Avon

Ár:   799 Ft   Kategória:   Körömlakkok, lemosók
Kiszerelés:   12 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   tanácsadónők, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: agi.greendaygirl, az összetevőket feltöltötte: Hecate, Módosítva: 2018. június 21.

Kiszerelés:   12 ml
Lelőhely:   tanácsadónők, online
Kategória:   Körömlakkok, lemosók

Dura- plus komplex- szel a védelemért, mely ragyogó erősebb körmöket eredményez.

Butyl Acetate Ethyl Acetate i Nitrocellulose Acetyl Tributyl Citrate Isopropyl Alcohol i I al 0 0Adipic Acid/ Neopentyl Glycol/ Trimellitic Anhydride Copolymer Styrene/Acrylates Copolymer Silica Acrylates Copolymer Stearalkonium Bentonite Diamond Powder Diacetone Alcohol Etocrylene Phosphoric Acid Hexanal Water / Aqua Dimethicone eo I szil 1 0Calcium Pantothenate Gelatin Hydrolyzed Keratin h Kaolin 0 0Panthenol eo I v 0 0Butylene Glycol h 1 0Saccharomyces/ Iron Ferment Saccharomyces Synthetic Fluorphlogopite Polyethylene Terephthalate Aluminum Calcium Sodium Silicate Barium Sulfate sz Calcium Sodium Borosilicate Tin Oxide Stearalkonium Hectorite Polyurethane-11 Polyurethane-33Alumina Acetone 0 0Nylon-12 Yellow 5 Lake / CI 19140 sz Mica Red 7 Lake / CI 15850 szAluminum Powder / CI 77000 sz Red 6 / CI 15850 sz Iron Oxides sz 0 0Red 34 Lake / CI 15880 szBismuth Oxychloride / CI 77163 sz Black 2 / CI 77266 sz CI 42090 sz CI 42090 sz Chromium Hydroxide Green / CI 77289 sz Ferric Ammonium Ferrocyanide / CI 77510 sz Green 5 / CI 61570 sz Green 6 / CI 61565 sz Guanine Manganese Violet / CI 77742 sz Red 21 / CI 45380 szRed 22 Lake / CI 45380 sz Red 27 Lake szRed 27 / CI 45410 szRed 28 Lake / CI 45410 sz Red 28 / CI 45410 sz D&C Red 30 Lake sz Red 33 Lake / CI 17200 sz Red 34 Lake / CI 15880 szFD&C Red 40 Aluminum Lake sz FD&C Red 40 sz 2 2Red 6 / CI 15850 sz Violet 2 sz Yellow 10 Lake / CI 47005 sz Yellow 6 Lake / CI 15985 sz Yellow 6 sz Silver / CI 77820 sz Ferric Ferrocyanide sz Chromium Oxide Greens / CI 77288 sz Yellow 5 Lake / CI 19140 sz Carmine / CI 75470 sz 0 0Red 7 / CI 15850 sz

Tiria

Qwertzuiopasdfghjkly

2023. január 6.

Az én körmöm nagyon vékony és gyenge, könnyen behajlik, lehet hogy emiatt is fe kb semmit nem tartanak a körömlakkok (azóta már magamnak gél lakkozom). Avon körömlakkokat is probáltam már, nagyon tetszett a színe, de ez se volt tartósabb mint más. Egyszerű körömlakk, kell belőlle a 2 réteg, tartóssága pedig köröm függő. Nagyon gyönyörű színeik vannak, szinte egy csúnya színűt se láttam még az avonos körömlakkok között

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. január 6.

ruby88

Bőrtípus:  -
2022. június 30.

Annyira szépek az Avonos pirosak! A kezemre használom, és sajnos tényleg nem olyan tartós, bár a mosogatást egyik körömlakk sem bírja annyira... Ár-érték arányban teljesen jó.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. június 30.

zdoreebaba

2021. február 7.

Sajnálom, hogy nem olyan tartósak, mint amire én számítottam, pedig ez a szín, ami megvan... ámulok... pár évvel ezelőtt választottam, mert a nude színek térhódításba kezdtek, így nekem is büszkélkednem kellett legalább egy ilyen árnyalattal az itthoni körömpalettát illetően. Naked Truth - Meztelen Valóság névre hallgat az én árnyalatom. Ez egy visszafogott világos kávébarna, a legszebb nude szín, amit a körmeimen imádok. Két rétegben úgy fed, ahogy én szeretném, fényesre szárad. Szerencsére nem csíkoz és magához képest gyorsan szárad. Maximum egy hetet bír ki, ha a kéz nincs fizikailag igénybe véve.
Avonhoz képest nem rossz. Sokáig tart.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. február 7.

Avonhoz képest nem rossz. Sokáig tart.

encsike87

2020. szeptember 21.

A színei nagyon szépek, viszont sajnos egyáltalán nem tartós.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. szeptember 21.

A színei nagyon szépek, viszont sajnos egyáltalán nem tartós.

vikhjs

Bőrtípus:  -
2020. augusztus 3.

Szörnyű minőségű, nem tartós, cserébe nyálkás nehezen száradó, csíkos marad.. Áhh, pénzkidobás

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. augusztus 3.

BLili

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2020. május 17.

Az egyik legrosszabb körömlakk, ami valaha létezett. 2-3 rétegben viszem fel, mégis már másnap elkezd kopni. Bármilyen ügyesen is viszem fel, csíkozva szárad. A flitteres változatát le sem lehet mosni a legerősebb lemosóval sem. Ezen kívül, még sosem sikerült egy teljes lakkot elhasználnom, mert az utolsó harmad folyton beszárad gyakori használat mellett is.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. május 17.

bibike2000

2020. május 2.

3 árnyalat van meg belőle a mai napig. Tinikoromban jó volt,ma már nem használom. Orvostanhallgatóként nem nagyon lehet körmöt festeni,műköröm szóba sem jöhet. Csak a nosztalgia miatt őrizgetem őket,egyébként nem voltak valami jók. 2-3 nap alatt leperegtek.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. május 2.

Mia0602

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2020. január 23.

-Arctic Steel (ezüstös-kék)
-Icy Purple (ezüst-lilás árnyalattal)
-Gold Leaf (ó-arany)
-Violet Gleam (mályva)
Mindegyik egy rétegben tökéletesen fed, gyorsan szárad és tartós.
Volt egy Orchid Splash nevű árnyalatom is ami kiverte a biztosítékot nálam. Mintha lilára színezett vízzel próbáltam volna befesteni a körmöm. Továbbadtam még azzal a lendülettel.
Szóval, a fémes árnyalatok tökéletesek.
A fényes árnyalatból pedig nem veszek többet.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2020. január 23.

-Arctic Steel (ezüstös-kék)
-Icy Purple (ezüst-lilás árnyalattal)
-Gold Leaf (ó-arany)
-Violet Gleam (mályva)
Mindegyik egy rétegben tökéletesen fed, gyorsan szárad és tartós.
Szóval, a fémes árnyalatok tökéletesek.
A fényes árnyalatból pedig nem veszek többet.

Gabria

2019. október 3.

Én nem mondanám, hogy nagyon jó, nekem inkább a nagyon átlag kategória. Ennyi pénzért nyilván megéri, nincs kifogásom ellene. Az átlagot hozza ő is, amit a többi lakk alap- és fedőlakkal. Mindenesetre ha még valaki nem vett belőle, szerintem egyszer legalább érdemes kipróbálni. Mivel nem imádom és vagyok odáig érte, tehát nem csodaszer, ezért 4 csillagot kap tőlem.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. október 3.

Cuteamy

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2019. július 29.

Imádom! Maximum 2 réteg kell belőle, de 1 réteg is nagyon szép, fényes, pigmentált,nagyon gyorsan szárad, és kemény megterhelések mellett is (takarítás,főzés,munka,egyebek :D) tökéletes,nem pattogzik le,én nagyon tudom ajánlani bármelyik színt belőle! :)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. július 29.

Hidratálók: Hydrolyzed Keratin, Butylene Glycol
Vitaminok: Panthenol

Alkoholok: Isopropyl Alcohol
Emolliensek: Dimethicone, Panthenol
Szilikonok: Dimethicone
Illatanyagok: Ethyl Acetate, Isopropyl Alcohol
Színezékek: Barium Sulfate, Yellow 5 Lake / CI 19140, Red 7 Lake / CI 15850, Aluminum Powder / CI 77000, Red 6 / CI 15850, Iron Oxides, Red 34 Lake / CI 15880, Bismuth Oxychloride / CI 77163, Black 2 / CI 77266, CI 42090, CI 42090, Chromium Hydroxide Green / CI 77289, Ferric Ammonium Ferrocyanide / CI 77510, Green 5 / CI 61570, Green 6 / CI 61565, Manganese Violet / CI 77742, Red 21 / CI 45380, Red 22 Lake / CI 45380, Red 27 Lake, Red 27 / CI 45410, Red 28 Lake / CI 45410, Red 28 / CI 45410, D&C Red 30 Lake, Red 33 Lake / CI 17200, Red 34 Lake / CI 15880, FD&C Red 40 Aluminum Lake, FD&C Red 40, Red 6 / CI 15850, Violet 2, Yellow 10 Lake / CI 47005, Yellow 6 Lake / CI 15985, Yellow 6, Silver / CI 77820, Ferric Ferrocyanide, Chromium Oxide Greens / CI 77288, Yellow 5 Lake / CI 19140, Carmine / CI 75470, Red 7 / CI 15850

A butil-acetát elsősorban körömlakkokban használt oldószer.  Jól old különböző cellulózésztereket, a műkaucsukot és számos műgyantát. Felhasználják körömlakkok, körömlakklemosók készítésére és az illatszeriparban is.

Szerves észtervegyület. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag (jellegzetes édeskés illata van) és oldószer. Viszonylag nem toxikus, olcsó és könnyen illanó oldószernek minősül, ezért a körömlakkoknak, körömlakklemosóknak gyakori, nagy mennyiségben használt összetevője.

A CosIng besorolása szerint filmképző anyag. Pamutból vagy faforgácsból nyerik, kénsavas közegben salétromsavval való reakció során. A nitrocellulóz mesterségesen előállított anyag, a természetben nem fordul elő. Rendkívül gyúlékony. Az anyag a legtöbb körömlakk fő összetevője, mivel kemény, fényes felületet ad a nekik.

Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.

Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Szintetikus polimer. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint gél- és filmképző összetevő, vagyis csökkenti a kozmetikumok átlátszóságát és áttetszőségét.

Felületi hártya képző, elektromos töltődést megakadályozó, a krémeket homogénné tevő segédanyag.

Gyémántpor, mely a gyémánt csiszolása során keletkezik. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint csiszoló hatású összetevő. Sokféle kozmetikai termékben megtalálható, így például körömlakkokban, samponokban, BB krémekben vagy épp szérumokban is. Előnye, hogy alaposan, mégis karcolásmentesden hámlaszt, finomra örölve pedig szép fényt, fiatalos ragyogást ad a bőrnek. Sajnos sokszor a jól csengő neve, eladhatósága miatt kerül csak a termékekbe.

Foszforsav. A kozmetikumokban pH stabilizáló anyagként használatos összetevő.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Zselatin. Az állatok kötőszövetéből kivont kollagén irreverzibilis hidrolízisével állítják elő, általában sertésbőrből, sertés- és szarvasmarhacsontokból. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint viszkozitást szabályozó (sűrűség szabályozó) és filmképző összetevő. A Wikipédia szerint kozmetikumokban való felhasználása esetén általában hidrolizált kollagén néven található meg.

Elektromos töltődést megakadályozó, felületi hártya képző, hidratáló és hajkondícionáló anyag. A hidrolizált keratint hidrolizált gyapjúnak is hívják, mert leggyakrabban gyapjús állatok szőréből állítják elő.  Az állat szőréből kivonják a keratint, majd azt túlságosan nagy molekula mérete miatt  kisebb egységekre bontják (hidrolízis). A hidrolizált keratint elsősorban hajápoló termékekben használják a hajat erősítő és hidratáló tulajdonsága miatt. További részletek itt.

Kaolin 0 0

A kaolin egy agyag szerű ásvány, melyet évszázadok óta használnak a kozmetikumokban elsősorban olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága miatt. Leggyakrabban mélytisztító és zsíros, pattanásos bőrre szánt arcmaszkokban találkozhatunk vele. A kaolin oldhatatlan fehér por, melynek kiváló felszívó tulajdonsága van és így képes a bőrt megtisztítani a felesleges olajtól és kosztól.

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

A CosIng besorolása szerint töltő- és sűrűség szabályozó anyag. Leggyakrabban sminkekben használják a micához hasonló tulajdonságai miatt. Állítólag a synthetic fluorphlogopite-ből gyártott pigmentek a micából gyártott természetes pigmentekhez képest több előnnyel is rendelkeznek: bár mindegyiket leginkább gyöngyházszerű, csillogó hatása miatt alkalmazzák a sminkekben a mesterséges pigmentmolekula mérete egységesebb és a belőle gyártott por természetes szennyező anyagoktól mentes. Ezen előnyöknek köszönhetően pedig a synthetic fluorphlogopite pigmentekkel többféle és jobb színhatás érhető el, mint a hagyományos mica pigmentekkel.

Boroszilikát üveg, amely a kozmetikai és testápolási termékekben pehely formában kerül felhasználásra. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatcsökkentő segédanyagként használatos összetevő. A Cosmeticsinfo információi szerint a legtöbb boroszilikát vegyülethez hasonlóan kémiailag nem reaktív anyag, vízben rosszul oldódik. Az összetevővel leggyakrabban sminktermékekben és körömlakkokban találkozhatunk.

Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövélőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják.

Összecsomósodást megakadályozó (anticaking), átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.

Acetone 0 0

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint oldószerként és denaturáló (az alkoholtartalmú kozmetikumokat "élvezhetetlenné" tevő) anyagkényt használt összetevő. Kifejezetten erős oldószer.

Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Szürkés színű, alumíniumból készült por, melyet színezékként használnak a kozmetikumokban.

Színezék. Piros.

Vasból és oxigénből álló keverék, amelyeket a kozmetikumokban (piros, sárga és fekete) színezőanyagként használnak már az 1900-as évek óta. Bár a vas-oxidok természetesen fordulnak elő, a kozmetikumokban használt formák jellemzően szintetikusak annak érdekében, hogy elkerüljék a természetesen előforduló vasoxidokban található szennyeződéseket.

Minerál makeupokban gyakran használt por állagú anyag. Bár gyakran, mint a talcnál jobb, természetesebb összetevőt említik, Paula Begoun szerint ez nem egészen így van. A bizmut oxikloridot leginkább mesterségesen állítják elő bizmut, kloridionok és víz segítségével. A sminkekben az összetevőt leginkább azért használják, mert sajátos gyöngyszerű csillogása van és finom porszerű az anyaga, mely jól tapad a bőrhöz. Az összetevő hivatalos funkció besorolása színezék.

Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Nagyon jól oldódik vízben.

Zöld színezék, mellyel leggyakrabban sminkekben és hajfestékekben találkozhatunk.

Élénk kék színű, sminkekben használt pigment.

Színező anyag. (Zöld)

Sminkekben gyakran használt lilás, rózsaszínes színű színpigment.

Színezék. Lilás piros.

Vízben oldódó sötétvörös színű, a kozmetikai és testápolási termékekben korlátozás nélkül használható színezőanyag.

Vízben oldódó sötétvörös színű, a kozmetikai és testápolási termékekben korlátozás nélkül használható színezőanyag, melyet melyet legelőször az USA-ban alkalmaztak az Amaranth helyettesítésére.

Színezék. Piros.

Színezék. Barnás sárga.

Ezüst, melyet egyrészt színezékként használnak a kozmetikumokban másrészt pedig fertőtlenítő hatása is van.  E szerint a cikk szerint az ezüst nanorészecskék stabilak, nem szívódnak be a bőrbe és baktérium és gombaellenes hatásuk van, így az ezüst nanorészecskék tartósítószerként használhatók a kozmetikumokban. Paula Begoun szerint azonban a bőr ezüsttel való hosszú érintkezése szürkéskékké teheti a bőrt, és az ezüst irritáló is a bőr számára.

Porosz vagy berlini kék színű szintetikus kozmetikai színezék. Leggyakrabban sminktermékekben és körömlakkokban találkozhatunk az összetevővel.

Krómoxidok keveréke, mely vízben oldhatatlan zöld por. Leginkább sminkekeben használt zöld pigmentanyagként.

Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra. A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.