Sleek Acid i-Divine Paletta
Ár: | 2885 Ft | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | 12 x 1,1g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Müller | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Mara, Módosítva: 2011. július 15.
Kiszerelés: | 12 x 1,1g | |
Chromium Hydroxide Green / CI 77289
Ferric Ammonium Ferrocyanide / CI 77510
CI 77499
sz
Ha bármiféle tapasztalatod van vagy szereted és használod az ehhez hasonló vibráló színeket, akkor nem ajánlom ezt. Ha első alkalomra szeretne az ember valami olcsót csak kipróbálni arra tökéletes.

Napi szinten használom belőle a sárgát, a narancssárgát, és a rózsaszínt. Artdeco illetve Nyx szemhéjalapozóval is megállja a helyét, jól pigmentált, imádom a színeit.Alapozó nélkül még nem próbáltam de mivel mindent azzal használok a zsíros szemhéjamnak köszönhetően ez még nem okoz problémát.:)

Pár éve nyár elején vettem, mert úgy gondoltam, hogy nyáron majd neon színekkel sminkelem a szemem, nem így lett. Néhány szín kicsit krétás jellegű. Aki szereti a neon színeket, annak telitalálat, nekem inkább csak feleslegesen elköltött pénz.

Az alábbi kissé negatív vélemények miatt kicsit elgondolkodtam, hogy megvegyem-e, de végül nem tudtam ellenállni ennek a szép palettának. És egyáltalán nem bántam meg. Szerintem a színek kellőképpen intenzívek (tényleg csak a fehér a kakukktojás, az semmit sem ér), nekem inkább az volt a furcsa, hogy matt. Én főleg alapnak használom (nagyon jól komponálható a többi metálfényű Sleek palettával) illetve az alsó szempillák tövébe egy kis extra vadításként :) Én nem bántam meg, hogy megvettem, főleg ilyen olcsón. Nem mondanám, hogy rosszabb mint a többi Sleek, inkább azt, hogy másmilyen.

Ritkan hasznalom, de akkor mindig nagyon szeretem!! Nagyon pigmentalt, nagyon jol tudom a szineket egyutt hasznalni. Ha olyan helyre megyek ahol vadito sminket akarok, akkor mindig ezt a palettat hasznalom. hetkoznapokra pedig maradnak a natur palettak :)

Én pont azért szeretem, mert harsány, erős színek vannak benne. Ha lájtosra vágytam volna, nem ezt vettem volna ;-) Primert teszek a festékek alá és nagyon ütős lesz tőle az egész. Egyedül a fehér szín az, ami kicsit krétásan fog, de ez annyira elenyésző ennyi pénzért, hogy nem érdekel. A fehéret én a szemem aljára és a szemöldököm alá kenem, meg a szemzugba. Oda teljesen tökéletes, sőt ...

Már nagyon vártam, hogy nálunk is elérhető legyen a Sleek paletták sora. Nekem ez a színvilág nem annyira jön be. Túl harsány számomra a paletta. A pigmentáltsággal is van némi gond. Inkább maradok a Storm színeinél.

Nekem is ő az egyik legkevésbé kedvelt palettám, amolyan kis kakukktojás. A csillogós árnyalatokkal nincs semmi gondom, de a matt színekkel annál több. A pigmentáltságuk meg sem közelíti a megszokott minőséget, ezenfelül mind csak úgy porlik szét. Egyes színek még több rétegben is alig látszódnak, a fehér pedig mintha nem is létezne és igazából nem is értem maga a paletta összetételét, mert egy Acid szó hallatán a legkevésbé sem számítok khaki vagy baba kék tónusokra. Én személy szerint sajnálom, hogy nem csak rikító, neon árnyalatokból áll, ha már egyszer a név kötelez.

Nagyon szeretem a vibráló színeket, szerettem volna pár igazán ütős neon szemfestéket is beszerezni. A Sleek Acid palettája képek alapján sokkal biztatóbb volt, mint amilyen valójában. Vannak benne jó kis matt neon színek, de valahogy az állaguk nem annyira jó, mint a többié. A paletta nagy húzóereje, a talán elsőre kevésbé feltűnő, gyönyörű metálfényű kékek, a szürke és a bordó. A fekete is nagyon szép, igazi matt fekete. Az eddig próbált 4 palettából őt szeretem a legkevésbé, de aki szeretne valami figyelemfelkeltő sminket az unalmas hétköznapokban, tegyen egy kísérletet vele! Olvass tovább a blogon >>

Hidratálók: Magnesium StearateEmolliensek: Paraffinum Liquidum/Mineral Oil, Ethylhexyl Palmitate, Dimethicone
Szilikonok: Dimethicone
Illatanyagok: Ethylhexyl Palmitate, Methylparaben
Parabének: Propylparaben, Methylparaben
Színezékek: Magnesium Stearate, Titanium Dioxide / CI 77891, Yellow 6 Lake / CI 15985, CI 77492, CI 77491, Red 6 / CI 15850, Red 7 / CI 15850, Red 27 / CI 45410A , Ultramarines, Chromium Hydroxide Green / CI 77289, Ferric Ammonium Ferrocyanide / CI 77510, CI 77499
Tartósítószerek: Propylparaben, Methylparaben
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.
Ásványi olaj. Színtelen, tiszta folyadék, melyet a petróleumból vonnak ki (vagyis inkább a petróleumból gázolaj gyártás folyamatának mellékterméke). Rossz hírneve ellenére Paula Begoun szerint a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj a valaha talált legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyag. Ezenkívül hatásos sebgyógyító is. Az ásványi olajnak azonban némi pórus eltömítő hatása is van, így kombinált és zsíros bőrűeknek jobb kerülni. Dr. Rózsa Sándor a Testápoló Kislexikonban az ásványi olajat a nem ajánlott összetevők közé sorolja, mert szerinte "megmarad a bőr felszínén, nem szívódik föl, akadályozza a bőr lélegzését". A híres amerikai bőrgyógyász, dr Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében viszont Paula Begounhoz hasonlóan azt írja, hogy a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj egy kiváló és biztonságos hidratáló összetevő.
A Cosing szerint rengetegféle célra használhatják ezt a szappanszerű fehér port a kozmetikában. Csomósodásgátló, megfelelő állag előállítását segítő, színező, és bőr hidratációját elősegítő komponens a kencékben. A legtöbb hintőpor alapanyagai között ott találjuk, de sminkkészítményekben, alapozó krémekben is fontos alapanyag lehet.
Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleint összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként. A comedogén idexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel. (További info: truthinaging)
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Színezék. Piros.
Piros színezék.
Szintetikus ásványi eredetű szervetlen kék pigment, amely alumínium és nátrium kettős szilikátjából és szulfátból áll. Árnyalata a kéktől (leggyakoribb - pl. ultramarin) az ibolya, rózsaszín vagy akár zöldig terjedhet. Különféle színes kozmetikumok, valamint testápoló termékek színének kölcsönzésére használják.
Zöld színezék, mellyel leggyakrabban sminkekben és hajfestékekben találkozhatunk.
Élénk kék színű, sminkekben használt pigment.