Oriflame Love Nature Radírozó Arctisztító Szőlővel
Ár: | 1039 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 125 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | tanácsadónők | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: trisztan, Módosítva: 2014. június 25.
Lelőhely: | tanácsadónők | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Minden korosztálynak, igénybe vett bőrre
Kiszerelés: 125 ml
FD&C Red 40
sz
CI 42090
sz
Nagyon finom szemcséket tartalmaz és nem is túl sokat, így én szerintem 2-3 naponta is lehet alkalmazni, mert sok vizet nem zavar.

Alapvetően nem szeretem az arcradírokat, mert számomra kellemetlen, idegen érzés átkaristolni az arcom. Ezt pont azért szeretem használni, mert picik a benne lévő szemcsék, és kellemes érzés átmosni vele az arcom. Picit szárítja az arcomat, de esetemben ez szinte minden arctisztítóra igaz.

Összességében szeretem, de nem arcradírozásra használom, arra a nagyon-nagyon mikroszkopikus kis radírszemcsék miatt nálam nem vált be. Arctisztítóként, arcpakolásként viszont nagyon jó. Felkenem, majd 20-25 perc után lemosom. Finom illat, puha, hidratált bőr az eredmény. Az összetevők miatt vonok le egy pontot, azt a csúnya parabént igazán kihagyhatnák egy természetesen natúrnak kommunikált termékből..

Nagyon bevált ez az arctisztító, megnyugtatja és tisztítja a bőrt. A radír szemcsék alig észrevehetők, nem igazán habzik, szerencsére nem szárít. Kellemes érzetet nyújt, a gyümölcs illat frissít, finom tapintású lesz tőle a bőr.

Illatra mast vartam de tetszik. :) ma kiprobaltam tetszik de ez tenyleg csak egy lemoso semmi radirozasi hatas de ez nem is baj,csak kozlom :D Lemosas utan kicsit huzodott a borom de pluszba lemostam a micellas vizemmel es ugy pihe puha lett a borom :) az arckremevel es a szemkornyekapolojaval egyutt hasznalom :) eddig kifejezetten tetszik

Én sem érzem annyira a szőlőt rajta, de nagyon jól tisztít, a szemcséi nem erősek, jobban szeretem az Oriflame barackos arcradírt, az sokkal erősebb. Összességébe jó kis termék, az árát megéri, szépen tisztít és azt érzem kicsit hidratál is. :)

Az illata finom de nem igazán szőlő illat inkább vegyes gyümölcs. A szemcséi lágyak nem igazán radíroz viszont jól tisztít, minimálisan szárít, az arcom puha a használta után. Az árát maximálisan megéri.

Antioxidánsok: Vitis Vinifera (Grape) JuiceGyulladáscsökkentők: Bisabolol
Hidratálók: Glycerin
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Emolliensek: Olive Oil PEG-7 Esters
Emulgeálószerek: Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Olive Oil PEG-7 Esters, Trideceth-9
Fényvédők: Benzophenone-4
Tisztítószerek: Sodium Laureth Sulfate, Coco-Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Cocoamphoacetate, Trideceth-9
Illatanyagok: Methylparaben
Parabének: Methylparaben, Propylparaben, Ethylparaben
Színezékek: FD&C Red 40, CI 42090
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Ethylparaben, Sorbic Acid
Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer. Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az...), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.
Habképző felületaktív anyag. Kiváló emulgeátor. Sokszor alkalmazzák samponokban, mert használata után hajunk puhább, és könnyebben fésülhető lesz. Ez a kókuszvaj és a szőlőcukor reakciójával keletkező vegyület egy cukortenzid: olyan emulgeátor, amely a vizes fázisokban cukorrészével, az olajos cseppecskékben pedig zsírsavfarkincójával oldódik. Az ilyen anyagok kíméletesek a bőrhöz és a hajhoz, emiatt babáknak gyártott termékekben is alkalmazhatók. Részletesebb információ a truthinagingen.
Felületi hártya képző, elektromos töltődést megakadályozó, a krémeket homogénné tevő segédanyag.
Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.
Glucoseból és kókuszolajból előállított kíméletes felületaktív anyag, tisztító. Erősen lúgos (ph 11.5-12.5), így legtöbbször citromsavval hozzák a termékek ph értékét a kívánt tartományba.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Felületi hártyaképző, átlátszatlanná tevő segédanyag.
Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.
Gyengéd felületaktív anyag. Kíméletes tisztítók, babaápoló termékek, könnymentes babasamponok gyakori összetevője. Enyhén habosító hatású.
Kókuszból előállítható gyengéd felület aktív anyag, tisztító szer, habzás elősegítő. Elsősorban arclemosókban, arcradírokban és borotválkozókrémekben találkozhatunk vele. A készítményeknek "csúszósságot" ad, aminek köszönhetően kellemes lesz a lemosót az arcra kenni. Gyengédsége és nem irriáló tulajdonsága miatt gyakran használt bébiknek és érzékeny bőrűeknek szánt termékekben is. (Forrás: truthinaging)
Más néven sulisobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVB- és rövid UVA-sugarak (290-360 nm hullámhosszú) ellen véd. Magas stabilitású összetevő, amely véd más összetevőket is az UV-sugárzás okozta károktól. A sulisobenzone viszonylag gyenge fényvédő, önmagában nem véd eléggé, így leginkább csak a többi összetevőt védő segédanyagként használt. Az összetevővel kapcsolatban felmerült a a gyanú, hogy elősegíti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. További információ a smartskincare-en.
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.
Tartósítószer. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Ph stabilizáló, maszkoló (nem kívánt illat, íz semlegesítése) és kelátképző (a víz révén a kozmetikumokban lévő fémionokat stabilizáló) segédanyag.
Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak. Egy 2004-es tanulmány szerint az összetevő még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.
Kamillából kivonható vagy mesterségesen előállítható anyag. Kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató.
Vízben oldódó sötétvörös színű, a kozmetikai és testápolási termékekben korlátozás nélkül használható színezőanyag, melyet melyet legelőször az USA-ban alkalmaztak az Amaranth helyettesítésére.