Skinfood

Ár:   $11.50   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   135 ml   Bőrtípus:   Zsíros
Lelőhely:   online külföldről   Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A krémet és az összetevőket feltöltötte: adri251982, Módosítva: 2012. június 21.

Ár:   $11.50
Kiszerelés:   135 ml
Lelőhely:   online külföldről
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Zsíros
Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

Kifejezetten zsíros vagy pattanásokra hajlamos bőr számára készült kényeztető tonik. Összehúzza a pórusokat és minimálisra csökkenti az olaj-és faggyútermelést, hosszantartó matt és friss, üde bőrt eredményez, a bőr frissességét jóval hosszabb ideig megőrzi mint a hagyományos tonerek.

Barack kivonata, C-vitamin tartalma növeli a bőr vitalitását, a bőr láthatóan egészségesebb és fiatalabb lesz tőle.

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

hajduanett950804

2017. augusztus 3.

A tökéletes toner! Nagyon szeretem, mert használat közben érzem, hogy a bőröm felfrissül,és nyugtatja is! Ami még plusz pont hogy az illata valami isteni, nagyon szeretem a barackos illatát!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. augusztus 3.

Ayani

2017. március 23.

Nem olyan régen váltottam koreai arcápolási rutinra. Arra számítottam, hogy a hatás majd hetek, esetleg hónapok múlva jelentkezik, de másnap reggel nem hittem a szememnek és még azóta sem szoktam meg a látványt, hogy nekem tud így is kinézni a bőröm.
Nem igazán volt még dolgom olyan arcápolási termékkel, amit legszívesebben megittam volna. :) Imádnivaló az üveg, az illata nagyon finom, nem tolakodó. Maga a tonik szépen lenyugtatja a bőrt, nem csíp, leszámol a zsírosodással.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. március 23.

HarleyQuinn

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2014. augusztus 19.

Azt hiszem kezdem érteni miért vannak oda sokan a koreai kozmetikumokért.Egyszerűen le vagyok döbbenve mennyire jók!Ez a tonik például olyan szinten irtotta ki a zsíros pacákat az arcomról hogy eszméletlen!Az illata nekem is tetszik,kellemes barackos.Üveg alapján tényleg lehetne akár sake is :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. augusztus 19.

adri251982

2012. november 10.

Teljesen elégedett vagyok vele, mert maximálisan teljesíti, amit ígér. Összehúzza a pórusokat, tartósan szabályozza a T-vonalban lévő "zsírosodást", és valóban minimálisra csökkenti azt. Nekem tetszik az illata, de több külföldi fórumozó írta, hogy nem szereti, valakit a légfrissítőre emlékezteti. Engem szerencsére nem :)
Egy hete használom, és mostanság nem vagyok tele pattanásokkal, szóval azt még nem tudom, hogy azok ellen mennyire lehet bevetni. Ez előtt az Ilcsi almás-citromos tonikját használtam, ez a Skinfood toner simán van olyan jó, mint az. Hogy újraveszem-e, azt még nem tudom, mert szeretek mindig új arctonikokat kipróbálni, függetlenül attól, hogy az előző mennyire vált be.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2012. november 10.

Antioxidánsok: Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract
Gyulladáscsökkentők: Allantoin, Stearyl Glycyrrhetinate, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract
Hidratálók: Butylene Glycol, Propylene Glycol, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract

A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Vízmegkötő tulajdonsága is van, de leginkább segédanyagként használatos rendkívül kis mennyiségben, hogy a krém hidegben ne fagyjon meg, melegben pedig ne olvadjon meg.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Ricinusolajból előállított felületaktív anyag és emulgeálószer.

Oleánolsav nevű triterpén, mely e szerint a kutatás szerint 5α-reduktáz blokkoló hatása révén segít a bőr faggyútermelésének csökkentésében, ezáltal pedig a pórusok méretének a finomításában, valamint a pattanások, mitesszerek kialakulásának csökkentésében. A Sederma nevű hatóanyaggyártó cég szabadalma szerint a többek közt Oleanolic Acidból, Apigeninből és Biotinyl-GHKból álló Procapil nevű hatóanyag segít megelőzni a hajhullást és erőssé teszi a hajat.

Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.

Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

Mesterséges bőrkondicionáló, vízmegkötő anyag. Szilikon féle.

A Methicone egy szilikon alapú polimer, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló, emolliens és bőrkondícionáló hatású összetevő. A truthinaging szerint az összetevő segít megakadályozni, hogy az izzadság és az olaj átjöjjön alatta, ezáltal segít meghosszabbítani a sminkek tartósságát.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Az ún. német kamilla vagy matricaria kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning), a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.

Nem szabványos INCI név. Jelentése virág esszenciák.

Az ázsiai gázló, vagyis gotu kola kivonata. A CosIng besorolása szerint tisztító, nyugtató, bőrfelszínt egyenletesebbé tevő és tonizáló hatása is van. Az INCIDecoder szerint a gotu kolának jól dokumentált sebgyógyító, antioxidáns, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van. Fő biológiailag aktív komponensei az asiaticoside, madecassoside, asiatic és madecassic acid, amik regeneráló és antioxidáns hatása külön-külön és együtt is jól alátámasztott. In-vitro (kémcsőben végzett) kutatások alapján a Gotu Kóla aktív összetevői serkentik a bőr saját GAG (a bőrben lévő természetes hidratáló elemek)  és kollagén termelést is. A Gotu Kolával gyakran találkozhatunk cellulite vagy stria elleni termékekben is vérkeringés élénkítő hatása miatt.

Szójaglicin, melyet a szójababból nyernek ki. A kozmetikumokban a szójaglicint sokféle formában használják (szójabab kivonat, olaj és fehérje.) Paula Begoun szerint a szójabab kivonat hatásos antioxidáns és gyulladáscsökkentő anyag. A szójában található genisteinnek állítólag kollagén termelést elősegítő hatása van, valamint befolyásolja a bőr rugalmasságát és vastagságát is, így egyre többször találkozhatunk a szójababbal és annak különféle formáival anti-aging termékekben.

Néhány állatokon végzett tanulmány szerint a szója tej és más szójabab származékok is védik a bőrt az UVB sugárzás ellen. Van olyan tanulmány is (a Johnson and Johnsontól), ami szerint a szójának hajnövekedés serkentő és pigment folt elleni hatása is van.

Sokan allergiásak a szójára, ezért a szójaglicin-tartalmú termékeket körültekintően kell alkalmazni allergia esetén.

fűrészpálma (saw palmetto) termésének kivonata. A CosIng szerint bőrkondícionáló összetevő. Szájon át bevéve a kivonat csökkenti a férfiakban a dihidrotesztoszteron szintjét, emiatt a prosztata-megnagyobbodás kezelésében használják sikerrel. Paula Begoun szerint ezzel a hatással függhet össze az a feltételezés is, miszerint csökkenti a kopaszodást, bár ezt kutatások eddig még nem bizonyították. Összességében átlagos összetevőnek tartja.

Kémiailag és funkcióban is a diazolidinyl ureához hasonló gombaellenes hatású tartósítószer, ami formaldehidet bocsát ki magából. További info itt.

Methylparaben i I ta I par 0 0

Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.