KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Omorovicza Gentle Buffing Cleanser
Omorovicza Gentle Buffing Cleanser

Omorovicza

Omorovicza Gentle Buffing Cleanser

  (1 vélemény)
Ár:   20 000 Ft   Kategória:   Pakolások, Hámlasztók
Kiszerelés:   150 ml   Bőrtípus:   Normál, Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   Omorovicza szalonok, online   Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín


A krémet és az összetevőket feltöltötte: gigi, Módosítva: 2014. június 13.

Ár:   20 000 Ft
Kiszerelés:   150 ml
Lelőhely:   Omorovicza szalonok, online
Kategória:   Pakolások, Hámlasztók
Bőrtípus:   Normál, Kombinált, Zsíros
Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

TERMÉKLEÍRÁS

Hámosító tisztító

Gyengéd, mégis hatékony hámosító tisztító, mely gyorsan eltávolítja az elhalt hámsejteket és szennyeződéseket, amitől a bőr a puhább, simább, ragyogóbb lesz.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

hirdetés
ziina

Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Tág pórusok
Korcsoport: 18-24
2017. november 8.

Nagyon jó szolgálatot teljesít, teszi amit ígér, DE .. én ajándékba kaptam, magamtól nem adnék ki ennyi pénzt egy arctisztítóért. Biztos vagyok benne, hogy ennek az árnak a töredékéért lehet hasonló terméket venni, hiszen itt csak egy arclemosóról van szó.

(1)    Hasznos vélemény?    Házirendellenes
Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2017. november 8.

Nagyon jó szolgálatot teljesít, teszi amit ígér, DE .. én ajándékba kaptam, magamtól nem adnék ki ennyi pénzt egy arctisztítóért. Biztos vagyok benne, hogy ennek az árnak a töredékéért lehet hasonló terméket venni, hiszen itt csak egy arclemosóról van szó.

(1)    Hasznos vélemény?    Házirendellenes

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Tocopherol, Yeast Extract
Hidratálók: Glycerin, Mannitol, Phospholipids
Vitaminok: Tocopherol

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Könnyen kenhető olaj, aminek bőrpuhító (emollient) tulajdonsága van.

Cetearyl alcohol és az olivaolaj zsírsavainak észtere. Kozmetikai szerekben az alkotók elegyedését segíti, ezen kívül bőr- és hajpuhító képességgel is rendelkezik. 

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Szilícium dioxid. Agyagban, homokkőben, gránitban megtalálható ásvány, az üveg egyik fő összetevője. A kozmetikai iparban főként a ”felszívó” (absorbent) tulajdonságáért használják, képes ugyanis az izzadságot és az olajat felszívni a bőrről. Sűrítő anyagként is használatos.

Olíva olajból és sorbitolból származó emulgeálószer, mely segíti a krém víz- és olaj komponenseinek egyenletes keveredését. Gyakran használt natúrkozmetikumokban.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

A mannit egy cukoralkohol. A CosIng besorlolása szerint segédanyag, mely a nem szükséges anyagokat semlegesíteni képes (masking, binding funkciók). Hidratáló, bőrjavító (humectant, skin conditioning) tulajdonsága is van.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Színtelen, vízben jól oldódó alkohol féle. Tartósítószerként használt. Nagyobb mennyiségben a bőrre szárító, irritáló hatással van.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított sűrítőanyag

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.
Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Az összetevő leírása ellenőrzés alatt áll. Hamarosan itt olvashatod!

Gomba és baktérium ellenes hatású tartósítószer, melyet 0.6%-os vagy az alatti koncentrációban használnak. 

Élesztő. Az élesztő beta glucant tartalmaz, ami kiváló antioxidáns. Az antioxidáns hatáson kívül Paula Begoun szerint még nem teljesen ismert, hogy az élesztőnek pontosan milyen hatása van a bőrre, némi kutatás utal arra, hogy az élesztő segíti a sebgyógyulást, a bőrszövet regenerálódását.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

A pektin egy heteropoliszacharid (szénhidrátokkal rokon vegyület), mely a magasabb rendű szárazföldi növények (húsos gyümölcsök például alma, körte; valamint húsos gyökerek például sárgarépa, murok) sejtfalából állítható elő. A pektint először Henri Braconnot írta le 1825-ben. A tiszta pektin fehér, alaktalan tömeg, amelynek íze és szaga nincsen; vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható. A pektin a kozmetikumokban a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulzió stabilizáló, sűrűségszabályózó, megkötő (célja, hogy a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”) hatású összetevő. 

A lipidek egy csoportja, mely a sejthártya fontos alkotórésze. A lecithin például egy foszfolipid. A foszfolipidek természetes hidratáló elemek (NMF -  natural moisterizing factor).

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva használják.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene) ). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. A bőrön alkalmazva allergiát (contact dermatitis) okozhat az arra hajlamosaknál, így jobb kerülni, csaknem az összetevőlista utolsó helyeinek egyikén áll.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. 

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.