The History of Whoo

Ár:   25 000 Ft   Kategória:   Szemkrémek
Kiszerelés:   20 ml   Bőrtípus:   Normál
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   Bőröregedés

A krémet feltöltötte: Little, az összetevőket feltöltötte: Hecate, Módosítva: 2018. július 6.

Ár:   25 000 Ft
Kiszerelés:   20 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Szemkrémek
Bőrtípus:   Normál
Bőrprobléma:   Bőröregedés

Gyógynövény összetevők felhasználásával készült szemránckrém. Szarvasagancs őrlemény: regeneráló, nyugtató és ápoló hatása rendkívül fontos a bőrnek.

• Angyalgyökér: növeli a szervezet alkalmazkodását szélsőséges és stresszes helyzetekben. Antioxidáns hatású, támogatja a sejtek és szövetek védelmét a szabad gyökök káros hatásától. Javítja az ízületek állapotát és mobilitását, aktiválja az anyagcserét, védi és megújítja a porcszövetet.
  • Som: Erősíti a vénák és az erek falát
  • Szibériai ginseng /tajgagyökér: Javítja a keringést az oxigénfelvétel. Adaptogénnek nevezik, ami lényegében annyit jelent, hogy segítheti a testet alkalmazkodásban, akármilyen behatás is érje.

Water / Aqua Dipropylene Glycol i Glycerin h 0 0Cyclopentasiloxane eo I szil Hydrogenated Polydecene eo Hydrogenated Lecithin eu Butylene Glycol h 1 0Caprylic/Capric Triglyceride eo I i Glyceryl Stearate eo I eu Panthenol eo I v 0 0Aquilaria Agallocha Stem Extract Velvet ExtractFraxinus ExcelsiorSalvia Miltiorrhiza Root ExtractRuscus Aculeatus (Box Holly) Root Extract Lithospermum Erythrorhizon Root Extract Populus Nigra Bark/Bud/Leaf/Twig ExtractSaccharomyces/Imperata Cylindrica Root Ferment Extract eoViscum Album (Mistletoe) Extract Lactobacillus/Soybean Ferment Extract Cornus Officinalis Fruit Extract Thymus Vulgaris Flower/Leaf ExtractAngelica Acutiloba (Japanese Angelica) Root Extract Diospyros Kaki (Persimmon) Fruit Extract Cinnamomum Cassia Bark Extract Artemisia Princeps Leaf Extract Chrysanthellum Indicum Extract Chaenomeles Sinensis (Chinese-Quince) Fruit Extract Rhus Semialata Gall ExtractCamellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract a I eo I h I gy Paecilomyces Japonica Mycelium/Ginseng Root Ferment Extract FiltratePanax Ginseng (Ginseng) Root Extract eo Acanthopanax Senticosus (Eleuthero Ginseng) Root Extract Polygonum Multiflorum (He Shou Wu) Root Extract Polygonatum Officinale Rhizome/Root ExtractAsparagus Cochinchinensis Root ExtractPapaver Rhoeas Petal Extract eoZizyphus Jujuba Fruit ExtractTrifolium Pratense (Clover) Leaf Extract Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Juice a Cimicifuga Simplex Root Extract Dioscorea Japonica Root ExtractCentella Asiatica (Gotu Kola) Extract a I h I gy Calendula Officinalis (Pot Marigold) Flower Extract gy Escin Ammonium Glycyrrhizate i Hydrolyzed Yeast Protein Niacinamide h I v Silanetriol Potassium Citrate Aminobutyric Acid C14-22 Alcohols eu I al C12-20 Alkyl Glucoside Theobroma Grandiflorum (Theobroma) Seed Butter PEG-10 Phytosterol eu SD Alcohol 40B al PEG-100 Stearate ti 0 0Cyclomethicone eo I h I szil 0 0Dimethiconol eo I h I szil Macadamia Ternifolia (Macadamia) Seed Oil eo Sodium Hyaluronate h 0 0Ceramide 3 PEG-10 Rapeseed Sterol ti I eu Glycereth-20Ammonium Acryloyldimethyl Taurate/VP Copolymer PEG-75 h Behenyl Alcohol eo I al C14-28 Alkyl Acid Stearyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer Tromethamine Trisodium EDTA Methylparaben i I ta I par 0 0Propylparaben ta I par 0 0Yellow 5 Lake / CI 19140 sz Yellow 6 Lake / CI 15985 sz Parfum/Fragrance i Alpha-Isomethyl Ionone i Benzyl Benzoate i Benzyl Salicylate i I f Citral i Citronellal Limonene i Geraniol i Linalool i Lyral i Butylphenyl Methylpropional i Mannosylerythritol Lipids

Tiria

Olimpia68

Korcsoport: >54
2019. november 17.

Ez az egy szemkrém, amit jól visel a bőröm. Könnyű textúràjú, mégis gazdag krém. Naponta kétszer használom. Sajnos a táskákat ez a krém sem viszi le....

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: >54 |  Dátum: 2019. november 17.

jomosono

2019. március 22.

Jöttem megvédeni ezt a kis koreai szemránckrémet..
Messze jobb mint hasonló árkategoriás európai társai..
Tele van minőségi gyógynövénnyel,ami szépen puhitja ,és finomitja a szem alatti bőrt.
Természetesen Ő sem csodaszer,de ha jól hidratált szemránckrémet szeretnél egy próbát azért megér .

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2019. március 22.

Jöttem megvédeni ezt a kis koreai szemránckrémet..
Messze jobb mint hasonló árkategoriás európai társai..

Hecate

2018. május 3.

Szia csaktom! Igazad van, azt is akartam, de nem tudom miért nem engedte a rendszer. :( Hiába a csak megjegyzés funkciót használom. (Ha a lapkészítők le tudják venni az adott csillagom nem baj, megértem. Nem osztályozni akartam, egyszerűen nélküle nem tudok üzenetet küldeni hibajelzés jön, hogy értékeljem.)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. május 3.

pomme

2018. április 12.

Nekem pont a textúrájával van gondom :( Eddig 3 különböző krémet próbáltam ettől a márkától, de mind olyan furán viaszos/vazelines. Nem vagyok ellene pl. a szilikonos krémeknek, de ez alatt nekem fuldoklik a bőröm. Nem érzem, hogy hidratálna, csak egy zsíros réteget rak rám. Nincs az a hűha érzés sem, nem simít egy picit sem, pedig csak halvány ráncaim vannak. Biztos én vagyok a béna, mert mindenki imádja ezeket, de nekem nem működnek sajnos. Maradok a Mizonnál.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. április 12.

szaboszilvia28

2016. október 29.

Nem rossz, ezerszer jobb textúrájú és érzésű mint a hagyományos drogériás kencék, de az én száraz bőrömre a jinyul kollekció vált be, ez is jó, csak az a "semmi extra" érzés. van ennél jobb cuccuk is.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. október 29.

Antioxidánsok: Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Juice , Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract
Gyulladáscsökkentők: Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract, Calendula Officinalis (Pot Marigold) Flower Extract
Hidratálók: Glycerin, Butylene Glycol, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract, Niacinamide, Cyclomethicone, Dimethiconol, Sodium Hyaluronate, PEG-75
Vitaminok: Panthenol, Niacinamide

Alkoholok: C14-22 Alcohols, SD Alcohol 40B, Behenyl Alcohol, Stearyl Alcohol
Emolliensek: Cyclopentasiloxane, Hydrogenated Polydecene, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, Panthenol, Saccharomyces/Imperata Cylindrica Root Ferment Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Panax Ginseng (Ginseng) Root Extract, Papaver Rhoeas Petal Extract, Cyclomethicone, Dimethiconol, Macadamia Ternifolia (Macadamia) Seed Oil, Behenyl Alcohol, Stearyl Alcohol
Emulgeálószerek: Hydrogenated Lecithin, Glyceryl Stearate, C14-22 Alcohols, PEG-10 Phytosterol, PEG-10 Rapeseed Sterol, Stearyl Alcohol
Fényvédők: Benzyl Salicylate
Szilikonok: Cyclopentasiloxane, Cyclomethicone, Dimethiconol
Tisztítószerek: PEG-100 Stearate, PEG-10 Rapeseed Sterol, Stearyl Alcohol
Illatanyagok: Dipropylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Ammonium Glycyrrhizate, Methylparaben, Parfum/Fragrance, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Citral, Limonene, Geraniol, Linalool, Lyral, Butylphenyl Methylpropional
Parabének: Methylparaben, Propylparaben
Színezékek: Yellow 5 Lake / CI 19140, Yellow 6 Lake / CI 15985
Tartósítószerek: Methylparaben, Propylparaben

Sűrűség szabályozó anyag, oldószer. Parfümök, haj- és bőrápló termékek gyarkori összetevője.

Glycerin h 0 0

Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják  sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.

Nem ragadós emollient anyag hidratáló tulajdonsággal, mely a krémet könnyen kenhetővé teszi és selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Egy 10 önkéntessel végzett tanulmányban azt találták, hogy a polydecene-nek van bőröregedés elleni hatása is (legalábbis az ásványi olajhoz viszonyítva, merthogy az volt a viszonyítási alap).

Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Magas kőris. A kozmetikumokban kérgének és levelének kivonatát egyaránt használják. Nem igazán található információ arról, hogy mire szolgál a magas kőris a kozmetikumokban, a CosIng mindegyiket bőrjavító összetevőnek kategorizálja.

A Koreában, Kínában és Japánban gyógynövényként termesztett japán babérsom gyömülcsének a kivonata. A gyártó szerint antibakteriális és gombaellenes, valamint gyuladásgátló és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

Közönséges kakukkfű virágának és levelének a kivonata.  A CosIng az összetevőt maszkoló (kellemetlen íz, illat semlegesítése), tonizáló, bőr javító összetevőnek kategorizálja. Paula Begoun szerint bár a kakukkfűnek antioxidáns tulajdonsága van, a benne található illatanyagok bőrirritálóak.

Cassian fahéj kivonata, melyet Kínai fahéjnak is neveznek. Hasonlít az igazi fahéjra, de csípősebb, kevésbé jó ízű. 1-2 %nyi illóolajat tartalmaz. A CosIng besorolása szerint hajkondícionáló és maszkoló (kellemetlen íz és illat semlegesítése) összetevő. Paula Begoun szerint a cassia fahéjban lévő illóolaj bőr irritáló.

A kínai teacserje nem fermentált változatának a kivonata, közkeletűbb néven zöldtea-kivonat. Jelentős mennyiségű szakirodalom támasztja alá a zöld teának, illetve a benne lévő aktív komponenseknek (EGCG és a zöld tea polifenolok, GTPPs) a számos kedvező hatását a bőrre. Kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevő, rákellenes tulajdonsága is van. Különösen jól dokumentált a zöld tea napsugarak, illetve UVB károk elleni védő képessége. A kozmetikumokba kerülő zöld tea kivonat minősége nagyban eltérő lehet a benne lévő aktív komponensek (EGCG és polifenolok) mennyiségétől függően. (Forrás: Seminars in Cutaneous Medicine and Surgery, Vol 27, 2008, Natural approaches to management of photoaging)

A rendkívül értékes, Ázsiában őshonos gyógynövény, az Araliaceae, azaz az ázsiai ginzeng gyökér kivonata. Hatását irodalmi adatok igazolják. A kozmetikában emoillent, hajkondícionáló, tonizáló és bőrvédő hatásáért használják. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, fiatalít és talán elősegíti a sebgyógyulást is.

A gránátalma gyümölcsének a leve. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló, valamint szagokat, ízeket semlegesítő hatása miatt használják a kozmetikumokban. A truthinaging információi szerint a magas szintű C-vitamin és antioxidáns tartalma révén segít megelőzni a sejtkárosodást és a bőr öregedését, és számos tanulmány kimutatta, hogy képes gyorsítani a sebgyógyulást, valamint a pozitív szerepet játszik a nap által károsodott bőr regenerálásában is.

Az ázsiai gázló, vagyis gotu kola kivonata. A CosIng besorolása szerint tisztító, nyugtató, bőrfelszínt egyenletesebbé tevő és tonizáló hatása is van. Az INCIDecoder szerint a gotu kolának jól dokumentált sebgyógyító, antioxidáns, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van. Fő biológiailag aktív komponensei az asiaticoside, madecassoside, asiatic és madecassic acid, amik regeneráló és antioxidáns hatása külön-külön és együtt is jól alátámasztott. In-vitro (kémcsőben végzett) kutatások alapján a Gotu Kóla aktív összetevői serkentik a bőr saját GAG (a bőrben lévő természetes hidratáló elemek)  és kollagén termelést is. A Gotu Kolával gyakran találkozhatunk cellulite vagy stria elleni termékekben is vérkeringés élénkítő hatása miatt.

Az orvosi körömvirág virágának a kivonata. A körömvirágnak számos pozitív hatása van a bőrünkre, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, bőrápoló tulajdonságú. Kozmetikumokban mindezen hatások együtteséért alkalmazzák, noha a hivatalos megfogalmazás szerint csak bőrápolónak nevezik. Gyakorlati tapasztalatok szerint nagy koncentrációban alkalmazva az igénybe vett bőrt kiválóan regenerálja. Használatakor vigyázzunk a fészkesvirágzatúakkal kapcsolatos allergiákra.

Vadgesztenyéből származó flavonoid. Az összetevőnek erős ödéma- és gyulladáscsökkentő hatása van, valamint truntinaging információi szerint segít a vénák és hajszálerek erősítésében azáltal, hogy gátolja az ún. hyaluronidase nevű emzimeket, melyek a kapilárisok részét képező proteoglikánok lebontásáért felelősek.

A glicirrizin sav ammóniumsója. A glicirrizin nagy mennyiségben található az édesgyökérben, ez adja a növény édes ízét. Számos orvosilag kedvező hatása mellett a kozmetikai szerekben is alkalmazzák bőrkondícionáló illetve maszkoló (más összetevők kellemetlen szagának ill. ízének elfedésére szolgáló) összetevőként. Népszerű alkotó pl. az ajakbalzsamokban.

B3-vitamin, mely többféle szempontból is kiváló hatással van a bőrre: egyrészt remek hidratálószer, másrészt pedig hatásos pigmentfoltok ellen is. Ezenkívül ígéretes öregedés elleni hatóanyag, amely serkenti a kollagéntermelést, és hatásos sejtkommunikáló összetevő (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató összetevő). Pattanások kezelésében is több antibiotikummal felveszi a versenyt, ráadásul 2% niacinamide ígéretesen csökkenti a faggyútermelést és normalizálja pórusok méretét (forrás).

Részletes infó az összetevőről: CosmeticsCop, SmartSkinCare, FutreDerm, INCIDecoder

Növényi eredetű emulgeálószer. Szintetikus zsíralkoholok keveréke, mely lággyá és könnyűvé teszi az emulziók textúráját. A C12-20 Alkyl Glucoside nevű összetevővel együtt MontanovL néven hatékony O/V emulgeálószert alkotnak.

Lásd denaturált alkohol. Az SD alkohol-XX megnevezésben az SD a "specially denatured" rövidítése, a végén álló szám-betű kombináció pedig a denaturálási eljárásban használt formulára utal.

Felületaktív anyag, emulgeálószer és sűrítő anyag.

Az egyik leggyakrabban használt szilikon. A többi szilikonhoz hasonlóan bársonyos, selymes érzetet hagy a bőrön. A cyclomethicone un. módosítatlan szilikon viszonylag nagy molekulamérettel, így a bőrbe nem  szívódik fel, viszont segíti a bőr felső rétegébe juttatni a hatóanyagokat. Gyorsan elpárolog. Bőrápoló és hajápoló termékekben egyaránt használt. Részletesebb információ itt.

A többi szilikonhoz hasonlóan bőrpuhító (emollient), hidratáló tulajdonsága van. Könnyen kenhető, nem zsíros, selymes érzetet hagy maga után.

A makadámia fa terméséből előállított olaj. Kiváló hidratáló, védi a hajat és a bőrt. Magas arányban tartalmaz esszenciális zsírsavakat (olein sav, palmitolein sav), ezért kiváló helyettesítője állati olajoknak.  Hasonlít az emberi bőr faggyú szerkezetéhez. Viszonylag stabil olaj. Elsősorban nehezebb krémekhez és a száraz bőr számára ideális összetevő. (Forrás: Wikipédia)

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.

A bőr természetes védőrétegének (skin barrier) nagy részét alkotó lipid (zsír) féle. A keramidok kulcs fontosságú szerepet játszanak a sejtszabályozásban és a bőr vízmegtartó képességéhez is nélkülözhetetlenek. A bőrre kent keramidok segítenek a bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, így különösen a száraz és irritált bőr számára hasznos anyagok. További információ itt.

Zselésítő anyag a vízalapú készítményekben, stabilizáló, sűrítőanyag a víz-olaj alapú krémekben

A PEG a polyethylene glycol rövidítése. Stabilizáló, vízmegkötő anyag.

Bőrpuhító (emollient), emulzió stabilizáló és sűrítőanyagként használt zsíralkohol.

Stearyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, stabilizáló és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A stearyl alkoholnak a kis molekulasúlyú alkoholokkal ellentétben nincs szárító hatása a bőrre, hanem kifejezetten hidratáló hatású.

Emulzió stabilizáló, felületi hártya képző (film forming) és sűrűség szabályozó segédanyag.

Ph szabályozó és maszkoló (nem kívánt íz és illat semlegesítése) segédanyag.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (Etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (e nélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Methylparaben i I ta I par 0 0

Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.

Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.

Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Mesterséges illatanyag. Potenciális allergén, mely az ekcémás betegek 2-3%-nál okoz allergiás reakciókat. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás).

Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.

2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.