére Paula Begoun szerint a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj a valaha talált legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyag. Ezenkívül hatásos sebgyógyító is. Az ásványi olajnak azonban némi pórus eltömítő hatása is van, így kombinált és zsíros bőrűeknek jobb kerülni.  Dr. Rózsa Sándor a Testápoló Kislexikonban az ásványi olajat  a nem ajánlott összetevők közé sorolja, mert szerinte "megmarad a bőr felszínén, nem szívódik föl, akadályozza a bőr lélegzését". A híres amerikai bőrgyógyász, dr Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében viszont Paula Begounhoz hasonlóan azt írja, hogy a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj egy kiváló és biztonságos hidratáló összetevő.

Méhviaszból és poliglicerinből származó emulgeátor, mely segíti a vizes és olajos összetevők elegyedését.

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó és hajfixáló szilikon féle.

Bőrpuhító (emollient).

Keményítőféle, melyet csomósodás elleni (anticaking) és sűrűség szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban. A truthinageing szerint az összetevő képes növelini a fényvédők faktorszámáti (mindössze 5% Aluminum Starch Octenylsuccinate 40%-al növelheti a Titanium Dioxide fényvédő képességét.)  Az EWG szerint fő kockázata az összetevőnek, hogy nehéz fémmel és ólommal is szennyezett lehet. A CIR (Cosmetic Ingredient Review) szerint az összetevő használata bizonyos mennyiségi és minőségi előírásokat betartva biztonságos a kozmetikumokban.

Csomósodást megakadályozó (anticaking), sűrűség szabályozó, térfogatnövelő és bőr puhító (emollient) szilícium dioxid származék.

A CosIng hivatalos besorolása szerint hajkondícionáló és elektromos töltődést megakadályozó összetevő.

Glicerin és behensav keveréke. Bőrpuhító (emollient) és bőrjavító anyagként használt.

Gliceridek és behensav keveréke. Bőrpuhító (emollient) és emulgáló szer.

Oldószerként és sűrűség szabályozó anyagként használt szerves vegyület.

Methylparaben i I ta I par 0 0

Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.

Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Vasoxid. Piros színezőanyag.

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.

Ásványi színezék UV-visszaverő és -védő tulajdonságokkal. Gyulladáscsökkentő hatású.