The Body Shop

Ár:   4190 Ft   Kategória:   Szemkrémek
Kiszerelés:   4 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   The Body Shop márkaboltok   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: Heli, az összetevőket feltöltötte: NoraH, Módosítva: 2019. január 28.

Kiszerelés:   4 g
Lelőhely:   The Body Shop márkaboltok
Kategória:   Szemkrémek

Ez a praktikus és egyszerű fáradtságellene stick, felfrissíti és élénkíti a szem körülötti bőrt. Csökkenti a sötét karikák és a fáradtság láthatóságát, a hűsítő masszírozó hatás pedig segít eltüntetni a szem alatti táskákat és püffedtséget.

Borostyan

Juccimo

2021. november 7.

Megvettem, sokan szerették, gondoltam kipróbálom, miután elfogyott az előző szemkörnyékápolóm.
Hát... szerintem ez semmit nem csinál :( Maximum hűsít, de azt olcsóbban is megoldanám, meg nem is létszükséglet nekem. Nem szokott puffadt lenni a szemkörnyékem, ellenben fekete karikás a szemem mindig, és azon nem segít, szerintem nyúzottabb is a szemkörnyékem, mióta ezt használom...
Remélem, legalább ártani nem árt, örömmel konstatálom, hogy belátható időn belül elfogy, és akkor beruházok egy normális szemkörnyékápolóra.
Két csillag csak a cuki csomagolásnak és a stiftes kiszerelésnek szól, amit könnyebb használni, mint elsőre gondoltam volna.

Azt meg nem is láttam, hogy csillámok is lennének benne (vannak?), de irtózom minden kozmetikumtól, amit csillámporral akarnak felturbózni (kivéve a körömlakkokat). Minek?

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. november 7.

katalinmester13

Bőrprobléma: Bőröregedés
2020. november 28.

Szerettem. Tetszett a stiftes megoldás. Bár a termék felét úgy kellett kibányászni. Hűsítő hatása van valamennyi, de karikaeltűntető nincs. A benne lévő csillámok csak akkor látszanak, ha kifejezetten keressük őket. Nekem ez is tetszik benne. Szeretnék venni még belőle.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2020. november 28.

RekaEr

Bőrtípus:  -
2020. május 11.

A szem alatti karikák miatt vettem meg, de sajnos nem veszem észre a használata után, hogy simább lenne a szemem környéke!

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. május 11.

Mancus7

Bőrtípus:  -
2020. január 2.

Sokat elhasználtam belőle, látványos hatása van, hűtve tároltam, így számomra jobban működött.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. január 2.

jakabsara

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2019. december 19.

pár napja használom és nagyon nagyon meg vagyok elégedve vele. mostanában kifejezetten fáradt vagyok, de a karikákat szépen eltünteti. ajánlani tudom eddig mindenkinek.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. december 19.

pemese

2019. október 4.

Szinte semmit nem segít, a szemkörnyékem kifejezetten száraz, ezt csak napközbeni hidratálásra, puffadás csökkentésre vettem meg, de nekem egyiken sem segített (lehet, hogy hűtőben tárolva a puffadást segíti). A stiftes applikáló tetszett de az árát egyértelműen nem éri meg. Lehet, hogy nyáron adok neki még egy próbát.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. október 4.

annasara82

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2019. október 4.

Eleinte annyira imádtam, de ez volt az első szemkörnyékápoló, amit használtam és rá kellett jönnöm, hogy nem tesz jót a kipirosodásra hajlamos szemkörnyékemnek. ráadásul elég drága a kiszereléséhez képest. Tudom, hogy egy szemkörnyékápoló nem olcsó, de ahhoz képest, hogy mennyire nem vált be számomra (és a véleményeket tekintve nem vagyok egyedül) sokallom az árát.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2019. október 4.

Lora

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2019. szeptember 30.

kellemes, szeretem használni. viszont csodálkozom, hogy senki nem említette meg a benne rejlő rengeteg apró csillámot. online rendeltem, így igen csak meglepődtem, amikor megérkezett és láttam, hogy full csillogós az egész.

néha szívesen feltenném estére-éjszakára is, de a csillámok miatt kizárólagosan nappalra használom. Nappal még tetszik is, hogy csillog. Husíto hatását nem nagyon érzem, jó, de semmi extra viselet. inkább csak kissé hidratál, mint bármi mást csinálna.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. szeptember 30.

eszterrr95

Bőrtípus: Zsíros
2019. február 26.

Nagyon szerettem ezt a kis stickes megoldást, hogy nem kell hozzányúlnom, nem megy be a körmöm alá stb...és hogy nagyon gyorsan beszívódik.
Sajnos számomra csak ennyi a pozitív tulajdonsága a termének. Semmilyen változást nem érzékeltem: nem tüntette el a karikákat, se a kisebb reggeli duzzanatot vagy a fáradságot...tehát semmit.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. február 26.

pattelin

2018. október 25.

Nálam magasan veri az eddig használt szemkörnyékápolókat! Nyilván a ráncokon nem sokat segít, de ez nem szemránckrém!! Ápol és hűsít, szóval teszi a dolgát!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. október 25.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate
Hidratálók: Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Butylene Glycol, Propanediol, Glycerin, Caprylyl Glycol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

Mesterséges bőrkondicionáló, vízmegkötő anyag. Szilikon féle.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Egy viszonylag új, szerkezetileg a propylene glycolhoz hasonló glikol féle, melyet oldószerként, emulgeáló és hidratáló tulajdonságai miatt használnak. Különlegessége, hogy más glikoloktól eltérően nem petrolkémiai származék, hanem növényi alapanyagból előállított, Ecocert által is jóváhagyott természetes összetevő. További részletek itt

Glycerin h 0 0

A CosIng besorolása szerint töltő- és sűrűség szabályozó anyag. Leggyakrabban sminkekben használják a micához hasonló tulajdonságai miatt. Állítólag a synthetic fluorphlogopite-ből gyártott pigmentek a micából gyártott természetes pigmentekhez képest több előnnyel is rendelkeznek: bár mindegyiket leginkább gyöngyházszerű, csillogó hatása miatt alkalmazzák a sminkekben a mesterséges pigmentmolekula mérete egységesebb és a belőle gyártott por természetes szennyező anyagoktól mentes. Ezen előnyöknek köszönhetően pedig a synthetic fluorphlogopite pigmentekkel többféle és jobb színhatás érhető el, mint a hagyományos mica pigmentekkel.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Szintetikus polimer. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint haj- és bőrkondicionáló hatású összetevő. Selymes érzést ad a bőrnek, és elősegíti a krémek kenhetőségét. A truthinaging információi szerint alacsony molekulatömege miatt könnyen beszívódhat a bőrbe, viszont a Toxicology Journal tanulmánya szerint ettől még biztonságosnak mondható, elsősorban a sérült, irritált bőrön jelenthet problémát a használata. Az EWG szerint az összetevő egészségügyi veszélye abban rejlik, hogy szennyezve lehet Ethylene Oxide vagy 1,4-Dioxane által.

Egyszerűbb néven avobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak (310-400 nm) ellen nyújt védelmet. Az avobenzone stabilitása nem túl nagy, fény hatására lebomlik. Fotostabilizátorok (mint pl. Octocrylene vagy Butyloctyl Salicylate) lassítják az avobenzone lebomlását. Részletesebb információ a smartskincare-en.

Búzacsíra olaj, mely a többi természetes növényi olajhoz hasonlóan kiváló bőrpuhító, emollient olaj. Az olajban jelentős mennyiségű E vitamin található, mely kiváló antioxidáns a bőr számára. További információ a cosmeticsinfon.

Szójababolaj, melyet bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Vasoxid. Piros színezőanyag.