Ezt a terméket már nem gyártják!

RdeL Young Beauty Perfection Alapozó
Ár: | 799 Ft | Kategória: | Sminkek arcra | |||
Kiszerelés: | 30 ml | Bőrtípus: | Normál, Kombinált, Zsíros | |||
Lelőhely: | Rossmann | Bőrprobléma: | Egyenetlen bőrfelszín |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: zsudi, Módosítva: 2018. július 30.
Lelőhely: | Rossmann | |
Kategória: | Sminkek arcra | |
Bőrtípus: | Normál, Kombinált, Zsíros | |
Bőrprobléma: | Egyenetlen bőrfelszín |
Olajmentes, bőrgyógyászatilag tesztelt alapozó.
3 árnyalatban kapható
CI 77492
CI 77491
CI 77499
sz
Nem annyira jött be, nem túl tartós és a színe sem illeszkedik tökéletesen.

Nem annyira jött be, nem túl tartós és a színe sem illeszkedik tökéletesen.

Gyenge a fedése, bőrhibákra nem a legjobb, de szépen egységesíti a bőrt. Nagyon folyik, az elején különösen nehéz ez miatt használni. Viszont púderral tartós, az árához képest jól teljesít és sokáig elég, pedig nem egyszer többet nyomtam ki belőle a kelleténél. Ugyanez egy pumpás verzióban jobb lenne. :D

1-2 évvel ezelőtt használtam egyszer, később újra akartam venni, de mindig volt egy másik termék, ami jobban meggyőzött, aztán azt kipróbálva sajnáltam is, hogy miért nem ezt vettem újból, mert az árához képest hihetetlenül teljesített. Szeretek az olcsóbb szépségápolási és dekorkozmetikai termékek közül próbálgatni, kísérletezgetni, mert úgy vagyok vele, ha nem jó, sokat nem veszítettem, ha meg épp beválik, van egy jó termékem, ami akár mind összetevőiben, mind hatásában helyettesíthet egy sokkal drágábbat. Visszaemlékezve legjobban a mattságát szerettem, pedig nem is ígért ilyen hatást, ha jól emlékszem. A fedésével sem volt gondom, a rosszabb napokon szükség volt egy kis korrektorra, de egyébként szép, egyéges bőrt biztosított elég sokáig, több óra után azért picit elmászkált meg kopott, de matt, picit "porszerű" finishe miatt nála nem is nagyon fixáltam, szóval ez inkább csak ennek tudható be szerintem. A színével volt annyi problémám, hogy mintha egy idő után valamennyire oxidálódna, pedig a legvilágosabb árnyalat nagyon szépen illeszkedik a bőrszínemhez. Írták, hogy nem okozott pattanásokat vagy éppen még segített is azok eltüntetésében, és ezt én is csak megerősíthetem. Mindezek pedig a nagyon szép összetevőinek tudhatók be, úgyhogy ha elfogy a mostani alapozóm, tuti veszek belőle egyet újból, mert szép emlékeim vannak róla.

Ha pattanásos, zsíros/kombinált a bőröd és kevés pénzed van, akkor ezt vedd meg. Jó összetevők, jó ár. A bőrhibákra korrektornak érdemes mellé beruházni egy szintén olcsó Catrice Camouflage korrektorra, úgy nagyon jó eredményt lehet vele elérni!
Nem okoz újabb pattanásokat és nem rosszabbítja a meglévőket. Az egyetlen hátránya, hogy nem tart sokáig, de ezt érdemes elnézni szerintem, ha szeretnél olcsón, de javulást látni az arcodon.
5 csillagot adok neki, mert arra, amire vettem, tökéletesen jó volt, többször újravettem. :)

Világos bőrömre a 01-es árnyalat tökéletesen jó. Vigyázni kell vele, mert nagyon folyós az állaga, de ennek köszönhetően az eldolgozása könnyű. Illata kellemes, fedése elég gyenge (BB krém szintű), de ennyi pénzért semmi extrát nem vártam tőle. Kombinált a bőrtípusom, nem zsírosítja, de nem is szárítja ki, úgyhogy összességében elégedett vagyok vele.

A 03-mas caramel árnyalatot vettem meg belőle, ami pont annyival sötétebb a bőröm színénél, hogy egy kis színt kapjon az arcom és ne érezzem sápadtnak magam így télen. A tartóssága remek, és nagyon jó érzetet hagy maga után, minimális púderrel egyáltalán nem csillog át nap végére sem. Könnyen eldolgozható. Már 2x vettem újra, pedig először nem volt nagy bizodalmam hozzá, talán mert úgy gondoltam, hogy ha ilyen olcsó, biztos lutri, de azért 1-2 alkalomra jó lesz. Most ott tartok, hogy mindennap használom, és még komolyan mondom, hogy az a pár pattanás vagy mitesszer, ami néha kijött rajtam, az is elmúlt! Pozitív csalódás, és biztos, hogy újraveszem még.

Szerintem az árához képest nagyon jó alapozó. A fedése elég jó, a csúnya lila karikáimat szépen elhalványítja, a színe is megfelel. Egyedül az a bajom vele, hogy nem jó sok ideig, mert tényleg nem lehet belőle keveset nyomni.

Adtam neki egy eselyt,hat csalodas volt..Erre mondjak hogy olcsó húsnak híg a leve.Annyira folyik h hiaba akk keveset nyomni nem tutsz.A fedese az 3* ert meg mert aranylag szepen fedte a borhibaim de nem tudtam szepen eldolgozni h eredmenyes legyen.Ugy h maradok a dragabb de esetleg jobb alapozoknal.

Gyulladáscsökkentők: AllantoinHidratálók: Butylene Glycol, Glycerin, Lactic Acid, Sodium Lactate, Sorbitol, Tea-Lactate, Urea
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid
Alkoholok: Alcohol Denat.
Emolliensek: Cyclopentasiloxane, Glyceryl Tribehenate/Isostearate/Eicosandioate, Stearyl Beeswax, Dimethicone
Emulgeálószerek: Cetyl PEG / PPG-10 / 1 Dimethicone, Polyglyceryl-4 Isostearate
Fényvédők: Zinc Oxide (Nano)
Szilikonok: Cyclopentasiloxane, Triethoxycaprylylsilane, Dimethicone
Tisztítószerek: Cetyl PEG / PPG-10 / 1 Dimethicone
Színezékek: Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate
Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
Felületi hártyaképző anyag (film forming agent). Lyukacsos polimer, amely képes a felesleges faggyút és olajat beszívni a bőrről. Részletesebb info: http://truthinaging.com/ingredients/methylmetacrylate-crosspolymer/
Keményítőféle, melyet csomósodás elleni (anticaking) és sűrűség szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban. A truthinageing szerint az összetevő képes növelini a fényvédők faktorszámáti (mindössze 5% Aluminum Starch Octenylsuccinate 40%-al növelheti a Titanium Dioxide fényvédő képességét.) Az EWG szerint fő kockázata az összetevőnek, hogy nehéz fémmel és ólommal is szennyezett lehet. A CIR (Cosmetic Ingredient Review) szerint az összetevő használata bizonyos mennyiségi és minőségi előírásokat betartva biztonságos a kozmetikumokban.
A CosIng besorolás szerint felületaktív anyag és emulgeálószer.
Növényi alapú emulgeálószer, mely a kozmetikumokban lehetővé teszi a víz és olaj elegyedését.
Térfogat növelő, sűrűség szabályozó segédanyag. Hajápolókban használva általában hajgöndörítő segédanyagként használatos.
A cink-oxid ici-pici, nano változata, ami fényvédő összetevőként használt a kozmetikumokban. A "normál méretű" cink-oxid nehezen kenhető, fehéres réteget hagy a bőrön, amin sokat segít a nano méret. A kis méretben az összetevő fényvédő tulajdonsága nem változik, viszont a nano méret bőrbe szívódása felvet egészségügyi aggodalmakat. Szerencsére a kutatások mai állása szerint a nanoméretű fényvédő összetevők sem szívódnak be a bőrbe, hanem a felszínen vagy a legfelső rétegben maradnak (még akkor is ha sérült, leégett bőrön nézik), így biztonságos összetevőnek számítanak.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
A méhviasz szintetikus alternatívája mely zsírsavak és alkohol észterek keverékéből áll. Leginkább a kozmetikumok megfelelő állagáért (krémesség, kenhetőség) felel és a kozmetikai tulajdonságai szinte teljesen megegyeznek a természetes méhviaszéval. Bár az összetevőt jellemzően a cruelty-free és/vagy vegán alternatívájaként tartják számon a méhviasznak (és jellemzően így is van), az összetevő lehet nem vegán is, mivel több gyártó a szintetikus méhviaszában zsírsavként lanolint vagy épp természetes méhviaszt is alkalmaz.
Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag
Bőrjavító anyag, mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.
Tartósítószer, mely a kozmetikumokban használt tartósítók között kevéssé irritálónak számít. Ecocert által is jóvhagyott természetes összetevő.
Gomba és baktérium ellenes hatású tartósítószer, melyet 0.6%-os vagy az alatti koncentrációban használnak.
Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.
Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.
A szerin egyike a 21 fehérjealkotó aminosavnak, mely a szervezetben található fehérjék egyik alap építő köve. A szerint általában selyemproteinből állítjak elő. Az aminosavaknak a kozmetikumokban vízmegkötő, sebgyógyító és antioxidáns tulajdonsága van. A truthinageing információi szerint a szerin képes feltölteni a haj cisztein szintjét, ezáltal erőssé és simává teszi a hajszálakat.
A tejsav nátrium sója, melyet hidratáló és ph szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban. A kozmetikumokon kívül élelmiszerekben is találkozhatunk vele E325 néven, ahol gombaellenes hatása miatt húskészítmények szavatosságának a meghosszabítására használják.
Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).
Természetes módon a vizeletben található, de a kometikumokban mesterségesen előállított ureat használnak. Kis mennyiségben hidratáló, vízmegkötő anyag, nagyobb mennyiségben azonban gyulladást okozhat.
Glicerin és zsírsavak keveréke, a krémekben lágyító és sűrítő szerként használják.
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.
Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.