Avon

Ár:   1699 Ft   Kategória:   Hajápolók
Kiszerelés:   150 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   tanácsadónők, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: szanii, az összetevőket feltöltötte: Bububaba, Módosítva: 2018. január 11.

Kiszerelés:   150 ml
Lelőhely:   tanácsadónők, online
Kategória:   Hajápolók

Továbbfejlesztett hajvédő technológiával védi a hajat a hajszárítás, illetve a hővel történő hajformázás okozta esetleges károsodások ellen. Erősítő algakivonattal segít regenerálni a hajszálak felületét.

• Felfrissíti a hajat, erősíti és védi azt, helyreállítva a nedvességtartalmát.
  • Könnyű állagú, öblítést nem igénylő formula, mely nem nehezíti el a hajat.

bibi24

Csutak

2019. március 31.

Most akciós volt a márciusi katalógusban, rendeltem is belőle egy új tubussal. :) Ahogy emlékeztem, pontosan olyan. Isteni illata van, ami tartós, és puha, selymes, könnyen fésülhető lesz tőle a hajam. A szárítást is nagyban megkönnyíti, imádom. Mindenkinek tudom ajánlani szívből.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. március 31.

vivike0514

Bőrtípus:  -
2019. március 10.

Eddig ez a hajpakolás, ami nekem a legjobban bevált. Sokkal erősebb lett a hajam tőle, fényes, és nem mellesleg nagyon jó illata van.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2019. március 10.

Bububaba

Korcsoport:  -
2018. január 6.

Ez a hajpakolás valami csoda! Ha tél van eléggé száraz,kócos és fénytelen a hajam. Ez a hajpakolás nem csak rendbe tette a hajam de sokkal erősebb lett. Plusz pont hogy kevés kell belőle,sokáig elég és nem nehezíti el a hajamat.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2018. január 6.

ttelokinkojpa

2017. december 22.

Nagyjából egyharmad árán jutottam hozzá egy akció keretein belül. A tubusa elegáns, a krém állaga korrekt. Sajnos azonban nekem túl ragacsos. Elnehezítette a hajam, pedig borsónyit használtam belőle, illetve az előírásnak megfelelően alkalmaztam. Változást nem hozott a hajamra, viszont az illata kellemes.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. december 22.

nikolett

2017. november 24.

Errol csak kozvetve tudok velemenyt irni, en vagy 2-szer, ha hasznaltam. Akkor nem igazan voltam odaig tole meg vissza. Negyest kap tolem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. november 24.

Lovemyhair

2017. szeptember 11.

Ez az a termék, ami teljesen rendbehozta a hajamat. Egy tubussal használtam el, újra nem veszem, de nagyon sokat segített, mindenkinek ajánlom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. szeptember 11.

Anita9620

2017. július 9.

Akciósan vásároltam de valószínű, hogy veszek belőle még egyet mivel nagyon táplált és jó illatú lett tőle a hajam. plusz pont, hogy nem kell kimosni a hajból.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. július 9.

szabina971

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2017. június 11.

Én személy szerint nagyon szeretem ezt a terméket.
Nem olyan régen használom hisz egy új termék ,de az én vékonyszálú hajammal ami ráadásul könnyen törik és hamar szálkásodik "csodákat" művel. Ha elfogy akkor is meg fogom venni újra mert nekem nagyon bevált.
Az illata is kellemes. :)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. június 11.

Én személy szerint nagyon szeretem ezt a terméket.
Az illata is kellemes. :)

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate
Hidratálók: Glycereth-26, Glycerin
Vitaminok: Panthenol, Tocopheryl Acetate

Cetyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak.  Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Glicerin alapú vízmegkötő és bőrpuhító (emollient) összetevő.

Cellulózból származó zselésítő és sűrítő anyag. A CosIng besorolása szerint még felületi hártyaképző, emulzió stabilizáló és a krémet homogénné tevő segédanyag.

Ceteareth-20 eo I eu I al 2 3

Cetearyl alkohol és ethylene oxide keverékéből készülő zsíralkoholok a ceteareth vegyületek. Az összetevő nevében a szám az ethylene oxide molekulák számára utal. Az összetevőt leginkább emollient és emulgeáló szerként valamint elegyítő, sürítő anyagként használják a kozmetikumokban. Némileg vitatott az, hogy az összetevő mennyire biztonságos. Az EWG magas kockázatú összetevőnek sorolja be, és a ceteareth vegyületek kerülését javasolja, mert azok - az EWG szerint - potenciális káros és karcinogén anyagok bőrbe szívódását segíthetik elő. A Cosmetic Ingredient Review (CIR) szerint azonban ezek az állítások nem valami megalapozottak, és szerintük az igazság az, hogy csupán sérült bőrön nem szabad használni a ceteareth vegyületeket, egészséges bőrön alkalmazva nem jelentenek problémát. Részletesebb információ az összetevőről a TruthInAgingen.

Choleth-24 ti I eu 0 0

Állagra a viaszhoz hasonló emulgeálószer, melyet a lanolinból (gyapjút viselő állatok által termelt zsír, olyasmi mint a faggyú az emberi bőrben) állítanak elő.

Glycerin h 0 0

Szilikon alapú alapú szerves polimer. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló illetve hajkondicionáló tulajdonsággal bír, de a Wikipédia információi alapján a kozmetikumokban hidratáló, vízmegkötő funkcióban is előfordulhat. Leggyakrabban hajra való kozmetikumokban találkozhatunk vele, némely esetben akár 15 tömegszázalékos töménységben is.

Emulgeálószer, felületaktív anyag (surfactant)

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Methylparaben i I ta I par 0 0

Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.

Cetearyl alkohol és glucose keveréke, amit emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak. Természetes emulgeálószer, melyet kókuszból és kukoricából állítanak elő és gyakran használják természetes kozmetikumokban.

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Szintetikus antioxidáns. Paula Begoun szerint nincsen sok kutatás, ami a hatását alátámasztaná, de elméletileg stabil csomagolásban antioxidáns hatása van.

Búzából előállított amino savak (a fehérje alap építő kövei), melyek a CosIng besorolása szerint bőr- és hajkondícionáló, bőrvédő és nyugtató összetevő.

Búzából előállított, leginkább hajápolókban használt hajkondícionáló, hidratáló összetevő. Alacsony molekulasúlyának köszönhetően könnyen beszívódik a hajszálak belsejébe.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.

Részletesebb információ a smartskincare-en.

Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.

Kis molekulasúlyú, hidrolizált (a hidrolízis egy nagy molekula kisebb egységekre bontása) búzakeményítő. Higroszkópos (azaz nedvszívó), ezért állítólag benntartja a nedvességet a hajban. A CosIng besorolása szerint bőrkondícionáló és sűrűség szabályozó anyag.

A sárgásmoszatok törzsébe tartozó faj kivonata. Alga féle, mely a CosIng besorolása szerint bőrvédő összetevő. Az algakivonat a kozmetikumokban sűrítő anyagként, antioxidánsként és hidratáló, vízmegkötő anyagként használt. Részletesebb információ az algákról a kozmetikumokban a cosmeticscopon.

Egy barnaalga féle kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrvédő tulajdonsága van. Részletesebben az algákról a kozmetikumokban lásd laminaria saccharina kivonat.

Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.

2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.