KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

StriVectin Re-Quench Water Cream
StriVectin Re-Quench Water Cream

StriVectin

StriVectin Re-Quench Water Cream

  (0 vélemény)
Ár:   $59   Kategória:   Hidratáló krémek
Kiszerelés:   50 ml   Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   Vízhiány


A krémet és az összetevőket feltöltötte: juditkaa70, Módosítva: 2022. május 23.

Ár:   $59
Kiszerelés:   50 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Hidratáló krémek
Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Bőrprobléma:   Vízhiány

TERMÉKLEÍRÁS

Két erőteljes hidratáló kombináció egyetlen könnyű, olajmentes vízkrémes hidratáló krémben. A feltöltő elektrolitokkal és hialuronsavval átitatott intelligens formula a bőr azon területeit célozza meg, hogy hidratálást biztosítson az energikus, ragyogó arcbőrért.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D termékekről
Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D-ről

Helia-D Botanic Concept Ápoló Krém Tokaji Bor Kivonattal

Helia-D Botanic Concept Ápoló Krém Tokaji Bor Kivonattal
alexa12   
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Beta Vulgaris (Common Beet) Root Extract
Hidratálók: Propanediol, Glycerin, Fructooligosaccharides, Betaine, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Trehalose, Saccharide Isomerate, Butylene Glycol, Caprylyl Glycol, Potassium Lactate, Lactic Acid
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid, Citric Acid

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Egy viszonylag új, szerkezetileg a propylene glycolhoz hasonló glikol féle, melyet oldószerként, emulgeáló és hidratáló tulajdonságai miatt használnak. Különlegessége, hogy más glikoloktól eltérően nem petrolkémiai származék, hanem növényi alapanyagból előállított, Ecocert által is jóváhagyott természetes összetevő. További részletek itt

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Szintetikus polimer, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint gél- és filmképző összetevő, csökkenti a kozmetikumok átlátszóságát és áttetszőségét, ezen kívül emulzió stabilizáló, csomósodást gátló és sűrűség szabályozó hatása is van. Az összetevő a bőrhöz érve szinte beleolvad, és bársonyosan puha, firss érzést hagy maga után. 

Hidrolizált növényi fehérje. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antiszatizáló (a haj szállásat megakadájozó), valamint haj- és bőrkondícionáló hatású összetevő. Elsősorban aminosavakból, peptidekből, és fehérjékből áll. Rendkívül gyorsan beépül a hajszálakba, azonban nem képez a szilikonhoz hasonló réteget a hajszálak felületén, a hajat pedig egészségessé és fénylővé teszi.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Mesterséges édesítőszer. Hogy a kozmetikumokban milyen funkciót tölt be, arról az interneten gyakorlatilag nem lehet semmit sem találni. Egyetlen szabadalom beszél az oligoszaharidoknak a kozmetikumokban való felhasználásáról, ahol azt állítják, hogy az oligoszaharidokat tartalmazó krémek elősegítik a bőr egészséges microflorájának fenntartását.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Felületi hártya képző anyag.

Cukorrépából kivont aminosav származék, amit főleg mint szuper hidratáló összetevő használnak a kozmetikumokban. Különlegessége, hogy egy ozmolita, ami képes a sejtek vízháztartását fenntartani. További pozitívuma, hogy sok más hidratálóval szemben nem tapad, sőt kifejezetten kellemes és selymes érzete van. Irritáció ellen is segít védeni, emiatt arra is használják, hogy pl. lemosókat gyengédebbé tegyen. A Cosing szerint továbbá antisztatikus (pl. a haj összetapadását gátló), hajkondícionáló és  viszkozitásnövelő tulajdonsága is van. Több infó a a TruthInAging oldalon.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

cékla gyökerének a kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondicionáló hatású összetevő. Paula Begoun szerint a cékla gyökere gazdag forrása az antioxidánsoknak.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Hialuronsav hidrolizátum, vagyis a hialuronsav kisebb molekulasúlyú változata. A hialuronsav egy a bőrben is megtalálható polimer, vagyis nagy molekula, ismétlődő egységekből. Többször vagy kevesebbszer ismételve az egységeket különböző molekulasúlyú változatok jönnek létre. A nagy molekulasúlyú verzió (1-2MDa) a bőrben is megtalálható hidratáló elem, ez a hidrolizált változat pedig vagy a kisebb, 100-300 kDa-nos változatra utal, aminek a hidratáláson túl a bőr védekezőkészségének segítésében is szerepe van, vagy az ultra kicsi 10-50kDa-nos változatra, ami talán jobban a bőrbe tud szívódni, és ki tudja tölteni az apró ráncokat.  Részletes információ az INCIDecoderen

Gomba- és baktériumellenes hatású tartósítószer.

Természetes eredetű cukorféle. A kozmetikumokban használva újrahidratáló, vízmegkötő és antioxidáns hatást tulajdonítanak neki. Az összetevő helyileg alkalmazva lehetővé teszi, hogy a bőr megtartsa azt a nedvességet, amelyet egyébként elvesztene a kiszáradása révén, vagyis potenciálisan növelné az öregedés látható jeleit. (forrás)

Vízmegkötő tulajdonsága is van, de leginkább segédanyagként használatos rendkívül kis mennyiségben, hogy a krém hidegben ne fagyjon meg, melegben pedig ne olvadjon meg.

Más néven Pentavitin. Növényi eredetű összetevő, melyet az Ecocert és a Nature is certifikált. A TruthinAging információi szerint az összetevő olyan szénhidrátokat tartalmaz, melyek nagyon hasonlóak az emberi bőrben természetes formában megtalálható szénhidrát komplexhez. Mivel nagyon jól közödik a bőrhöz, ezért nem lehet egykönnyen lemosni, emiatt hosszantartó hidratációt biztosít. Paula Begoun szerint az összetevőnek kiemelkedően jó a vízmegkötő, bőrpuhító képessége.

Cetearyl alcohol és az olivaolaj zsírsavainak észtere. Kozmetikai szerekben az alkotók elegyedését segíti, ezen kívül bőr- és hajpuhító képességgel is rendelkezik. 

Bőrpuhító, emollient anyag, amely selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Paula Begoun szerint észter (egy alkohol és egy sav reakciójából víz kilépésével keletkező vegyület) féle, mely természetesen a kakaóban és a levendulaolajban található meg.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Olíva olajból és sorbitolból származó emulgeálószer, mely segíti a krém víz- és olaj komponenseinek egyenletes keveredését. Gyakran használt natúrkozmetikumokban.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Emulgálószer, melyet a kozmetikumokban az emulzióstabilizáló (nem válnak szét idővel a az egyébként nem keveredő víz és olaj bázisú összetevők) tulajdonsága miatt használnak.

Felületaktív anyag (surfactant), emulzió stabilizáló, gyengéd tisztító. Viszonylagos gyengédsége ellenére jól habzik.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Ásványi anyag, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondíciónálú hatású összetevő. A TruthInAging szerint talán hozzájárul az összetevő a bőrsejtek ásványokkal való ellátásához, de nincs igazán alátámasztott kutatás róla.

Zink és glükóz (cukor) keveréke. A CosIng besorolás szerint dezodoláló és bőrjavító, Paula Begoun szerint pedig vírusellenes hatása van, és szájon át alkalmazva hatásos lehet gyulladt pattanások kezelésére is.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

A CosIng besorolása szerint sűrűság szabályozó, kötőanyag és felületi réteg képző összetevő. Nagy molekula mérete miatt nem szívódik be a bőrbe. Leggyakrabban szájfényekben és ajakápolókban találkozhatunk vele.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Az aloe vera megszárított levéből készült por. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. 

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

A CosIng besorolása szerint nedvesítő, bőrkondícionáló, ph stabilizáló hatású összetevő. A Wikipédia szerint élelmiszerekben is használt antimikrobiális tulajdonsága miatt, E326 néven is ismert. 

Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.

Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki. 

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki. 

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki. 

A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki. 

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

Ph stabilizáló, maszkoló (nem kívánt illat, íz semlegesítése) és kelátképző (a víz révén a kozmetikumokban lévő fémionokat stabilizáló) segédanyag.

Színezék. Lilás piros.

Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Nagyon jól oldódik vízben.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.