Ezt a terméket már nem gyártják!

Maybelline Diamond Glow Szemhéjpúder Paletta
Ár: | 2820 Ft | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: wishes, az összetevőket feltöltötte: Angiecicc, Módosítva: 2019. november 25.
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
FD&C Blue 1 Aluminum Lake
Ferric Ferrocyanide
Yellow 5 Lake / CI 19140
sz
Egy ideje áll a polcon. Highlighternek használom inkább, arra tökéletes,de elég gyengén pigmentált. Brutál csillog az biztos, de hullik is rendesen. Amerre járok csillámlik tőle minden. Ne fog hiányozni ha egyszer valaha is elfogy.

A színei nagyon szépek , viszont a minősége valóban nem a legjobb , de ha alá teszünk szemhéj alapot akkor sokkal tartósabb és élénkebb lesz. Én személy szerint highlighternek is szeretem használni a két világos színt .

Rettentően gyenge minőség. Gyenge pigmentáció. nem lehet szépen eldolgozni és nem tartós. Senkinek sem ajánlom.

A lilás paletta volt/van meg, kb háromszor használtam, és mindig rakosgattam ide-oda... Ha jó napom lesz, elhasználom körömlakknak (mármint tudjátok, összetörve átlátszó lakkba téve), mert a színei egyébként szépek, de bőrön nagyon gagyi. De az is lehet, hogy beível a kukába. :D
Érdekes fordulat, azért egy Maybelline-től többet várnék.

Érdekes fordulat, azért egy Maybelline-től többet várnék.

Alkalomra használom, nekem nagyon megkönnyíti a dolgom, hogy össze vannak szedve a színek és nem kell ezen variálnom. MAC alappal használom, és FIx+-os ecsettel viszem fel, így jól tart, egy nyári esküvőt simán lenyomtam benne. :)

Imadom a szineit, viszont egy fel nap utan mar a szemem alatt van az egesz smink :(

Nagyon gagyi, nem látszik elégg a szine, és nagyon csillog. Olyan mintha egy 100.-Ft-os ócska szemhéjfestékkel lenne kifestve az ember szeme.
Borzalmas!!

Borzalmas!!

Nagyon szeretem! :) Tavaly vettem 50%-os kuponnal, egyébként nem adtam volna ki érte annyi pénzt. Szépek a színek, sokféleképpen lehet variálni.

Ezer éve nem veszem már a Maybelline termékeket, mert valahogy átváltottam mindig másra. Nem is szeretem túlzottan a Maybellinet, de elismerem, hogy vannak jó termékei. Pl. ez is. Először visszatettem, hogy nem veszem meg, de annyira szépséges volt az a lila négyes.
A végén a kosaramban landolt és 2590 -Ft -ért hoztam haza.
Méregdrága szemhéjpúderekre sajnálok pénzt kiadni, meg nincsen is rá szükségem. Valamennyi összegig hajlandó vagyok megvenni, ha nagyon nagyon jó. Viszont azt ki kell fogni.
Nekem ez nagyon tetszik és vízesen viszem fel ecsettel. Az applikátort mindjárt a kukába dobom, mindegy milyen fajta szemhéjfestéket veszek meg...
Up&Go: Brr...kissé mérges vagyok, hogy hagytam magam elvarázsolni egy kis csillámmal...A várva várt eredmény korántsem rózsás.
Potyog, vízesen viszem fel, egy idő után egy csíkban összegyűlik a szemhéjamon és nagyon, de nagyon halvány a festék, csak a sok csillám.
Nekem ez így munkába túl tinis, vagy nem is tudom, inkább zavaró.
Kontaklencsések kissé vigyázzanak ezzel a palettával! Talán kombinálható más festékekkel is,
de megint csalódtam benned Maybelline.
Továbbra sem lesz a kedven listámon...

A végén a kosaramban landolt és 2590 -Ft -ért hoztam haza.
Nekem ez így munkába túl tinis, vagy nem is tudom, inkább zavaró.
de megint csalódtam benned Maybelline.
Továbbra sem lesz a kedven listámon...

Én is megvagyok vele elégedve, nagyon szép színek, jól mutat és tartós is . 5*

Én is megvagyok vele elégedve, nagyon szép színek, jól mutat és tartós is . 5*

Antioxidánsok: Tocopheryl AcetateHidratálók: Magnesium Stearate, Caprylyl Glycol, Aluminum Hydroxide
Vitaminok: Tocopheryl Acetate
Emolliensek: Triethylhexanoin, Polyglyceryl-2 Triisostearate, Petrolatum, Caprylyl Glycol, Aluminum Hydroxide
Emulgeálószerek: Polyglyceryl-2 Triisostearate, Sorbitan Isostearate
Szilikonok: Phenyl Trimethicone
Tisztítószerek: Disodium Stearoyl Glutamate
Színezékek: Magnesium Stearate, Aluminum Hydroxide, CI 77491, CI 77492, CI 77499, Titanium Dioxide / CI 77891, Bismuth Oxychloride / CI 77163, Ultramarines, Chromium Oxide Greens / CI 77288, Aluminum Powder / CI 77000, Red 30 / CI 73360, Yellow 5 Lake / CI 19140, Ferric Ammonium Ferrocyanide / CI 77510, CI 74160, Carmine / CI 75470, Manganese Violet / CI 77742, CI 77400, CI 77400, FD&C Red 40, FD&C Blue 1 Aluminum Lake, Ferric Ferrocyanide, Yellow 5 Lake / CI 19140
Tartósítószerek: Sodium Dehydroacetate
A Triethylhexanoin egy zsírsavakból és glicerinből származó triészter (triglicerid). Viszonylag tiszta zsírféle, melynek szerkezete nagyon hasonlít a természetben fellelhető állati- és növényi zsírokéhoz, péládul a kókuszolajhoz. A Triethylhexanoin egy elég sokoldalú összetevő, többek közt antisztatikus, bőrápoló és bőrpuhító tulajdonságai miatt használják a kozmetikumokban.
A boroszilikát üvegek egy fajtája, mely jellemzően apró pehely formában kerül a kozmetikai termkekbe. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatnvelő hatású segédanyag. Mivel az összetevő finom csillogó felületet képez a bőrön, ezért gyakori összetevője különféle csillogó hatású sminktermékeknek és körömlakkoknak.
A Cosing szerint rengetegféle célra használhatják ezt a szappanszerű fehér port a kozmetikában. Csomósodásgátló, megfelelő állag előállítását segítő, színező, és bőr hidratációját elősegítő komponens a kencékben. A legtöbb hintőpor alapanyagai között ott találjuk, de sminkkészítményekben, alapozó krémekben is fontos alapanyag lehet.
Szénhidrogének komplex keveréke, magyar néven vazelin. Mivel kőolaj származék, hírneve nem túl jó, de ennek nem igazán van tudományos alapja. Dr. Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében (273o) azt írja, hogy sokak szerint a petrolatum a ma ismert egyik legjobb hidratáló összetevő. Elzáró (occlusive) hatása igen erős, emaitt a tudományos kutatásokban gyakran szolgál viszonyítási alapnak. Nem komedogén, az allergiás reakciók pedig nagyon ritkák rá. Paula Begoun gyulladáscsökkentő és bőrregeneráló hatásról is ír. Állaga önmagában meglehetősen zsíros, olajos érzetet kelt a bőrön, így elsősorban a száraz bőrre kiváló összetevő.
Szilikon féle, mely a dimethicone-nál szárazabb utóérzetet hagy maga után. A többi szilikonhoz hasonlóan bőr- és hajkondícionáló anyag. Habzásgátló tulajdonsága is van, vagyis megakadályozza, hogy a krém habozzon ha rázzák.
A CosIng besorolása szerint töltő- és sűrűség szabályozó anyag. Leggyakrabban sminkekben használják a micához hasonló tulajdonságai miatt. Állítólag a synthetic fluorphlogopite-ből gyártott pigmentek a micából gyártott természetes pigmentekhez képest több előnnyel is rendelkeznek: bár mindegyiket leginkább gyöngyházszerű, csillogó hatása miatt alkalmazzák a sminkekben a mesterséges pigmentmolekula mérete egységesebb és a belőle gyártott por természetes szennyező anyagoktól mentes. Ezen előnyöknek köszönhetően pedig a synthetic fluorphlogopite pigmentekkel többféle és jobb színhatás érhető el, mint a hagyományos mica pigmentekkel.
Összecsomósodást megakadályozó (anticaking), átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.
A CosIng besorolása szerint tisztítószer, felületaktív anyag, bőr- és hajkondícionáló, mellyel leggyakrabban alapozókban, fényvédőkben és hidratálókban találkozhatunk.
Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló) hatását.
Bőrjavító anyag, mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.
Emulgálószer, melyet a kozmetikumokban az emulzióstabilizáló (nem válnak szét idővel a az egyébként nem keveredő víz és olaj bázisú összetevők) tulajdonsága miatt használnak.
Boroszilikát üveg, amely a kozmetikai és testápolási termékekben pehely formában kerül felhasználásra. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatcsökkentő segédanyagként használatos összetevő. A Cosmeticsinfo információi szerint a legtöbb boroszilikát vegyülethez hasonlóan kémiailag nem reaktív anyag, vízben rosszul oldódik. Az összetevővel leggyakrabban sminktermékekben és körömlakkokban találkozhatunk.
Egy alumíniumból előállított mesterséges összetevő, ami a CosIng besorolása szerint átlátszatlanná tevő, bőrvédő, vízmegkötő és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A gyakorlatban az összetevőt az INCIDecoder szerint sokkal inkább pigment technológiákban használják: egyrészt a Titanium Dioxid-on védőréteget képez, ami stabilabbá teszi a fényvédőt, másrészt "fordítva" használva (vagyis nem bevonóanyagként, hanem alapanyagként, amit másik pigmenttel bevonnak) növeli a pigmentek színezőképességét.
Természetes eredetű só, mely antimikrobiális tulajdonságai miatt tartósítószerként használt összetevő. Képes megakadályozni a mikroorganizmusok növekedését és szaporodását, így védi a kozmetikumokat a megromlástól. Már nagyon alacsony (akár 0,6%-os) koncentrációban is leállítja a baktériumok és gombák szaporodását, bár nem feltétlenül pusztítja el a már kifejlett mikrobákat.
Selyempor. Ajakrúzsok, alapozók, púder, fürdõadalékok, samponok összetevője. Finomra őrölt selyem. Ajánlott. (forrás: dr. Rózsa Sándor: Testápoló kislexikon)
A CosIng szerint sűrítőanyag, bőrsimító, bőr és hajkondícionáló, valamint a haj összetapadását gátló adalék.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövélőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Minerál makeupokban gyakran használt por állagú anyag. Bár gyakran, mint a talcnál jobb, természetesebb összetevőt említik, Paula Begoun szerint ez nem egészen így van. A bizmut oxikloridot leginkább mesterségesen állítják elő bizmut, kloridionok és víz segítségével. A sminkekben az összetevőt leginkább azért használják, mert sajátos gyöngyszerű csillogása van és finom porszerű az anyaga, mely jól tapad a bőrhöz. Az összetevő hivatalos funkció besorolása színezék.
Szintetikus ásványi eredetű szervetlen kék pigment, amely alumínium és nátrium kettős szilikátjából és szulfátból áll. Árnyalata a kéktől (leggyakoribb - pl. ultramarin) az ibolya, rózsaszín vagy akár zöldig terjedhet. Különféle színes kozmetikumok, valamint testápoló termékek színének kölcsönzésére használják.
Krómoxidok keveréke, mely vízben oldhatatlan zöld por. Leginkább sminkekeben használt zöld pigmentanyagként.
Szürkés színű, alumíniumból készült por, melyet színezékként használnak a kozmetikumokban.
Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.
Élénk kék színű, sminkekben használt pigment.
Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra. A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.
Sminkekben gyakran használt lilás, rózsaszínes színű színpigment.
Vízben oldódó sötétvörös színű, a kozmetikai és testápolási termékekben korlátozás nélkül használható színezőanyag, melyet melyet legelőször az USA-ban alkalmaztak az Amaranth helyettesítésére.
Porosz vagy berlini kék színű szintetikus kozmetikai színezék. Leggyakrabban sminktermékekben és körömlakkokban találkozhatunk az összetevővel.