Avon

Ár:   3499 Ft   Kategória:   Szemkrémek
Kiszerelés:   2 x 10 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   tanácsadónők, online   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Mademoiselle Rita, Módosítva: 2011. június 13.

Kiszerelés:   2 x 10 ml
Lelőhely:   tanácsadónők, online
Kategória:   Szemkrémek

Az INCI-listán az első 35 összetevő a gél, az utánuk következő többi a krém összetevői. (Vagyis a második víznél kezdődik a második összetevő lista.)

Water / Aqua Glycerin h 0 0Butylene Glycol h 1 0Ethoxydiglycol h I i Carbomer 1Sodium Polyacrylate eo Galactoarabinan Imidazolidinyl Urea ta PVP / Eicosene Copolymer Propylene Glycol h Phenoxyethanol ta Potassium Hydroxide Chondrus Crispus Dextrin Hydrolyzed Hibiscus Esculentus Extract Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Extract Urea h Glucosamine HCL Algae Extract eo I h Caffeine Disodium EDTA Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Juice a Portulaca Oleracea (Green Purslane) Extract gy Yeast Extract a Maltodextrin PEG-60 Almond Glycerides eu Sodium Methylparaben ta I par Olea Europaea Leaf Extract Ilex Paraguariensis (Mate) Leaf Extract i Foeniculum Vulgare (Fennel) Extract Medicago Sativa (Alfalfa) Extract i CI 77491 sz CI 77492 sz CI 77499 sz Water / Aqua Glycerin h 0 0Butylene Glycol h 1 0Cocoglycerides eo I eu Cetearyl Alcohol eo I eu I al 2 1Caprylic Triglyceride Ethoxydiglycol h I i Petrolatum eo Butyrospermum Parkii (Shea Butter) eo Ceteareth-20 eo I eu I al 2 3Cetearyl Glucoside ti I eu Benzophenone-3 f Silica Sodium Polyacrylate eo Phenoxyethanol ta Carbomer 1Chlorphenesin ta C12-15 Alkyl Benzoate eo Potassium Hydroxide Dextrin Hydrolyzed Hibiscus Esculentus Extract Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Extract Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Juice eo I h Disodium EDTA Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Juice a Portulaca Oleracea (Green Purslane) Extract gy Thiodipropionic Acid Tribehenin eo Parfum/Fragrance i Mangostin Steareth-20 ti I eu 2 1Ceramide 2 Olea Europaea Leaf Extract PEG-10 Rapeseed Sterol ti I eu Saxifraga Sarmentosa (Saxifraga Stolonifera) Extract Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract Passiflora Incarnata (Maypops) Extract Morus Nigra (Mulberry) Root Extract N-Hydroxysuccinimide Scutellaria Baicalensis Extract Palmitoyl Oligopeptide pep Foeniculum Vulgare (Fennel) Extract Medicago Sativa (Alfalfa) Extract i Palmitoyl Tetrapeptide-7 pep Biotin v Mica Titanium Dioxide / CI 77891 sz FD&C Red 40 sz 2 2

VÁSÁROLD MEG

Ár: 1200 Ft , Eladó: HubertusB
Állapot: Bontatlan, Helyszín: Kalocsa, fizetés: Személyes átvétel,vagy bármilyen szállítás lehetséges.

Borostyan
Újonc  |  Bőrtípus:  Normál  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

tolaci89

Bőrprobléma: Bőröregedés
2023. szeptember 20.

Nővérem Avon tanácsadó, és fiú létemre használom ezt a krémet, már több tégelyel elhasználtam, és a minap azt vettem észre a tükörben hogy a szarkalábak a szemem körül elsimultak. Pár nap után a karikákat a szem alatt nagyon jól eltünteti. Nagyon kellemes a használata.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. szeptember 20.

AngelR

2023. március 10.

Nem csodaszer, de nekem eddig nem volt vele gondom. Már többször vettem és venni is fogok valószínűleg. Jól hidratál, de én a megelőzés híve vagyok.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. március 10.

Diana11

2022. június 15.

Nemrégen kezdtem el használni de azt vettem észre, hogy a szem alatt puhább a bőr tőle, felül még nem nagyon észleltem változást. Későbbi tapasztalataimmal majd visszatérek.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2022. június 15.

Lilla7542

2022. április 23.

Azt kellene már megérteni, hogy a ráncokat, több év hanyagságának a jeleit csak a szike tudja eltüntetni. Csodaszer nincs, maximum a reklámokban, de akkor sem két hét alatt kellene eredmény várni. Ez a kis kence része a megelőző rutinomnak jó ideje. Amit észrevettem pár hónap alatt, hogy a kialvatlanság okán megjelenő sötét karikáimat szépen eltüntenti és vissza sem másznak. Viszont a TO hámlasztómmal nem barátok. Ráncokról nyilatkozni még nem tudok, így összességében, amit tőle vártam, azt hozza.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. április 23.

Enca

2021. december 27.

Régen vettem, s csodálkozva látom, hogy még kapható.
Totálisan hozta az ígért dolgokat, ránctalanít! Reggelre úgy bedagadt a szemem környéke, hogy egy ránc sem volt! Kuka!!! Borzasztó…

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. december 27.

Régen vettem, s csodálkozva látom, hogy még kapható.

fokyandi

Bőrprobléma: Bőröregedés
2021. december 12.

A gél része csak kifényesíti a szemhéjam. A krém picit hidratál ugyan, de mást nem tud ... és kissé sárgás (arany színű?) lesz a bőröm. Gondolom ez ellensúlyozná a sötét karikákat. Viszont kontaktlencsésként örülök, hogy nem csíp.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2021. december 12.

thatscrazy

2021. április 25.

"Nem kéne emelemes szarokat venni ugyebár..." - mondtam édesanyámnak, miután ezt a levetett és nem használt krémét is én "örököltem" meg.
Olyan is... sok időre elég, mert semmi értelme sincs, aliasz nem lesz tőle se jobb se rosszabb a szem alatti rész.
Az ilyen dolgok győznek meg mindig, hogy a szemkörnyékápolók csak túlárazott kis adagú hidratálókrémek...
A géles része talán még jobb, a krém mocskosul tudja csípni az ember szemét és a szempillák bele és összeragadnak tőle. Lehet az emberek akik ezt használják mondják elalvás előtt, hogy leragad a szemük? INCIre is rosszabb a nem géles rész.
Vegyétek meg ha szeretnétek már kidobni egy kis pénzt...

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. április 25.

Vegyétek meg ha szeretnétek már kidobni egy kis pénzt...

ValeriaElek

Bőrtípus:  -
2020. december 18.

Csillagos ötös! Nagyon szeretem. Nem irritál, nem csíp a szemem körül. Jól felszívódik és már másnap lehet érezni a feszesítő hatást. Nekem elég volt 4 hónapig a krém, szóval gazdaságos és praktikus hogy egy tégelyben mind a két krém benne van. A szemem alatti karikák először csak halványultak, de most már lassan egy éve használom és mondhatni eltűntek. Kellemes az illata, igazából semmi extra. Csak ajánlani tudom.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. december 18.

foxgirl

2020. április 30.

A krém része jóval hamarabb elfogyott, mint a gél. A szemhéj alá való krém megfelelően hidratált, nem csípte a szemem, viszont a ráncokkal nem kezdett semmit. A gél használata számomra már nem volt ilyen kellemes, felkenés után sokáig ragacsos érzetet hagyott maga után. Egyik részének sincs tolakodó illata.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. április 30.

ErikaErika2

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
Korcsoport:  -
2019. november 17.

Kb. egy hete hasznalom, nem csip, kellemes krem/zsele, illata nincs.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2019. november 17.

Kb. egy hete hasznalom, nem csip, kellemes krem/zsele, illata nincs.

Antioxidánsok: Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Juice , Yeast Extract, Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Juice
Gyulladáscsökkentők: Portulaca Oleracea (Green Purslane) Extract, Portulaca Oleracea (Green Purslane) Extract
Hidratálók: Glycerin, Butylene Glycol, Ethoxydiglycol, Propylene Glycol, Urea, Algae Extract, Glycerin, Butylene Glycol, Ethoxydiglycol, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Juice
Peptidek: Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7
Vitaminok: Biotin

Alkoholok: Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20
Emolliensek: Sodium Polyacrylate, Algae Extract, Cocoglycerides, Cetearyl Alcohol, Petrolatum, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Ceteareth-20, Sodium Polyacrylate, C12-15 Alkyl Benzoate, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Juice, Tribehenin
Emulgeálószerek: PEG-60 Almond Glycerides, Cocoglycerides, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Cetearyl Glucoside, Steareth-20, PEG-10 Rapeseed Sterol
Fényvédők: Benzophenone-3
Tisztítószerek: Cetearyl Glucoside, Steareth-20, PEG-10 Rapeseed Sterol
Illatanyagok: Ethoxydiglycol, Ilex Paraguariensis (Mate) Leaf Extract, Medicago Sativa (Alfalfa) Extract, Ethoxydiglycol, Parfum/Fragrance, Medicago Sativa (Alfalfa) Extract
Parabének: Sodium Methylparaben
Színezékek: CI 77491, CI 77492, CI 77499, Titanium Dioxide / CI 77891, FD&C Red 40
Tartósítószerek: Imidazolidinyl Urea, Phenoxyethanol, Sodium Methylparaben, Phenoxyethanol, Chlorphenesin

Glycerin h 0 0

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

A truthinaging szerint az ethoxydiglycol egy tiszta, színtelen folyadék, melyet elsősorban oldószerként használnak a kozmetikumokban. A hivatalos CosIng besorolás szerint még vízmegkötő és illatanyagként is használt. Penetrációt fokozó hatása van, vagyis segíti a hatóanyagok bőrbe jutását.

Sűrítő anyag, amit elsősorban gélszerű állag előállításához használnak. Viszkózus, átlátszó géleket hoz létre, amelyek kellemes és nem ragadós érzetűek a bőrön. A legtöbb készítményben jellemzően 1% vagy kevesebb mennyiségben használják.

Bőrpuhító (emollient), emulzió stabilizáló, felületi hártya képző, hajfixáló és sűrűség szabályozó anyag.

Vörösfenyőből kivont poliszaharid (nagy molekulájú szénhidrátféle), melynek a Cosmetics and Toiletries újság szerint számos előnyös tulajdonsága van: csökkenti a bőr külső rétegének, az epidermisnek a vízveszteségét, segít az apró ráncok csökkentésében, és növeli az AHA savak hatékonyságát az irritáció növelése nélkül, valamint in vitro (kémcsőben végzett) kísérletek szerint a fényvédő krémek védelmét is fokozza.

Kémiailag és funkcióban is a diazolidinyl ureához hasonló gombaellenes hatású tartósítószer, ami formaldehidet bocsát ki magából. További info itt.

Felületi hártya képző, sűrűség szabályozó anyag. Vízálló fényvédők gyakori összetevője, mivel a fényvédő SPF értékét megőrizve képes a krém vízálló tulajdonságát fokozni (ami persze nem jelenti azt, hogy több órás fürdés után nem kell a fényvédőt újra kenni....).

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Magyar neve kálium hidroxid. A kozmetikumokban főként  a pH beállítására (lúgosításra) használják. (pl. citromsav mellett, savasságának ellensúlyozására)

Ír moszat, a vörösmoszatok törzsébe tartozó tengeri növény. A Dermaxime szerint az ír moszat kivonatot hagyományosan emollient és nyugtató tulajdonságai miatt használják a kozmetikumokban, de újabb kutatások szerint gyulladáscsökkentő és gombaellenes tulajdonsága is van. Ezen kívül sürítő anyagként is használt.

A szénhidrátok csoportjába tartozó, de kémiai szerkezetben a keményítőhöz hasonlító vegyület. Megtalálható a vérben, a növényi nedvekben, a kenyérhéjban és a sörben is. A bőrön alkalmazva vízmegkötő, térfogatnövelő, sűrűség szabályozó anyag.

Hidrolizált okra kivonat. Az okra trópusi, szubtrópusi növény. A kivonatban lévő fehérjéket részlegesen hidrolizálják (darabokra tördelik). Az így keletkezett kissebb molekuláknak sok előnyös tulajdonságot tulajdonítanak. Erős ránctalanítónak, izomlazítónak tartják. Antioxidáns tulajdonságait is kimutatták.

Természetes módon a vizeletben található, de a kometikumokban mesterségesen előállított ureat használnak. Kis mennyiségben hidratáló, vízmegkötő anyag, nagyobb mennyiségben azonban gyulladást okozhat.

Algakivonat. Az algakivonat a kozmetikumokban sűrítőanyagként, antioxidánsként és hidratáló, vízmegkötő anyagként használatos.

Koffein. A Futurederm információi szerint bőrön alkalmazva három fő hatása van: antioxidáns, vízhajtó (átmenetileg simább bőrt eredményez) és érszűkítő (vagyis szem alatti puffadás, sötét karikák ellen hatásos lehet, ha azt nem melaninfelhalmozódás okozza), Paula Begoun szerint viszont nincs olyan kutatás, mely szerint bármilyen hatása lenne a szem alatti karikákra, bár nyugtató és antioxidáns hatása miatt azért nem kifejezetten felesleges, ha van egy (szem)krémben. E szerint a kutatás szerint a koffein fotoprotektív hatással is bír.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

A gránátalma gyümölcsének a leve. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló, valamint szagokat, ízeket semlegesítő hatása miatt használják a kozmetikumokban. A truthinaging információi szerint a magas szintű C-vitamin és antioxidáns tartalma révén segít megelőzni a sejtkárosodást és a bőr öregedését, és számos tanulmány kimutatta, hogy képes gyorsítani a sebgyógyulást, valamint a pozitív szerepet játszik a nap által károsodott bőr regenerálásában is.

A kövér porcsin kivonata. A növény igen gazdag forrása a C- és E-vitaminnak, valamint az egyik legmagasabb omega-3 zsírsav tartalmú növénynek tartják. Paula Begoun szerint a kövér porcsin kivonatának gyulladáscsökkentő hatása is van, és kiváló összetevőnek tartja. Az összetevő gyakori eleme a távol-keleti kozmetikumoknak.

Élesztő. Az élesztő beta glucant tartalmaz, ami kiváló antioxidáns. Az antioxidáns hatáson kívül Paula Begoun szerint még nem teljesen ismert, hogy az élesztőnek pontosan milyen hatása van a bőrre, némi kutatás utal arra, hogy az élesztő segíti a sebgyógyulást, a bőrszövet regenerálódását.

Keményítőből előállított összetevő, melyet a kozmetikumokon kívül ételadalékként is használnak. A CosIng szerint a maltodexrin emulzió stabilizáló, a krémet homogénné tevő, felületi hártyaképző, bőr- és hajkondícionáló anyag.

A methylparaben nátriumsója. Tartósítószer.

Az oliva olajfa levelének a kivonata. A Dermaxime oldala szerint az olivalevél kivonatnak fertőtlenítő és szövetösszehúzó hatása van, valamint segíti a sebgyógyulást is, így hasznos összetevő lehet a pattanások után visszamaradó hegek gyógyítására.

Lucerna kivonat. A CosIng szetint tonikumnak használják a kozmetikumokban, A CosmeticsCop szerint még antioxidáns tulajdonságai is lehetnek.

Vasoxid. Az egyik leggyakrabban kozmetikumokban használt színezőanyag, mely rozsdavörös színt ad a termékeknek.

Vasoxid fajta. A kozmetikumokban az egyik leggyakrabban használt, sárga színű színezőanyag.

Vasoxid féle. Az egyik leggyakrabban használt, fekete színű színezőanyag. Gyakran talákozhatunk vele smintermékekben, mivel szabályozza az alapozó sötétségét vagy épp feketeséget kölcsönöz a szempillaspirálnak.

Glycerin h 0 0

Kókuszolaj származék, melyet állagjavító, emolliens és sűrítő anyagként használnak a kozmetikumokban. Bőrre kenve selymes érzetet hagy maga után.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Szénhidrogének komplex keveréke, magyar néven vazelin. Mivel kőolaj származék, hírneve nem túl jó, de ennek nem igazán van tudományos alapja. Dr. Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében (273o) azt írja, hogy sokak szerint a petrolatum a ma ismert egyik legjobb hidratáló összetevő. Elzáró (occlusive) hatása igen erős, emaitt a tudományos kutatásokban gyakran szolgál viszonyítási alapnak. Nem komedogén, az allergiás reakciók pedig nagyon ritkák rá.  Paula Begoun gyulladáscsökkentő és bőrregeneráló hatásról is ír.  Állaga önmagában meglehetősen zsíros, olajos érzetet kelt a bőrön, így elsősorban a száraz bőrre kiváló összetevő.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Ceteareth-20 eo I eu I al 2 3

Cetearyl alkohol és ethylene oxide keverékéből készülő zsíralkoholok a ceteareth vegyületek. Az összetevő nevében a szám az ethylene oxide molekulák számára utal. Az összetevőt leginkább emollient és emulgeáló szerként valamint elegyítő, sürítő anyagként használják a kozmetikumokban. Némileg vitatott az, hogy az összetevő mennyire biztonságos. Az EWG magas kockázatú összetevőnek sorolja be, és a ceteareth vegyületek kerülését javasolja, mert azok - az EWG szerint - potenciális káros és karcinogén anyagok bőrbe szívódását segíthetik elő. A Cosmetic Ingredient Review (CIR) szerint azonban ezek az állítások nem valami megalapozottak, és szerintük az igazság az, hogy csupán sérült bőrön nem szabad használni a ceteareth vegyületeket, egészséges bőrön alkalmazva nem jelentenek problémát. Részletesebb információ az összetevőről a TruthInAgingen.

Cetearyl alkohol és glucose keveréke, amit emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak. Természetes emulgeálószer, melyet kókuszból és kukoricából állítanak elő és gyakran használják természetes kozmetikumokban.

Egyszerűbb néven oxybenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVB- és rövid UVA-sugarak (290-360 nm hullámhosszú) ellen véd. Magas stabilitású összetevő, amely véd más összetevőket is az UV-sugárzás okozta károktól. A oxybenzone viszonylag gyenge fényvédő, önmagában nem véd eléggé, így leginkább csak a többi összetevőt védő segédanyagként használt. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt. Az összetevővel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy elősegíti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. További információ a smartskincare-en.

Szervesanyag, melyet tartósítószerként használnak a kozmetikumokban antibakteriális és gombaölő hatása miatt. Gyakran kombinálják phenoxyethanollal.

Bőrpuhító (emolliens) és sűrítő anyag. Antimikrobiális hatása is van, így tartósítszerként is használt. Gyakran használják UV szűrőt tartalmazó termékekben oldószerként. Selymes érzetet hagy maga után a bőrön.

Szintetikus antioxidáns. Paula Begoun szerint nincsen sok kutatás, ami a hatását alátámasztaná, de elméletileg stabil csomagolásban antioxidáns hatása van.

Glicerin és behensav keveréke. Bőrpuhító (emollient) és bőrjavító anyagként használt.

Steareth-20 ti I eu 2 1

A bőr természetes védőrétegének (skin barrier) nagy részét alkotó lipid (zsír) féle. A keramidok kulcs fontosságú szerepet játszanak a sejtszabályozásban és a bőr vízmegtartó képességéhez is nélkülözhetetlenek. A bőrre kent keramidok segítenek a bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, így különösen a száraz és irritált bőr számára hasznos anyagok. További információ itt.

Indás kőtörőfű kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrkondícionáló, Paula Begoun szerint nincs ismert hatása a bőrre.

Szőlő gyümölcs kivonat. Bár a szőlőmag kivonatnak és a szőlőmagolajnak előnyösebb (antioidáns) hatásai vannak a bőrre, de az összetevő egyik gyártójának információi szerint a szőlő gyümölcsének a kivonata is rendelkezik némi antioxidáns, valamint nyugtató, hidratáló és tápláló hatással.

A sárgarépa gyökerének kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. A kivonat karotinban és C-vitaminban gazdag, és tartalmaz retinolt is, amely segít megtartani a bőr puhaságát és rugalmasságát. Paula Begoun szerint bár a sárgarépának antioxidáns hatása van, a bőrön alkalmazva dermatitiszt (a bőr begyulladása) okozhat.

Fekete eperfa gyökér kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrkondícionáló, Paula Begoun szerint nincs ismert hatása  a bőrre.

Egy árvacsalánfélék családjába tartozó virágos növénynek, a bajkáli csucsókának a kivonata. Kínában az 50 leggyakrabban használt gyógynövények közé tartozik, melyet több ezer év óta használnak. Antimikrobális, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása van a bőrre.

Egy viszonylag új peptidféle, mely a Matrixyl 3000 néven ismert kettő peptidből álló hatóanyagkomplex egyik eleme (a másik a palmitoyl tetrapeptide-7). Az összetevőben egy három aminosavból álló peptid kapcsolódik palmitinsavhoz, aminek révén javul a peptid olajban oldhatósága, és ezáltal könnyebben beszívódik a bőrbe. Az összetevő peptid része a bőrben található I-es típusú kollagénnek (bőrünk feszességét többféle típusú kollagén adja) egy egysége. A bőrünk kollagéntartalma (a kollagén egy fehérje, azaz hosszú aminosavlánc) természetes módon peptidekké (rövid aminosavlánc) bomlik, és a peptidek keletkezése újabb kollagén termelésére serkenti a bőrünket. A palmitoyl oligopeptide működési elve, hogy ha a bőrünkbe kívülről kvázi lebomlott kollagént viszünk be, akkor ezzel  bőrünket „becsapjuk”, és kollagéntermelésre tudjuk ösztönözni. Vagyis a tudomány mai állása szerint a palmitoyl oligopeptide talán képes bőrünk kollagéntermelését serkenteni, amely bőrünk ránctalanodásához, feszesebbé válásához vezet. További részletek itt.

A Matrixyl 3000 márkanéven ismert, kettő peptidből álló hatóanyagkomplex egyik eleme (a másik peptid pedig a palmitoyl oligopeptide). A palmitoyl tetrapeptide-7 egy négy aminosavból álló peptid, mely palmitinsavhoz kapcsolódik.  A palmitinsav révén ugyanis javul a peptid olajban oldhatósága, és ezáltal könnyebben beszívódik a bőrbe. A palmitoyl tetrapeptide-7 csökkenti a bőr sejtjeiben az interleukin-6 (IL-6) termelését. Az IL-6 egy olyan molekula, ami gyulladást okoz a bőrben, és ezáltal gyorsítja a sejten kívüli mátrix anyagainak (kollagén, elasztin) a lebomlását, és ezáltal bőrünk ráncosodást, megereszkedését. Vagyis sejtjeink IL-6-termelésének visszafogása révén lassíthatjuk a bőrünk szerkezetét és rugalmasságát adó kollagén és elasztin lebomlását, és ezáltal bőrünk öregedését. Szuper leírás a Matrixyl 3000 peptidkomplexről és az őt alkotó mindkét peptidről itt.

H-vitamin vagy B7-vitamin. A szervezetünk a biotint felhasználja a sejtnövekedéshez, a zsírsavak termeléséhez, a zsírok és aminosavak anyagcseréjéhez (lebontásához és építéséhez). Szájon át bevéve ajánlott a haj és a köröm erősítésére. A bőrbe vagy a hajba azonban nem szívódik be, és helyileg használva nincs a bőrre gyakorolt ismert hatása. Részletes infó itt.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő, a termék tapadását elősegítő és csomósodását gátló ásványi összetevő, mely különféle szemcseméretben található meg a termékekben. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Vízben oldódó sötétvörös színű, a kozmetikai és testápolási termékekben korlátozás nélkül használható színezőanyag, melyet melyet legelőször az USA-ban alkalmaztak az Amaranth helyettesítésére.