Oriflame Love Nature Arcolaj Vadrózsával
Ár: | 1199 Ft | Kategória: | Arcápolók | |||
Kiszerelés: | 25 ml | Bőrtípus: | Száraz | |||
Lelőhely: | tanácsadónők | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: zdoreebaba, az összetevőket feltöltötte: NoraH, Módosítva: 2015. február 1.
Kiszerelés: | 25 ml | |
Lelőhely: | tanácsadónők | |
Kategória: | Arcápolók | |
Bőrtípus: | Száraz | |
Gyorsan száradó arcolaj tápláló vadrózsakivonattal. Csodásan puhítja a száraz bőrt és fokozza a komfortérzetét. Hatására bársonyosan puha tapintásúvá válik a bőr, nem lesz tőle olajos.
C12-15 Alkyl Benzoate
Citric Acid
kh
Tocopherol
a I v
Ezelőtt leginkább csak a L'Oreal NutriGold arcolajait használtam, és egészen meglepődtem, amikor erre került a sor. Ennyi pénzért nem számítottam sokra, pedig ennek a vonalnak a termékei nagyon jók tudnak lenni, de hullámzó a teljesítményük. Tetszik, mert nem zsírosít, egyenletes bőrképet ad, sokkal könyebb viselni, mint a L'Orealét az ára pedig ugye a töredéke annak. Ha valaki arcolajokkal próbálkozna, első körben remek választás lehet. Nem irritál, nem okoz pattanásokat, segít a hidratálásban. Éjszakára jobb választás, mert nem annyira jó rá sminkelni. Nem hiszem, hogy újraveszem, viszont senki sem veszít vele, ha kipróbálja.

Első arcápoló olajom és tökéletesen elégedett vagyok vele. Esti arctisztító rutin után, hetente 2-3 alkalommal használom, miokr picit több hidratálást igényel a bőröm. Reggelre olyan a fejem, mintha kivasalták volna :) Ár-érték arányban szuper és sokáig kitart, mert tényleg elég 1-2 csepp belőle.

Kellemes illatú. Gyors beszívódású. Selymes tapintású lesz az arcbőröm tőle. Az illatával pedig kilóra megvesz a termék. Ár-érték arányban szerintem verhetetlen.

Én maximális csillagot adok neki, teljesen elégedett vagyok vele. Ár érték arányban kiváló, finom illata van (nem öreges egyáltalán) és nem zsírosítja az arcot. Persze kell neki egy kis idő mire teljesen beszívódik, de puha és egységes bőrképet eredményez! :) Nekem tetszik és nagyon bejött! ;)

Nagyon jó puha lesz az arcom tőle és olyan jó az illata :) de kéthetente használom kicsit pattanas képző :(

Ha jól emlékszem, a katalógusban éjszakai arcolajként volt meghirdetve, így is használom. Esti arctisztítás után, lefekvéskor használom, és ahogy az előttem szóló is írta, pár csepp elég az egész arcra. Bár nekem lassan szívódik fel, reggelre bababőröm van. Nagyon megérte! Száraz bőrűeknek kötelező.

Életem első arcolaja. Rendszeresen használok hidratáló krémet, de úgy éreztem, hogy valami kis pluszra is szüksége van a bőrömnek. Ezt az olajat esténként szoktam használni, a lemosási fázisokat követően. Nagyon kevés kell belőle, amit persze ki kellett tapasztalnom. 1-2 cseppet teszek a tenyerem közepébe, várok néhány másodpercet, amíg átmelegszik a kezemtől, majd pöttyökben viszem fel az arcomra és utána finoman belemasszírozom. Önmagában is jó, de én várok egy kicsit, amíg beszívódik és kenek még fölé a szokásos éjszakai krémemből. Nagyon kellemes illata van, egyáltalán nem hagy maga után zsíros érzetet és szép, puha bőrt eredményez. Összehasonlítási alapom nincs, mert más gyártó arcolaját még nem használtam, de mivel ár-érték arányban is bevált, szerintem nem is fogok mással kisérletezni. (800 ft körüli áron volt akcióban.)

Antioxidánsok: BHT, TocopherolKémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol
Emolliensek: C12-15 Alkyl Benzoate, Canola Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil
Fényvédők: Octinoxate
Illatanyagok: Parfum/Fragrance
Parabének: Propylparaben
Tartósítószerek: BHT, Propylparaben
Bőrpuhító (emolliens) és sűrítő anyag. Antimikrobiális hatása is van, így tartósítszerként is használt. Gyakran használják UV szűrőt tartalmazó termékekben oldószerként. Selymes érzetet hagy maga után a bőrön.
A "canola olaj" egy speciálisan nemesített repcefajból készült növényi olaj. Mind megenni, mind a bőrünkre kenni kiváló, hiszen nagyon gazdag telítetlen zsírsavakban, sőt az esszenciálias zsírokban is. Kozmetikumokban főként bőrkondícionálónak, és emollientnek használják.
Édes mandula olaj, amelyet bőrpuhító, emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön. A mandula olaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt bőr regenerálására.
A napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.
A szezám magjából kivont olaj. Illatmentes, növényi eredetű olaj, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint szagokat semlegesítő, bőrpuhító, haj-és bőrkondícionáló tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Az összetevővel leggyakrabban testápoló termékekben és rúzsokban találkozhatunk.
Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.
Tartósítószer, mely hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.
Csipkebogyó olaj, ami kedvelt magas omega zsírsav tartalma (linolsav- 51%,olajsav - 20%), és regeneráló tulajdonsága miatt. Bár gyakori tévhit, hogy a csipkebogyó olaj C vitamint tartalmaz, mivel a csipkebogyó gyümölcsnek valóban magas a C vitamin tartalma, a C vitamin vízben oldódó, így a csipkebogyó (és semilyen) olaj nem tartalmazza. A csipkebogyó olajbanban olajban oldódó antioxidánsok találhatóak, például E-vitamin félék, és karotenoidok (A-vitamin elővegyületek), amik valószínűleg hozzájárulnak az olaj regeneráló tulajdonságához. (forrás)
Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését (forrás). Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.
Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.
Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology