Narüko

Ár:   790 Ft   Kategória:   Arcápolók
Kiszerelés:   25 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --
Vedd meg online a szepsegcenter-n 790 Ft-ért megnézem

A krémet feltöltötte: angi9207, az összetevőket feltöltötte: juditkaa70, Módosítva: 2019. július 6.

Kiszerelés:   25 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Arcápolók
Vedd meg online: szepsegcenter, 790 Ft

Fátyolmaszk különleges, keserű dinnyés hatóanyag koktéllal, amely segít a faggyútermelés szabályozásában, anélkül hogy szárítaná a bőrt. Aloe, niacinamid, cink és uborka hatóanyagok segítségével helyreállítja a bőr struktúráját.

• mattít
  • bőrnyugtató hatású
  • elősegíti és felgyorsítja a gyógyulási folyamatot
  • bőrregeneráló
  • selymesen simává varázsolja a bőrt
  • hosszútávon segít megőrizni a bőr hidratáltságát

Kiemelt hatóanyagai:

• Keserű dinnye kivonat (Hatékony gyulladáscsökkentő, bőrregeneráló hatású.)
  • Sodium Hyaluronate (A hialuronsav só formája. Képes vizet beszívni a bőrödbe, ami a bőröd kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi.)

VÁSÁROLD MEG

Ár: 790 Ft , Eladó: szepsegcenter
Fizetés: banki utalás, utánvét, bankkártya, Szállítás:futárszolgálat

bibi24

Bettiiyy

2019. augusztus 22.

Tegnap véletlenül nagyon mellényúltam a fátyolmaszkjaim között, ugyanis pattanásos bőrre akartam feltenni egyet, de elnéztem a csomagolását, és ez lett belőle.
Nyaralás után nekem valamiért mindig rettenetesen pattanásos lesz a bőröm, de amint hazaérek, és helyrehozom, utána viszont nem nagyon szoktak előjönni. Most is így jártam, ezért kerestem SOS valami fátyolmaszkot problémás bőrre. Mikor már feltettem a maszkot, akkor vettem észre, hogy ez mattításra van.
Maga a maszk egy műanyag alapon van, és így sokkal könnyebb szétszedni, hogy ne szakadjon el az anyag, utána pedig ezt a műanyag részt le lehet húzni, ha sikerült kibontani. A maszk mérete tök jó, a szemeknek, szájnak jól el van találva a mérete, a hajvonalamra egy picit rálógott, de ez nem probléma.
Egy-másfél órát hagytam az arcomon a maszkot, ugyanis rettenetesen sok esszencia van benne, így kellett idő mire mindet becuppantotta. Ráadásul még a tasak aljában is maradt egy csomó, amit kenegethetek egy hétig nyugodtan reggel-este.
Amit ígért azt hozta, tényleg nyugodtabb, egységesebb és mattabb lett tőle a pofim, és igaz, nem reménykedtem, hogy a pattanásaimra gyógyír lesz, de azokat is szépen lenyugtatta. Eltűntek a piros foltok, és a pattanásaim is. Nyugodt, puha bőröm lett utána, és nagyon szépen helyrerakta a pattanásokat. Alig maradt egy-kettő.
Nagyon kellemes csalódás volt, hiszen semmit sem vártam ettől a maszktól, mert a pattanásaimat akartam kezelni, de azokat is lenyugtatta, és még mattított is. Teljesen hozta ez a maszk azt, amit ígér.
Szerintem minden bőrtípusra jó lehet, mert szépen hidratál, de a legjobban azok fogják szeretni, akiknek zsíros vagy kombinált a bőrük, mert nagyon szépen, egészséges fénnyel mattít. Mint kiderült pattanások ellen is nagyon hatásos, úgyhogy nem kell félnie senkinek tőle. Egyetlen szomorúságom az a fránya parfüm. Hogy az minek bele?

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. augusztus 22.

Antioxidánsok: Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Extract, Ascorbic Acid, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Salicylic Acid, Allantoin, Dipotassium Glycyrrhizinate, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Hidratálók: Glycerin, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Butylene Glycol, Propylene Glycol, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Niacinamide, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Kémiai hámlasztók: Salicylic Acid
Peptidek: Palmitoyl Tripeptide-5
Vitaminok: Niacinamide, Ascorbic Acid

Glycerin h 0 0

Aloe vera növény leveléből származó kivonat. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van, valamint némi antibakteriális hatással is bír. Segíti a sebgyógyulást és a bőr regenerálódását is .

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Ricinusolajból előállított felületaktív anyag és emulgeálószer.

Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban.  A közhiedelemmel (és a glikolsavval) ellentétben a szalicilsav nem teszi érzékenyebbé a bőrt a napra. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon.

Szervesanyag, melyet tartósítószerként használnak a kozmetikumokban antibakteriális és gombaölő hatása miatt. Részletesebb info: http://truthinaging.com/ingredients/chloraphenesin/

Erősen lúgos (ph 10) ph szabályozó.

Cellulózból származó zselésítő és sűrítő anyag. A CosIng besorolása szerint még felületi hártyaképző, emulzió stabilizáló és a krémet homogénné tevő segédanyag.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

B3-vitamin, mely többféle szempontból is kiváló hatással van a bőrre: egyrészt remek hidratálószer, másrészt pedig hatásos pigmentfoltok ellen is. Ezenkívül ígéretes öregedés elleni hatóanyag, amely serkenti a kollagéntermelést, és hatásos sejtkommunikáló összetevő (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató összetevő). Pattanások kezelésében is több antibiotikummal felveszi a versenyt, ráadásul 2% niacinamide ígéretesen csökkenti a faggyútermelést és normalizálja pórusok méretét (forrás).

Részletes infó az összetevőről: CosmeticsCop, SmartSkinCare, FutreDerm, INCIDecoder

Gombaellenes tartósítószer.

Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak. Egy 2004-es tanulmány szerint az összetevő még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.

A vadgesztenye kivonata. Növényi hatóanyag, elősegíti a gyógyulást, a bőr értágulataira összehúzó hatással van, meggyorsítja a vérelvezetést. Ausztriában 3% fölötti koncentrációban gyógyszertárköteles.

Uborka kivonat, uboka lé. Lásd uborka kivonat.

Az édesgyökér kivonatának egy fajtája, amit a kozmetikumokban gyulladáscsökkentő, és pigmentfolt halványító tulajdonsága miatt használnak.

Mentolból származó összetevő, amit hűsítő és illatanyagként hasznának a kozmetikumokban. Elvileg kevésbé irritáló összetevő, mint a mentol, de Paula Begountól így is szomorú smilet kapott.

A kozmetikumokban emulgeálószerként és felületaktív anyagként használt (surfactant). Az élelmiszeriparban is használt 0,5%-nál kisebb koncentrációban.

C-vitamin, melynek számos előnyös hatása van a bőrre. Egyrészt kiváló antioxidáns, mely véd a szabad gyökök okozta károktól és segít az UV-sugárzás által károsodott sejtek regenerálásában. A C-vitamin úgynevezett hálózati antioxidáns, melynek hatása fokozható más antioxidánsokkal (E-vitamin, ferulic sav) kombinálva. Antioxidáns hatásán túl a C-vitamin külön figyelmet érdemel azért is, mert azon kevés összetevők közé tartozik, melyek segítik a bőrben a kollagénszintézist. Szintén hatásos a C-vitamin a pigmentfoltok (melasma) ellen is, mivel blokkolja a melanint termelő sejtek tyrosinase aktivitását. Hatásos összetevő a striák ellen is.

Mint mindennek, természetesen a C-vitaminnak is vannak hátrányai. A tiszta C-vitamin nehezen stabilizálható a kozmetikumokban, és könnyen lebomlik levegő és fény hatására, így C-vitaminos krémet csak nem áttetsző, légmentesen zárt csomagolásban célszerű venni. Savas jellege miatt enyhe bőrirritáló. A C-vitamin hatása kérdéses a bőr elasztinszintézisére.

A C-vitamin a fent leírt előnyös tulajdonságait leginkább akkor fejti ki, ha 5-20% közötti koncentrációban található a kozmetikumban.

Forrás: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Felületaktív anyag és tartósítószer.

A kínai teacserje nem fermentált változatának a kivonata, közkeletűbb néven zöldtea-kivonat. Jelentős mennyiségű szakirodalom támasztja alá a zöld teának, illetve a benne lévő aktív komponenseknek (EGCG és a zöld tea polifenolok, GTPPs) a számos kedvező hatását a bőrre. Kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevő, rákellenes tulajdonsága is van. Különösen jól dokumentált a zöld tea napsugarak, illetve UVB károk elleni védő képessége. A kozmetikumokba kerülő zöld tea kivonat minősége nagyban eltérő lehet a benne lévő aktív komponensek (EGCG és polifenolok) mennyiségétől függően. (Forrás: Seminars in Cutaneous Medicine and Surgery, Vol 27, 2008, Natural approaches to management of photoaging)

Syn-Coll márkanéven ismert, három aminosavból álló peptidféle, mely állítólag stimulálja a sejtek növekedését, osztódását szabályozó TGF-ß nevű növekedési faktort, ami pedig elősegíti a bőrünk kollagéntermelését. Több kollagén pedig fiatalosabb és ráncmentesebb bőrt jelent.

Keményítőből előállított összetevő, melyet a kozmetikumokon kívül ételadalékként is használnak. A CosIng szerint a maltodexrin emulzió stabilizáló, a krémet homogénné tevő, felületi hártyaképző, bőr- és hajkondícionáló anyag.

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

Palmitinsav. Bőrpuhító (emollient), emulgeálószer. Paula Begoun szerint habot képző tisztító anyag, mely szárító  hatással lehet a bőrre.

Cink-szulfát. A CosIng hivatalos besorolása szerint szövetösszehúzó és fertőtlenítő hatású összetevő. Paula Begoun szerint kevés kutatás van arról, hogy lenne bármi haszna az összetevőnek a bőr számára, és nagy mennyiségben potenciális bőrirritáló, így Paula a kerülendő összetevők közé sorolja. Kis mennyiségben a magas C-vitamin tartalmú termékek stabilizásására használják, ebben az esetben (és mennyiségben) viszont nem valószínű, hogy irritál.

A hólyagmoszat kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrpuhító, bőrkondícionáló, vízmegkötő hatású összetevő, mely növeli a bőr komfortérzetét. Paula Begon szerint a legtöbb növény kivonatához hasonlóan a hólyagmoszat kivonata is remek forrása a természetes antioxidánsoknak.

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.