KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Naturissimo for Mammy Mellápoló Balzsam
Naturissimo for Mammy Mellápoló Balzsam

Naturissimo

Naturissimo for Mammy Mellápoló Balzsam

  (0 vélemény)
Ár:   5459 Ft   Kategória:   Testápolók
Kiszerelés:   100 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   bioboltok, online   Bőrprobléma:   Bőröregedés


A krémet és az összetevőket feltöltötte: gedit60, Módosítva: 2020. április 22.

Ár:   5459 Ft
Kiszerelés:   100 ml
Lelőhely:   bioboltok, online
Kategória:   Testápolók
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   Bőröregedés

TERMÉKLEÍRÁS

A bőr rugalmasságának javulását támogatják az újrastrukturálódást segítő mandulatej hidrolizátuma, a perilla, az A-vitamin palmitát, a Chenopodium és a koriander kivonatai. Az A-, B3-, E-, C-, B5- és a Q10- vitaminok valamint az értékes bőrtápláló olajok bársonyosan selymes, rejuvenálódó bőrt eredményeznek. A cickafarkfű, az allantoin a fenti vitaminok mellett segíti a bőrregenerációt.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D termékekről
Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D-ről

Helia-D Botanic Concept Ápoló Krém Tokaji Bor Kivonattal

Helia-D Botanic Concept Ápoló Krém Tokaji Bor Kivonattal
alexa12   
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Perilla Ocymoides Seed Extract, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate, Retinyl Palmitate, Ubiquinone
Gyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate, Allantoin
Hidratálók: Glycerin, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Niacinamide
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate, Niacinamide, Retinyl Palmitate

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Szójababból származó természetes növényi olaj, melyet bőrpuhító (emolliens), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban. 48-59%-ban linolsavat, valamint olajsavat és némi linolénsavat is tartalmaz, melyek hirdratálják, táplálják és erősítik a bőr védőrétegét. Tanulmányok kimutatták, hogy a szójában található vegyületek segítenek elhalványítani a napsugárzásból és más forrásokból származó makacs elszíneződéseket és csökkentik a hiperpigmentációt is. A szójababolaj ezen kívül olyan antioxidáns hatású polifenolokat is tartalmaz, melyekről kimutatták, hogy segítenek megvédeni a bőrt az UV-fény által kiváltott károsodásoktól és a vízvesztéstől. (forrás)

Édes mandula. A kozmetikumokban mandula alatt leginkább a madulaolaj értendő, amely bőrpuhító, emollient anyagként használt. A Dermaxime honlapja szerint a mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön.

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emolliens) anyagokkal kell kombinálni.

Más néven GMS (Glyceryl Monostearate). Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

ricinus babjából nyert olaj, amely a bőr számára hasznos zsírsavakban gazdag. A kozmetikumokban általában bőrpuhító (emolliens) anyagként használják, illetve egyedülálló tulajdonsága, hogy filmréteget képez a bőrön, amely miatt vízmegkötő tulajdonságokkal is rendelkezik. Enyhén ragadós érzetet hagyhat maga után a bőrön. A hajra is jó hatással van - e szerint a kutatás szerint jól hidratálja a hajat, táplálja a szőrtüszőt, az olajban található ricin és ricinolsav védi a fejbőrt és a hajszálakat a gombás és mikrobiális fertőzésektől, illetve androgén alopécia esetén a ricinolsav tartalma révén gátolja a prosztaglandin D2-szintázt (PGD2) és bizonyos fokú hatással van a hajnövekedésre (forrás).

Jojobaolaj. Természetes növényi olaj, melynek a szerkezete nagyon hasonló az ember által termelt faggyúhoz (sebum). Kiváló összetevő a pattanásokra hajlamos bőr számára, mert képes csökkenteni a faggyútermelést az aknekezelésektől kiszárított bőrben (sokszor a túlszárítás nagyobb faggyútermelésre ösztönzi a bőrt). A jojobaolaj kiváló tisztító, lemosó összetevő is, ugyanis feloldja a fölösleges faggyút, és ezáltal vízzel lemoshatóvá teszi azt. Mind a zsíros, mind a száraz bőr számára remek emollient és hidratáló anyag. A fenti tulajdonságain túl Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy a jojobaolaj gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. 

Csicsóka gyökerének a kivonata. A magyar wikipédia oldal szerint a csicsóka gumójának regeneráló, hidratáló, bőrnyugtató, bőrtápláló és frissítő hatása van. A CosIng egyszerűen bőrkondícionáló összetevőnek sorolja be.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Közönséges cickafark:

Az Ilicsi honlapja szerint vizes kivonatát, illóolaját bakteriosztatikus, antiszeptikus, gyulladásgátló hatása miatt érzékeny, rozáceás, zsír- és vízhiányos bőr ápolására használják. Flavonoidjai révén vérkeringést serkentő, sejttevékenységet élénkítő hatása miatt is előnyös alkalmazása a kozmetikai készítményekben.

Paula Begoun szerint azonban a cickafark kivonat nem olyan előnyös, ahogy azt az Ilcsi gondolja: kevés valódi kutatás utal arra, hogy valóban előnyös a bőr számára, de néhány kémcsőben végzett tanulmány szerint (in vitro) valóban van gyulladás csökkentő hatása. Más kutatások szerint azonban a cickafarknak bőrirritáló és fényérzékenységet okozó tulajdonságai is vannak. Összességében Paula Begoun mint kerülendő összetevőt jellemzi a cickafark kivonatot.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Tökmagolaj. A tökmagolaj sok, a bőr számára hasznos összetevőt tartalmaz: zsírsavakat, antioxidánsokat és sejtkommunikáló anyagokat (pl. karotin, lutein, E-vitamin, linoleic sav). Ráadásul a tökmagolaj nem tartalmaz semmiféle irritáló illatösszetevőt, így  a bőr számára kiváló és természetes anyag.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Ascorbyl Palmitate a I i I v I gy 2 0

Az Ascorbyl Palmitate a tiszta C-vitamin (Ascorbic Acid) és palmitinsavval lipofil észtere. Az össszetevő védi a termékekben levő olajok telítettlen zsírsavait, és egyéb más olaj-összetevőket is, ami azt jelenti, hogy a krémekben az olajak nem avasodnak meg, és nem lesz kellemetlen illatuk. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják Tocopherol-lal együtt; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.

A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki. 

Az összetevőnek még nincsen leírása.

B3-vitamin, mely többféle szempontból is kiváló hatással van a bőrre: egyrészt remek hidratálószer, másrészt pedig hatásos pigmentfoltok ellen is. Ezenkívül ígéretes öregedés elleni hatóanyag, amely serkenti a kollagéntermelést, és hatásos sejtkommunikáló összetevő (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató összetevő). Pattanások kezelésében is több antibiotikummal felveszi a versenyt, ráadásul 2% niacinamide ígéretesen csökkenti a faggyútermelést és normalizálja pórusok méretét (forrás).

Részletes infó az összetevőről: CosmeticsCop, SmartSkinCare, FutreDerm, INCIDecoder

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

Az A-vitamin egy formája. A tiszta A-vitamin (retinol) és palmitinsav (nagy szénatomszámú zsírsav) kombinációja. Hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb, jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a leggyengébb formája, azaz a legtöbb metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség, míg eljutunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz. A szükséges metabolikus lépések száma három: retinyl palmitate → retinol → retinaldehyde → retinolsav.

1987-ben felmerült, hogy a retinyl-palmitátnak bőrápoló termékekben történő alkalmazása fotoszenzibilizáló lehet bizonyos körülmények között, azonban 2016-ban a SCCS által összegzett vizsgálatok azt mutatták, hogy az A-vitamin testápolókban, arckrémekben, lemosókban és kézkrémekben a megszokott retinol-ekvivalenssel számolva biztonságosan alkalmazható a szokásos napi alkalmazási gyakoriság mellett.

Részletes információ a retinolokról a smartskincare-en.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Tartósítószer, mely a kozmetikumokban használt tartósítók között gyengédnek ls kevéssé irritálónak számít. Ecocert jóváhagyással rendelkezik, ezért népszerű tartósító összetevő natúrkozmetikumokban, viszont általában egy tartósítószerkeverék részeként kerül a képletbe, mivel önmagában nem elegendően erős a hatása.

A vadrózsa termésének, a csipkebogyónak a kivonata. A csipkebogyó legnagyobb mennyiségben C-vitamint tartalmaz, ezenkívül B1-, B2-, P-, K- és A-vitamin, valamint gyulladáscsökkentő hatású flavonoidok, karotinoid, pektin és szerves savak (pl. alma- és citromsav) is találhatók benne. Több kutatás is arra jutott, hogy magas a C vitamin, valamint polifenol tartalma révén a csipkebogyó kivonatnak a bőrön antioxidáns hatása van, valamint a Dr. Hauschka honlapja szerint szövetösszehúzó és nyugatató hatású összetevő is. E szerint a kutatás szerint gyulladáscsökkentő hatással is bír. 

Közismertebb nevén Q10-koenzim, mely megtalálható az emberi sejtben, és fontos szerepet játszik a sejtek energiatermelésében. A Q10-koenzim számos ételben is megtalálható: például halakban, kagylóban, spenótban és mogyoróban. A bőrre kenve hatásos antioxidáns és gyulladáscsökkentő, valamint öregedésgátló tulajdonságokkal is bír. Szájon át bevéve is hasznos étrendkiegészítő antioxidáns és energizáló hatása miatt (ez utóbbi miatt reggel célszerű bevenni). 

Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak, jellemzően más gyengéd tartósítószerekkel kombinálva. Enyhe, természetes eredetű összetevő, mely egy 2004-es tanulmány szerint még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.

Fűszernövény, amit leginkabb illatanyaga miatt használnak a kozmetikumokban, potenciális bőrirritáló. Paula Begoun szerint lehet, hogy van baktérium és gombaellenes hatása is.

A rozmaring leveléből készült olaj. Lásd rozmaring.

Gyulladáscsökkentő, nyugtató, puhító és bőrvédő hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollients) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.