Ezt a terméket már nem gyártják!

Yves Rocher

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Pakolások, Hámlasztók
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Yves Rocher márkaboltok   Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

A krémet és az összetevőket feltöltötte: anita, Módosítva: 2019. március 10.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   Yves Rocher márkaboltok
Kategória:   Pakolások, Hámlasztók
Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

Tisztító arcradír hámlasztó gabonafélékkel (ökológiai gazdaságból, bőrgyógyászatilag tesztelt)

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

rekag

2014. március 26.

Nem lett a szívem csücske ez a radír, egyrészt nem radíroz alaposan, másrészt egy rémálom lemosni. Az illata és az állaga még jó lenne, de gyakorlatilag kiázott növénydarabkák próbálják leradírozni az arcról az elhalt hámsejteket és hát valljuk be nem sok esélyük van a sikerre. Az összetevői sem a legszebbek. Én az a típus vagyok, aki nem adja fel és ha küzdenem kell is vele elhasználom azokat a termékeket, amikért egyszer már pénzt adtam, de ennél már úgy vagyok hogy inkább kidobom, mert megőrülök attól, hogy úgy rátapadnak ezek a kis ázott gabonadarabkák az arcomra, hogy egy kisebb harc megszabadulni tőlük. Egyébként abszolút nem szárít, sőt puha és finom lesz a bőröm tőle. 2 pontnál többet nem tudok adni neki.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. március 26.

Csucsundra

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2014. február 9.

Bocsánat, hogy lepontozok, de ez egy pontosan ugyanolyan semmicske tucat bőrradír, mint sok ezer másik. Nem csinál semmit. Régen a Swiss Formulának (ha jól emlékszem) volt egy nagyobb tubusos barackos bőrradírja, na az radírozott is valamit. Én ugyanis utálom az ilyen "simogatós", nulla hatású arcradírokat. Akkor már a törölköző is bevégzi ezt a szintű radírozást, ingyen.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2014. február 9.

wircsa

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2013. szeptember 23.

Eddig a barackos arcradírt használtam, a boltban azt mondták, ez sokkal jobb. Hát sokkal talán nem, de meg vagyok elégedve a termékkel. Én is hetente egyszer használom, mivel hajlamos a bőröm a kiszáradásra foltokban, főleg a téli időszakban. Ha azt nézzük, hogy milyen hosszú ideig elég, megéri az árát. Szeretem, szépen kitisztítja a pórusokat.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. szeptember 23.

_ca_

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2013. július 17.

Én inkább közepes erősségű arcradírnak tartom, heti egyszer alkalmazva segít tisztán tartani az arcbőrt. Érzékenyebbek gyakrabban ne alkalmazzák, mert megjelenhetnek mindenféle száraz foltok az arcon (legalábbis nálam ez volt a helyzet), de arra a heti egy alkalomra viszont mindenképpen ajánlom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. július 17.

Adnilem

2013. május 27.

Hetente 1x használom, zuhanyzás közben. Sokáig elég egy tubus, mert csak egy mogyorónyi kell belőle egy alkalommal. Arcra és nyakra szoktam használni. Nekem bevált, szép puha lesz tőle a bőröm, nem szárít. Elég nagy szemcsék vannak benne, de én ezt jobban szeretem, mint az agyagszerű radírokat. Tutira több ideje használom, mint 6 hónap, én nem vettem észre semmi változást az anyagában, szerintem jóval tovább használható.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. május 27.

Besszi

2013. január 30.

Nyár vége fele vettem, nagyon szeretem. Hetente 1x használom hajmosáskor. Szépen leradírozza az arcom, sok szemcse van benne. Az illata olyan semleges, nem szoktam szagolgatni, felkenem, szétdörzsölöm, aztán lemosom. Meg vagyok vele elégedve. Akciósan vettem, így nem volt vészesen drága. Egy jó ideig még tuti elég, szerintem a 6 hónapon túl is fogok lógni, de nem baj, nem hinném hogy sok baja lenne. :)

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. január 30.

csipkeorsika

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2013. január 9.

furcsa, hogy ennyi jó van itt róla, és nem is szeretném lehúzni ,de nekem egyáltalán nem vált be. büdös, ami nem is lenne baj, de nem is használ semmit .. :/ így nem mondom rá, hogy megéri a borsos árát, még akciósan sem vennm meg többször.. egy neutrogena többet tud, és tovább elég :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. január 9.

konyari.noemi

2012. december 31.

Nálam is nagyon nagy csillagot kap az ötös mellé! Nem zsírosodásra hajlamos bőröm van, de hetente 1x-2x mindenképpen leradírozom, hogy tisztítsam a pórusaimat ( az inhalálás mellett) és eddig csak olyan bőrradírokkal találkoztam amiktől még zsírosabb lett a bőröm!De ettől a terméktől nem! Szépen kitisztította a pórusaimat, nem szárította a bőrömet, és illatanyagmentes szerencsére, és látványosan szebb lett az arcom a rendszeres használata után!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2012. december 31.

napsugar14

2012. március 31.

Ez volt az első arcradír, amit kibírt a bőröm. Kicsit érzékeny, száraz, vízhiányos arcbőrrel rendelkezem és az eddigi radírok csak rontottak a helyzeten. Bármit próbáltam eddig, még jobban kiszárította a bőrömet, szinte fájt, ahogy radíroztak és a művelet után piros és húzódó bőr tulajdonosa lehettem. Nagyon tetszik, hogy a szemcséi finomak, nem karcolják a bőrömet, és nem szárít. Kifejezetten tetszik az illata. Úgyhogy nálam csillagos ötös.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2012. március 31.

SmilingfullyB

2012. március 7.

Egyet értek az előttem szólóval, annyit fűznék hozzá, hogy az én kombinált bőrömnek ez hámlasztó nem mindig elég erős.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2012. március 7.

Antioxidánsok: BHT
Hidratálók: PEG-8, Butylene Glycol

Ásványi olaj. Színtelen, tiszta folyadék, melyet a petróleumból vonnak ki (vagyis inkább a petróleumból gázolaj gyártás folyamatának mellékterméke). Rossz hírneve ellenére Paula Begoun szerint a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj a valaha talált legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyag. Ezenkívül hatásos sebgyógyító is. Az ásványi olajnak azonban némi pórus eltömítő hatása is van, így kombinált és zsíros bőrűeknek jobb kerülni.  Dr. Rózsa Sándor a Testápoló Kislexikonban az ásványi olajat  a nem ajánlott összetevők közé sorolja, mert szerinte "megmarad a bőr felszínén, nem szívódik föl, akadályozza a bőr lélegzését". A híres amerikai bőrgyógyász, dr Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében viszont Paula Begounhoz hasonlóan azt írja, hogy a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj egy kiváló és biztonságos hidratáló összetevő.

Kókuszolajból előállított bőrpuhító (emollient) szer. Könnyen kenhető.

Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.

Kukorica olaj. A többi természetes növényi olajhoz hasonlóan bőrpuhító, emollient olaj. A CosIng besorolása szerint azon túl, hogy emollient a kukorica olaj még bőr- és hajkondícionáló, emulgeálószer, oldószer, felület aktív anyag és elektromos töltődést megakadályozó anyag. Bőr és hajápoló termékeknek is gyakori összetevője.

A napraforgó olaja a növény magjából sajtolással nyert illatmentes olaj. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollient (bőrphító) hatású összetevő. Paula Begoun szerint gyulladáscsökkentő hatású és segít a bőr barrier funkciójának javításában a víz- és zsírháztartás egyensúlyban tartásával, valamint gazdag forrása a zsírsavaknak (így péládul a linolsavnak). Rendkívül jó hatással van a száraz bőrre.

Kovaföld. Komplex alumínium-szilikát keverék, amely több féle ásványi nyomelemet tartalmaz. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint  dörzsszemcseként, porok szóró- és nedvszívó képességét növelő hatású, csomósodásgátló, és kozmetikumok átlátszóságát és áttetszőségét csökkentő összetevőként használatos. Erős nedvszívó hatással bír, ezért gyakori összetevője különféle arcmaszkoknak.

Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Ceteareth-20 eo I eu I al 2 3

Cetearyl alkohol és ethylene oxide keverékéből készülő zsíralkoholok a ceteareth vegyületek. Az összetevő nevében a szám az ethylene oxide molekulák számára utal. Az összetevőt leginkább emollient és emulgeáló szerként valamint elegyítő, sürítő anyagként használják a kozmetikumokban. Némileg vitatott az, hogy az összetevő mennyire biztonságos. Az EWG magas kockázatú összetevőnek sorolja be, és a ceteareth vegyületek kerülését javasolja, mert azok - az EWG szerint - potenciális káros és karcinogén anyagok bőrbe szívódását segíthetik elő. A Cosmetic Ingredient Review (CIR) szerint azonban ezek az állítások nem valami megalapozottak, és szerintük az igazság az, hogy csupán sérült bőrön nem szabad használni a ceteareth vegyületeket, egészséges bőrön alkalmazva nem jelentenek problémát. Részletesebb információ az összetevőről a TruthInAgingen.

A PEG a polyethylene glycol rövidítése. A PEG-8 egy vízmegkötő anyag. A kozmetikumokon kívül fogkrémekben is megtalálható.

Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.

A szterolok szilárd alkohol félék, melyek lehetnek növényi ás állati eredetűek is. A szójabab szterolok értelem szerűen a szójababból származnak. Bár alkohol féléről van szó nem szárítja vagy irritálja  a bőrt, hanem nedvesítő és bőrpuhító tulajdonsága van. A száraz bőr regenerálására remek összetevő.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Methylparaben i I ta I par 0 0

Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.

Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak. Egy 2004-es tanulmány szerint az összetevő még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Tartósítószer.  Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.

BHT a I ta

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.

Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.

Tartósítószer.  Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (e nélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Egy árvacsalánfélék családjába tartozó virágos növénynek, a bajkáli csucsókának a kivonata. Kínában az 50 leggyakrabban használt gyógynövények közé tartozik, melyet több ezer év óta használnak. Antimikrobális, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása van a bőrre.

Methylisothiazolinone-nal kombinálva Kathone CG márkanév alatt kapható tartósítószer kombináció, melyet a 70-es években vezettek be. Gyakran okoz bőrirritációt, aminek révén ma már leginkább csak lemosható termékekben használják.

Egy viszonylag irritáló hatású tartósítószer, melyet ma már leginkább csak lemosható termékekben használnak.