Skin 79

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Sminkek arcra
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

A krémet és az összetevőket feltöltötte: apolka, Módosítva: 2015. január 21.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   online
Kategória:   Sminkek arcra
Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

All in 1 hidratáló krém, mely:

• ránctalanít
  • elhalványítja a pigment foltokat
  • UV védelemt ad
  • hidratál
  • szabályozza a faggyútermelést
  • alapozó alá vagy helyette is használható

Water / Aqua Propylene Glycol h Cyclomethicone eo I h I szil 0 0Dimethicone eo I szil 1 0Titanium Dioxide f 0 0Isopropyl Palmitate eo I i 4 1Talc 1 0Butylene Glycol Dicaprylate/ Dicaprate eo Octinoxate f 0 0Dipentaerythrityl Hexahydroxystearate/ Hexastearate/ Hexaro Sinate Cetyl PEG / PPG-10 / 1 Dimethicone ti I eu Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil eo 2 0Arbutin a Ethylhexyl Salicylate f Zinc Oxide f 1 0Magnesium Sulfate Polyglyceryl-4 Isostearate eu Adenosine gy Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract a I eo I h I gy Madecassoside a I gy Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice gy Nelumbo Nucifera (Sacred Lotus) Flower Extract Triclosan ta Ceramide 3 Cholesterol eo I eu 0 0Lycium Chinense Fruit Extract a Helianthus Annuus Extract eo Cornus Officinalis Fruit Extract Hedera Helix (Ivy) Extract Schizandra Chinensis (Schizandra Berry) Fruit Extract Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer szil Silica Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer szil Portulaca Oleracea (Green Purslane) Extract gy Piper Methysticum Leaf/Root/Stem ExtractDisteardimonium Hectorite Trihydroxystearin eo Glycosyl Trehalose Aluminum Hydroxide sz I eo I h Aluminum Stearate Hydrogenated Starch Hydrolysate h Methicone eo I szil Tocopheryl Acetate a I v 0 0Glycerin h 0 0Caprylic/Capric Triglyceride eo I i Ubiquinone a Hydrogenated Lecithin eu Phytic Acid a BHT a I ta Parfum/Fragrance i Phenoxyethanol ta Propylparaben ta I par 0 0Methylparaben i I ta I par 0 0Butylparaben ta I par CI 77491 sz

Borostyan

Kendra

2019. április 10.

A többek által említett szürke szín,felkenés után pár perc múlva idomul a bőrömhöz,-mivel szeplős vagyok a világos árnyalatú bb -krémek a pigment foltjaimon meglátszanak,a sárgás árnyalat meg a fehér bőrömtől üt el. Ez szinte láthatatlan,fedése közepes és a bőröm az ennél nehezebb krémeket egyszerűen "ledobja'. Nem használok minden nap bb -krémet,mert acnéra hajlamos a bőröm és sajnos Mishánál is tapasztaltam hasonlót,ez a krém nem okoz pattanást és a meglévőket sem gyullasztja be. Egyetlen gondom vele,hogy ez is fényesedik és én nem szívesen használok púdert,inkább csak az orromra,de az arcom sajnos nem szereti. Erős négyesre értékelem a vacak zsíros bőröm miatt:( . Ha valaki tud ajánlani hatásos mattító bb -krémet ilyen szürke színben világos bőrre az jelezze,nagy örömet okozna vele...:)

Új:
( Fel kell,hogy pontozzam ezt a BB-krémet,hosszú távon használva a legjobb,nincs pattanásom tőle és színtelen' púderrel tökéletes lett.)

2019.04.10. Már itthon is lehet kapni,de nem a régi szürkés árnyalatot amit szerettem. - Nekem ez annyira nem tetszik le kell vegyek egy csillagot:(

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2019. április 10.

Új:

youdith

2018. április 19.

Sűrű BB krém, jóval sűrűbb, mint az itthon kapható BB krémek, ezért én laza tömöttségű ecsettel szoktam eloszlatni és úgy nagyon egyenletes lesz. Érzésre is kicsit vastagabb lesz a bőrön, de nem kellemetlen és nincs maszkhatása, ráncokba nem ül bele, nem emeli ki, de érdekes szem alatt kicsit elmosódik a vonalakba, de oda egyébként is korrektort kéne kenni. Fedése közepes fedésű alapozóé, tömény pigment. Jó és könnyű vele dolgozni, azt adja, amit alapból elvárnánk egy BB krémtől. Vékony rétegben elengedhetetlen porral fixálni, így teljesen lemattul, nekem nem csillog és később sem fénylik át. A zsíros bőrűeknek nem ajánlom, de így is jobban teljesít, mint néhány zsíros bőrre ajánlott alapozó. Felkenve először szürkés, de idomul, oxidálódik és szép (sárgásabb) színe lesz arcbőrön, kiegyenlítődik. Nekem nagyon világos bőröm van, a pirosságot is elfedi az arcomról, sötétebb bőrre nem tarom valószínűnek, hogy jó lenne, koreai a termék. Nekem praktikus cushion formában van meg, ami nagyon táskabarát. Mikor lemosom látványosan szebb az arcom, tehát ápolja is, nem is gondoltam volna, hogy képes erre egy bb krém, nappali krémmel nem érek el ilyen eredményt. Annak ellenére, hogy sok jót írtam róla, szerintem egy szűk réteg az, akinek bejön ez a krém, mert sötétebb, zsírosabb bőrre nem való és aki az alapozó vastagságot nem szereti annak se. Az arany színű változata nem jött be, nagyon nem.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. április 19.

alexandra_domotor

2017. október 30.

Folyós az állaga és könnyen eloszlatható a bőrön. Ha jól csinálod akkor, nem is látszik, hogy van az arcodon valami. Tartós, nem fénylik, jó az illata. A tubus kialakítása is szuper, mert ha leveszed a tetejét, akkor láthatod, hogy mennyi van még, mivel minnél kevesebb lesz benne, annál feljebb tolja a krémet :)

..Már komoly használójaként, most jövök rá hogy ez mennyire jó és könnyű. Nem maszkszerű! Fénylik(nem vészes egyébként), de még jó. Ha nem csinálnék semmit nem fénylene. Na de..! Akár 20 óra után is természetes, ha közelről megnézem a bőrömön.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. október 30.

gingerbloo

2017. szeptember 8.

Meg vagyok rökönyödve az itteni értékelések alapján
Lookfantastic boxban jött egy sample size. Eleinte vonakodtam, mert ugyanm van jópár drága alapozóm, és lenne is mit elfednem, egyszerűen nem bírom elviselni a bőrömön az érzetét. BB krémet meg annyira se használok, mert a magyar drogáriákban kaphatók mind legalább 3 árnyalattal sötétebbek, mint kellene.
Végülis kipróbáltam. Primer felé kézben felmelegítve "felnyomkodom a bőrömre, hogy midnenhol egyenletes legyen, majd átmegyek rajta beauty blenderrel. Már így is eléggé jól fel, de még teszek rá mac studio fiinisht és púdert. Nekem elég világos (nw10), a zsíros, acnés bőrömön jól fentmarad és fed is, nem okozott pattanásokat, irritációt.
Egymilliószor jobb, mint amiket korábban próbáltam, legyen az mac vagy estée lauder.

Összegezve szerintem ez világos bőrűeknek jó, akik nem, bírják az alapozót de kell a fedés. Megvenném teljes méretben is

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. szeptember 8.

Meg vagyok rökönyödve az itteni értékelések alapján

Matilda

2015. november 22.

Valóban szürke, sápasztó hatású kicsit, plusz ugyanúgy kifényesedett tőle a bőröm. Amúgy a fedése jó, szép a csomagolása is de kb fele annyi termék van benne, mint amekkora a tégely, viszont az adagolója olyan, hogy az utolsó csepp is kijön belőle.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. november 22.

kivike

Bőrprobléma: Bőröregedés
Korcsoport: >54
2015. október 11.

Én még krémet sosem dobtam ki, de ez ment a kukába. Annyira fénylett a bőröm tőle, hogy szinte megijedtem magamtól, amikor tükörbe néztem néhány órával a felkenés után. Pedig csak nagyon keveset tettem a bőrömre, azt is jól bedolgozva. Türelmes voltam, adtam neki néhány hetet, de kár volt. Ez volt az első BB krémem, azóta sem vettem semmi ilyesmit, annyira bizalmatlan lettem az ilyen típusú termékekkel szemben. Ha lehetne, mínuszra pontoznám, de egy csillagot muszáj adnom neki.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: >54 |  Dátum: 2015. október 11.

Catlover

Bőrtípus:  -
Korcsoport:  -
2015. július 4.

Nagyon nem jó, szürke, sápasztó a hatása és fullasztó viselni. Érdekes, hogy a tasakos minta nagyon jó volt, de a nagy tubusos mintha mást tartalmazott volna. Szerintem hamisítvány volt, bár a bbkrem.hu-tól vettem. Az üzletben kirakott minta flakonnak is teljesen le volt kopva az írása, ami azt jelenti, hogy hamisítvány. Utána néztem, azért tudom. Szóval jó lesz vigyázni, mert szerintem nem lehet ekkora különbség állagban, színben és mindenben csak ha hamisítvánnyal van dolgunk.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2015. július 4.

Carillon

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2015. április 25.

Krémes már-már folyós az állaga,a kiszerelése nem túl gazdaságos.A fedése nem egyenletes és sokat kell még rádolgozni,mert a hibákat nem takarja "nem is látszik,hogy van az arcodon valami" hatás.Szóval ha van bőrhibád akkor neee.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2015. április 25.

Rrebeka

Bőrtípus:  -
Korcsoport:  -
2014. december 16.

Nekem ez a kedven BB-m.
A bőröm borzasztó, néha már-már fáj, annyira száraz, de közben a t-vonalban mindig zsíros, és könnyen pattanásos is leszek. A Missha perfect cover nekem túl sok volt. Ezt imádta a bőröm, és a fedése is pont jó volt. Könnyen eloszlatható, és természetes a hatása.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2014. december 16.

Nekem ez a kedven BB-m.

GI85

2014. október 25.

Nekem kombinált a bőröm. Engem ez simán csillogtatott(kis minta tubusom volt belőle). És valahogy a vip goldhoz és a diamond the prestigehez képest, meg a narancssárgához képest, nekem ez nulla. Egyszerűen semmilyen a már említett bb-khez képest. Nem tudom, ha ezt próbáltam volna elsőre, akkor mi lenne a véleményem, de így csak hármas. Mert ez sem rossz, és tudom, hogy ez az egyik legnépszerűbb bb a skin79től, csak voltak skin79 bb-k, amik nagyobb hatást tettek rám, ennyi.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. október 25.

Antioxidánsok: Arbutin, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Madecassoside, Lycium Chinense Fruit Extract, Tocopheryl Acetate, Ubiquinone, Phytic Acid, BHT
Gyulladáscsökkentők: Adenosine, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Madecassoside, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Portulaca Oleracea (Green Purslane) Extract
Hidratálók: Propylene Glycol, Cyclomethicone, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Aluminum Hydroxide, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Glycerin
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

Emolliensek: Cyclomethicone, Dimethicone, Isopropyl Palmitate, Butylene Glycol Dicaprylate/ Dicaprate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Cholesterol, Helianthus Annuus Extract, Trihydroxystearin, Aluminum Hydroxide, Methicone, Caprylic/Capric Triglyceride
Emulgeálószerek: Cetyl PEG / PPG-10 / 1 Dimethicone, Polyglyceryl-4 Isostearate, Cholesterol, Hydrogenated Lecithin
Fényvédők: Titanium Dioxide, Octinoxate, Ethylhexyl Salicylate, Zinc Oxide
Szilikonok: Cyclomethicone, Dimethicone, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Methicone
Tisztítószerek: Cetyl PEG / PPG-10 / 1 Dimethicone
Illatanyagok: Isopropyl Palmitate, Caprylic/Capric Triglyceride, Parfum/Fragrance, Methylparaben
Parabének: Propylparaben, Methylparaben, Butylparaben
Színezékek: Aluminum Hydroxide, CI 77491
Tartósítószerek: Triclosan, BHT, Phenoxyethanol, Propylparaben, Methylparaben, Butylparaben

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Az egyik leggyakrabban használt szilikon. A többi szilikonhoz hasonlóan bársonyos, selymes érzetet hagy a bőrön. A cyclomethicone un. módosítatlan szilikon viszonylag nagy molekulamérettel, így a bőrbe nem  szívódik fel, viszont segíti a bőr felső rétegébe juttatni a hatóanyagokat. Gyorsan elpárolog. Bőrápoló és hajápoló termékekben egyaránt használt. Részletesebb információ itt.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő.  A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano).  (forrás)

Pálmaolajból előállított bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyag. Pattanásokra hajlamos bőrűeknek jobb kerülni, mert potenciális pórus eltömítő.

Talc 1 0

Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.

1,2-Bután-diol, oktánsavval és dekánsavval alkotott diésztere.  A Cosing szerint emollent és bőrkondícionáló. Kémiai szerkezete alapján ez is részleges filmképző, hidratáló hatású anyag.

Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.

Részletesebb információ a smartskincare-en.

A CosIng besorolás szerint felületaktív anyag és emulgeálószer.

Édes mandula olaj, amelyet bőrpuhító, emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön. A mandula olaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt bőr regenerálására.

Az arbutin egy növényi eredetű bőrfehérítő, depigmentáló összetevő. Gyakran használt távol keleti bőrápolási termékekben 3% körüli koncentrációban. A bőrfehérítésben több, más hatásosabb növényi kivonat is ismert, például a kojic acid.

A fehérítő hatáson kívül némi antioxidáns tulajdonsága is van az összetevőnek. Forrás: allaboutskinlightening

Más néven octyl salicylate vagy octisalate. Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (295-315 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Fény hatására némileg veszít fényvédő képességéből. Önmagában használva nem nyújt elégséges védelmet, ezért egyéb fényvédőkkel szokták kombinálni.

Ásvány. Kisebb mennyiségben sűrítő, fehérítő és síkosító segédanyagként, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédőként használt. Fizikai fényvédőként kiváló UVB és UVA blokkoló egyaránt, megfelelő védelmet nyújt a 290-400 nm hullámhosszú napsugarak ellen, és még a 700nm hullámhosszú sugarak ellen is nyújt némi védelmet. Meglehetősen fotostabil. Talán nyugtató és antioxidáns hatása is van. Fő hátránya, hogy kozmetikailag kellemetlen, fehér réteget hagy maga után.

Térfogat növelő, sűrűség szabályozó segédanyag. Hajápolókban használva általában hajgöndörítő segédanyagként használatos.

Növényi alapú emulgeálószer, mely a kozmetikumokban lehetővé teszi a víz és olaj elegyedését.

Bőrjavító (skin conditioning) anyag, mely bőrünkben a sejten kívüli mátrixban is megtalálható, és fontos szerepe van számos fiziológiai folyamat szabályozásában. A bőrben sejtkárosodás (gyulladás, isémia) hatására az adenosine koncentrációja megemelkedik, hogy sejtvédő funkciót biztosítva védjen a szövet károsodásától. Az adenosine állati sebeken való alkalmazása nagymértékben gyorsította  a szövet regenerálódását, az emberi sebeken való használat jelenleg klinikai vizsgálatok alatt áll. Az azonban már most is valószínűnek látszik, hogy az adenosine hatásos gyulladáscsökkentő anyag. Részletesebb információ a Wikipedián.

A kínai teacserje nem fermentált változatának a kivonata, közkeletűbb néven zöldtea-kivonat. Jelentős mennyiségű szakirodalom támasztja alá a zöld teának, illetve a benne lévő aktív komponenseknek (EGCG és a zöld tea polifenolok, GTPPs) a számos kedvező hatását a bőrre. Kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevő, rákellenes tulajdonsága is van. Különösen jól dokumentált a zöld tea napsugarak, illetve UVB károk elleni védő képessége. A kozmetikumokba kerülő zöld tea kivonat minősége nagyban eltérő lehet a benne lévő aktív komponensek (EGCG és polifenolok) mennyiségétől függően. (Forrás: Seminars in Cutaneous Medicine and Surgery, Vol 27, 2008, Natural approaches to management of photoaging)

A madecassoside az ázsiai gázlóból, vagy más néven a gotu kolából kivont triterpene. Hatásos antioxidáns, elősegíti a kollagénszintézist és sebgyógyító hatása is van. Egy 2008-as, L'Oreál kutatás szerint 5% C-vitaminnal kombinálva már 0,1%-os koncentrációban is előnyös a nap által károsított bőrre.

Aloe vera növény leveléből származó lé. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).

Az indiai lótusz virágának a kivonata. Az összetevő e szerint a kutatás szerint bőrvilágosító (pigmentfoltok elleni) és ránctananító hatással lehet a bőrre.

Paula Begoun szerint jó baktérium ellenes anyag, az azonban kérdéses, hogy valóban használ-e a pattanások kezelésében. Az is felmerült, hogy  a túlzott triclosan használat hozzájárulhat antibiotikum rezisztens baktérium törzsek kialakulásához. A CosIng besorolás szerint dezodoráló és tartósítószer.

Az EWG szerint a triclosan egy magas biztonsági kockázatú összetevő, mely mérgező hatássa lehet az endokrin mirigyekre. Az összetevő Japánban és Kanadában csak korlátozott mennyiségben használható a kozmetikumokban.

A bőr természetes védőrétegének (skin barrier) nagy részét alkotó lipid (zsír) féle. A keramidok kulcs fontosságú szerepet játszanak a sejtszabályozásban és a bőr vízmegtartó képességéhez is nélkülözhetetlenek. A bőrre kent keramidok segítenek a bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, így különösen a száraz és irritált bőr számára hasznos anyagok. További információ itt.

Cholesterol eo I eu 0 0

A zsírsavak és keramidok mellett a koleszterol a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) harmadik fő összetevője, mely a védőréteg mintegy 20%-t teszi ki. A bőrön alkalmazva a koleszterol segíti a bőr normál működését, bőrpuhító (emollient), vízmegkötő, stabilizáló és emulgeálószer.

A kínai ördögcérna gyümölcsének a kivonata. A kínai ördögcérnát a hagyományos kínai orvoslásban használják. Aminosavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz, és a béta-karotin egyik leggazdagabb forrása a növényvilágban. A kivonatnak antioxidáns hatása van a bőrre.

A napraforgó magjának és virágának a kivonata, melyet a CosIng bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és hajkondícionáló anyagnak kategorizál.

A Helia-D termékek esetén ez az összetevő elvileg a napraforgószár kivonatot jeleni, mely a Helia-D honlapja szerint visszaadja az ernyedt bőr és izom rugalmasságát a napraforgószárban található auxin révén. A Helia-D-től független forrást sajnos nem igen találni, ami beszélne arról, hogy a napraforgószárnak milyen hatása van a bőrre, az auxinról azonban ez a szabadalom azt írja, hogy segíti a bőr természetes védő rétegének (skin barrier) erősítését.

A kozmetikumokban a napraforgót több formában is felhasználják, legyakrabban a napraforgó olajat.

A Koreában, Kínában és Japánban gyógynövényként termesztett japán babérsom gyömülcsének a kivonata. A gyártó szerint antibakteriális és gombaellenes, valamint gyuladásgátló és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

Borostyán kivonat. A CosIng hivatalos besorolása szerint baktérium ellenes, szövetösszehúzó, tonizáló, bőrkondícionáló és bőrnyugtató összetevő. A Dermaxime szerint a borostyán élénkíti a vérkeringést, tonizálja és feszesíti a bőrt, valamint segíti a méreganyagok távozását. Ezen tulajdonságai miatt sokszor találkozhatunk az összetevővel cellulitisz elleni krémekben. Paula Begoun összességében mint kerülendő összetevőt jellemzi a borostyánkivonatot, mivel irritációt okozhat, különösen, ha a használója allergiás, asztmás vagy atópiás dermatitisben szenved.

Sűrűség szabályozó, könnyen kenhető, selymes érzetet maga után hagyó szilikon féle.

Egy modern szilikonféleség (silicone resin silicone rubberrel bevonva), mely egy Estee Lauder szabadalom szerint egyedülállóan selymes és puha érzetet hagy maga után a bőrön, valamint képes vizuálisan a finom ráncok és a tág pórusok eltüntetésére is.

A kövér porcsin kivonata. A növény igen gazdag forrása a C- és E-vitaminnak, valamint az egyik legmagasabb omega-3 zsírsav tartalmú növénynek tartják. Paula Begoun szerint a kövér porcsin kivonatának gyulladáscsökkentő hatása is van, és kiváló összetevőnek tartja. Az összetevő gyakori eleme a távol-keleti kozmetikumoknak.

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag

Az összetevő zsírsavak és glicerin keveréke, melyet a kozmetikumokban lágyító és sűrítőszerként használnak a kozmetikumokban.

Egy alumíniumból előállított mesterséges összetevő, ami a CosIng besorolása szerint átlátszatlanná tevő, bőrvédő, vízmegkötő és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A gyakorlatban az összetevőt az INCIDecoder szerint sokkal inkább pigment technológiákban használják: egyrészt a Titanium Dioxid-on védőréteget képez, ami stabilabbá teszi a fényvédőt, másrészt "fordítva" használva (vagyis nem bevonóanyagként, hanem alapanyagként, amit másik pigmenttel bevonnak) növeli a pigmentek színezőképességét.

A sztearinsav alumínium sója, melyet emulzió stabilizáló, sűrűségszabályozó és csomósodást megakadályozó segédanyagként használnak a kozmetikumokban.

A Methicone egy szilikon alapú polimer, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló, emolliens és bőrkondícionáló hatású összetevő. A truthinaging szerint az összetevő segít megakadályozni, hogy az izzadság és az olaj átjöjjön alatta, ezáltal segít meghosszabbítani a sminkek tartósságát.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Glycerin h 0 0

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Közismertebb nevén Q10-koenzim, mely megtalálható az emberi sejtben, és fontos szerepet játszik a sejtek energiatermelésében. A Q10-koenzim számos ételben is megtalálható: például halakban, kagylóban, spenótban és mogyoróban. A bőrre kenve hatásos antioxidáns és gyulladáscsökkentő. Szájon át bevéve is hasznos étrendkiegészítő antioxidáns és energizáló hatása miatt (ez utóbbi miatt reggel célszerű bevenni). Részletes információ az összetevőről a Wikipédián és Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében.

Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.

Növényi komponens, aminek antioxidáns tulajdonsága van.

BHT a I ta

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.

Methylparaben i I ta I par 0 0

Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.

Tartósítószer.  Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.

Vasoxid. Piros színezőanyag.