KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Rexaline Derma Comfort Cream
Rexaline Derma Comfort Cream

Rexaline

Rexaline Derma Comfort Cream

  (0 vélemény)
Ár:   12 290 Ft   Kategória:   Hidratáló krémek
Kiszerelés:   50 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Marionnaud   Bőrprobléma:   Túlérzékenység


A krémet és az összetevőket feltöltötte: juditkaa70, Módosítva: 2018. december 29.

Ár:   12 290 Ft
Kiszerelés:   50 ml
Lelőhely:   Marionnaud
Kategória:   Hidratáló krémek
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   Túlérzékenység

TERMÉKLEÍRÁS

Bőrnyugtató arckrém hipoallergén formulával - 0% parabén, szilikon, alkohol

Ez az arckrém olyan, akár egy védőburok a hiperérzékeny bőrnek. Azonnali megkönnyebbülést nyújt, enyhíti az égő érzést, bőrfeszülést és pirosságot. Az öregedésgátló formula hatékonyságát az erőteljes regeneráló hatású glikoprotein támogatja: helyreállít, táplál és hosszantartó hidratáltságot biztosít. A bőr megkönnyebbül és mélyen regenerálódik az egész napi kényelemért.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D termékekről
Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D-ről

Helia-D Classic Hidratáló Éjszakai Krém

Helia-D Classic Hidratáló Éjszakai Krém
Tiria   
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Tág pórusok  |  Korcsoport: 35-44

Valaha volt legjobb éjszakai krémem. Sűrű, de hihetetlenül könnyen beszívódik, az illata finoman gyógynövényes, cseppet sem tolakodó. Reggelre üde, matt bőrrel ébredek. Nagyon szeretem.

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Hydroxyacetophenone, Tocopheryl Acetate, BHT
Gyulladáscsökkentők: Allantoin, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Adenosine
Hidratálók: Glycerin, Butylene Glycol, Propanediol, Propylene Glycol, Pseudoalteromonas Ferment Extract, Sodium Hyaluronate, Urea, Caprylyl Glycol, Hyaluronic Acid
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Bőrpuhító, emollient anyag, amely selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Paula Begoun szerint észter (egy alkohol és egy sav reakciójából víz kilépésével keletkező vegyület) féle, mely természetesen a kakaóban és a levendulaolajban található meg.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Búzacsíra olaj, mely a többi természetes növényi olajhoz hasonlóan kiváló bőrpuhító, emollient olaj. Az olajban jelentős mennyiségű E vitamin található, mely kiváló antioxidáns a bőr számára. További információ a cosmeticsinfon.

Szintetikus polimer, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint gél- és filmképző összetevő, csökkenti a kozmetikumok átlátszóságát és áttetszőségét, ezen kívül emulzió stabilizáló, csomósodást gátló és sűrűség szabályozó hatása is van. Az összetevő a bőrhöz érve szinte beleolvad, és bársonyosan puha, firss érzést hagy maga után. 

Pálmaolajból előállított glyceryl észter. Bőrpuhító (emollient), emulgeáló és sűrűség szabályozó anyag.

Lauryl alkoholból származó tisztítószer, felületaktív anyag és emulgeálószer.

Felületaktív anyag (surfactant),  emulgeálószer, tisztítószer.

Gomba- és baktériumellenes hatású tartósítószer.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Kukorica olaj. A többi természetes növényi olajhoz hasonlóan bőrpuhító, emollient olaj. A CosIng besorolása szerint azon túl, hogy emollient a kukorica olaj még bőr- és hajkondícionáló, emulgeálószer, oldószer, felület aktív anyag és elektromos töltődést megakadályozó anyag. Bőr és hajápoló termékeknek is gyakori összetevője.

Egy viszonylag új, szerkezetileg a propylene glycolhoz hasonló glikol féle, melyet oldószerként, emulgeáló és hidratáló tulajdonságai miatt használnak. Különlegessége, hogy más glikoloktól eltérően nem petrolkémiai származék, hanem növényi alapanyagból előállított, Ecocert által is jóváhagyott természetes összetevő. További részletek itt

Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

Cetearyl alkohol és glucose keveréke, amit emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak. Természetes emulgeálószer, melyet kókuszból és kukoricából állítanak elő és gyakran használják természetes kozmetikumokban.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Növényi eredetű összetevő. A gliceryl monoészterek egyike (egy sav és egy alkohol által alkotott szerves vegyület). A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulgeálószerként használatos összetevő (elsősorban víz-az-olajban tipusú emulziókban találkozhatunk vele), és segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát is, de némi hidratáló, bőrpuhító tulajdonsága is van. A truthinaging szerint az összetevő gyakorta használatos a kozmetikumokban illatanyagként, ugyanis mint a legtöbb észternek, ennek is finom illata van. Az összetevőt a National Institutes of Health egy alapos tanulmány során mind az állatokra, mind az emberekre nézve biztonságosnak nyílvánította.

Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló, tisztító és felületaktív (segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát) hatású összetevő. 

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Kelátképző segédanyag, amely a krémben a víz révén jelenlévő fém ionokkal reakcióba lép és semlegesíti azokat, vagyis a krémet stabilizáló funkciója van.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki. 

Az Antarktiszon talált sárból kivont baktériumtörzs, mely hidratáló, sebgyógyító tulajdonságokkal is rendelkezik, sőt állítólag serkenti  bőrünk kollagén és elasztin termelését is. Az összetevő hatékonyságát sajnos független tanulmányok nem támasztják alá, a kutatási eredmények mind az összetevőt előállító és forgalmazó spanyol cégtől származnak. Részletesebb info: http://truthinaging.com/ingredients/pseudoalteromonas-ferment

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Emulgálószer, melyet a kozmetikumokban az emulzióstabilizáló (nem válnak szét idővel a az egyébként nem keveredő víz és olaj bázisú összetevők) tulajdonsága miatt használnak.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Az összetevőnek még nincsen leírása.

A szarkozin (N-metilglicin) a glicin aminosav metilált változata. Ez a molekula képes utánozni a glicin aminosav receptor-aktiváló hatását. Paula Begoun szerint az aminosavakat a kozmetikumokban leginkább vízmegkötő tulajdonságuk miatt használják, némelyiknek antioxidáns és sebgyógyító tulajdonsága is van. 

A sarcosine a MAT XS nevű hatóanyag aktív komponense, ami képes a zsíros bőr számos tünetét csökkenteni (feszesebb pórusok, mérsékeltebb faggyútermelés, egyenletesebb bőrfelszín) 28 nap alatt. A gyártó szokatalanul nagy (90 fős) tesztjében a részvevők 96%-a érezte úgy 4 hét után, hogy bőre kevésbé zsíros.

Az ún. német kamilla vagy matricaria virágának a kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning) és maszkoló (nemkívánt illat, íz semlegesítése) összetevő, a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.

Bőrjavító (skin conditioning) anyag, mely bőrünkben a sejten kívüli mátrixban is megtalálható, és fontos szerepe van számos fiziológiai folyamat szabályozásában. A bőrben sejtkárosodás (gyulladás, isémia) hatására az adenosine koncentrációja megemelkedik, hogy sejtvédő funkciót biztosítva védjen a szövet károsodásától. Az adenosine állati sebeken való alkalmazása nagymértékben gyorsította  a szövet regenerálódását, az emberi sebeken való használat jelenleg klinikai vizsgálatok alatt áll. Az azonban már most is valószínűnek látszik, hogy az adenosine hatásos gyulladáscsökkentő anyag. Részletesebb információ a Wikipedián.

Természetes módon a vizeletben található, de a kometikumokban mesterségesen előállított ureat használnak. Kis mennyiségben hidratáló, vízmegkötő anyag, nagyobb mennyiségben azonban gyulladást okozhat.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Hialuronsav. A bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (NMF, natural moisturizing factor), melynek kiváló vízmegkötő képessége van, akár saját súlyának 1000-szeresét is képes megkötni. A kozmetikumokban alkalmazva a hialuronsav képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi.  Részletes információ a itt és itt

Ásványi anyag, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondíciónálú hatású összetevő. A TruthInAging szerint talán hozzájárul az összetevő a bőrsejtek ásványokkal való ellátásához, de nincs igazán alátámasztott kutatás róla.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva használják.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak.

napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.

Rozmaring levelének a kivonata. Lásd rozmaring.

BHT a I ta

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.