Omorovicza Perfecting Lip Balm
Ár: | €40 | Kategória: | Ajakápolók | |||
Kiszerelés: | 10 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Omorovicza szalonok, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Whammy8814, Módosítva: 2015. november 14.
Ár: | €40 | |
Lelőhely: | Omorovicza szalonok, online | |
Kategória: | Ajakápolók | |
Az Omorovicza Perfecting Lip Balm felfrissíti és táplálja a kiszáradt ajkakat. Az összetevők (shea vaj, eukaliptusz olaj és hialuron) finoman bizsergetik az ajkakat, így teltté, simává és puhává varázsolva azt.
Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
Titanium Dioxide / CI 77891
sz
Carmine / CI 75470
sz
1 éve megvan és még nem használtam el, mert az Inglot ajakáplója lenyomta sajnos. Hiába a remek illat és állag, utálok belenyúlkálni a tégelybe.Nem fogom újravenni ennyi pénzért, mert a Laneige is tud ennyit.Az 6 ezerrel olcsóbb is.
Plussz, ami nagyon nem tetszett egy ilyen luxusmárkánál, hogy a szállítás nagyon lassú volt és azt a nyomorult 2db termékmintát sem sikerült belerakniuk a csomagba. Szeritem iszonyat túlhype-olt márka, alap tudással, semmi extra nincs benne a jó összetevőkön kívül.

Imádom ezt az ajakbalzsamot! Nagyon kevés kell belőle és pár óra alatt rendbe teszi a teljesen kiszáradt ajkakat is. Több, mint fél évig elég volt egy tégely úgy, hogy minden este használtam. Totál újravevős!

Eddig ez az egyetlen ajakbalzsam ami segített. Ha nem igy lenne azt mondanám, hogy túlárazott termék. De sajnos ez a helyzet. Semmi más nem tudta helyrehozni a kiszáradt számat (napi 2 liter vizet iszok emellett, szóval nem a vizhiany volt a probléma).

Soha nem voltam egy nagy ajakápoló, talán mert semmi nem segített, javított igazán az ajkaim állapotán. Ez a lip balm viszont az ajakápolás új dimenzióját nyitotta meg előttem. Jól hidratál, nagyon szép felkenve, mintha egy szájfény csillogna, közben pedig a mentol enyhén felpezsdíti az ajkakat, így optikailag is teltebbnek tűnnek a hidratálás mellett. Ez az első ajakápolóm, amit tényleg szeretek. Érdemes vadászni a kuponokat, kedvezményeket. :)

Az Andrássy úti boutique májusi kedvezményes csomagjában ez volt az egyik teljes kiszerelésű termék. Már régóta ki akartam próbálni, úgyhogy ennek nagyon megörültem. Az illata mentacukorkás, szó szerint olyan hatása van, mint ahogy a leírásban szerepel, hidratál és nevéhez híven tökéletesít.
A 10ml-es mennyiség a tégelyen szereplő 9 hónapos szavatossági idő mellett kicsit sok, de ha véletlenül megavasodna, akkor is használni fogom.

A pulton «holy grail»-. Egesz telen szaraz ajkakkal tengettem a napjainat,aztan ratalaltam erre a csodara. Este szepen felkenem,es reggelre vegre hidratalt (es nem cserepes) szajjal ebredek. Az eukaliptusz olaj egy par percig tudja irritalni a kiszaradt ajkakat,de ez elviselheto fajdalom a hatasaert cserebe.:)

Az elején szögezzük le, hogy szeretem az Omoroviczat. Nagyon drága, tényleg luxus, de nekem időnként belefér (főleg a Black Friday 30%-kal, vagy külföldről). Azon termékei közül, amit próbáltam, ezt nem szeretem. Nekem nem jó, marja a számat. Rengeteg ajakápolót probáltam mindenféle kategóriából, de ez harmatgyenge. Labello szint nekem. Na, ahhoz meg igen drága.

Számomra, aki egy igazi lip balm fan vagyok, ez az igazi nagybetűs ajakápoló. Nagyon szeretem a kis tégelyt, nagyon finom elegáns illata van, az ajkaim gyorsan beszívják, nagyon sima és hidratál lesz a szám tőle. Sokáig elég, a másodikat fogyasztottam el belőle. Olyan jó ez a pici napi luxus.

Egy igazi kis csoda! Mindent tud, amit egy ajakápolónak tudnia kell: TARTÓSAN hidratál, nem ragacsos, könnyű és a kiszerelés is praktikus, szép.
Azt vettem észre hosszútávon, hogy az ajkaim nem csak akkor hidratáltak, amikor használom.
Egyértelműen 5*

Egyértelműen 5*

Nekem nagyon bejön, ajándékba kaptam és pár napja használom. Kicsi tégely, nagyon kevés is elég belőle mert annyira zsíros, de nem annyira nehéz. Nem tudom mivel jobb mint egy sima ajakbalzsam de így, hogy ajándékba kaptam nagyon jó, hogy van. Nem tudom vennék-e ha elfogyna mivel elég drága. Csodaszernek nem mondanám mert nem hiszem, hogy annyival többet adna mint az eddig használt ajakbalzsamok de kelemes a használata.
Ami még nem annyira tetszik, hogy ujjal kell felkenni, ami azért rossz, mert csomószor tömegközlekedésen ülve van időm bekenni az ajkaimat és olyankor nagyon piszkosnak érzem a kezeimet és ezért praktikusabbak a tradicionális rúzs kiszerelés.
Jó, hogy magyar termék és ilyen elegáns a kiszerelése de praktikusnak nem annyira mondanám és csodaszernek sem. De szívesen használom mert jól ápol!

Antioxidánsok: Ascorbyl Tetraisopalmitate, TocopherolGyulladáscsökkentők: Calendula Officinalis (Pot Marigold) Flower Extract
Hidratálók: Lanolin, Menthyl PCA, Sodium Hyaluronate
Peptidek: Palmitoyl Oligopeptide
Vitaminok: Ascorbyl Tetraisopalmitate, Tocopherol
Emolliensek: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Diisostearoyl Polyglyceryl-3 Dimer Dilinoleate, Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Theobroma Cacao (Cacao) Seed Butter, Ethylhexyl Palmitate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Oil, Lanolin, Prunus Domestica (Plum) Seed Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Tribehenin, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Silica Dimethyl Silylate
Emulgeálószerek: Sorbitan Isostearate
Fényvédők: Benzyl Salicylate
Illatanyagok: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Ethylhexyl Palmitate, Benzyl Alcohol, Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Leaf Oil, Limonene, Benzyl Salicylate, Linalool, Citronellol
Színezékek: Titanium Dioxide / CI 77891, Carmine / CI 75470
Tartósítószerek: Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Phenoxyethanol
Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) anyagként használják. Enyhén ragadós érzetet hagy maga után a bőrön.
Sűrű, olajos folyadék, ami hosszan tartó emolliens (bőrpuhító) hatásáról ismert. Gyakran használják fényvédőkben a vízálló tulajdonság fokozására, illetve hosszan tartó smink termékekben, mint például rúzsok vagy törlés álló szempillapsirálok.
Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.
A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.
Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.
Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.
Kakaóvaj. Emészthető természetes zsíradék, melyet a kakaóbabból nyernek. Enyhén csokoládé szerű íze és aromája van. A kakaóvaj emollient anyag, mely polifenol antioxidánsoknak is gazdag forrása. Kémcsőben végzett (in vitro) kutatások szerint segít a bőr rugalmasságának és az egészséges kollagén termelésnek a fenntartásában. A közkeletű hiedelemmel szemben azonban nem használ a striák ellen.
Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleint összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként. A comedogén idexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel. (További info: truthinaging)
Gyapjúzsír (gyapjút viselő állatok, mint pl a birka által termelt zsír, olyasmi mint a faggyú az emberi bőrben) . Kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz bőrre. Bár korábban a lanolint megvádolták azzal, hogy allergén anyag, egy 2001-es kutatás ezt alaposan megcáfolta. A kutatásban több mint 24000 tesztelő vett részt, és csupán 1.7% volt azok aránya, akik allergiások vagy érzékenyek voltak a lanolinra. Ez az arány még kisebb volt akkor, amikor az alkalmazott lanolin koncentrációja 50% alatt volt. Tehát a lanolin egy száraz bőrűek számára kiváló emollient és hidratáló anyag, a zsíros bőrre azonban nagy sűrűsége és zsíros állaga miatt nem ajánlott.
A szilva magjának a kivonata. A CosIng besorolása szerint emollient hatású összetevő. Paula Begoun szerint helyileg alkalmazva lehet némi antioxidáns hatása.
Sárgabarck magjából előállított növényi olaj, mely emollient anyagként használt a kozmetikumokban. Könnyen beszívódik a bőrbe, nem hagy maga után zsíros érzetet. Zsírsavakban gazdag olaj, mely különösen az érett, száraz bőr számára hasznos. Gyulladáscsökkentő hatása is van. Forrás: Dermaxime
A napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.
Glicerin és behensav keveréke. Bőrpuhító (emollient) és bőrjavító anyagként használt.
Az orvosi körömvirág virágának a kivonata. A körömvirágnak számos pozitív hatása van a bőrünkre, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, bőrápoló tulajdonságú. Kozmetikumokban mindezen hatások együtteséért alkalmazzák, noha a hivatalos megfogalmazás szerint csak bőrápolónak nevezik. Gyakorlati tapasztalatok szerint nagy koncentrációban alkalmazva az igénybe vett bőrt kiválóan regenerálja. Használatakor vigyázzunk a fészkesvirágzatúakkal kapcsolatos allergiákra.
A C-vitamin egy viszonylag stabil, olajban oldódó formája. Az összetevő gyártója szerint a származék előnye, hogy jóval stabilabb, mint a tiszta C vitamin, és hatásában hasonló: mérsékli az UV-sugárzás okozta károkat, stimulálja a kollagéntermelést és csökkenti a melanintermelést. Az előnyös hatásokat azonban eddig csak in-vitro, azaz kémcsőben végzett tesztek, illetve a gyártóhoz kötődő szakirodalom támasztja alá, míg a tiszta C vitami hatását számos független és in-vivo, azaz emberen végzett kutatás is megerősíti. (Forrás: Journal of Cosmetic Dermatology, Vol 11).
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Csomósodást megakadályozó (anticaking), sűrűség szabályozó, térfogatnövelő és bőr puhító (emollient) szilícium dioxid származék.
Gomba és baktérium ellenes hatású tartósítószer, melyet 0.6%-os vagy az alatti koncentrációban használnak.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Emulgálószer, melyet a kozmetikumokban az emulzióstabilizáló (nem válnak szét idővel a az egyébként nem keveredő víz és olaj bázisú összetevők) tulajdonsága miatt használnak.
Szacharin. A kozmetikumokban ízesítő, édesítő funkciót tölt be. Gyakori összetevője a fogkrémeknek illetve különféle szájápolással kapcsolatos kozmetikumoknak.
Eukaliptusz olaj, melynek baktérium, gomba és vírus ellenes hatása van a bőrön. Azonban lehetséges bőrirritáló, különösen sérült vagy epillált bőrön.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Egy viszonylag új peptidféle, mely a Matrixyl 3000 néven ismert kettő peptidből álló hatóanyagkomplex egyik eleme (a másik a palmitoyl tetrapeptide-7). Az összetevőben egy három aminosavból álló peptid kapcsolódik palmitinsavhoz, aminek révén javul a peptid olajban oldhatósága, és ezáltal könnyebben beszívódik a bőrbe. Az összetevő peptid része a bőrben található I-es típusú kollagénnek (bőrünk feszességét többféle típusú kollagén adja) egy egysége. A bőrünk kollagéntartalma (a kollagén egy fehérje, azaz hosszú aminosavlánc) természetes módon peptidekké (rövid aminosavlánc) bomlik, és a peptidek keletkezése újabb kollagén termelésére serkenti a bőrünket. A palmitoyl oligopeptide működési elve, hogy ha a bőrünkbe kívülről kvázi lebomlott kollagént viszünk be, akkor ezzel bőrünket „becsapjuk”, és kollagéntermelésre tudjuk ösztönözni. Vagyis a tudomány mai állása szerint a palmitoyl oligopeptide talán képes bőrünk kollagéntermelését serkenteni, amely bőrünk ránctalanodásához, feszesebbé válásához vezet. További részletek itt.
Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra. A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.