Lush Gorgeous Arckrém
Ár: | 19550 Ft | Kategória: | Hidratáló krémek | |||
Kiszerelés: | 45 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Lush márkaboltok, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: szilva22, Módosítva: 2012. március 7.
Ár: | 19550 Ft | |
Kiszerelés: | 45 g | |
Lelőhely: | Lush márkaboltok, online | |
Kategória: | Hidratáló krémek | |
Lágy, tápláló és hidratáló arckrém minden bőrtípusra. Hidegen sajtolt olívaolaj, organikus avokádó olaj, ligetszépe olaj, búzacsíra olaj és szőlőmag olaj, melyek mind táplálóak, antioxidánsak és fiatalító hatásúak. A glicerin segít a gazdag hatóanyagokat bejuttatni a bőrbe, míg a narancsvirág méz (vízzel) nem csak nedvességpótló, de gyógyítja és csökkenti az arc pirosságát. Az olajok mellett friss gyümölcsleveket is tartalmaz, melyek vitaminokban, ásványi sókban és enzimekben gazdagok, ezáltal javítják a bőr állagát. Narancsvirág, mirha és neroli a három leghatásosabb és bőrbarát illóolajok, melyek tonizálnak és fiatalítanak. A neroli segít megőrizni a bőr rugalmasságát.
Orange Blossom Honey Water
Methylparaben
i I ta I par
Propylparaben
ta I par
Könnyű kis frissítő krém. Picike 10 g-os kiszerelésem volt belőle, jó érzés volt használni, utazós krémnek használtam, azért tudok élni nélküle..

Az árától eltekintve szeretném értékelni, úgy gondolom, hogy nincs olyan hozzávaló egy arckrémben, mely ilyen pofátlanul nagy összeget igényelne....
Ajándékba kaptam.
A krém lágy textúrájú, könnyen beszívódik az arcbőrömbe, érezhetően nyugtat. Szebb lesz a bőröm valóban, látványos és mintha a pattanásokat is visszahúzná, de el nem tűntette őket sajnos. Kevés kell belőle. Az illata csodás nem tolakodó, kellemes, akár parfümbe illő.

Ajándékba kaptam.

Bár tényleg hajmeresztő ára van, én imádtam ezt a krémet! Remekül táplálta száraz, vízhiányos bőrömet, de mégis nagyon könnyed krém, hamar felszívódik. Csodás, virágos, fás illata van ráadásul. Az az igazság, hogy elég sok magas minőség és ár kategoriájú arckrémet próbáltam már, de ez volt eddig az egyik legjobb. Viszont ellene szól, hogy nem parabén mentes. Emellett nagy mennyiségben tartalmaz illóolajokat, melyek allergiás reakciókat válthatnak ki az arra hajlamosaknál.

Már az összes Lush arckrémet próbáltam (illetve az összes egyéb terméket is), és hát az van, hogy ez nem a legjobb hidratálója a márkának, a márkán kívűl pedig labdába sem rúg. Extrém bőrökre (száraz, zsíros) nem jó, lőjjetek be egy normál bőrt, ami nem érzékeny. Na már most ilyen kis igényű bőrnek ilyen drága krém iszonyatos pénzkidobás. Igen, valóban, élénkíti és fényesíti a bőrt, és nyáron még az én száraz bőrömre is elmegy. De kb ennyit tud. Az egyetlen indok, amiért megvenném ha Oprah vagyona rámszakadna, az illata. Csodálatos. A Neroli és narancsvirág a kedvenc illataim közé tartoznak, ez határozottan fokozza a luxusélményt. Vagy inkább ez az egyenetlen, ami luxusélményt nyújt ennél a krémnél. Bár az összetevői valóban értékesek, az összhatás nagyon közepes, sajnos nem ér ennyi pénzt. Még a felét se. Akkor már inkább Imperialis-normál/száraz/kombó bőrre, vagy Skin Shangri La (csodálatos) száraz/érett bőrre, vagy Skin Drink nagyon szárazra. (Ott dolgoztam, így sok bőrt láttam, sok emberrel beszélgettem, így tudom). Igazából bármelyik Lush arckrém jobb konkrét igényekre. Szomorú.

Ajándékba kaptam, nagy reményeket fűztem hozzá, hogy csodát tesz majd a bőrömmel. Hát csodát nem tett, de valóban hidratált és puhának éreztem az arcom, de a bőrképen nem javított. Ennyit más hidratáló is tud sokkal olcsóbban.

A termek sajnos tartmaz nem odaillö hozzavalokat. Nagyon könnyed hidratalo, de sajnos nincs egyenes aranyossag az ar es atermek között.
Ezert az arert mar kapsz olyan kremeket, melytöl kb uj arcod nö :) termeszetesen most tuloztam de tenyleg sokkalom az arat, sokkal hatasobb kremeket lehet beszerezni kevesebb penzert.

Először mintaként próbáltam ki, nagyon kellemes az illata, könnyű a textúrája, gyorsan beszívódik és nagyon jól hidratál! Sugárzó lett tőle az arcbőröm.

Lush termék rajongó lévén ezt is kipróbáltam. Nekem nagyon jól bevált. Csodásan hidratált lett tőle a bőröm egész napra, nem fénylett, és az illata... Csodás! A párom hiányolja is, ha nem azzal vagyok bekenve, hogy hol van a remek illatú krémem? :) Csak az ára... Nagyon húzós, és mennyiségre nem is olyan sok. :( De a "tudása" miatt megkapja az 5*-ot. :)

Nem voltam rest és bementem egy LUSH üzletbe kérni mintát ebből a csodából.Nem csodálom,hogy Lady Diana imádta és jóvá hagyta anno ezt a krémet,mert tényleg nem túlzok,ha azt mondom csodás angyali érintés a vízhiányos bőrömnek,a legfinomabb ital!
És az illata nagyon hasonlít egyik kedvenc parfümömre a Mont Blanc Legend illatra.
Csak az ára,de ha belegondolok nem is lepődök meg így utólag.

Csak az ára,de ha belegondolok nem is lepődök meg így utólag.

Amíg nem próbáltam, nem hittem, hogy ekkora különbség lehet arckrém és arckrém között. Pont olyan jó, mint amilyen drága. Nagyon. A bőröm erősen vízhiányos és érzékeny, de nyáron kicsit inkább kombinált lesz, télen rettentően kiszárad... na ez a krém tökéletes volt.

Antioxidánsok: Olea Europaea (Olive) Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed OilGyulladáscsökkentők: Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil
Hidratálók: Persea Gratissima (Avocado) Oil, Glycerin
Alkoholok: Cetearyl Alcohol
Emolliensek: Olea Europaea (Olive) Oil, Stearic Acid, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Cetearyl Alcohol
Emulgeálószerek: Stearic Acid, Triethanolamine, Cetearyl Alcohol
Tisztítószerek: Triethanolamine
Illatanyagok: Geraniol, Farnesol, Limonene, Linalool, Hydroxycitronellal, Parfum/Fragrance, Methylparaben
Parabének: Methylparaben, Propylparaben
Tartósítószerek: Methylparaben, Propylparaben
Nem szabványos INCI név. Narancsvirág méz vizes oldata, melynek a Lush honlapja szerint antibakteriális, antioxidáns és gombaellenes tulajdonsága van. Az összetevőt méz keverve benzoinnal és rózsa olajjal.
Olívaolaj. Kiváló természetes emolliens és hidratáló összetevő a száraz bőrre. Számos, a bőr számára hasznos anyag forrása: polifenolok (antioxidáns), squalane, zsírsavak (elsősorban olajsav, melyből akár 55-83%-ot is tartalmazhat) és E-vitamin is található benne. Néhány állatokon végzett kísérlet arra is utal, hogy védi a bőrt az UVB-sugárzás okozta károktól. A squalene egyik legjobb növényi forrása.
Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.
Parlagi ligetszépe növényből nyert olaj, mely omega-6 zsírsavak (linolsav és gamma-linolsav) gazdag forrása. Az omega-6 zsírsavaknak fontos szerepe van a bőr legkülső rétegében (stratum corneum) lévő sejtek összetartásában, és így a bőrön keresztüli vízvesztés (trans-epideremal water loss) megakadályozásában. A parlagi ligetszépe olaja talán hatásos az atópiás dermatitisz (ekcéma egy fajtája) kezelésében is, valamint Paula Begoun szerint hatásos gyulladáscsökkentő és emollient.
Avokádóolaj. Vitaminokban és zsírsavakban gazdag (70%-a olajsav) természetes olaj, mely könnyen a bőrbe szívódik, kiváló emolliens és hidratáló anyag a száraz, érett bőr számára. Ekcémás és atópiás bőr számára is kiváló összetevő, mely hatásos a szárazság és viszketés enyhítésében. Antioxidáns tulajdonsága is van.
Kókuszolaj, melyet emolliens anyagként használnak a kozmetikumokban. Többnyire telített zsírsavakat tartalmaz, közülük is a legfontosabb zsírsava a laurinsav, melyből kb. 50%-nyit tartalmaz. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni, annak ellenére, hogy a benne levő laurinsav egyébként hasznos összetevő lehet a pattanásokat okozó baktériumok elleni harcban. Gyulladáscsökkentő és a bőr barrier funkcióját támogató hatása miatt jó hatással lehet viszont a száraz, sérült bőrre (forrás), az enyhe vagy közepesen súlyos atópiás dermatitis kezelésében például előnyösebb hatást mutatott, mint az ásványi olaj (forrás) illetve a Labmuffin kémikusa szerint hajra is az egyik legjobb természetes olaj, mivel szerkezetének köszönhetően jobban behatol a hajszálakba, mint a legtöbb más olaj így képes megelőzni a haj károsodását fésülés során.
Citromlé, melynek a Lush szerint fertőtlenítő, szövetösszehúzó és tonizáló hatása van, valamint remek összetevő hajápoló termékekben, mert tonizálja a fejbőrt és ragyogást ad a hajnak. Paula Begoun szerint viszont a citromnak bár antibakteriális tulajdonsága van, bőr érzékenyítő és irritáló összetevő.
Búzacsíra olaj, mely a többi természetes növényi olajhoz hasonlóan kiváló bőrpuhító, emollient olaj. Az olajban jelentős mennyiségű E vitamin található, mely kiváló antioxidáns a bőr számára. További információ a cosmeticsinfon.
Szőlőmagolaj, mely zsírsavakban gazdag, kiváló bőrpuhító hatású, illatmentes emollient olaj, ráadásul még erős antioxidáns tulajdonsága is van. A szőlőmagolaj e szerint a kutatás szerint nagyjából 69% linolsavat, 16% olajsavat, 7% palmitinsavat, 4% sztearinsavat, és 0,1% linolénsavat tartalmaz.
Ananászkivonat. Kozmetikumokban főként a bőr egészségének megőrzésére használják. A wikipedia szerint tulajdonítanak neki némi gyulladáscsökkentő hatást is, és valószínűleg serkenti a fehérje-anyagcserét. Más források hámlasztó, felszívódást segítő tulajdonságairól beszélnek.
Nem szabványos INCI név. Jelentése virág esszenciák.
Erősen lúgos (pH 10) pH szabályozó, amely segít a kozmetikai készítmények megfelelő pH-értékének a beállításában.
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Növényi kivonat, melyet édes, virágos illata miatt illatanyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Színtelen, illékony olaj, mely többek között a lime, citrom és narancs illóolajában található meg. Erős, édes illata van. Illatanyagként használt a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Tartósítószer, a leggyakrabban használt parabénfajta. Hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben, ezért tanácsos a methylparaben-tartalmú termékek mellett fényvédőt használni. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.
Tartósítószer, mely hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.