NYX Professional Makeup

Ár:   2100 Ft   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   5 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   márkaboltok, drogériák, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: wishes, az összetevőket feltöltötte: Biu, Módosítva: 2018. szeptember 15.

Kiszerelés:   5 g
Lelőhely:   márkaboltok, drogériák, online
Kategória:   Sminkek szemre

Vibráló szemceruza mely szemhéjpúdernek is használható. Krémes állagának köszönhetően könnyen siklik a szemhéjon, nem ül meg a kis ráncokban.

VÁSÁROLD MEG

Ár: 1000 , Eladó: Juicyka
Állapot: Új, Helyszín: Budapest X., fizetés: --

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

hovirag

2023. május 16.

Én a yogurt árnyalatot használom és nagyon szeretem. Viszont kiábrándító volt, amikor rájöttem, hogy ezt a ceruzát nem lehet tekerni és csak ilyen kevés van benne. Szóval nem biztos, hogy újra venném a mennyisége miatt.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. május 16.

PolarFox

2023. május 1.

Iced Mocha színt választottam. Krémes állaga miatt könnyű felvinni, ám önmagában és satírozás után sem tartós, így nem sokat nyúlok érte. A leírás ellenére a kis ráncokban megáll. Többet vártam egy nyx terméktől, így inkább a saját kedvemre elhasználom, de újra nem veszem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. május 1.

babiczb

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2022. december 16.

A sima fehéret használom a vízvonalam kiemelésére. Eddig ez az egyetlen szemceruza, amit nem pislogok le két perc alatt, sőt egész nap kitart.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2022. december 16.

McFly

Bőrtípus:  -
2022. október 12.

Több szín is megvan belőle, én elégedett vagyok mindegyikkel, jól pigmentáltak, krémes állaguknál fogva könnyedén lehet velük dolgozni.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. október 12.

random

2021. november 11.

Na most azt leszámítva hogy hegyezni utálatos dolog, ez azért elég jó kis cucc. Volt egy vörösöm valaha, azt szerettem, de lecseréltem egy Stargazer-re, azóta nem is jutott eszembe... aztán nemrég megvettem a Frosting és Yoghurt árnyalatokat, és bár első blikkre egyformák, azért előbbi világosabb és melegebb fényű (inkább pezsgőnek mondanám), míg a másik egyértelműen hűvösebb, és bár az alapszíne sötétebb egy leheletnyivel, a fénye erőteljesebb. Sajnos egyik sem egészen az amit kerestem, de azért mindkettő el fog fogyni, szeretem ezeket a kis "éteri semmiségeket" egy színes tusvonalhoz. Annyi, hogy közvetlen felvitel után ecsettel átmegyek rajta gyorsan, majd a szélét kicsit elsatírozom, így jobban tart (persze nem egész nap, és nem úgy mint alappal, de ebben a hidegebb időben így is jó). És az se hátrány hogy lehet rá mást is tenni, akár port is ha úgy tartja kedvem, szépen össze lehet őket mosni. És a tusvonal sem szedi fel, vagy fut szét rajta. Szerintem pont jó, simán vennék még, mert ennyi pénzért megéri (még egy színnel szemezem, asszem Dirty Chai a neve - szerintem az még orrkontúrnak is jó lehet, de azzal várok még egy kicsit).

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. november 11.

picitina

2021. április 2.

A citromsárga szemhéjfesték a mániám, ezért kerestem alá fehér alapot és ezt ajánlották.
Nagyon szörnyű. Zsírosabb állaga miatt egyáltalán nem tartja meg a színt, elmaszatolódik, de cserébe a ráncokba is beül.
Próbáltam használni szemceruzaként is, nos...a pillákra is felkenődik, elmászik és nem tartós a színe.
Magát a ceruzát hegyezgetni kell, de mivel műanyag a borítása, még ez se egy egyszerű menet...

Nekem ez értékelhetetlen kategória és nagy csalódás.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. április 2.

Nekem ez értékelhetetlen kategória és nagy csalódás.

emiko

2020. október 15.

A 609-es French Fries árnyalatot vettem meg. Krémes, jól és gyorsan lehet vele dolgozni, szépen könnyen eldolgozható. Azért vettem hogy a rohanós reggeleken gyorsan fel tudjam dobni a szem sminkem és tökéletesen megfelel a célnak. Maga a szín is csillámos, de általában a born to glow highlighter paletta 2. Sorában lévő barnás árnyalatával szaladok át rajta. Így szépen tart és olyan mintha 20-30 percet dolgoztam volna a szememmel. Nagyon szeretem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. október 15.

kecskesszuszu17

2020. március 10.

Nem rossz, de nem hosszan tartó és hajlamost beülni a ráncokba is. Nem kifejezetten nyúltam utána...

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. március 10.

MLotti

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2020. január 21.

Yogurt árnyalatban van meg, gyönyörű rosé-pezsgős, csillogós szín. Szemhéjalapnak használom néha, viszont sajnos azt tapasztalom, hogy nagyon belül a ráncokba, még ha alapot kenek alá, akkor is. Egyelőre még nem találtam meg a megfelelő felhasználási módját úgy, hogy nap végéig szép maradjon.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. január 21.

Vjudit10

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2019. november 18.

Én is a híres “ Milk” színt szerettem volna megvenni, de figyelmetlenségem miatt a Cottage cheese (608) landolt a kosaramban. Gyöngyházszínű fehér, de ezt is kitűnően használható belső szemzug kiemelésére, különleges, csillogó tekintetet kölcsönöz.
Könnyű vele dolgozni, akár ujjal vagy ecsettel is felvihetjük. Szeretem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. november 18.

Könnyű vele dolgozni, akár ujjal vagy ecsettel is felvihetjük. Szeretem.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

Brazil viasz, vagy pálmaviasz, melyet egy Brazíliában élő pálma leveléből állítanak elő. Nagyon sűrű emollient anyag, amely csillogó felületet hagy maga után, így a kozmetikai iparban leginkább csak szájfényekben, szőlőzsírokban és egyéb smink termékekben használják.

A kandelilla viasz egy természetes viasz, melyet Mexikóban őshonos kétféle kutyatej leveléből állítanak elő. A kandelilla viasz sárgásbarna színű, kemény, átlátszó vagy áttetsző anyag. Leginkább szilárd jellegű kozmetikumokban használt (pl. rúzs) sűrítő és emollient anyagként. Ezen kívül a CosIng besorolása szerint még szövet összehúzó, felületi hártya képző, emulzió stabilizáló és bőrkondícionáló anyag is.

Ceresin 0 0

Szénhidrogének komplex keveréke, melyet ozokerit tisztításával állítanak elő. Sűrű, viaszos anyag, melyet elsősorban sürítőanyagként használnak. A CosIng szerint továbbá még elektromos töltődést megakadályozó, emulzió stabilizáló, átlátszatlannátevő és hajkondícionáló összetevő is.

Petrolatum alapú (vazelin) viasz. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő segédanyag, mely sima textúrát és félszilárd állagot biztosít a termékeknek. Gyakran használják a Paraffin alternatívájaként, mivel finomabb mikrokristályokból épül fel, ezáltal sokkal sűrűbb, viszkózusabb és ruganyosabb az állaga.

Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.

Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleint összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként.  A comedogén idexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel. (További info: truthinaging)

Bőrpuhító, emollient anyag, amely selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Paula Begoun szerint észter (egy alkohol és egy sav reakciójából víz kilépésével keletkező vegyület) féle, mely természetesen a kakaóban és a levendulaolajban található meg.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Butylated hydroxyanisole. Mesterséges antioxidáns. A BHT-hez hasonlóan leginkább tartósítószerként használt.

Parabének családjába tartozó tartósítószer.

Tartósítószer.  Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.