Origins

Ár:   10 200 Ft   Kategória:   Hidratáló krémek
Kiszerelés:   50 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Douglas   Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

A krémet és az összetevőket feltöltötte: gulyasgne, Módosítva: 2012. július 5.

Ár:   10 200 Ft
Kiszerelés:   50 ml
Lelőhely:   Douglas
Kategória:   Hidratáló krémek
Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

Többfunkciós hidratáló. Hidratál, energizál és antioxidánsokkal védi a bőrt. A bőr egészségesen sugárzó lesz, mintha nyaralni lettél volna. SPF 15

Water / Aqua Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Water Anthemis Nobilis Flower Water Ethyl Macadamiate Butylene Glycol h 1 0Methyl Trimethicone szil Butyl Methoxydibenzoylmethane f Ethylhexyl Salicylate f HDI/ Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer Octocrylene f Lauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone eu I szil PEG-100 Stearate ti 0 0Butyloctyl Salicylate Simmondsia Chinensis (Jojoba) Esters eo I h Glyceryl Stearate eo I eu Barosma Betulina Leaf Oil iCitrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Leaf Oil i Abies Sibirica (Siberian Fir) Oil i Prunus Amygdalus (Bitter Almond) Oil 2 0Mentha Arvensis (Wild Mint) Oil i Rosa Damascena (Rose) Flower Oil i Limonene i Panax Ginseng (Ginseng) Root Extract eo Cordyceps Sinensis Extract a I eo Garcinia Mangostana Peel Extract Castanea Sativa (Chestnut) Seed Extract Hordeum Vulgare (Barley) Extract eo Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract eo Laminaria Saccharina Extract Mangifera Indica (Mango) Seed Butter Butyrospermum Parkii (Shea Butter) eo Caffeine Cholesterol eo I eu 0 0Potassium Cetyl Phosphate ti Glyceryl Polymethacrylate Cetyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2Isopropyl Myristate eo I i 5 3Trehalose h Ethylhexylglycerin Linoleic Acid eo Squalane eo 1 0Polymethyl Methacrylate Dehydro Xanthan Gum Ascorbyl Tocopheryl Maleate a I eo Sodium Hyaluronate h 0 0Caprylyl Glycol eo I h Ammonium Acryloyldimethyl Taurate/VP Copolymer Citric Acid kh Stearic Acid eo I eu 2 0Silica Sodium Dehydroacetate ta Phenoxyethanol ta Mica CI 77491 sz CI 77492 sz CI 77499 sz Titanium Dioxide / CI 77891 sz

bibi24

kariw3

2020. augusztus 4.

Ezer éve kerestem olyan színezett hidratálót, aminek nem túl erős a fedése, végre megtaláltam a tökéleteset 😍 Nincsenek nagy bőrhibáim, csak pár sötétebb folt, azoknak az elfedésére pont elég. Kevés kell belőle, felkenés után nem is látszik, hogy bármi is lenne az arcomon, csak szép színt ad és egységesít. Sokáig elég lesz, így az ára sem vészes.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. augusztus 4.

Morci

2019. május 31.

Nem rossz, de nem is lesz a kedvencem. Sehol nem volt feltüntetve a dobozon vagy a tubuson, hogy ez egy színezett krém. Ráadásul elég narancssárgás, úgyhogy én a fehér bőrömről kénytelen vagyok zsepivel leszedni valamennyit, különben vállalhatatlan lenne. Ha tudtam volna, nem ezt választom. Amúgy illatra, állagra felszívódásra és hidratálásra is rendben van. Én azért annyira nem tudok érte lelkesedni, mint a többiek. Ebben az árkategóriában már vannak jobb krémek szerintem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2019. május 31.

mazzzola

Bőrtípus:  -
2019. május 27.

A nagyon jo velemenyek hatasara megvettem, bar sose vettem meg ennyiert arckremet. Megadok ra negy csillagot, mert valoban nagyon jo, de az valahogy kimaradt a tajekoztatokbol/velemenyekbol, hogy ez lenyegeben egy alapozos arckrem, ami amugy nyomot is hagy. Lehet en neztem el valamit pasi fejjel, de igy kiadtam egy hasznalatert 10 ezer forintot, fogalmam sincs mit csinalok vele.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. május 27.

szbrs

2013. január 20.

Nagyon kellemes érzés az arcon. Nekem nem különösen problémás a bőröm, mindenesetre egyenletessé teszi a bőr színét és élettelivé teszi azt. Kb 2 hónapja használom és még mindig nagyon jónak tartom. Télen kicsit zsírosabb krémet is kell hozzá használni, mert nem hidratálja eléggé az arcot (elég sok időt töltök a szabadban). Hamar felszívódik és nagyon szép lesz tőle a bőröm.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2013. január 20.

gulyasgne

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2012. július 1.

Egy amerikában élő barátnőmtől kaptam ajándékba. Fantasztikus a hatása. Össze sem lehet hasonlítani más termékekkel. Tényleg ragyogó arcbőrt varázsolt. Kipihentnek tűnt a bőröm tőle. Az ára elég borsos, ezért 1 pont levonás járna,de mivel ajándékba kaptam,így nekem ingyen volt. Ha újra kapnék egyet örülnék,de megvenni nem fogom,mert drága.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2012. július 1.

Antioxidánsok: Cordyceps Sinensis Extract, Ascorbyl Tocopheryl Maleate
Hidratálók: Butylene Glycol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Esters, Trehalose, Sodium Hyaluronate, Caprylyl Glycol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid

Alkoholok: Cetyl Alcohol
Emolliensek: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Esters, Glyceryl Stearate, Panax Ginseng (Ginseng) Root Extract, Cordyceps Sinensis Extract, Hordeum Vulgare (Barley) Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cholesterol, Cetyl Alcohol, Isopropyl Myristate, Linoleic Acid, Squalane, Ascorbyl Tocopheryl Maleate, Caprylyl Glycol, Stearic Acid
Emulgeálószerek: Lauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Glyceryl Stearate, Cholesterol, Cetyl Alcohol, Stearic Acid
Fényvédők: Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Octocrylene
Szilikonok: Methyl Trimethicone, Lauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone
Tisztítószerek: PEG-100 Stearate, Potassium Cetyl Phosphate, Cetyl Alcohol
Illatanyagok: Barosma Betulina Leaf Oil, Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Leaf Oil, Abies Sibirica (Siberian Fir) Oil, Mentha Arvensis (Wild Mint) Oil, Rosa Damascena (Rose) Flower Oil, Limonene, Isopropyl Myristate
Színezékek: CI 77491, CI 77492, CI 77499, Titanium Dioxide / CI 77891
Tartósítószerek: Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol

Kamilla virágából kivont vizes folyadék. A kamillatea gyógyászati célokra való használata nagy hagyományokra tekint vissza. A kamilla közismerten gyulladáscsökkentő, nyugtató, fertőtlenítő hatású. Mérsékelt antioxidáns hatása is van.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

A többi szilikonhoz hasonlóan bőr- és  hajkondícionáló. Selymes érzetet hagy maga után.

Egyszerűbb néven avobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak (310-400 nm) ellen nyújt védelmet. Az avobenzone stabilitása nem túl nagy, fény hatására lebomlik. Fotostabilizátorok (mint pl. Octocrylene vagy Butyloctyl Salicylate) lassítják az avobenzone lebomlását. Részletesebb információ a smartskincare-en.

Más néven octyl salicylate vagy octisalate. Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (295-315 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Fény hatására némileg veszít fényvédő képességéből. Önmagában használva nem nyújt elégséges védelmet, ezért egyéb fényvédőkkel szokták kombinálni.

A kozmetikum összecsomósodását megakadályozó segédanyag.

Kémiai fényvédő, mely az UVB- és rövid UVA-sugarak (290-350 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Napfényvédő képessége viszonylag gyenge, önmagában használva nem nyújt kellő védelmet. Viszont nagy stabilitású összetevő, mely megvédi a többi fényvédőt az UV-sugárzás okozta károktól. (Sok fényvédő az UV-sugarak hatására lebomlik, és nem véd többet a fénytől.) Az octocylene viszonylag könnyen beszívódik a bőrbe, és felmerült a gyanú, hogy ott elősegíti a káros szabad gyökök keletkezését. Egy 2010-es kutatás szerint egyre gyakoribb, hogy az octocrylene fény hatására előjövő kontakt dermatitiszt (bőrgyulladást) vált ki különösen gyerekekben és kétoprofénre allergiás felnőttekben. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt. Részletesebb információ a smartskincare-en.

Szilikon emulgeálószer, aminek a fő tulajdonsága, hogy segíti a sem vízben sem olajban nem oldódó porok (például színező pigmentek vagy ásványi fényvédő szűrők) jobb kenhetőségét és egyenletesebb eloszlathatóságát. A CosIng besorolása szerint felületaktív anyag, bőr- és hajkondícionáló. (forrás)

Felületaktív anyag, emulgeálószer és sűrítő anyag.

A szalicilsav egyik észtere. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint haj-és bőrkondícionáló hatású összetevő, valamint oldószer. Az összetevőt gyakran használják fotostabilizátorként nem túl nagy stabilitású, fény hatásra lebomló fényvédőt (pl. Avobenzone-t) tartalmazó kozmetikumokban, mivel lassítja a lebomlásukat.

A jojobaolaj észtereinek komplex keveréke, wax szerű anyag. Kiváló bőrpuhító (emollient) és elzáró (occlusive) anyag, különösen ha glicerinnel van kombinálva. A jojoba észterekből jojoba "gyöngyöcskéket" (jojoba beads) is készítenek, melyet bőrradírokban használnak fizikai dörzsölő anyagként.

Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

A illatos ruta (más néven buku) nevű dél-afrikai cserje leveléből kivont illóolaj, melyet illatanyagként használnak a kozmetikumokban. Az afrikai őslakosok eredetileg a rovarok távoltartására használták a növényt, és gyógyhatást is tulajdonítanak neki. A Wikipédia információi alapján az illatos ruta levele fertőtlenítőszer - ez a tulajdonsága a dioszfenolnak köszönhető.

Eukaliptusz olaj, melynek baktérium, gomba és vírus ellenes hatása van a bőrön. Azonban lehetséges bőrirritáló, különösen sérült vagy epillált bőrön.

A mezei menta olaja, amelyet a virágzás előtt leszedett levelekből nyernek. Színtelen, könnyen mozgó, mentolszagú folyadék. Íze csípős, ugyanakkor hűsítő érzést kelt. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint szagokat, ízeket semlegesítő hatása miatt használják a kozmetikumokban. Paula Begoun szerint a bőrre irritáló hatással lehet.

A rózsaolaj a rózsa szirmaiból vízgőz-desztillációval nyert illóolaj. 1 liter olaj előállításához 3-5tonna friss rózsaszirom szükséges. A CosIng hivatalos besorolása szerint maszkoló (egyéb összetevők illatát semlegesítő) és bőrkondícionáló összetevő. Paula Begoun szerint illatanyagként használt illóolaj, amit nem javasol a bőrre.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

A rendkívül értékes, Ázsiában őshonos gyógynövény, az Araliaceae, azaz az ázsiai ginzeng gyökér kivonata. Hatását irodalmi adatok igazolják. A kozmetikában emoillent, hajkondícionáló, tonizáló és bőrvédő hatásáért használják. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, fiatalít és talán elősegíti a sebgyógyulást is.

A Kínában, Japánban és más ázsiai országokban gyógyászati célokra használt kínai hernyógomba kivonata. Sajnos nem igazán készültek még független kutatások az összetevő bőrre gyakorolt hatásáról, de a hatóanyag egyik gyártója szerint késlelteti az öregedést, egységesíti az arc tónusát és kiemelkedő hidratáló hatással bír.

Szelídgesztenye magjának a kivonata. Magas tannin tartalma révén szövetösszehúzó és szárító hatása van a bőrre.

Az árpa kivonata. Szájon át használva antioxidáns tulajdonsága van, bőrre alkalmazva viszont nem ez  a helyzet.  Bőrpuhító (emollient) anyag csupán.

Búzacsíra kivonat. Bőrpuhító (emollient), bőrjavító, bőrvédő összetevő.

Algakivonat. Az algakivonat a kozmetikumokban sűrítő anyagként, antioxidánsként és hidratáló, vízmegkötő anyagként használt. Konkrétan erről a típusú algakivonatról rendkívül kevés az információ, a CosIng besorolása szerint bőrvédő összetevő. Részletesebb információ az algákról a kozmetikumokban a cosmeticscopon.

Mangó magjából kivont vaj, mely e szerint a cikk szerint összetevőiben, zsírsav tartalmában, állagában és ízében is meglehetősen hasonló a kakóvajhoz. Elég kevés információ van a mangóvajról, de a Skin Deep szerint elzáró es bőrjavító összetevő. A Lush honlapja szerint a mangóvaj értékes ásványi anyagok és vitaminok forrása és a mangó leve magas enzim tartalma révén kiváló tisztító, fényt adó és dúsító összetevő a hajnak.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Koffein. A Futurederm információi szerint bőrön alkalmazva három fő hatása van: antioxidáns, vízhajtó (átmenetileg simább bőrt eredményez) és érszűkítő (vagyis szem alatti puffadás, sötét karikák ellen hatásos lehet, ha azt nem melaninfelhalmozódás okozza), Paula Begoun szerint viszont nincs olyan kutatás, mely szerint bármilyen hatása lenne a szem alatti karikákra, bár nyugtató és antioxidáns hatása miatt azért nem kifejezetten felesleges, ha van egy (szem)krémben. E szerint a kutatás szerint a koffein fotoprotektív hatással is bír.

Cholesterol eo I eu 0 0

A zsírsavak és keramidok mellett a koleszterol a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) harmadik fő összetevője, mely a védőréteg mintegy 20%-t teszi ki. A bőrön alkalmazva a koleszterol segíti a bőr normál működését, bőrpuhító (emollient), vízmegkötő, stabilizáló és emulgeálószer.

Felületaktív anyag (surfactant),  emulgeálószer, tisztítószer.

Sűrűség (viszkozitás) szabályozó anyag.  A bőrön alkalmazva sima érzetet nyújt, a krémek állagát javítja. Részletes info: http://truthinaging.com/ingredients/glyceryl-polymethacrylate/

Cetyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak.  Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.

Mesterséges olaj, amit bőrpuhító (emollient), sűrítő, és sikosító (a krémet könnyebben kenhetővé tevő) anyagént használnak. A zsíros bőrűeknek és pattanásokra hajlamosaknak érdemes kerülni, mert komedogén (pattanásokat okozó) és pórus elzáró összetevőnek számít. További információ a truthinagingen.

Természetes eredetű cukorféle. A kozmetikumokban használva újrahidratáló, vízmegkötő és antioxidáns hatást tulajdonítanak neki. Az összetevő helyileg alkalmazva lehetővé teszi, hogy a bőr megtartsa azt a nedvességet, amelyet egyébként elvesztene a kiszáradása révén, vagyis potenciálisan növelné az öregedés látható jeleit. (forrás)

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Linolsav vagy más néven omega-6 zsírsav. Telítetlen zsírsav, melyet bőrpuhító (emolliens) anyagként használnak a kozmetikumokban és számos növényi olajban is megtalálható. A bőr felső rétegében is megtalálható összetevő, aminek fontos szerepe van a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) fenntartásában, antioxidáns és gyulladáscsökkentő. A linolsav hasznos összetevő lehet a pattanásokkal küzdők számára is, mert gyulladáscsökkentő hatása van a pórusokon belül is és folyékonyabbá teszi a sébumot (faggyú), ami így kisebb valószínűséggel tömíti el a pórusokat, e szerint a tanulmány szerint pedig jelentős mértékben képes csökkenteni a pigmentfoltok méretét és súlyosságát is. Részletesebb infó az INCIDecoderen.

Squalane eo 1 0

A squalene ún. hidrogenizált formája. Az emberi bőrben, a bőr által termelt faggyúban is megtalálható természetes anyag. A kozmetikumokban kiváló hidratáló, bőrpuhító emollient anyag, természetes hidratáló elem (NMF, natural moisturizing factor). Mivel ez a forma kevésébé oxidálódik, mint a squalene, a squalane-t gyakrabban használják a kozmetikumokban.

Szintetikus polimer, melyet filmképző tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Paula Begoun szerint biztonságos összetevő, gyakran használják orvosi műszerek alapanyagául is.

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Zselésítő anyag a vízalapú készítményekben, stabilizáló, sűrítőanyag a víz-olaj alapú krémekben

Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.

Természetes eredetű só, mely antimikrobiális tulajdonságai miatt tartósítószerként használt összetevő. Képes megakadályozni a mikroorganizmusok növekedését és szaporodását, így védi a kozmetikumokat a megromlástól. Már nagyon alacsony (akár 0,6%-os) koncentrációban is leállítja a baktériumok és gombák szaporodását, bár nem feltétlenül pusztítja el a már kifejlett mikrobákat.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Vasoxid. Piros színezőanyag.

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.