Schwarzkopf

Ár:   1500 Ft   Kategória:   Hajfestékek
Kiszerelés:   2 x 50 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: fodor.virag24@gmail.com, az összetevőket feltöltötte: Maddie, Módosítva: 2014. november 5.

Kiszerelés:   2 x 50 ml
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek
Kategória:   Hajfestékek

Intenzív színpigmentekkel és ápoló olajokkal gazdagított ápoló hajfestéket. A hajfestékben található ápoló olajokkal a hosszantartó gazdag hajszínért és a ragyogásért.

Water / Aqua Cetearyl Alcohol eo I eu I al 2 1Ammonium Hydroxide Glyceryl Stearate eo I eu Ceteareth-20 eo I eu I al 2 3Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil eo 2 0Octyldodecanol eo I i I al Sodium Laureth Sulfate ti I eu Ethanolamine Parfum/Fragrance i Sodium Cetearyl Sulfate ti Serine 4-Amino-M-Cresol 2-Amino-6-Chloro-4-Nitrophenol Oleic Acid eo I eu Potassium Stearate ti I eu Glycerin h 0 04-Amino-2-Hydroxytoluene Tetrasodium EDTA 2-Amino-3-Hydroxypyridine Sodium Sulfite ta Toluene-2,5-Diamine Sulfate Carbomer Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil a I eo Potassium Hydroxide Ascorbic Acid a I v 1-Naphthol Resorcinol Linoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate Propylene Glycol h Sodium Sulfate Linalool i Benzoic Acid ta Benzyl Alcohol i I ta Water / Aqua Hydrogen Peroxide Cetearyl Alcohol eo I eu I al 2 1PEG-40 Castor Oil ti I eu 0 0Disodium Pyrophosphate Sodium Cetearyl Sulfate ti Disodium EDTA Sodium Benzoate ta Phosphoric Acid Water / Aqua Cetearyl Alcohol eo I eu I al 2 1Quaternium-87 ti Propylene Glycol h Isopropyl Myristate eo I i 5 3Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil a I eo Macadamia Ternifolia (Macadamia) Seed Oil eo Olea Europaea (Olive) Oil eo 2 0Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil eo 2 0Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil eo 2 0Sclerocarya Birrea Seed Oil h Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil eo Panthenol eo I v 0 0Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate Citric Acid kh Phenoxyethanol ta Stearamidopropyl Dimethylamine ti I eu Polyquaternium-37 Ceteareth-20 eo I eu I al 2 3Glyceryl Stearate eo I eu Sodium Methylparaben ta I parDicaprylyl Carbonate eo Parfum/Fragrance i Linalool i Limonene i Hexyl Cinnamal i Benzyl Salicylate i I f Lauryl Glucoside ti Citronellol i

VÁSÁROLD MEG

Ár: 1200 , Eladó: eniko_e
Állapot: Vadiúj , Helyszín: Budapest, fizetés: Budapest 14/15.kerület vagy posta fox packeta

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Ilona77

2023. április 29.

555-ös színt használom már 3x. Nagyon szeretem. Szépen fed, nem kopik idejekorán.+ Ragyogó színt ad, csillog a hajam több mosás után is! Többi festéknél ilyet nem tapasztaltam. Imádom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. április 29.

SzCsLola

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2023. február 2.

Évek óta a mahagóni rézvörös árnyalattal van festve a hajam, imádom. Festés után a hozzátartozó pakolást használom és elképesztően puhává varázsolja a hajam. A színe nekem tökéletes, van a dobozban egy plusz hajpakolás, amit 3héttel festés után szoktam elhasználni akkor felfrissíti a színt és ápolja a hajam, 4-5 hetente festem újra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. február 2.

KrisztinaKD

2022. december 31.

11 11 es nagyon szép szőkét varázsolt nekem. 10 cm sötétszőke tövem is szépen kiszívta, minimális sárgás van benne de ez hamvasítóval ellensúlyozható. Messze a legszebb szőkém régóta.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. december 31.

Erynnis

Bőrprobléma: Bőröregedés
2022. október 22.

Ennek a terméknek a 670-es mahagóni rézvöröse az egyetlen olyan hajfesték ami a közép-sötétbarna hajamból tud egy szép mély természetesnek tűnő színt kihozni. Az én hajamon ez pont jó, sem sárgás, picit pirposas inkább, de nem az dominál. Jó a két balzsam. Nekem nem hullik tőle a hajam.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. október 22.

emagdi

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
Korcsoport:  -
2021. augusztus 21.

Két sötétbarna árnyalatot próbáltam, az eredetileg is sötétbarna, de őszülő hajamra. Első észrevétel, hogy egy doboz csak kb tőfestésre elég, szóval teljes hajhossz festéshez kelleni fog két doboz festék (kivéve persze akinek nagyon rövid haja van:)). Könnyű a festék összekeverése, nem csepeg, az állaga is jó szerintem, könnyen felvihető a hajra. Nagyjűból jól megfestette az ősz hajszálakat is (azért volt egy-két kivétel), a színe is kb mint a dobozon. A hozzá adott pakolás/balzsam szuper, és külön jó, hogy két adag is van a dobozban. Ami nekem nem tetszett, hogy nagyon ereszti a színét, ha nedves lesz az ember haja, utána megfogja a párnát, póló nyakát, stb. :(. Összességében jó kis festék, szeritnem fogom még venni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2021. augusztus 21.

Sissim

Bőrtípus:  -
Korcsoport:  -
2021. július 31.

Jajj de vegyes érzéseim vannak...

Szóval, tapasztalatok a tűzvörös árnyalattal: fekete hajra kenve vörösesbarna, barna hajon tökéletes vörös.
Feketével: szuper fekete, erősen fed.
E1 es feketés lilával: a sötétbarna hajamat nem fogta be még egy kicsit sem, csak kivilágosította és szabályosan szőkéssé tette :/

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2021. július 31.

Jajj de vegyes érzéseim vannak...

Feketével: szuper fekete, erősen fed.

brigi50c

Bőrtípus: Zsíros
2021. július 3.

Gyanítom, hogy se ez, se a másik listing (https://kremmania.hu/kremek/schwarzkopf-palette-intensive-oil-care-color-hajfestek) nem az, amit én valójában használtam, az enyémnek ugyanis Palette Deluxe Oil Care Color van a dobozára írva (simán, intense nélkül). Ez valami marulaolajos verzió. A 6-88 intenzív vörös árnyalatot használtam.

Három csillag arra, hogy valóban vörös lett a hajam, még a színe se rossz, és finom gyümölcsös illatú a kondicionálója, ami a dobozban volt. Mínusz kettő arra, hogy életemben nem volt még ilyen rossz élményem a hajfestés folyamatával kapcsolatban, hogy ocsortány büdös ammóniás volt, és hogy kb 20 percig csak folyattam a vizet a hajamra, és még így is piros volt a víz. Erről a spriccflakonos kivitelről egy közepes méretű szakdolgozatot tudnék írni, hogy mit éltem át vele, mert a könyököm is piros volt, úgy néztem ki, mint aki egy horrorfilm forgatásáról jött. Elértem vele, amit akartam, szerintem két hétnyi hajmosás után valóban olyan színű lesz, mint amilyet szerettem volna, de nem fogom újravenni, most is csak szükségből használtam. Innentől egy darabig leállok a festegetéssel, és csak színezni fogom, mert szegény hajam sikítófrászt kapott az elmúlt időszaktól.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. július 3.

bigib

2021. június 13.

Eddig két árnyalatot használtam. Korábban a Deep Rose-t vettem, amit szerintem már kivontak a forgalomból. festés után piros volt a hajam, első mosás után szép, amilyen a dobozon is, harmadik mosástól meg mintha nem is festettem volna. Viszont tetszett, hogy volt egy festés után 3 héttel használandó balzsam, ezért gondoltam kipróbálom más árnyalatában is, így vettem a Bright Amethyst-et, ami egy lila árnyalat volt a dobozon. Hát, borzalmas bordó lett a hajam tőle, úgyhogy a dobozon való színben nem lehet megbízni ennél a terméknél.
A plusz balzsam miatt kap 2 csillagot.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. június 13.

A plusz balzsam miatt kap 2 csillagot.

Lina14

2021. április 29.

az 562 ragyogó rézvöröset szereztem be. nem volt se nagyon kiemelkedő, sem rossz. kicsit jobban ápolt az elején, gondolom az olaj miatt, de nem lett nagyon emlékezetes élmény sem

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. április 29.

pirospipacsocska

Bőrtípus: Zsíros
2021. március 28.

Eddig az olcsóbb Palette intensive color creme hajfestéket használtam,középbarna,sötétbarna színben.Azzal is teljesen meg vagyok elégedve,de gondoltam,most teszek egy próbát ezzel is.Csokoládé barna,3-65(750)színt vettem.Összehasonlítva az olcsóbb festékkel,annyi a pozitívuma ennek,hogy a felvivőflakonnal számomra könnyebb,egyszerűbb,alaposabb a festés.Ez a festék picit hígabb állagú,de azért szépen fel lehet vinni a hajra.Festés közben puhábbnak éreztem a hajamat,gondolom az ápoló olajnak köszönhetően.Tökéletes ennek is az őszhaj fedése,egységes a hajam színe.Szuper jó a 2 csomag ápolókrém is,ami még a dobozban található a festék mellett.Természetesen a színeredmény jóval sötétebb lett,mint a dobozon látható(majdnem fekete).De ezt már megszoktam a Palette festékeknél.Szóval ezzel a festékkel is meg vagyok elégedve.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. március 28.

Antioxidánsok: Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Ascorbic Acid, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil
Hidratálók: Glycerin, Propylene Glycol, Propylene Glycol, Sclerocarya Birrea Seed Oil
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Ascorbic Acid, Panthenol

Alkoholok: Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Octyldodecanol, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20
Emolliensek: Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Ceteareth-20, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Octyldodecanol, Oleic Acid, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Isopropyl Myristate, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Macadamia Ternifolia (Macadamia) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Panthenol, Ceteareth-20, Glyceryl Stearate, Dicaprylyl Carbonate
Emulgeálószerek: Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Ceteareth-20, Sodium Laureth Sulfate, Oleic Acid, Potassium Stearate, Cetearyl Alcohol, PEG-40 Castor Oil, Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Ceteareth-20, Glyceryl Stearate
Fényvédők: Benzyl Salicylate
Tisztítószerek: Sodium Laureth Sulfate, Sodium Cetearyl Sulfate, Potassium Stearate, PEG-40 Castor Oil, Sodium Cetearyl Sulfate, Quaternium-87, Stearamidopropyl Dimethylamine, Lauryl Glucoside
Illatanyagok: Octyldodecanol, Parfum/Fragrance, Linalool, Benzyl Alcohol, Isopropyl Myristate, Parfum/Fragrance, Linalool, Limonene, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol
Parabének: Sodium Methylparaben
Tartósítószerek: Sodium Sulfite, Benzoic Acid, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Sodium Methylparaben

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Vízben oldott ammónia. A kozmetikumokban ph szabályozóként használják.  Savas környezetben reakcióba lép és stabilizálódik.

Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Ceteareth-20 eo I eu I al 2 3

Cetearyl alkohol és ethylene oxide keverékéből készülő zsíralkoholok a ceteareth vegyületek. Az összetevő nevében a szám az ethylene oxide molekulák számára utal. Az összetevőt leginkább emollient és emulgeáló szerként valamint elegyítő, sürítő anyagként használják a kozmetikumokban. Némileg vitatott az, hogy az összetevő mennyire biztonságos. Az EWG magas kockázatú összetevőnek sorolja be, és a ceteareth vegyületek kerülését javasolja, mert azok - az EWG szerint - potenciális káros és karcinogén anyagok bőrbe szívódását segíthetik elő. A Cosmetic Ingredient Review (CIR) szerint azonban ezek az állítások nem valami megalapozottak, és szerintük az igazság az, hogy csupán sérült bőrön nem szabad használni a ceteareth vegyületeket, egészséges bőrön alkalmazva nem jelentenek problémát. Részletesebb információ az összetevőről a TruthInAgingen.

Édes mandula olaj, amelyet bőrpuhító, emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön. A mandula olaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt bőr regenerálására.

Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer.  Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az...), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.

Elsősorban kókuszdióból származó detergens. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító, habképző, és felületaktív (segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát) hatású összetevő. Paula Begoun szerint igen kíméletes és egyben hatékony összetevő.

A szerin egyike a 21 fehérjealkotó aminosavnak, mely a szervezetben található fehérjék egyik alap építő köve. A szerint általában selyemproteinből állítjak elő. Az aminosavaknak a kozmetikumokban vízmegkötő, sebgyógyító és antioxidáns tulajdonsága van. A truthinageing információi szerint a szerin képes feltölteni a haj cisztein szintjét, ezáltal erőssé és simává teszi a hajszálakat.

Olajsav. Az olajsav egy zsírsav féle, melyet elsősorban bőrpuhító (emollient) anyagként használnak. A zsírsavak a bőr természetes védőrétegének fontos elemei, így a bőr számára hasznos összetevők. A zsírsavak és így az olajsav is különösen ajánlott összetevő a száraz bőrre.

Glycerin h 0 0

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (e nélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Sűrítő anyag, amit elsősorban gélszerű állag előállításához használnak.

Argán olaj. Más növényi olajokhoz hasonlóan számos a bőr számára hasznos anyag forrása: lipidek, zsírsavak és antioxidánsok (E vitamin, ferulic sav) is találhatók benne. Az egyik legjobb növényi olajként van számon tartva, E vitamin tartalma állítólag 3-szorosa az olíva olajénak.  A benne lévő omega-6 és  omega-9 zsírsavaknak gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van, valamint segítenek a bőr rugalmasságának fenntartásában. További info itt.

Magyar neve kálium hidroxid. A kozmetikumokban főként  a pH beállítására (lúgosításra) használják. (pl. citromsav mellett, savasságának ellensúlyozására)

C-vitamin, melynek számos előnyös hatása van a bőrre. Egyrészt kiváló antioxidáns, mely véd a szabad gyökök okozta károktól és segít az UV-sugárzás által károsodott sejtek regenerálásában. A C-vitamin úgynevezett hálózati antioxidáns, melynek hatása fokozható más antioxidánsokkal (E-vitamin, ferulic sav) kombinálva. Antioxidáns hatásán túl a C-vitamin külön figyelmet érdemel azért is, mert azon kevés összetevők közé tartozik, melyek segítik a bőrben a kollagénszintézist. Szintén hatásos a C-vitamin a pigmentfoltok (melasma) ellen is, mivel blokkolja a melanint termelő sejtek tyrosinase aktivitását. Hatásos összetevő a striák ellen is.

Mint mindennek, természetesen a C-vitaminnak is vannak hátrányai. A tiszta C-vitamin nehezen stabilizálható a kozmetikumokban, és könnyen lebomlik levegő és fény hatására, így C-vitaminos krémet csak nem áttetsző, légmentesen zárt csomagolásban célszerű venni. Savas jellege miatt enyhe bőrirritáló. A C-vitamin hatása kérdéses a bőr elasztinszintézisére.

A C-vitamin a fent leírt előnyös tulajdonságait leginkább akkor fejti ki, ha 5-20% közötti koncentrációban található a kozmetikumban.

Forrás: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Petróleumszármazék, hajfestékekben, hajszőkítő termékekben használatos hajszínező anyag. Irritatív hatású lehet.

A rezorcin egy szerves, szintetikus vegyület, melyet elsősorban a bőrgyógyászatban használnak antiszeptikumként (fertőtlenítésre). A CosIng besorolása szerint hajfestő anyag, illetve szagokat semlegesítő hatása miatt is használnak a kozmetikumokban. Az EWG szerint az összetevő egészségügyi veszélye abban rejlik, hogy allergizálhatja a bőrt és nyálkahártyát, főleg nagyobb koncentrátumban. Amennyiben egy kozemtikum tartalmazza az összetevőt, az előírt felirat: „Rezorcint tartalmaz. Szempilla és szemöldök festésére tilos. Ha a szemünkbe jut, azonnal kimosni!" Az összetevővel elsősorban hajfestékekben találkozhatunk.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Térfogatnövelő és sűrűség szabályozó segédanyagként használt a krémekben. A mindennapi életben azonban leggyakrabban nem a kozmetikumokban, hanem a mosóporokban találkozhatunk a sodium sulfate-tal, ahol térfogat kitöltő anyagként használt.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Tartósítószer, mely a kozmetikumokban használt tartósítók között kevéssé irritálónak számít. Ecocert által is jóvhagyott természetes összetevő.

A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Hidrogén peroxid. Halványkék színű folyadék, híg oldatban színtelen. Gyenge sav, erős oxidálószer. Gőze a szemet és az orrot irritálja. Felhasználása: szintelenítő- és fehérítőszer számos tisztítószer tartalmazza származékait. Klórmentes fertőtlenítőszerekben is alkalmazzák. A hajápolásban a haj szőkítésére használt összetevő. (Forrás: Wikipédia)

A ricinus olaj "PEGizált" változata (vagyis kémiai eljárás során PEG-t adnak ricinus olajhoz). A PEG-40 Castor Oil a kozmetikumokban emulgeálószerként és tisztítószerként használt.

Az EWG használattól függően közepes-magas kockázatú összetevőnek tartja, mely szennyezett lehet ethylene oxiddal és 1,4 dioxannal. Az összetevő nem javasolt sérült, irritált bőrre. Egészséges bőrön biztonságosnak tartott. Dr. Rózsa Sándor Testápoló Kislexikona szerint az összetevő a "még ajánlott" kategóriába tartozik.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.

Foszforsav. A kozmetikumokban pH stabilizáló anyagként használatos összetevő.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító, hajkondicionló hatású, felületaktív (segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát) segédanyag. Kondícionál, megkönnyíti a haj kifésülését, erőt és fényt ad a hajnak, és nem rakódik le a hajszálakra.

Mesterséges olaj, amit bőrpuhító (emollient), sűrítő, és sikosító (a krémet könnyebben kenhetővé tevő) anyagént használnak. A zsíros bőrűeknek és pattanásokra hajlamosaknak érdemes kerülni, mert komedogén (pattanásokat okozó) és pórus elzáró összetevőnek számít. További információ a truthinagingen.

A makadámia fa terméséből előállított olaj. Kiváló hidratáló, védi a hajat és a bőrt. Magas arányban tartalmaz esszenciális zsírsavakat (olein sav, palmitolein sav), ezért kiváló helyettesítője állati olajoknak.  Hasonlít az emberi bőr faggyú szerkezetéhez. Viszonylag stabil olaj. Elsősorban nehezebb krémekhez és a száraz bőr számára ideális összetevő. (Forrás: Wikipédia)

Olívaolaj. Kiváló természetes emollient és hidratáló összetevő a száraz bőrre. Számos, a bőr számára hasznos anyag forrása: polifenolok (antioxidáns), squalane, zsírsavak (elsősorban olajsav) és E-vitamin is található benne. Néhány állatokon végzett kísérlet arra is utal, hogy védi a bőrt az UVB-sugárzás okozta károktól. További infó itt.

Sárgabarck magjából előállított növényi olaj, mely emollient anyagként használt a kozmetikumokban. Könnyen beszívódik a bőrbe, nem hagy maga után zsíros érzetet. Zsírsavakban gazdag olaj, mely különösen az érett, száraz bőr számára hasznos. Gyulladáscsökkentő hatása is van. Forrás: Dermaxime

A dél-afrikai marula dió olaja. Gazdag olajsavban (70-80 %).  Magas tápértékű, rendkívül stabil, magas antioxidáns tartalmú. Jó hidratáló. Az afrikai nők tisztán használják terhességi csíkok ellen, általános bőrápolónak, masszázsolajnak. Hatását népi tapasztalatok támasztják alá, az utóbbi években tudományos kutatások is indultak. (Forrás: Wikipédia)

A szezám magjából kivont olaj. Illatmentes, növényi eredetű olaj, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint szagokat semlegesítő, bőrpuhító, haj-és bőrkondícionáló tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Az összetevővel leggyakrabban testápoló termékekben és rúzsokban találkozhatunk.

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Pálmaolajból származó kvartener ammónium-só. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló és hajkondicionáló hatású összetevő. Kíméletes a hajhoz.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Vízben oldódó, pozitív töltésű felületaktív anyag, melyet növényi olajokból nyernek ki. Segíti az olajok és a víz alapú összetevők keveredését. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatikus, emulgeáló, antisztatikus, elektromos töltődést megakadályozó hatású összetevő.

Elsősorban hajápoló termékekben találkozhatunk vele. Mivel vízoldékony, nem képez a szilikonhoz hasonló réteget a hajon, azonban a hajat könnyen kifésülhetővé teszi, és a felhámot simává varázsolja.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló, filmképző hatású összetevő. Az egyik legszéleskörűbben használt Polyquaternium fajta. Pozitív töltésének köszönhetően megakadályozza, hogy hajszálak  "szálljanak" hajmosás után. A vékony szálú hajnak kifejezetten előnyös - a megkönnyíti a kifésülést, rugalmas, dús és fényes lesz a haj a használatától.

Ceteareth-20 eo I eu I al 2 3

A methylparaben nátriumsója. Tartósítószer.

Bőrjavító (skin conditioning), bőrpuhító összetevő (emollient). Segíti a többi összetevő beszívódását a bőrbe. Könnyű a bőrön elkenni, és selymes, nem zsíros utóérzetet hagy. Könnyen kenhető tulajdonsága miatt gyakran használják fényvédőkben, hogy javítson a nehezebben kenhető fényvédő összetevők (pl. ethylhexyl methoxycinnamate) használhatóságán.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Glucoseból és kókuszolajból előállított kíméletes felületaktív anyag, tisztító. Erősen lúgos (ph 11.5-12.5), így legtöbbször citromsavval hozzák a termékek ph értékét a kívánt tartományba.

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.