Giorgio Armani

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Sminkek szájra
Kiszerelés:   4 g   Bőrtípus:   Száraz
Lelőhely:   parfümériák, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: Erzsi73, az összetevőket feltöltötte: vanett, Módosítva: 2014. szeptember 29.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   4 g
Lelőhely:   parfümériák, online
Kategória:   Sminkek szájra
Bőrtípus:   Száraz

Hihetelen hidratálás és hosszan tartó szín.

Borostyan
Újonc  |  Bőrtípus:  Normál  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Nina091

2021. február 18.

Az utóbbi időben rengeteg márka rúzsát kipróbáltam (Lancome, YSL, MAC, Estée Lauder), és nálam magasan az Armani nyert.
A matt 102-es árnyalat és a fényes 509-es árnyalat boldog tulajdonosa vagyok.
- Matt: szinte egész nap bírja, egyenletesen kopik, nem szárít.
- Fényes: 5-6 órát simán kibír. Ebéd után szoktam csak újrakenni. Felkenés után kb fél óra múlva egy egybefüggő réteget képez, nem maszatol. Egyáltalán nem szárít, kellemes viselet.
Én maximálisan elégedett vagyok.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. február 18.

A matt 102-es árnyalat és a fényes 509-es árnyalat boldog tulajdonosa vagyok.
- Matt: szinte egész nap bírja, egyenletesen kopik, nem szárít.
Én maximálisan elégedett vagyok.

asdf27

2017. december 27.

Nem tudom eldönteni, hogy jó-é vagy nem, vagy mit gondoljak. A kommenteket olvasva, lehet hogy Tom Ford-ot kellett volna inkább venni. Jó, jó, de valami nem tökéletes. Néha mintha egy kicsit szárítana is, nem tudom azt sem megítélni, hogy ez most tartós-e vagy nem. 103-as színének árnyalata viszont tökéletes.
update: le kell pontoznom. szárít, nagyon hamar lekopik és ilyen teljesítményért nagyon drága. ez nem. soha többé. legközelebb Tom Ford-ot veszek.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. december 27.

tihany

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2017. április 20.

Nagyon szeretem, természetes hatása van az 510 árnyalatnak. A legtartósabb rúzs amit, valaha próbáltam (nem nagyon használok amúgy rúzst), de így is 2-3 óránál nem marad fent tovább, ezért csak 4 csillag. Ennek ellenére, ha elfogy ennél maradok.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. április 20.

Mse

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2016. szeptember 27.

Gyönyörű, tartós, krémes csoda, ami gyönyörűen hidratál.

Imádom. Pure color Envy mellett a másik kedvencem. Armaniék nagyon eltalálták ezt a terméket. Nekem a Pink árnyalat van, hibátlan a hétköznapokra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2016. szeptember 27.

Gyönyörű, tartós, krémes csoda, ami gyönyörűen hidratál.

Amea

2016. június 18.

Ha csak egyetlen rúzsom lehetne, ez lenne az. Most az 502 (Kimono) az aktuális befutó, kis fekete tokba zárt instant mosoly, ami feldobja a hétköznapokat.
Álomszép finishe van, hidratál, kisimít, egy mozdulat a felvitel, kellően pigmentált és pont jó az állaga is. Igényes a csomagolása, de tényleg, öröm az ilyesmit kézbevenni - viszont nem kell túl gyakran, mivel szupertartós. Mármint le sem lehet robbantani, bírja az evést, ivást, és amikor kopik, akkor is inkább csak halványul, de sosem foltosodik.
Minden csillagot megérdemel.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. június 18.

Minden csillagot megérdemel.

scorpionqueen

2015. december 1.

510 árnyalatban vettem meg, ami egy meleg árnyalatú pink, nagyon jól kihasználható szín. Csodálatos fényes a finise, ami 4 órán át nem változik, ugyanolyan fényes. Még rajtam is, holott 20 percenként fújom az orrom és teljesen mindegy, hogy milyen rúzsról van szó, elég, ha csak hozzáér a zsebkendő egy icipicit, máris megkapja. Na, ezt nem. Ugyanis felkenés után rászilárdul az ajkakra és egy nagyon fura, egybefüggő, gumiszerű bevonatot képez rajtuk. Ma megpróbáltam ledörzsölni, mert kíváncsi voltam, hogy mégis mi ez, de nem sikerült. Darabokban tudtam csak felszedni. Szóval tartós. Ennek ellenére egyáltalán nem szívja meg/szárítja ki az ajkaimat, egy kicsit sem, sőt, én is úgy vettem észre, hogy hidratál. Nagyon jól pigmentált, a színe nem módosul viselés során.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. december 1.

lauran

2015. április 16.

A legjobb rúzs, amit valaha használtam. Tartós, egy húzással is egyenletes, szép finise van, nem szárít. 5oo Pink árnyalatban vettem, nagyon szép, nem hivalkodó szín, hétköznapokra használom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2015. április 16.

Erzsi73

2011. február 16.

Tavaly tavasszal vásároltam az Armani rúzsom (pink árnyalat) és biztosan állíthatom soha nem használtam ennél jobb rúzst! Erősen hidratál, ahogy az ajkamra kenem a bőr kisimul és a színe is sokáig megmarad. Az árára már nem emlékszem, elég drága és csak egy helyen kapható Budapesten.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2011. február 16.

Antioxidánsok: BHT

Mesterséges bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló szer. Sűrűség szabályozó funkciója is van.

Leggyakrabban ajakápoló termékekben használt bőrpuhító (emollient) anyag. Kiválóan tapad a bőrhöz és csillogó felületet hagy maga után. További infó: http://truthinaging.com/ingredients/bis-diglyceryl-polyacyladipate-2

Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.

Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

A természetben is előforduló paraffin viasz (szénhidrogének keveréke). Emulzió stabilizáló, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó anyagként használt a kozmetikumokban.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Mesterséges polimer (ismétlődő egységekből felépülő, nagyméretű molekula). Felületi hártya képző, hajfixáló és sűrűség szabályozó anyag.

A boroszilikát üvegek egy fajtája, mely jellemzően apró pehely formában kerül a kozmetikai termkekbe. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatnvelő hatású segédanyag. Mivel az összetevő finom csillogó felületet képez a bőrön, ezért gyakori összetevője különféle csillogó hatású sminktermékeknek és körömlakkoknak.

Boroszilikát üveg, amely a kozmetikai és testápolási termékekben pehely formában kerül felhasználásra. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatcsökkentő segédanyagként használatos összetevő. A Cosmeticsinfo információi szerint a legtöbb boroszilikát vegyülethez hasonlóan kémiailag nem reaktív anyag, vízben rosszul oldódik. Az összetevővel leggyakrabban sminktermékekben és körömlakkokban találkozhatunk.

A CosIng besorolása szerint töltő- és sűrűség szabályozó anyag. Leggyakrabban sminkekben használják a micához hasonló tulajdonságai miatt. Állítólag a synthetic fluorphlogopite-ből gyártott pigmentek a micából gyártott természetes pigmentekhez képest több előnnyel is rendelkeznek: bár mindegyiket leginkább gyöngyházszerű, csillogó hatása miatt alkalmazzák a sminkekben a mesterséges pigmentmolekula mérete egységesebb és a belőle gyártott por természetes szennyező anyagoktól mentes. Ezen előnyöknek köszönhetően pedig a synthetic fluorphlogopite pigmentekkel többféle és jobb színhatás érhető el, mint a hagyományos mica pigmentekkel.

Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövélőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják.

Oldószerként és sűrűség szabályozó anyagként használt szerves vegyület.

Felületi hártya képző, elektromos töltődést megakadályozó, a krémeket homogénné tevő segédanyag.

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag

BHT a I ta

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.

Összecsomósodást megakadályozó (anticaking), átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.

Vasoxid. Piros színezőanyag.

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.

Színezék. Piros.

Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra. A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.