Ezt a terméket már nem gyártják!

Catrice Allround Beautifying Korrektor, Szem és Szájceruza
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Sminkek | |||
Kiszerelés: | 1,5 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: lovecreams, az összetevőket feltöltötte: Loona, Módosítva: 2020. február 26.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | 1,5 g | |
Lelőhely: | drogériák, online | |
Kategória: | Sminkek | |
Többszörösen alkalmazható: korrektorként, a szem és az ajkak kiemeléséhez, valamint szemsminkünket is egyedivé varázsolhatjuk ezzel a ceruzával.
C10-18 Triglycerides
CI 77491
CI 77492
Titanium Dioxide / CI 77891
sz
bibi24Imádom a pumpás kiszerelését, lágy krémes állagú gyorsan beszívja a bőr és táplál, nem ragacsos a bőröm. Hosszú ideje kerestem ilyen tökéletes terméket! Az illata édeskés, nem tolakodó.
Nekem tetszik, bár nem a legtartósabb dolog a világon. Én elsősorban korrektorként, pattanásokra és bőrhibákra használom, vízvonalra van jobb ceruza is, viszont az ajkak felső ívére kiemelőnek szuper. Korrektorként egy pár óra múlva eltűnik (szinte nyomtalanul), szóval újra fel kell vinni, de én pont ilyen táskába dobálós céllal vettem, hogy nap közben meg tudjam igazítani a sminkem, ha a helyzet úgy kívánja. :) Tetszik a kialakítása, és a ceruza is elég puha, tehát ujjal könnyű felvinni. Nem vagyok túl nagy rajongója a tégelyes korrektoruknak, mert az is eltűnik egy pár óra után (hiába minden fixálás), csak nem nyomtalanul, hanem összegyűlik a pattanás/bőrhiba szélén... Ebből a ceruzából viszont biztos, hogy veszek még. :)

Antioxidánsok: BHTAlkoholok: Octyldodecanol
Emolliensek: Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Myristyl Lactate, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Cera Carnauba, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Octyldodecanol
Emulgeálószerek: Polyglyceryl-2 Oleate
Illatanyagok: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Octyldodecanol
Parabének: Ethylparaben
Színezékek: CI 77491, CI 77492, Titanium Dioxide / CI 77891
Tartósítószerek: BHT, Ethylparaben, Sorbic Acid
Lipid alapú szintetikus bőrkondícionáló szer, mely a kozmetikumokban emolliens és sűrűség szabályozó (viszkozitás növelő) funkciót tölt be. Sajtolt púderek kötőanyagként, szájfényekben és rúzsokban pedig konzisztencia szabályozókét találkozhatunk vele. A truthanaging szerint az összetevő gátat képez a bőr felszínén, ezáltal lasítja a bőr vízvesztését, vagyis óvja azt a kiszáradástól.
A kandelilla viasz egy természetes viasz, melyet Mexikóban őshonos kétféle kutyatej leveléből állítanak elő. A kandelilla viasz sárgásbarna színű, kemény, átlátszó vagy áttetsző anyag. Leginkább szilárd jellegű kozmetikumokban használt (pl. rúzs) sűrítő és emollient anyagként. Ezen kívül a CosIng besorolása szerint még szövet összehúzó, felületi hártya képző, emulzió stabilizáló és bőrkondícionáló anyag is.
Brazil viasz, vagy pálmaviasz, melyet egy Brazíliában élő pálma leveléből állítanak elő. Nagyon sűrű emollient anyag, amely csillogó felületet hagy maga után, így a kozmetikai iparban leginkább csak szájfényekben, szőlőzsírokban és egyéb smink termékekben használják.
Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) anyagként használják. Enyhén ragadós érzetet hagy maga után a bőrön.
Szintetikus polimer, melyet filmképző tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Paula Begoun szerint biztonságos összetevő, gyakran használják orvosi műszerek alapanyagául is.
Petrolatum alapú (vazelin) viasz. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő segédanyag, mely sima textúrát és félszilárd állagot biztosít a termékeknek. Gyakran használják a Paraffin alternatívájaként, mivel finomabb mikrokristályokból épül fel, ezáltal sokkal sűrűbb, viszkózusabb és ruganyosabb az állaga.
Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.
Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.
Tartósítószer. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak. Egy 2004-es tanulmány szerint az összetevő még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.