Ezt a terméket már nem gyártják!

Catrice Prime and Fine Primer
Ár: | 1490 Ft | Kategória: | Sminkek arcra | |||
Kiszerelés: | 14 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, online | Bőrprobléma: | Egyenetlen bőrfelszín |
A krémet feltöltötte: DittyCat, az összetevőket feltöltötte: mignon, Módosítva: 2019. március 11.
Kiszerelés: | 14 g | |
Lelőhely: | drogériák, online | |
Kategória: | Sminkek arcra | |
Bőrprobléma: | Egyenetlen bőrfelszín |
Bázisként segít eltüntetni a tág pórusokat és a finom vonalakat, tartósabbá teszi az alapozót.
Cyclopentasiloxane
Bismuth Oxychloride / CI 77163
CI 77491
Titanium Dioxide / CI 77891
sz
Nekem közepesen vált be. Nem kifejezetten tartós tőle a smink, de nagyon egyenletes lesz tőle a bőröm és könnyű eloszlatni szépen az alapozót. Nagy melegben és erős strapa alatt még nem próbáltam. Egyetlen igazi bajom vele a tégelyes kiszerelés. Egyelőre nincs vele nagy gondom.

Pénzkidobás. Már csak csillámokhoz, chrome-os porokhoz és maximum szemhéjon használom, hogy elfogyjon. Alapozó alá egyenesen bűn, átfénylik és elmászik. Nem tudom, mire gondolt, aki kifejlesztette.

Nekem nem jött be. Próbáltam vékonyan felvinni, de mégis mintha zsíros maradt volna tőle a bőröm, és nem tüntette el a pórusokat sem. Egy ideje megvan, és nem használom, nem tudom elfogy e valaha. Nem veszem újra.

Ez a termék tökéletes csak nem megfelelő termékként árulják. Primerként valóban használhatatlan, nekem viszont más funkciója vállt be nagyon. A tág pórusok ellen tökéletesen felveszi a harcot, szépen kiegyenlíti a bőr felületét, az állaga számomra nagyon megnyerő. A smink viseléséhez viszont egy valódi primer elengedhetetlen.

Először nagyon lekes voltam, mert ez volt életem első primere. Aztán rá kellett jönnöm, hogy hiába a zsíros állaga, aminek az elején még örültem is, mivel száraz bőrű vagyok, valahogy mégis jobban száradt tőle a bőröm, mint a használata nélkül. Ezen kívül sajnos nem tapasztaltam a pórus eltűntető hatását. Biztosan nem veszem újra, és annak ellenére hogy nagyon szeretem a Catrice termékeket, kifejezetten ezt senki másnak sem ajánlanám.

Nekem sem vált be. Zsíros érzetet keltett, nekem ráadásul az alapozó is csúszkált rajta. Semmivel se lett tőle tartósabb az alapozóm, sőt, még hamarabb átfénylett, mint a használata nélkül.

Nem vált be, ez egy sima krém, arcon sem teljesített és végül kipróbáltam a szemhéjamon is..nem. Érdemesebb befektetni egy drágább termékbe. :(

Sajnos nem vált be. Korábban már használtam catrice primert, arra úgy emlékeztem, hogy sokat segített, de ez nem sokat ér. Próbáltam különféle alapozók, bb, cc krémek alá használni, de egyiknél sem válik be. Csodát nem várnék tőle, de még egy kicsit sem tűnnek kisebbnek a pórusaim, és zsíros a hatása kicsit, ezért csak 2 csillag.

Nekem nem vált be a termék, zsíros hatást adott a bőrömnek, bármilyen alapozót vagy BB krémet vittem fel, nem maradt fent tovább, mintha enélkül használtam volna a terméket és a csillogó bőr sem szép.

Az összetevők nagyon nem szépek, de mivel egyetlen egy krém sem volt korábban alkalmas a megfelelő primerezéshez, így erre esett választásom.
Könnyen beivódik, de a szárazságot nem tudta orvosolni, a matt hatással így nem jutottam semmire. A smink sem maradt tartósabb tőle. A pórusokkal sem kezdett sokat. Amit még észrevettem, hogy amellett, hogy szárít, hámlaszt is. Pattanásra hajlamos bőrűeknek egyébként sem ajánlom a nem túl szép összetevők miatt, de egyébként sem alkalmas sem primerként, sem hidratálókrémként.
Nem tudok mit kezdeni vele, elhasználni nem tudom, így hát megmaradt az enyészetnek.

Antioxidánsok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic AcidGyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: Lanolin, Dimethiconol, PEG-8, Aluminum Hydroxide
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid
Emolliensek: Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Isostearyl Isostearate, Isopropyl Palmitate, Silica Dimethyl Silylate, Lanolin, Dimethiconol, Aluminum Hydroxide
Szilikonok: Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Dimethicone Crosspolymer, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Dimethiconol, Dimethicone / Methicone Copolymer
Illatanyagok: Isopropyl Palmitate, Ascorbyl Palmitate, Methylparaben
Parabének: Methylparaben, Propylparaben
Színezékek: Aluminum Hydroxide, Carmine / CI 75470, Bismuth Oxychloride / CI 77163, CI 77491, Titanium Dioxide / CI 77891
Tartósítószerek: Methylparaben, Propylparaben
Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.
Bőrjavító (skin conditioning) és bőrpuhító (emollient) anyag. A többi szilikonhoz hasonlóan könnyen kenhető és selymes érzetet hagy maga után. Nem szívódik fel a bőrbe, hanem a bőr felszínén védőréteget képez.
Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.
Petrolatum alapú (vazelin) viasz. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő segédanyag, mely sima textúrát és félszilárd állagot biztosít a termékeknek. Gyakran használják a Paraffin alternatívájaként, mivel finomabb mikrokristályokból épül fel, ezáltal sokkal sűrűbb, viszkózusabb és ruganyosabb az állaga.
Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó és hajfixáló szilikon féle.
Pálmaolajból előállított bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyag. Pattanásokra hajlamos bőrűeknek jobb kerülni, mert potenciális pórus eltömítő.
Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag
Csomósodást megakadályozó (anticaking), sűrűség szabályozó, térfogatnövelő és bőr puhító (emollient) szilícium dioxid származék.
Gyapjúzsír (gyapjút viselő állatok, mint pl a birka által termelt zsír, olyasmi mint a faggyú az emberi bőrben) . Kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz bőrre. Bár korábban a lanolint megvádolták azzal, hogy allergén anyag, egy 2001-es kutatás ezt alaposan megcáfolta. A kutatásban több mint 24000 tesztelő vett részt, és csupán 1.7% volt azok aránya, akik allergiások vagy érzékenyek voltak a lanolinra. Ez az arány még kisebb volt akkor, amikor az alkalmazott lanolin koncentrációja 50% alatt volt. Tehát a lanolin egy száraz bőrűek számára kiváló emollient és hidratáló anyag, a zsíros bőrre azonban nagy sűrűsége és zsíros állaga miatt nem ajánlott.
Sűrűség szabályozó, könnyen kenhető, selymes érzetet maga után hagyó szilikon féle.
A többi szilikonhoz hasonlóan bőrpuhító (emollient), hidratáló tulajdonsága van. Könnyen kenhető, nem zsíros, selymes érzetet hagy maga után.
Oldószerként és sűrűség szabályozó anyagként használt szerves vegyület.
Kovasav. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulziókat stabilizáló, porok szóró- és nedvszívó képességét növelő hatású összetevő és dörzsszemcse (aránylag enyhe). Nagy duzzadóképessége miatt paszták, pakolások készítésére, fogkrémekben és fogporokban is alkalmazzák.
Szilikon féle, melynek elsődleges célja az összecsomósodás megakadályozása.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
A PEG a polyethylene glycol rövidítése. A PEG-8 egy vízmegkötő anyag. A kozmetikumokon kívül fogkrémekben is megtalálható.
Egy alumíniumból előállított mesterséges összetevő, ami a CosIng besorolása szerint átlátszatlanná tevő, bőrvédő, vízmegkötő és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A gyakorlatban az összetevőt az INCIDecoder szerint sokkal inkább pigment technológiákban használják: egyrészt a Titanium Dioxid-on védőréteget képez, ami stabilabbá teszi a fényvédőt, másrészt "fordítva" használva (vagyis nem bevonóanyagként, hanem alapanyagként, amit másik pigmenttel bevonnak) növeli a pigmentek színezőképességét.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
A C-vitamin egy zsírban oldódó formája, melyben a tiszta C-vitamint (Ascorbic Acid) palmitinsavval kombinálják. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.
C-vitamin, melynek számos előnyös hatása van a bőrre. Egyrészt kiváló antioxidáns, mely véd a szabad gyökök okozta károktól és segít az UV-sugárzás által károsodott sejtek regenerálásában. A C-vitamin úgynevezett hálózati antioxidáns, melynek hatása fokozható más antioxidánsokkal (E-vitamin, ferulic sav) kombinálva. Antioxidáns hatásán túl a C-vitamin külön figyelmet érdemel azért is, mert azon kevés összetevők közé tartozik, melyek segítik a bőrben a kollagénszintézist. Szintén hatásos a C-vitamin a pigmentfoltok (melasma) ellen is, mivel blokkolja a melanint termelő sejtek tyrosinase aktivitását. Hatásos összetevő a striák ellen is.
Mint mindennek, természetesen a C-vitaminnak is vannak hátrányai. A tiszta C-vitamin nehezen stabilizálható a kozmetikumokban, és könnyen lebomlik levegő és fény hatására, így C-vitaminos krémet csak nem áttetsző, légmentesen zárt csomagolásban célszerű venni. Savas jellege miatt enyhe bőrirritáló. A C-vitamin hatása kérdéses a bőr elasztinszintézisére.
A C-vitamin a fent leírt előnyös tulajdonságait leginkább akkor fejti ki, ha 5-20% közötti koncentrációban található a kozmetikumban.
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.
Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra. A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.
Minerál makeupokban gyakran használt por állagú anyag. Bár gyakran, mint a talcnál jobb, természetesebb összetevőt említik, Paula Begoun szerint ez nem egészen így van. A bizmut oxikloridot leginkább mesterségesen állítják elő bizmut, kloridionok és víz segítségével. A sminkekben az összetevőt leginkább azért használják, mert sajátos gyöngyszerű csillogása van és finom porszerű az anyaga, mely jól tapad a bőrhöz. Az összetevő hivatalos funkció besorolása színezék.