LIC Őssejtes Csigakrém
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Szérumok, Kezelések | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrprobléma: | Bőröregedés |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Ellie, Módosítva: 2012. május 29.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Kategória: | Szérumok, Kezelések | |
Bőrprobléma: | Bőröregedés |
Alma őssejttel és csigaváladékkal gyógyítja a sérült bőrt, és segít hosszútávon fenntartani az egészséges bőrkondíciót. Felsőkategóriás multifunkcionális krém.
Széles körben bevizsgált termék, csigaváladék és gyümölcskivonatok ötvözete, mely a következő tulajdonságokkal bír:
- Lézeres kezelés során sérült bőr: fokozza a sérült bőrszövet regenerációját
- Ráncos bőr: öregedés gátló, visszaadja a bőr rugalmasságát
- Keloidos bőr: gátolja a véralvadást, tisztítja a vért
- Hegek és égési sérülések: hegkezelés
- Stria megelőzés: erősíti a bőrt, javítja a sérült szövetet
- UV és öregségi foltok: visszaállítja a pigmentációt a normál bőrszínre
- Pattanásos bőr: segít megszabadulni az aknés hegektől
Water / Aqua
Glycerin
h
Centella Asiatica (Gotu Kola)
Snail Secretion Filtrate
Acetyl Hexapeptide-8
h I pep
Adenosine
gy
2013.aug.25: Nehéz ilyenkor úgy frissítenem a véleményemet, hogy ne tűnjön úgy mintha az első véleményemben hazugságokat írtam volna...Pedig, mikor a lentebb olvasható egy évvel ezelőtti véleményemet megírtam, tényleg úgy gondoltam, hogy milyen tuti kis cucc ez, aztán csak így egy év távlatában, egy évvel tapasztaltabban és okosabban jövök rá, hogy amit én pozitív hatásnak véltem, az valójában az idő múlásának köszönhető, illetve annak a kis 1,5%-os AHA hámlasztónak (Apotheker), amit abban az időben kezdtem el használni, csak még nem tudtam mi minek köszönhető (tekintve hogy kb ezer dolgot magamra kentem és vártam a csodát). Szóval ettől a krémtől ne várja senki, hogy majd halványítja a hegeit, ez egy hülyeség, nincs benne semmi olyan ami ezt tehetné (max az INCI lista végén kullogó édesgyökér kivonat, de az meg eléggé a végén van..). A sebek gyógyulását nem gyorsította fel különösebben, van ennél jobb hámosító, ezen kívül észre kellett vennem, hogy hosszú távon mitesszereket okoz. Emellett még drága is. Nem ajánlom senkinek. Egy évvel ezelőtt úgy gondoltam, hogy 5 csillagot érdemel, ma már csak 1-et kap tőlem mert amit ígér, azt nem tartja be.
2012.aug.3: Én ezt a krémet régi ragyák hegeinek eltüntetése miatt szereztem be, és még csak pár napja kezdtem el használni, de már most úgy látom, hogy halványodtak! Az újabb pici apró sebeket pedig egy nap alatt lehúzza! Majd akkor leszek természetesen 100%-ig elégedett, ha a régi hegek nyomtalanul eltűnnek, de tisztában vagyok vele, hogy ahhoz több idő kezelés kell, úgyhogy egyelőre megelőlegezem az 5 csillagot.
Update: 2 hétnyi lelkiismeretes használat után (minden este rákenem a hegekre, mikor otthon vagyok és nem megyek sehova többször is bekenem őket vele) kijelenthetem, hogy HATÁROZOTTAN halványítja a régi hegeket. Az újak gyógyulását pedig felgyorsítja - minimum egy hetet nyerni lehet vele. Megérdemli az 5 csillagot.

Kellemes könnyed sebgyógyító krém, de azért csak 3 csillag, mert van ennél hatékonyabb sebgyógyító/hámosító is, és teljes kiszerelés ára kicsit borsos.
Az nagy pozitívum, hogy nem comedo képző, és smink alá is tökéletes.
Puhítja a bőrt, az apró sérülésekkel szépen bánik, de kiugró hatást régi vagy új sebeknél én nem tapasztaltam.
Ha olcsóbb lenne több csillagot kapna.
Ha érdekel fotó, teszt vagy bővebb infó, akkor itt írtam róla:
Üdv!
SminkÉsMás

Az nagy pozitívum, hogy nem comedo képző, és smink alá is tökéletes.
Ha olcsóbb lenne több csillagot kapna.
Ha érdekel fotó, teszt vagy bővebb infó, akkor itt írtam róla:
Üdv!
SminkÉsMás

Semmi különöset nem művelt! Sem a hegeket, sem a ráncokat, sem a bőr rugalmasságát nem vettem észre, hogy javítaná. Árát nagyon borsosnak találom, pedig csak a 7 ml-et vettem meg belőle...csodát vártam tőle. A krém állaga nem nehéz, olyan krémgél szerű, elég hamar beszívódik, de ennyi.

Sajnos nálam nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nem csökkentette a ráncokat, időlegesen sem, illetve nem segített megszabadulni az aknés hegektől sem, amit nem kentem, pontosan ugyanúgy gyógyult, mint amit naponta 2x-3x krémeztem.

A szemem alatti nagyon száraz és emiatt beráncosodott bőrömre kezdtem el használni kb. 2 hete, és csodákat tett már most. A ráncok kb. 70%-kal csökkentek, a bőröm kisimult, feszes lett.
Hamar beszívódik, nem hagy 'csomókat' a bőrön, egyáltalán nem irritálja a szemem. Ilyet még eddig egy szemránckrém sem produkált, még a nagyon drágák sem.
A pigment eltűntető hatását nem tudom, mert arra nem használtam, de az eddigiek alapján 10 pont!
UPDATE:
2 hónap alatt fogyott el a 7 ml-s (!) Hihetetlenül sokat javított a szemkörnyékem állapotán. DE: kb. 1,5 hét kihagyás után (későn rendeltem újra, s közben más szemkörnyékápolót használtam) a ráncok és a szárazság visszatértek. Vagyis úgy tűnik, a kezelés tüneti, nem megy mélyebbre a hatás. :( Ez csalódás, ennek ellenére továbbra is ezt fogom használni, mert használat közben viszont csodát tesz! Már úton van felém a 20 ml-s verzió.

UPDATE:

Nem vártam tőle csodát, csak annyit vártam, mint egy jó minőségű krémtől. Tág pórusú, mitesszeres, egyenetlen bőröm van. Több napja használom már, éjszakára és nappalra is, de most abba kell hogy hagyjam, mert csak rosszabb lett tőle a helyzet sajnos. Csillogok, mint a diszkógömb, a mitesszerek pedig kétszer akkorák, és ki is dudorodtak :( ennyi pénzért sokkal jobbat is kapok :( pedig tetszett ez a csigacsoda dolog.

Az első használat tapasztalata: nagyon finom, jól kenhető krém, kevés is elég belőle, jól eldolgozható. Nem irritál egyáltalán. Semmi sem emlékeztet arra, hogy épp egy csiga nyálkáját kenem a szemem köré! Illata alig van. Utána pedig a döbbenet: a szemem környéke ragyog, fényes! A hidratáltság valóban és azonnal látható!
A többit később!
-> A ráncok mintha minimálisan tényleg csökkentek volna, a szemkörnyékem hidratált, életteli, sokkal kiegyensúlyozottabb itt a bőr, mint volt. A szemem nem irritálja, továbbra is ezt fogom használni. A 7 ml-es kiszerelés kb. fele-háromnegyede fogyott el. Most rendeltem egy újat.
A kérdésre válaszolva, megpróbáltam sebekre, végül is oda se rossz, főleg a hámló állapotúakra, de nem használtam olyan sokat, áradozni nem tudok róla.

A többit később!

Antioxidánsok: Punica Granatum (Pomegranate) Extract, Tocopheryl AcetateGyulladáscsökkentők: Allantoin, Dipotassium Glycyrrhizate, Bisabolol, Adenosine
Hidratálók: Glycerin, Glycereth-26, Butylene Glycol, Ficus Carica (Fig) Fruit Extract, Sodium Hyaluronate, Acetyl Hexapeptide-8
Peptidek: Acetyl Hexapeptide-8
Vitaminok: Panthenol, Tocopheryl Acetate
Alkoholok: Cetearyl Alcohol
Emolliensek: Macadamia Integrifolia (Macadamia) Nut Oil, Cyclopentasiloxane, Cetearyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride PEG-4 Esters, Hydrogenated C6-14 Olefin Polymers, Glyceryl Stearate SE, C13-14 Isoparaffin, Dimethicone, Panthenol, Sodium Polyacrylate
Emulgeálószerek: Cetearyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride PEG-4 Esters, Glyceryl Stearate SE, Sorbitan Olivate, Xanthan Gum, Laureth-7
Szilikonok: Cyclopentasiloxane, Dimethicone
Tisztítószerek: Caprylic/Capric Triglyceride PEG-4 Esters, Xanthan Gum, Laureth-7
Illatanyagok: Methylparaben
Parabének: Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben
Másnéven ázsiai gázló, ami jól ismert sebgyógyulást segítő, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásáról. Részletesebb leírást itt találsz >>
A pettyes éticsiga nyála. A csiga kétféle váladékot termel: A súrlódásmentes mozgást elősegítő nyálka főként vízből áll, és nincs biológiai funkciója, csupán a mozgást szolgálja. A védekezés céljából kiválasztott váladék összetevőkben gazdag anyag, amely elősegíti, hogy az állat bőrét és házát ért sérülések gyorsabban gyógyuljanak. Ezt a váladékot használják fel a kozmetikai termékekben.
A csigaváladék vegyi elemzése a következő összetételt mutatta ki: proteoglikánok, glükózaminoglikánok, glikoprotein enzimek, hialuronsav, réz peptidek, antimikrobiális peptidek, réz, cink, vas. A Beautybrains vegyészei szerint ugyan a csiganyál gyűjtésével és feldolgozásával kapcsolatban több kutatás, szabadalom is született, a bőrre gyakorolt hatását alátámasztó azonban még nem igazán. Ebből a kis számú kutatásból annyit sikerült megtudniuk, hogy a csiganyálka serkenti a kollagén és elasztin rostok termelését (igaz, ezt egyenlőre csak sejttenyészetekkel bizonyították), valamint képes javítani a bőr természetes vízfelvevő és -megtartó képességét, és valószínűsíthetően ezeken felül még lokális sebgyógyító hatása is van. E szerint a kutatás szerint a csigaváladék helyileg alkalmazva növeli a bőrsejtek migrációját, proliferációját és túlélését, vagyis az összetevő támogatja a bőr regenerációját, ezzel lassítva a bőröregedést.
Százlevelű rózsa virágából származó kivonat. Szövet összehúzó, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és úgy általában tonizáló hatása van a bőrre.
Glicerin alapú vízmegkötő és bőrpuhító (emollient) összetevő.
Makadámdió olaj, melyet a kozmetikumokban bőrpuhító (emolliens) anyagként használnak. Elsősorban a száraz bőrre ajánlott természetes növényi olaj.
Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.
Mangó magjából kivont vaj, mely e szerint a cikk szerint összetevőiben, zsírsav tartalmában, állagában és ízében is meglehetősen hasonló a kakóvajhoz. Elég kevés információ van a mangóvajról, de a Skin Deep szerint elzáró es bőrjavító összetevő. A Lush honlapja szerint a mangóvaj értékes ásványi anyagok és vitaminok forrása és a mangó leve magas enzim tartalma révén kiváló tisztító, fényt adó és dúsító összetevő a hajnak.
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
Cetearyl alcohol és az olivaolaj zsírsavainak észtere. Kozmetikai szerekben az alkotók elegyedését segíti, ezen kívül bőr- és hajpuhító képességgel is rendelkezik.
A glyceryl stearatenak az "ön-emulgeáló" (self-emulsifying, innen az SE végződés) formája. Az ön-emulgeálás azt jelenti, hogy egy olajos jellegű összetevő a vízzel szinte magától, emulgeálószer hozzáadása nélkül keveredik és emulziót formál.
Növények sejtfalában található fehérje. A bőrre alkalmazva simító, feszesítő és vízmegkötő hatása van.
Petróleumból származó szénhidrogének keveréke. Bőrpuhító (emollient), sűrítő és zselésítő anyagként használatos a kozmetikumokban.
Olíva olajból és sorbitolból származó emulgeálószer, mely segíti a krém víz- és olaj komponenseinek egyenletes keveredését. Gyakran használt natúrkozmetikumokban.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.
A gránátalma kivonata. A CosIng szerint tonizáló, bőrösszehúzó és a kozmetikai szerek szagát elfedő (maszkoló) összetevő. Paula Begoun kiváló alkotónak tartja antioxidáns illetve rákellenes hatása miatt, ám ezt egyelőre emberi bőrön nem, csupán állatkísérletekben sikerült bizonyítani. Az érett, ráncosodó bőr megjelenését jelentősen javítja.
A közönséges füge gyümölcsének kivonata. A CosIng besorolása szerint az összetevő segít a bőrben tartani a nedvességet, az EWG szerint pedig borkondicionáló, bőrlágyító tulajdonsággal is bír. Paula Begoun szerint pszoláréneket tartalmaz, ezért napfény hatására bőrirritációt, fitofotodermatitiszt válthat ki.
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
A svájci alma őssejtjének kivonata. A svájci alma egy ritka, elég savanyú és ízetlen, kihalófélben levő fajta, mely hosszú ideig képes elállni. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. Bár az őssejt szó jól hangzik, és sokan autómatikusan anti-aging tulajdonságokat asszociálnak hozzá, nem tudunk semmilyen tudományos alátámasztásról, hogy ez valóban működne. A TrughInAging cikke szerint ez alapvetően egy marketing összetevő, és a Beauty Brains kozmetikai vegyészei is remek cikket írtak arról, hogy az őssejt a kozmetikumokban miért nem működik és működhet.
Tartósítószer. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.
Az édesgyökér (licorice) kivonata. Kiváló bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő összetevő. Az atópiás dermatitisz (az ekcéma egy fajtája) és a hiperpigmentáció kezelésében is hatékony. További információ a truthinagingen.
Kamillából kivonható vagy mesterségesen előállítható anyag. Kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató.
Bőrpuhító (emollient), emulzió stabilizáló, felületi hártya képző, hajfixáló és sűrűség szabályozó anyag.
Tartósítószer. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Parabének családjába tartozó tartósítószer.
Lauryl alkoholból (kókuszolajból kivont zsíralkohol) előállított vegyület, melyet emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak (surfactant). Részletes info: http://truthinaging.com/ingredients/laureth-7/
A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.
Közismertebb nevén argireline. Egy mesterségesen előállított peptidféle, melyről az összetevő gyártója (a Lipotec) azt állítja, Botox-szerű hatása van. Ennek az állításnak az az alapja, hogy az acetyl hexapeptide-8 képes a bőrben lévő izmokat ellazítani, melynek révén kisimulnak a felületi ráncok. Bár szinte bizonyos, hogy a Botoxhoz nem hasonlítható az összetevő hatása, a Lipotec kutatásai szerint 10% Argeline 15 nap alatt 17%-kal képes csökkenteni a mimikai ráncok mélységét, illetve mint a legtöbb peptidféle, elméletileg ez is bír sejtkommunikáló és vízmegkötő tulajdonságokkal.
Bőrjavító (skin conditioning) anyag, mely bőrünkben a sejten kívüli mátrixban is megtalálható, és fontos szerepe van számos fiziológiai folyamat szabályozásában. A bőrben sejtkárosodás (gyulladás, isémia) hatására az adenosine koncentrációja megemelkedik, hogy sejtvédő funkciót biztosítva védjen a szövet károsodásától. Az adenosine állati sebeken való alkalmazása nagymértékben gyorsította a szövet regenerálódását, az emberi sebeken való használat jelenleg klinikai vizsgálatok alatt áll. Az azonban már most is valószínűnek látszik, hogy az adenosine hatásos gyulladáscsökkentő anyag. Részletesebb információ a Wikipedián.