Sleek Bad Girl i-Divine Palette
Ár: | 2885 Ft | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | 13,2 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Müller | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: UnVraiAnge, Módosítva: 2011. július 31.
Kiszerelés: | 13,2 g | |
Lelőhely: | Müller | |
Kategória: | Sminkek szemre | |
A Bad Girl paletta 12 sötét, mély színt tartalmaz, melyek lehetővé teszik, hogy kibontakoztassuk fantáziánk árnyoldalait is!
Kiszerelés: 12x1.1g
Red 7 / CI 15850
Chromium Oxide Greens / CI 77288
Manganese Violet / CI 77742
VÁSÁROLD MEG
Nagyon szeretem, bárcsak lenne piros árnyalatokkal is ez a paletta, mert az jobban áll nekem.

Brutál pigmentált, imádom! A csillogás nekem kicsit sok benne, jobb lett volna ha 1-2 matt árnyalat is bele kerül, pl a 4 szürkéből legalább az egyik, de az alsó sor miatt még ezt is megbocsátom neki. Miért csak most találtam rád, ó drágaszágom?!

Sokat vaciláltam, hogy megvegyem-e, mivel nem sűrűn szoktam kékes/indigós árnyalatokat használni, azonban nagyon örülök, hogy mégis csak hazajött velem. A 2 fehér árnyalat között szemre felvéve nem sok különbséget látok, viszont a többi szín nagyon király. Kiváló füstös sminkeket lehet vele csinálni, néhány árnyalat -a fekete, a matt lila és a kék-lila duochrome- számomra igazán különleges. Pigmentáltságot és tartósságot tekintve is nagyon meg vagyok elégedve.

Én ezzel a palettával sajnos csak félig vagyok megelégedve, ugyanis 2-3 szín a palettában valahogy elmarad pigmentáltság terén a többitől... Nagyon porzanak felvitelkor a színek, viszonylag tartósak a nap során. Igaz, hogy annyira nem vagyok megelégedve a palettával, de az is igaz, hogy ebben van a kedvenc fekete színem, ami igazán fekete, ez is porzik, de ezen lehet segíteni.

Szerintem a legjobb sleek paletta. Remek füstös vagy bulisminket lehet készíteni vele, és imádom, hogy HIDEG színek, nem csípem a barna színeket. Nekem a világos csillámos szín (nappalra imádom) és az ezüstös színek fogytak el leginkább. A kékek porzanak, de ha felkerült a szemhéjra, onnan már nem jön le és nagyon pigmentált, kevés kell belőle. Minden sleek palettában van egy-két olyan szín amit egyáltalán nem használok, de ebből az összeset szeretem.

Kedvenc! Aki szereti a füstös, csillogó sminket annak be kell szereznie. Tartós, nem porzik, könnyű vele dolgozni.

Ez a kedvenc palettám pedig nagyon sok palettával próbálkoztam eddig. Gyönyörűen pigmentált ,mély színei vannak. Nem porzik így szépen lehet árnyalni, satírozni és kevés is elég.

Rossz lányoknak a neve miatt is, erősen ajánlott. Pláne azoknak, akik imádják az élénkebb színeket. :)

Nagyon-nagyon jó cucc.

Nagyon-nagyon jó cucc.

Legjobb paletta füstös, vadóc sminkek elkészítéséhez! Gyönyörűek a szürke árnyalatai, de a kékei sem utolsók, a két világos színt pedig szívesen használom szemzugba és szemöldökcsontra kiemeléshez. Annyira pigmentált hogy tényleg oda kell figyelni a használatánál, nem nehéz túlzásba esni vele!:-)

Hidratálók: Magnesium StearateEmolliensek: Paraffinum Liquidum/Mineral Oil, Ethylhexyl Palmitate, Dimethicone
Szilikonok: Dimethicone
Illatanyagok: Ethylhexyl Palmitate, Methylparaben
Parabének: Propylparaben, Methylparaben
Színezékek: Magnesium Stearate, Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77492, CI 77491, FD&C Red 40 Aluminum Lake, CI 77499, Ferric Ferrocyanide, Red 7 / CI 15850, Chromium Oxide Greens / CI 77288, Manganese Violet / CI 77742
Tartósítószerek: Propylparaben, Methylparaben
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.
Ásványi olaj. Színtelen, tiszta folyadék, melyet a petróleumból vonnak ki (vagyis inkább a petróleumból gázolaj gyártás folyamatának mellékterméke). Rossz hírneve ellenére Paula Begoun szerint a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj a valaha talált legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyag. Ezenkívül hatásos sebgyógyító is. Az ásványi olajnak azonban némi pórus eltömítő hatása is van, így kombinált és zsíros bőrűeknek jobb kerülni. Dr. Rózsa Sándor a Testápoló Kislexikonban az ásványi olajat a nem ajánlott összetevők közé sorolja, mert szerinte "megmarad a bőr felszínén, nem szívódik föl, akadályozza a bőr lélegzését". A híres amerikai bőrgyógyász, dr Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében viszont Paula Begounhoz hasonlóan azt írja, hogy a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj egy kiváló és biztonságos hidratáló összetevő.
A Cosing szerint rengetegféle célra használhatják ezt a szappanszerű fehér port a kozmetikában. Csomósodásgátló, megfelelő állag előállítását segítő, színező, és bőr hidratációját elősegítő komponens a kencékben. A legtöbb hintőpor alapanyagai között ott találjuk, de sminkkészítményekben, alapozó krémekben is fontos alapanyag lehet.
Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleint összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként. A comedogén idexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel. (További info: truthinaging)
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Vízben oldódó sötétvörös színű, a kozmetikai és testápolási termékekben korlátozás nélkül használható színezőanyag.
Porosz vagy berlini kék színű szintetikus kozmetikai színezék. Leggyakrabban sminktermékekben és körömlakkokban találkozhatunk az összetevővel.
Krómoxidok keveréke, mely vízben oldhatatlan zöld por. Leginkább sminkekeben használt zöld pigmentanyagként.
Sminkekben gyakran használt lilás, rózsaszínes színű színpigment.