Ezt a terméket már nem gyártják!

Sundance Önbarnító Krém
Ár: | 699 Ft | Kategória: | Arcápolók | |||
Kiszerelés: | 75 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | DM | Bőrprobléma: | Egyenetlen bőrfelszín |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: andrej, Módosítva: 2021. május 25.
Kiszerelés: | 75 ml | |
Lelőhely: | DM | |
Kategória: | Arcápolók | |
Bőrprobléma: | Egyenetlen bőrfelszín |
A könnyű krém néhány órán át természetes, egyenletes barnaságot ad nyáron. Tartós nedvességgel látja el a bőrt, rendszeres használatával megelőzhetjük a korai bőröregedést és a ráncokat is. Bőrgyógyászatilag tesztelt.
Water / Aqua
Citric Acid
kh
Propylparaben
ta I par
bibi24Imádom a pumpás kiszerelését, lágy krémes állagú gyorsan beszívja a bőr és táplál, nem ragacsos a bőröm. Hosszú ideje kerestem ilyen tökéletes terméket! Az illata édeskés, nem tolakodó.
Nagyon jó kis "cucc"....több önbarnítón vagyok túl, ez lesz a kedvenc! Selymes, könnyen beszívódik, illata jó és látványos, nem sárgás a színe.Csak ajánlani tudom!

A legegYenletesebb amit valaha hasznàltam és ez tényleg barnít. Gyönyörű színem van már egy alkalom után

Első önbarnítóm, szinte tökéletes. Extra fehér bőrű vagyok.
Használat előtt jól hidratálni kell, különben a szárazabb részeket barnábban fogja be. Egész testre használom. Kb 2 használat után látszódik a hatása, és 2-3 napig tart. A szaga néha szúrós, de nem vészes. 3 tubussal vettem 🙂 Az összetevők között nagyon zavar a parabén, nem túl egészséges sajnos ☹️

Első önbarnítóm, szinte tökéletes. Extra fehér bőrű vagyok.

Akciósan vettem, még nem próbáltam nagy felületen,csak a felkarom belső részén. A színe megfelelőnek tűnik, az állaga és illata kellemes. Könnyen eloszlatható, nem kell belőle sok. 3óra múlva valóban előjön a színe.
Első tapasztalat alapján könnyen lejön. Nem igazán foltosodott, bár nem egyenletesen jött le (igaz, hogy előtte nem is radíroztam), mégsem volt feltűnő. A színe talán enyhén sárgásnak tűnt, de elfelejtettem napfényben megnézni, a neon meg csalhatott. Kifejezetten a lábamra vettem, mert jóval nehezebben barnulok ott. Ha nem annyira tartós a krém nem feltétlen bánom, mert legalább könnyű megszabadulni tőle.
Egészen biztosan ki fogom próbálni a lábamon. Még írok róla, ha változik a véleményem.

Ez az első önbarnítóm, és nagyon örülök neki hogy ezt választottam.Az illata nekem tetszik, sok felől hallottam, hogy ezek a krémek általában “büdösek”, de ez engem inkább egy testápolóra emlékeztet.Nagyon könnyen ellehet oszlatni a bőrön, és viszonylag hamar fel is szívódik.Én változást egy éjszaka után tapasztaltam, nem lettem tőle foltos, sem pedig sárga, szép barnás lett tőle a bőröm.Talán annyi a negatívum, hogy csak ekkora kiszerelésben kapható, de így legalább mindenki szívesebben kisérletezik vele.

Kipróbáltam pár önbarnítót, de ár-érték arányban ez a legjobb! Kicsit sárgás, de nem vészes, nagyon könnyen eloszlatható, (tenyérről azonnal le kell mosni, de ez minden önbarnítóra vonatkozik), elég jól terül,és az "illata" sem annyira zavaró. (Parfümillatot persze ne várjunk.) Cserébe pár óra múlva egyenletes, egészséges színt kap az ember lánya.
Egy alkalommal felkenve, másnap reggel egy elég jó arcszínt/bőrszínt produkál, ami után bátrabban lehet sminkelni. Aztán tetszés szerint lehet kenni, akár naponta.
Le lehet vele feküdni aludni, kb. 10 perc alatt beszívódik, utána már nincs gond, nem lesz foltos.
Nem kopik foltosan. összehasonlítva egy tízszeres áru önbarnítóval, a drágább csak annyival tudott többet, hogy egy picit természetesebb színt produkált... Nekem ez tízszeres árat nem ér :-).
Szuper termék szuper áron.

Szuper termék szuper áron.

Az első önbarnítóm, azért vettem mert túlságosan fehér bőröm van és cikinek tartottam kimenni az utcára rövidnadrágban mert világítanék rendesen. Kicsit tartottam tőle, hogy narancssárga leszek, az arcomat nem is mertem bekenni. A térdemet, a csuklómat, a könyökömet és a bokámat elsőnek bekentem testápolóval azután alkalmaztam az önbarnítót az egész testemen. A lábamat kétszer kellett bekennem vele mert annyira fehér volt, hogy alig látszott , hogy barnult-e valamennyit, de amúgy nagyon szép színem lett tőle. A körmeimet sajnos befogta de a tenyeremről hamar lekopott meg persze a testemről is aminek örülök mert ha sárga lett volna a bőröm tőle akkor még úgysem mertem volna az utcára lépni :D. Én megvagyok vele elégedve, nem tartom drágának és minden harmadnap újra bekenem a testem, hogy ne veszítsem el a szép barnaságot. :) Bár az arcomat még mindig nem merem bekenni így inkább arra alapozót használok, mert az valamennyire lefogta a nap. :)

Hófehérke megvette az első önbarnítóját (pontosabban félrenyúltam, Alverdét szerettem volna venni, csak a kapkodásban Sundance landolt a kosaramban).
Vizes textúrájú, ezáltal könnyen terül. Arra figyelni kell, hogy a hajvonalnál el legyen dolgozva/le legyen törölve a felesleg, mert csinos csíkot tud hagyni (tapasztalat). Számomra szép, egységes színt adott az arcomnak, viszont 3 nap alatt az egész lekopott.
Volt olyan, hogy nem radíroztam előtte és úgy kentem fel, nem lettem foltos, ugyanolyan szép barna lettem, mintha előtte radíroztam volna.
Kap 4 csillagot, a "tartóssága" miatt nem 5*

Kap 4 csillagot, a "tartóssága" miatt nem 5*

Nekem sajnos sárgás lett reggelre az arcom :( illetve esti fürdés után nekem egyből le is jött :/ sajnos nem vállt be számomra de azért még próbálkozom mert itt egész sok jót olvastam róla

Számomra nem volt elég barna... teszem hozzá barna bőröm van alapból is. De nem volt rossz. Minden nap arckrémként használtam, miután elmúlt a nyár, végülis adott egy szép színt, nem jött ki tőle semmi és nem is zsírosította az arcom. Most az Alverdével fogok próbálkozni. Ezért ez 3-ast kap, mert nem vagyok 100%-osan elégedett (szín miatt).

Antioxidánsok: Tocopheryl AcetateHidratálók: Glycerin
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Panthenol, Tocopheryl Acetate
Alkoholok: Cetearyl Alcohol
Emolliensek: Cetearyl Isononanoate, Ethylhexyl Stearate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, C12-13 Alkyl Lactate, Panthenol, Dimethicone
Emulgeálószerek: Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Xanthan Gum
Szilikonok: Dimethicone
Tisztítószerek: Sodium Cetearyl Sulfate, Xanthan Gum
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Methylparaben
Parabének: Methylparaben, Propylparaben
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben
Nagyon kevés információ érhető el az összetevőről. A CosIng besorolása szerint bőrpuhító (emollient), bőr- és hajkondícionáló.
A cukorrépából vagy cukornádból származó DHA néven is emlegetett összetevő az önbarnítók fő hatóanyaga. 1-15%-ig terjedhet a koncentrációja, de a legtöbb kozmetikumba 5%-nál nagyobb koncentrációt nem használnak. Minél több van belőle egy termékben, annál barnább színt lehet elérni vele.
A barnulás folyamata csak a bőr legfelső rétegét érinti, úgy hogy a dihidroxiaceton a keratin tartalmú fehérjékhez kötődik. A különböző fehérjék különböző módon reagálnak a DHA-val szemben és létrejönnek a sárga és barna pigmentek, amelyeket melanoidoknak hívunk. Ezek a pigementek hasonlóak a melanin nevű pigmenthez, ami azonban a bőr mélyebb rétegében keletkezik UV sugarak hatására.
A barnaság általában a felvitelt követő 1-3 órában alakul ki, és egyénenként változik, hogy milyen gyorsan kopik le, általában 2-5 nap. Hámlasztás, izzadás, szauna, hosszas víz alatt töltött idő felpuhítja a sejteket és gyorsítja a a szín eltünését.
A DHA hátránya, hogy hatására a bőrben több szabad gyök képződhet, így önbarnítók mellett fokozottan ajánlott a fényvédők használata vagy pedig önbarnítás után 24 órával ajánlott a napot kerülni.
Növényi olajokból származó emollient anyag, mely megakadályozza a vízveszteséget. (forrás: truthinaging)
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
Diglicerid, melyet zsírsavakból és glicerinből állítanak elő. A kozmetikumokban bőrjavító (skin conditioning), bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használatos.
Elsősorban kókuszdióból származó detergens. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító, habképző, és felületaktív (segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát) hatású összetevő. Paula Begoun szerint igen kíméletes és egyben hatékony összetevő.
Lágyító (emollient) és hidtaráló funkciójú szintetikus vegyület, amely kőolaj és tejsav származéka. (Forrás)
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Cellulózból (legfontosabb növényi rost) származó töltőanyag. A CosIng besorolása szerint csomósodás elleni, emulzió stabilizáló, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó segédanyag is.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
Cellulózból (legfőbb növényi rost) előállított természetes összetevő, melyet elsősorban sűrítőanyagként használnak. Ezenkívül még felületi hártya képző, emulzió stabilizáló és maszkoló (kellemetlen illat, íz semlegesítése) funkciója is van.
Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.