Oriflame Urban Shield Gloss Szájfény
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Sminkek szájra | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | tanácsadónők | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: onecrimsonnight, az összetevőket feltöltötte: Keren, Módosítva: 2014. február 3.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | tanácsadónők | |
Kategória: | Sminkek szájra | |
A bőrvédő ajakfény gyöngyházfényű árnyalatai hihetetlen ragyogást nyújtanak az ajaknak. Összetevői kondicionálják és hidratálják az ajak bőrét. Formulájának köszönhetően nem ragad. Antioxidáns hatású vitaminokat és Liptection-komplexet tartalmaz, amelyek elősegítik a bőr védelmét és megújulását. 10-es fényvédelemmel.
Hydrogenated Polyisobutene
Red 6 / CI 15850
Yellow 5 Lake / CI 19140
CI 77499
sz
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
A frosted rose árnyalat van meg aminek a színe alapjáraton nagyon tetszik. Szépen csillog és szerintem valamennyire hidratál is.
Na de az applikátora... Ez meg mi a jó fene??! Kíváncsi lennék, hogy aki kitalálta az mire is gondolt közbe?! Ez egyszerűen használhatatlan!

Hát, mit is mondjak. :/ ém magam ugyan nem birtokoltam egy egész tubussal, de unokatesóm megunta s nekem adott egy kb. 3/4-ig lévőt. Nem mondta miért adja oda de most már értem. :/ Amúgysem szeretem a szájfényeket, de ez mindennek a teteje -_- Az applikátorhoz inkább nem szólok semmit (azt az előtttem levők leirták -_-) :/ ondjuk még ezzel nem is lenne baj, mert oké kiküdeném belőle az anzgot, ha megérné, de nem éri meg -_- . Syine nincs, ragad, ali g bir ki 1/2 órát és még drága is :/ hát köszönöm, de az olcsóbb essences szájfényem ennél jobban teljesit :/

Akciósan vettem, de kár volt, mert nem használom. A színe semmi extra, de ez nem is lenne baj, mert csak azért használok szájfényt, hogy ne cserepesedjen ki a szám. De az applikátora az borzasztó. Kis müanyag spatula van a végén és alig jön ki az anyag a tubusból. Szóval inkább használom a régi ecsetelős szájfényemet. Nekem reggel nincs időm veszkölődni vele.

Nekem ez nagyon bejön,szívesen használom mert nem túl feltűnő és tényleg hidratál.

szerintem jó, szeretem!!

szerintem jó, szeretem!!

Egy kolléganőm birtokolt egy ilyet, egy teljes munkaidő alatt szenvedtünk közösen az anyag kivarázsolásával.
Végül a termék egyszerűen leköpte magáról a kenőfejet, és kezünket beterítette a ragacsos massza.
Feledhetetlen élmény volt.

Feledhetetlen élmény volt.

Nem a legjobb.Nehéz kinyomni az anyagot és műanyag a vége érdekes megoldás vagyis rossz.A színe visszafogott alig csillog.pink lustre.és nem tartós.:(

Én ajándékba kaptam,így az árát nem tudom. Magamtól 200 ft-ért se vennék,elég vacak. Műanyag lapka a vége,egy lukon jön ki rajta a szájfény,olcsó,gagyi megoldás. Színe nulla.Pontja is...

Mindkét árnyalatot használom, mindegyik más miatt tetszik.
A világosabb, Frosted Rose árnyalat nagyon szépen csillog, ha ráesik a fény, nem az a nagyon hivalkodóan már-már ragyogó, hanem diszkréten de láthatóan ott van az ajkakon. Nem színez, csak fényt ad.
A sötétebb Pink Lustre már ad egy kicsi mélyebb rózsaszín színt az ajkaimnak, de így is szép természetesnek hat. Amiben különbözik még a világostól, hogy ez inkább ilyen selyemfényt ad a szájnak, nem csillog annyira, mint a testvére:)
Mindkettő jól hidratálja is az ajkakat. Amit nem szeretek benne, hogy kicsit nehéz kinyerni belőle az "anyagot" erősen kell nyomni a tubust, hogy az applikátorra kerüljön a szájfényből.

Mindkét árnyalatot használom, mindegyik más miatt tetszik.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, BHT, TocopherolVitaminok: Tocopheryl Acetate, Glyceryl Linoleate, Retinyl Palmitate, Tocopherol
Alkoholok: Octyldodecanol
Emolliensek: Hydrogenated Polyisobutene, Octyldodecanol, Hydrogenated Castor Oil, Glyceryl Linoleate, Glyceryl Linolenate
Emulgeálószerek: C10-30 Cholesterol/ Lanosterol Esters, Hydrogenated Castor Oil, Glyceryl Linoleate
Fényvédők: Octinoxate, Octocrylene
Tisztítószerek: Hydrogenated Castor Oil
Illatanyagok: Octyldodecanol
Színezékek: Titanium Dioxide / CI 77891, Red 6 / CI 15850, Yellow 5 Lake / CI 19140, CI 77499
Tartósítószerek: BHT
Mesterséges bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló szer. Sűrűség szabályozó funkciója is van.
Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.
Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.
Részletesebb információ a smartskincare-en.
Lanolinból származó, szintetikusan előállított, zsírhoz hasonlatos kötőanyag. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló és emulgeáló hatású összetevő, de Paula Begon szerint emollient funkciója is van, vagyis bőrpuhító hatással is rendelkezik. A leggyakrabban ajakrúzsokban, szájfényben találhatjuk meg.
Ricinusolaj. Bőrpuhító (emollient) anyag, emulgeálószer, felületaktív anyag és sűrűség szabályozó. A ricinusolajnak a bőrön ragadós érzete lehet.
Kémiai fényvédő, mely az UVB- és rövid UVA-sugarak (290-350 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Napfényvédő képessége viszonylag gyenge, önmagában használva nem nyújt kellő védelmet. Viszont nagy stabilitású összetevő, mely megvédi a többi fényvédőt az UV-sugárzás okozta károktól. (Sok fényvédő az UV-sugarak hatására lebomlik, és nem véd többet a fénytől.) Az octocylene viszonylag könnyen beszívódik a bőrbe, és felmerült a gyanú, hogy ott elősegíti a káros szabad gyökök keletkezését. Egy 2010-es kutatás szerint egyre gyakoribb, hogy az octocrylene fény hatására előjövő kontakt dermatitiszt (bőrgyulladást) vált ki különösen gyerekekben és kétoprofénre allergiás felnőttekben. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt. Részletesebb információ a smartskincare-en.
Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.
Sűrűség szabályozó segédanyag.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.
Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
A linolénsav észtere, az F vitamin egy formája. Bőrpuhító (emollient).
A boroszilikát üvegek egy fajtája, mely jellemzően apró pehely formában kerül a kozmetikai termkekbe. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatnvelő hatású segédanyag. Mivel az összetevő finom csillogó felületet képez a bőrön, ezért gyakori összetevője különféle csillogó hatású sminktermékeknek és körömlakkoknak.
Az A-vitamin egy formája. A tiszta A-vitamin (retinol) és palmitinsav (nagy szénatomszámú zsírsav) kombinációja. Hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb, jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a leggyengébb formája, azaz a legtöbb metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség, míg eljutunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz. A szükséges metabolikus lépések száma három: retinyl palmitate → retinol → retinaldehyde → retinolsav.
1987-ben felmerült, hogy a retinyl-palmitátnak bőrápoló termékekben történő alkalmazása fotoszenzibilizáló lehet bizonyos körülmények között, azonban 2016-ban a SCCS által összegzett vizsgálatok azt mutatták, hogy az A-vitamin testápolókban, arckrémekben, lemosókban és kézkrémekben a megszokott retinol-ekvivalenssel számolva biztonságosan alkalmazható a szokásos napi alkalmazási gyakoriság mellett.
Részletes információ a retinolokról a smartskincare-en.
Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.
A linolénsav észtere, az F vitamin egy formája. Bőrpuhító (emollient).
Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövélőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják.
Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.
Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Színezék. Piros.
Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.