ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Achillea Millefolium

Funkciók:

(nincs adat)

EWG Kockázat:

(0 - alacsony)

EWG Adat:

(nincs adat)

Komedogén index:

(nincs adat)

Irritatív index:

(nincs adat)

Mik ezek az adatok?

Közönséges cickafark:

Az Ilicsi honlapja szerint vizes kivonatát, illóolaját bakteriosztatikus, antiszeptikus, gyulladásgátló hatása miatt érzékeny, rozáceás, zsír- és vízhiányos bőr ápolására használják. Flavonoidjai révén vérkeringést serkentő, sejttevékenységet élénkítő hatása miatt is előnyös alkalmazása a kozmetikai készítményekben.

Paula Begoun szerint azonban a cickafark kivonat nem olyan előnyös, ahogy azt az Ilcsi gondolja: kevés valódi kutatás utal arra, hogy valóban előnyös a bőr számára, de néhány kémcsőben végzett tanulmány szerint (in vitro) valóban van gyulladás csökkentő hatása. Más kutatások szerint azonban a cickafarknak bőrirritáló és fényérzékenységet okozó tulajdonságai is vannak. Összességében Paula Begoun mint kerülendő összetevőt jellemzi a cickafark kivonatot.

TERMÉKEK, AMIBEN MEGTALÁLHATÓ

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.