Vademecum Junior Strawberry Flavour Fogkrém
Ár: | 387 Ft | Kategória: | Fog- és szájápolók | |||
Kiszerelés: | 75 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
Vedd meg online a Szépségbolt.hu-n 387 Ft-ért | megnézem |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: pillelany, Módosítva: 2012. január 31.
Kiszerelés: | 75 ml | |
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | |
Kategória: | Fog- és szájápolók | |
Vademecum Junior 2in1 eper ízű fluoridos fogkrém és szájvíz egyben. 6 éves kortól javasolt. Különleges, a gyermekek fogainak ápolására kifejlesztett termék. Nem csupán alaposan tisztítja a gyerekek fogait, de segít megelőzni a fogszuvasodást, a lepedékképződést és a fogíny problémákat. Cukormentes. Nátrium-fluoridot tartalmaz.
Water / Aqua
i I ta I par
CI 14720
sz
VÁSÁROLD MEG
Fizetés: utánvétel, bankkártya, Szállítás:posta, személyes átvétel
Nagyon szerettem gyerekként. Szép rózsaszínű, eper ízű.

Nagyon szerettem gyerekként. Szép rózsaszínű, eper ízű.

Cuki rózsaszínű, kissé hígabb, géles állagú fogkrém, kellemes íze van, kellően habzik, és jól tisztít.

Gyerekkorom kedvenc megevős fogkrémje:D
A tubusos változatnál erősebb íze van, de az jobban habzott.

Gyerekkorom kedvenc megevős fogkrémje:D
A tubusos változatnál erősebb íze van, de az jobban habzott.

Jajj de imádtam ezt mikor kicsi voltam :)

Jajj de imádtam ezt mikor kicsi voltam :)

nagyon kellemes eper illata van :)

nagyon kellemes eper illata van :)

Nosztalgikus számomra :) Kisebb koromban kaptam aputól, amikor Németországból jött haza. Imádtam az ízét és az illatát is :) Gyermekek számára ideális.

Nekem is sokszor volt ilyenem kiskoromban :) Imádtam, sokszor csak úgy ettem is :D

Jaj,de imádtam! Régen tubusban volt és olyan jó illata meg íze volt. :) Úgy könyörögtem anyuéknak érte,mert nem volt a legolcsóbb :)

azt hiszem ez volt az ami még az én gyerekkoromban sima tubusban volt. imádtuk ezt a fogkrémet, ma is kellemes emlék nekem ez a termék :) a krokodil is nagyon cuki, motiváló erő a gyerekeknek, hogy olyan szép és erős fogaik legyenek :) mindig tetszett :)

Sajnos nem parabén mentes, de a babám nagyon szereti az ízét.

Sajnos nem parabén mentes, de a babám nagyon szereti az ízét.

Hidratálók: Sorbitol, PEG-8Emulgeálószerek: Xanthan Gum, Cocamidopropyl Betaine, Peg-30 Glyceryl Stearate
Tisztítószerek: Xanthan Gum, Cocamidopropyl Betaine, Peg-30 Glyceryl Stearate
Illatanyagok: Methylparaben
Parabének: Methylparaben
Színezékek: CI 14720
Tartósítószerek: Methylparaben
Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).
Kovasav. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulziókat stabilizáló, porok szóró- és nedvszívó képességét növelő hatású összetevő és dörzsszemcse (aránylag enyhe). Nagy duzzadóképessége miatt paszták, pakolások készítésére, fogkrémekben és fogporokban is alkalmazzák.
A PEG a polyethylene glycol rövidítése. A PEG-8 egy vízmegkötő anyag. A kozmetikumokon kívül fogkrémekben is megtalálható.
Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.
Szacharin. A kozmetikumokban ízesítő, édesítő funkciót tölt be. Gyakori összetevője a fogkrémeknek illetve különféle szájápolással kapcsolatos kozmetikumoknak.
Nátrium-fluorid. A fluorozott fogkrémek alkotóeleme. Segít késleltetni a fogszuvasodást.
Használata nagyon vitatott. A fogorvosok egyik csoportja azt mondja, hogy igazából semmi szükség rá, másik fele meg azt mondja nem ér semmit a fogmosás fluorid nélkül. Az igazság valószínűleg, mint mindig középen van: a fluorid hosszú távú védelmet jelent a fog kálciumvesztése ellen. Másrészt viszont valóban mérgező lehet ha elég nagy mennyiségben fogyasztunk belőle. Az optimális megoldás, mint mindig az odafigyelés: ha ezt tesszük, ki tudjuk használni ennek az anyagnak a jó tulajdonságait, anélkül, hogy a rosszak érvényre jutnának.
Ph értéket szabályozó és maszkoló (a nem kívánt anyagokat, illatokat semlegesítő) segédanyag.
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Az azorubin (E122) (más néven carmoisine,karmoizin, karmazsin, Food Red 3, Azorubin S, Brillantcarmoisin O, Acid Red 14, vagy C.I. 14720) egy szintetikus piros színezőanyag, amit élemiszerekben is használnak. Színe piros vagy gesztenyebarna. Megtalálható többek között marcipánokban, joghurtokban, lekvárokban, ételzselékben, zsemlemorzsában, tortákban. Az összetevő, mint élelmiszeradalékanyag több országban tiltott, de Európa nagyrészén engedélyezett. (Forrás: Wikipédia)