Paula's Choice Resist Super Antioxidant Concentrate Serum
Ár: | 17 690 Ft | Kategória: | Szérumok, Kezelések | |||
Kiszerelés: | 30 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | Bőröregedés |
Vedd meg online a Skinsmart.hu-n 17 690 Ft-ért | megnézem |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: apolka, Módosítva: 2023. május 10.
Ár: | 17 690 Ft | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Szérumok, Kezelések | |
Bőrprobléma: | Bőröregedés |
Selymesen terülő, hidratáló szérum sok-sok antioxidánssal, a bőröregedés látható jeleinek megelőzéséért. Óvja a bőrt a környezeti károkkal szemben, miközben fontos összetevőkkel látja el, és hozzájárul, hogy a fakó bőr visszanyerje természetes ragyogását.
- Hatásos öregedő bőr, ráncok, pigmentfoltok és érzékeny bőr esetén
- Antioxidánsok és egyéb hatóanyagok segítik a bőr egészséges és fiatalos működését
- A stabilizált C-vitamin egységesíti a bőrt, serkenti a kollagéntermelést
- A bőrt selymesen puhává teszi
- 100% illat- és színezékmentes
Ethylhexylglycerin
Hexylene Glycol
ti I eu
VÁSÁROLD MEG
Fizetés: bankkártya, utánvétel, banki előreutalás, Szállítás:MPL futárszolgálat
Állapot: Bontatlan, új
Állapot: Bontatlan, új
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Sokkal egészségesebb a bőröm mióta használom. Először fura volt az olajos állaga, de felkenés után 5 percet várok és teljesen eltűnik a fényesség, és mehet rá a fényvédő. A 2. flakont használom, az ára miatt ki fogok próbálni más terméket is, ami hasonlóan stabil formula.

Számomra ez a termék semmi extrát nem hozott. Jó az állaga és kellemet érzetet ad a bőrnek, de annyit nem ért számomra, mint amennyibe került.

Ez az első, kifejezetten antioxidáns szérumom.
Olajos formula ami hamar beszívódik ha hagyok neki pár percet, majd továbbrétegezem vízbázisú termékekkel, akkor egy 10 perc után megszűnik az olajos érzet.
Tisztában vagyok vele hogy az antioxidánsok nem éppen az azonnali hatásukról ismertek, viszont 1 hónap folyamatos használat után se veszek észre javulást a bőrömön, ezért nem tudok 5 csillagot adni.
Kellemes használni, valóban puhább lesz a bőröm tőle, és úgy vettem észre, hogy a pirosságon segít, így valószínűleg marad a rutinomban.
Az előttem lévő kommentelő írta, hogy a C-vitamin bőrön való oxidálódásától való félelem végett, inkább nem keni az orrára, nehogy besötétítse a pórusokat, de igazából ez a tiszta C-vitaminra igaz, az aszkorbinsavra, mivel ebben a termékben származékok vannak csak, így ettől nem kell tartani :)
Amennyiben pár hónap múlva látom nagyobb hatását, visszajövök felpontozni.
UPDATE: Na jöttem is felpontozni ☺ Két hónap folyamatos használat után, tehát tényleg minden napi használat mellett, sokkal kevésbé pirosodik ki az arcom és kevésbé érzem érzékenynek is. Már nagyon beette magát a reggeli rutinomba, így újra fogom fenni :) Azóta próbáltam több más antioxidáns szérumot is, köztük a NIOD-nak a mistjét és a Survival 0-t, de élményben mindenképpen ez a PC a legjobb. Kellemes, nyugtató hatású használni, egyáltalán nem csípett eddig egyszer sem. A Niod antioxidánsok sokszor csipkedtek és mivel minden apró bőrirritáció meglátszik az arcomon ezért bár tudom hogy hatékonyak, de mégis szívesebben nyúlok ehhez a szérumhoz.
A kevés mennyiség és magasabb ár ellenére azért elég sokáig kitart, szerintem most lesz 3. hónapja hogy használom és van hogy két pumpát is nyomok (legtöbbször), Bár az első hónapban nem használtam naponta, de biztos vagyok benne hogy egy 2 hónapra bőven elegendő mennyiség.

Ez az első, kifejezetten antioxidáns szérumom.
Amennyiben pár hónap múlva látom nagyobb hatását, visszajövök felpontozni.

Szuper szérum. Most rendeltem meg a nagy kiszerelest. Télre tökéletes, az amúgy kombinált vizhianyos borom nagyon szereti. Tenyleg selymesen terül szét, de hamar beszivodik, nem ragacsos. Nyáron sok volt talán, de mégis jobban tetszik, mint a világoskék változat.

Nem szeretnek csupan amiatt egy csilaggal kevesebbet adni neki, mert a vilagoskek verzioja jobban bejott, ennek piciket nehezebb illetve hidratalobb az allaga. Akinel a anti-aging van fokuszban, mindenkepp erdemes ra beruhaznia, hossztu tavon meg lesz az veredmenye :)

Kis kiszerelést vettem belőle (mert tartok a C vitamin gyors lebomlásától) és esti rutinban használom kettős tisztítás és tonizálás után, valamint PC sötétkék kréme előtt.
Nagyon kedveli a bőröm, igazán selymes, könnyen terülő, nem szívódik be azonnal, de nem kellemetlen érzés éjszakára meg nekem amúgy is mindegy.
A delux kb 1 hónapra volt elég, újra deluxot rendeltem, mert az akció miatt készlethiányos lett a nagy méret.
Most nappalra is fogom tesztelni, fényvédő alatt állítólag még hatékonyabb.
Update: Megvettem a nagy kiszerelést. Reggeli arctisztítás után PC 2% világoskék anti aging BHA -t használok minden reggel, majd ezt, utána PC hidratáló, majd PC 30 as színezett fényvédő.
Remekül beszívódik, jól adagolható, egy teljes nyomást oszlatok el az arcomon és egy kisebbet a nyakamon.
Szépen bevált nappalra, de C vitaminos motyó mellett ajánlott az alapos tisztítás mert hajlamos sötétre oxidálódni a pórusokban. ( Én jobb a békesség alapon konkrétan az orromra nem nekem:) )

Most nappalra is fogom tesztelni, fényvédő alatt állítólag még hatékonyabb.

Rövid ideje használom (kb. 3 hete), viszont elég gyakran. Állaga, kenhetősége, beszívódása teljesen könnyed, gyors, ideális. Várom, milyen eredményt fog hozni a bőrömnek, mert úgy tűnik ez is, mint esetemben mindent, csak viszonylag hosszú idő után kezd el működni látványosan.Az ára viszont borsos, bár nagy mennyiség és relatíve kevés elegendő belőle/alkalom.

Először kisebb méretben rendeltem kipróbálásra. Most készülök megvenni a nagy kiszerelést. Nekem nagyon bejött. Alkalmanként az esti rutinban használom (éjszakai krém nélkül) és másnap reggelre látványos a változás. Gyönyörűen kisimítja, feltölti és hidratálja az arcbőröm. Reggel még nem próbáltam, mert nem szívódik be azonnal, és elég testes érzés a bőrön. Nappalra jobb szeretek egy kis könnyű hidratálót használni. De estére szuper!
Update : megvettem a nagy kiszerelést és imádom továbbra is. Naptól pirult, fájó arcbőrömet egy éjszaka alatt helyrehozta. Nappal is simán használom, hamarabb beszívódik, mint gondoltam. Szerelem.

Nagy rajongója vagyok a PC termékeknek és ebből is először egy 5 ml-es kis kiszerelést vettem, ami nálam közel 1 hónapra volt elegendő. Az állagát meglátva (olajos, kissé fénylő) először csak a szemem köré kezdtem el használni, de hamar rájöttem, hogy villám gyorsan beszívódik, így elkezdtem reggel fényvédő alá használni, amivel nekem remekül működik. Mivel eddig még nem találtam meg a számomra megfelelő C vitamin formulát, így amíg azt nem pótolom ő biztos, hogy a reggeli rutinom része marad. (és vélhetően tovább is).
Update: Újravettem, mert a bőröm úgy becuppantja mint a szél. Nagyon tetszik a hatása és amikor nem ezt használom egyenesen hiányzik!

Csak egy hete használom, de nagyon tetszik. Először a Defense Pore Purifier szérumot próbáltam, tetszett, hogy van benne minden földi jó. Viszont ahányszor csak felkentem, irritálta a bőrömet (talán a szalicilsav miatt), lehet, hogy később kap majd még egy esélyt, de addig is itt a Resist Super Antioxidant.
Mindenképpen akartam egy c-vitaminos szérumot reggelre, viszont, amit eddig próbáltam tiszta c-vitamint, nem jött be, ami meg tetszene, azokat meg egyszerűen hónapok óta nem lehet beszerezni. Az INCI alapján elég összetett termék, és tényleg van benne minden földi jó, nagy mennyiségű stabil c-vitamin származékok (a magnesium ascorbyl phosphate pont hatásos a pigment foltok ellen), e-vitamin, ferulic sav, SoD, Q10, peptidek, keramidok, ráadásul nem kell különösebben taktikázni, hogy mivel mehet együtt. A szilikonért én sem vagyok oda különösebben, de itt szerintem még elmegy, nekem így téli időszakban gyorsan beissza a bőröm, és rá is hidratálok. Szerintem jó lesz hosszútávon. :)
Update: jó kis szérum ez! Picit szilikonos, de mivel kevés szilikonos terméket használok, így belefér. És tényleg szuper összetevők vannak benne, nekem ez így elég komplexnek tűnik. Már nem ragaszkodom a tiszta c-vitaminos szérumhoz sem. Csak reggel használom, bár felkenéskor soknak tűnik, elég gyorsan beszívódik. Még tart a delux kiszerelésem is egy hónap után, pedig már megjött a nagy.

Antioxidánsok: Tetrahexyldecyl Ascorbate, Tocotrienols, Tocopherol, Ubiquinone, Tocopheryl Acetate, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Ferulic Acid, Caffeic Acid, Beta-Glucan, Saccharomyces/Selenium Ferment, Superoxide Dismutase, Epigallocatechin Gallate, Ergothioneine, Glutathione, Curcuma Longa (Turmeric) Root ExtractGyulladáscsökkentők: Beta-Glucan, Epigallocatechin Gallate
Hidratálók: Caprylyl Glycol
Peptidek: Palmitoyl Tripeptide-5
Vitaminok: Tetrahexyldecyl Ascorbate, Tocotrienols, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Magnesium Ascorbyl Phosphate
Emolliensek: Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Caprylyl Glycol
Emulgeálószerek: Hexylene Glycol
Szilikonok: Cyclopentasiloxane, Dimethicone
Tisztítószerek: Hexylene Glycol
Tartósítószerek: Phenoxyethanol
Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
A C-vitaminnak egy kifejezetten stabil, olajban oldódó formája, melynek in vitro tesztek szerint a tiszta C vitaminnal (Ascorbic Acid) elvileg egyező a hatása, ráadásul a bőrbe is könnyen felszívódik. A truthinaging információi szerint az összetevő képes arra, hogy a bőrt glikozaminoglikánok termelésére ösztönözze, vagyis növeli a hidratáltságát.
Syn-Coll márkanéven ismert, három aminosavból álló peptidféle, mely állítólag stimulálja a sejtek növekedését, osztódását szabályozó TGF-ß nevű növekedési faktort, ami pedig elősegíti a bőrünk kollagéntermelését. Több kollagén pedig fiatalosabb és ráncmentesebb bőrt jelent.
Az E vitamin egy formája, melyet hatásos és stabil antioxidánsnak tartanak. Több 2010-s kutatás szerint a tocotrienols a bőrön használva segít a nap okozta pigmentfoltok megelőzésében, védi a bőrt az UVB sugaraktól, hatásos gyulladáscsökkentő és antioxidáns. Érdekes módon szájon át bevéve kevésbé hatékony, mint az E vitamin egyéb formái. (forrás: cosmeticscop)
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Közismertebb nevén Q10-koenzim, mely megtalálható az emberi sejtben, és fontos szerepet játszik a sejtek energiatermelésében. A Q10-koenzim számos ételben is megtalálható: például halakban, kagylóban, spenótban és mogyoróban. A bőrre kenve hatásos antioxidáns és gyulladáscsökkentő. Szájon át bevéve is hasznos étrendkiegészítő antioxidáns és energizáló hatása miatt (ez utóbbi miatt reggel célszerű bevenni). Részletes információ az összetevőről a Wikipédián és Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében.
Alfa-liponsav. Lásd: tioktánsav
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Vízben oldódó, nem irritáló C-vitaminféle. Viszonylag stabil; stabilabb, mint a sima C-vitamin (Ascorbic Acid), ami fény és levegő hatására gyorsan lebomlik. Az össszetevő hátránya, hogy az Ascorbic Acidhoz képest kevéssé szívódik fel jól, viszont INCIDecoder információi szerint hatékony antioxidáns, segíti a bőr kollagéntermelését és a C-vitamin származékok közül neki van a legjobb bőrvilágosító hatása, így hatásos összetevő lehet fakó, élettelen bőrre. A thebeatybrains szerint pH 7 értéken stabil.
Növényi eredetű antioxidáns összetevő. A ferulic sav egy ún. hálózati antioxidáns, mely növeli egyéb antioxidánsok (pl. C-vitamin, E-vitamin) hatását. További részletek a cosmeticssop-on.
Kávésav. Kivételesen erős hatású antioxidáns (a Futurederm informácói szerint erősebb, mint a ferulic acid), melynek bizonyitottan van rákellenes hatása. Számos gyümölcsben, zöldségben, növényben megtalálható, többek közt a kávéban is. A kávésavra irányuló tanulmányok túlnyomó többsége szerint, hogy a kávésav egy kifejezetten biztonságos összetevő.
Az élesztőből is kivonható cukor féle, aminek némi antioxidáns tulajdonsága és erős gyulladáscsökkentő hatása is van. (forrás)
Szuper hatékony antioxidáns, aminek a különlegessége, hogy egy enzim, így a kollagén romboló szabad gyökök semlegesítésének folyamatában nem elhasználódik, mint a legtöbb "sima" antioxidáns, hanem csak katalizálja (vagyis elősegíti, gyorsítja) a folyamatot és hosszan aktív marad. A SOD-dal kapcsolatos kutatások azt mutatják, hogy hatékonyabb antioxidáns, mint (az egyébként szintén szuper antioxidáns) E vitamin, a zöld tea vagy a MAP nevű C-vitamin származék.
Természetben is előforduló aminosav féle. Viszonylag kevés élő szervezet tud ergothioneine-t gyártani, leginkább különböző gombafélék (pl. az ergot gomba, amiről a nevét is kapta az összetevő). Paula Begoun szerint az összetevő kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik.
Szójabab magjának a kivonata. Bőrkondícionáló, bőrpuhító (emollient) anyag.
A bőr természetes védőrétegének (skin barrier) nagy részét alkotó lipid (zsír) féle. A keramidok kulcs fontosságú szerepet játszanak a sejtszabályozásban és a bőr vízmegtartó képességéhez is nélkülözhetetlenek. A bőrre kent keramidok segítenek a bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, így különösen a száraz és irritált bőr számára hasznos anyagok. További információ itt.
Az orvosi medveszőlő levelének kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. Fő hatóanyaga az arbutin és a metil-arbutin, de tartalmaz még cserzőanyagokat, flavonoidokat, iridoidokat is. Paula Begoun szerint az összetevő antibakteriális és antioxidáns hatással van a bőrre, és egy kutatás azt is alátámasztotta, hogy folthalványító hatása is van, nagy koncentrációban pedig képes gátolni a melanintermelést.
A fehér csillagfürt magjának a kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. Paula Begoun szerint a fehér csillagfürt remek forrása az izoflavonoidoknak, amik egyfajta növényi ösztrogének és antioxidáns tulajdonságokkal bírnak. A francia Expanscience Laboratories kutatásai szerint képes növelni az I-es típusú kollagén szintézisét és serkenti a bőr kollagéntermelését, amitől a bőr feszes és rugalmas lesz.
Kurkuma kivonat, más nevén indiai sáfrány, mely széles körben használt gyógynövény mind az ajurvédikus, mind pedig a kínai gyógyászatban a gyulladásos állapotok kezelésére. A kurkumában található illóolaj gyulladásgátló és antioxidáns hatású. (Cosmeticscop)
Bár az összetevő régóta használt, mostanában újra felfedezték és egyre gyakrabban bukkan fel, mert a legújabb kutatások szerint a kurkuma kivonat nem csak hatásos antioxidáns, de növeli a fényvédő krémek hatékonyságát is. Egy Johnson & Johnsonhoz kötődő vizsgálat szerint pedig a kukumában lévő tetrahydrocurcumin 50%-kal csökkenti a finom ráncokat négy héten át napi kétszer használva.
Az afrikai olajpálmából kivont természetes, növényi olaj. Bőrpuhító (emollient) és némi antioxidáns hatása is van.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló) hatását.
Bőrjavító anyag, mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.
Vízmegkötő tulajdonsága is van, de leginkább segédanyagként használatos rendkívül kis mennyiségben, hogy a krém hidegben ne fagyjon meg, melegben pedig ne olvadjon meg.