Oriflame

Ár:   699 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   125 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   tanácsadónők   Bőrprobléma:   Túlérzékenység

A krémet és az összetevőket feltöltötte: trisztan, Módosítva: 2014. június 26.

Kiszerelés:   125 ml
Lelőhely:   tanácsadónők
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrprobléma:   Túlérzékenység

Minden korosztálynak, érzékeny bőrre

Kiszerelés: 125 ml

Borostyan
Újonc  |  Bőrtípus:  Normál  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

mliptak

2017. május 28.

Szerettem volna kipróbálni egy krémes lemosót és erre esett a választásom az ára és az érzékeny bőrre való ajánlása miatt. Kellemes illata van, könnyen fel lehet vinni és nem kell belőle túl sok, viszont szemre nem ajánlják, aminek nem örültem. Nekem szépen leszedte a bb krémet és a színezett hidratálót és utána finom puha volt az arcbőröm, de egy komolyabb alapozóval nálam már nem bírt el sajnos. Mindent összevetve nem kell sokat várni ennyiért, és azt hozza is, de a többségnek ez kevés szerintem.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. május 28.

JudithBeauty

Bőrprobléma: Bőröregedés
2016. november 6.

Nem a legjobb krémes arctisztító, de egynek megfelel. Az illata ugyanolyan kamillás, mint az arctonik és az arckrém ebből a termékcsaládból. Krémes az állaga, vagyis nem habzik, és nem szárít. Szépen letisztítja az arcot, de a sminkkel már nehezebben boldogul. Három csillagot kap, mert én jobbat vártam.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. november 6.

kalavirag

2016. november 4.

Ezt a véleményt-t a közösség nem találta hasznosnak. Mégis elolvasom

Kellemes a használata, szép lesz utána az arcbőröm, csodás illata van.

(-2)    Hasznos vélemény?    Házirendellenes
Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. november 4.

Ezt a véleményt-t a közösség nem találta hasznosnak. Mégis elolvasom

Kellemes a használata, szép lesz utána az arcbőröm, csodás illata van.

(-2)    Hasznos vélemény?    Házirendellenes
aniita

2015. november 24.

Én kimondottan elvagyok ezzel a termékkel. Szépen tisztít, de nem egy nagy durranás, hogy váóóó csodaszer. Az illata kellemes, én szeretem.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. november 24.

fdorottya

2015. szeptember 10.

Hát szemeztem vele egy ideig, akciós volt, gondoltam beruházok egyre. Hát mit is mondjak? Nem nagyon tetszik. Nem habzik, olyan az állaga mint egy tej. Nekem hiányzik a hab... Pozitívum mellette, hogy nem szárít és a sminket is leszedi. Sokáig elég.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. szeptember 10.

Cu2tka-baba

2015. április 30.

Hát ő sem sikerült egy nagy eresztésre... Én sminklemosásra biodermát vagy hélia-d kendőt használok, majd a zuhany alatt ezt. MFürdés után mikor micellás vízzel áttörlöm az arcom még látszik a vattakorongon a szennyeződés:/ Pedig nem sok dolga van, más arctisztítóknál ilyen nem volt. Elhasználtam , de nekem nem tett jót.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. április 30.

niki33

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2014. november 12.

Hát akkor kezdem én a véleményezést. Már régóta szemeztem vele, az Alverde kamillás változata meghozta a kedvemet a krémes arclemosókhoz, és örömmel láttam, hogy az Oriflame is előrukkolt ilyesmivel, pont érzékeny bőrre valóval, amilyen az enyém is. A lemosó fehér színű, nem folyós állagú, de nem is olyan tömény, mint az Alverdéé, az illata nem túl kamillás, mert az már zavarna, pont jó. Alapozót simán levitte, utána áttöröltem az arcom micellás vízzel, és semmi sem maradt a vattán.Nem kell sok belőle az arctisztításhoz, és akciósan ötszáz valahány forintért baráti ár. Azért csak négy csillag, mert nem tudom, hogy szempilla spirállal hogy boldogul, illetve a parabének miatt az összetevői nem olyan szépek. Egyelőre elégedett vagyok vele, mert nem bántotta az érzékeny bőrömet.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. november 12.

Gyulladáscsökkentők: Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract
Hidratálók: Glycerin, Lactic Acid
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid

Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Glycerin h 0 0

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Stearyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, stabilizáló és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A stearyl alkoholnak a kis molekulasúlyú alkoholokkal ellentétben nincs szárító hatása a bőrre, hanem kifejezetten hidratáló hatású.

Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Felületaktív anyag, emulgeálószer és sűrítő anyag.

Sűrítő anyag, amit elsősorban gélszerű állag előállításához használnak.

Kémiailag és funkcióban is a diazolidinyl ureához hasonló gombaellenes hatású tartósítószer, ami formaldehidet bocsát ki magából. További info itt.

Methylparaben i I ta I par 0 0

Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.

Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.

Az ún. német kamilla vagy matricaria virágának a kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning) és maszkoló (nemkívánt illat, íz semlegesítése) összetevő, a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.

Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.