KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Mellis Kézkrém Lenmagolajjal és Mézzel
Mellis Kézkrém Lenmagolajjal és Mézzel

Mellis

Mellis Kézkrém Lenmagolajjal és Mézzel

  (0 vélemény)
Ár:   2830 Ft   Kategória:   Kézkrémek
Kiszerelés:   75 ml   Bőrtípus:   Száraz, Normál, Kombinált
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --


A krémet és az összetevőket feltöltötte: Saunablvd, Módosítva: 2016. július 7.

Ár:   2830 Ft
Kiszerelés:   75 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Kézkrémek
Bőrtípus:   Száraz, Normál, Kombinált
Bőrprobléma:   --

TERMÉKLEÍRÁS

Tápláló kézkrém lenmagolajjal és mézzel, mely természetes módon táplál és hidratál, puhává és finommá teszi a bőrt. A hidegen préselt olaj zsírsavtartalma elengedhetetlen a bőr megfelelő táplálásához. A bőr természetes ellenálló képességét is segíti a lenolaj és a méz.

Ásványi olaj-, parabén-, illat- és színezékmentes. Természetes, Natrue által minősített kozmetikum. Csak biológiailag lebontható és környezetbarát anyagokat tartalmaz, állatokon nem tesztelték.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Tocopherol, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract
Hidratálók: Glycerin, Honey
Vitaminok: Tocopherol

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Cetearyl alkohol és glucose keveréke, amit emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak. Természetes emulgeálószer, melyet kókuszból és kukoricából állítanak elő és gyakran használják természetes kozmetikumokban.

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Méz.  A méz kiváló szénhidrátforrás, mely gazdag ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat,  szerves savakat, illóolajokat és fontos enzimeket. Találhatók még benne aminosavak, fehérjék és egyéb bioaktív anyagok. 81%-ban főleg monoszacharid cukrot tartalmaz. 22 féle makro-, és mikroelem található benne. Elsősorban C-, és B-vitamin, folsav és nikotinsav a leglényegesebb vitamintartalma. Magas az enzimtartalma is, és ez okozza a jelentős antibiotikus sajátosságát. A kozmetikumokban mint hidratáló összetevő használt.

A vad-káposztarepce magjának az olaja, mely egy illatmentes növényi olaj. Kiváló bőrpuhító (emollient) és Paula Begoun szerint talán antioxidáns tulajdonsága is van.

Közönséges cickafark:

Az Ilicsi honlapja szerint vizes kivonatát, illóolaját bakteriosztatikus, antiszeptikus, gyulladásgátló hatása miatt érzékeny, rozáceás, zsír- és vízhiányos bőr ápolására használják. Flavonoidjai révén vérkeringést serkentő, sejttevékenységet élénkítő hatása miatt is előnyös alkalmazása a kozmetikai készítményekben.

Paula Begoun szerint azonban a cickafark kivonat nem olyan előnyös, ahogy azt az Ilcsi gondolja: kevés valódi kutatás utal arra, hogy valóban előnyös a bőr számára, de néhány kémcsőben végzett tanulmány szerint (in vitro) valóban van gyulladás csökkentő hatása. Más kutatások szerint azonban a cickafarknak bőrirritáló és fényérzékenységet okozó tulajdonságai is vannak. Összességében Paula Begoun mint kerülendő összetevőt jellemzi a cickafark kivonatot.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított sűrítőanyag

Természetes eredetű só, mely antimikrobiális tulajdonságai miatt tartósítószerként használt összetevő. Képes megakadályozni a mikroorganizmusok növekedését és szaporodását, így védi a kozmetikumokat a megromlástól. Már nagyon alacsony (akár 0,6%-os) koncentrációban is leállítja a baktériumok és gombák szaporodását, bár nem feltétlenül pusztítja el a már kifejlett mikrobákat.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Gumiarábikum. A Szahara vidékén honos arabmézgafa szagtalan, nyálkás, gumiszerű váladéka. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint filmképző és maszkoló (szagokat, ízeket semlegesítő) hatása miatt használják a kozmetikumokban, az EWG szerint pedig kiváló kötő- és sűrítőanyag. Az összetevővel elsősorban szempillaspirálokban találkozhatunk.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított sűrítőanyag

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene) ). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. A bőrön alkalmazva allergiát (contact dermatitis) okozhat az arra hajlamosaknál, így jobb kerülni, csaknem az összetevőlista utolsó helyeinek egyikén áll.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. 

Rozmaring kivonat. Paula Begoun szerint bár anitoxidáns hatása van a bőrre, a benne lévő aroma komponensek irritáló hatással lehetnek a bőrre, bár jóval kevésbbé kockázatos ilyen téren, mint mondjuk a rozmaringolaj, sőt - bizonyos kutatások kimutatták, hogy a rozmaring egyik komponense nyugtató hatással van a bőrre, vagyis hasznos lehet számos gyakori bőrkiütés enyhítésére. A CosIng frissítő, tonizáló összetevőnek kategorizálja.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.