Baba Kakaóvaj Testápoló
Ár: | 1699 Ft | Kategória: | Testápolók | |||
Kiszerelés: | 400 ml | Bőrtípus: | Száraz, Normál | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: adrika128, Módosítva: 2023. május 10.
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | |
Kategória: | Testápolók | |
Bőrtípus: | Száraz, Normál | |
- Kakaóvajas kényeztető testápoló
- Gazdag hidratálás
- Tiszta kakaóvajjal
- Bársonyosan puhává és finom illatúvá teszi a bőrt
- Könnyen kenhető és teljesen beszívódik
Water / Aqua
Glycol Stearate
ti I eo I eu
Dimethicone
eo I szil
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
Dihydroxypropyltrimonium Chloride
Lyral
Limonene
Titanium Dioxide / CI 77891
sz
Egyáltalán nem kedvelem az édes illatokat a bőrömön, nekem ez a termék túl "melasz" érzetű volt az illata végett. Viszont hozza a jól ismert és bevált Baba metódust: gyorsan felszívódik, szépen hidratál és nem hagy ragacsos érzetet maga után. Végül lábkrémként használtam el.

Szerintem tok jok a Baba testapolok es tusfurdok is, bar mostmar nem is olcsobbak a tobbihez kepest, mint regen. A kakaovajas tusi es ez a kakaos testapolo nekem meglepetes volt, nem szeretem ezeket az illatokat, foleg nem magamon, de ez meglepoen elviselheto volt, ha egy kis ilyen jellegu illatra vagyik az ember erdekes kirpobalni, de hosszu tavon nem hasznalnam. Aki szereti a kakaos cuccokat annak mindenkepp ajanlom, olcso kategoriaban sztem abszolut jo minosegu. Amugy egy atlagos testapolo, konnyu allagu jol beszivodik jol hidratal. Viszont nekem eleg is volt par alkalom, megcsomorlottem tole. Ez a csoki illat szamomra mindig is olyan volt, hogy elszorakozok vele, egyszer poen, de mindennapi viseletre nem tudom ki akar csoki szagu lenni :D A tusfurdo semlegesebb illatu, igy azt jobban ki tudom hasznalni.

Régebben vettem ilyet,de még mindig az orromban van milyen rossz volt..

Régebben vettem ilyet,de még mindig az orromban van milyen rossz volt..

Imadom az illatat, csak nekem nem teljesen szivodik be :(

Imadom az illatat, csak nekem nem teljesen szivodik be :(

Kellemesen hidratál, gyorsan beszívódik és az illata is nagyon jó!

Kellemesen hidratál, gyorsan beszívódik és az illata is nagyon jó!

Jól hidratál, elég krémes-sűrű de mégsem túlságosan nehéz, finom illata van. Szeretem.

Nekem télre kevés a hatása, de melegebb időben tökéletes. Gyorsan beszívódik és szerencsére nincs túl erős illata. Én a BBW testápolókat pl. nem bírom emiatt elviselni. Ár-érték arányban jó vétel.

Szárazbőrű vagyok, télen hatványozottan, mégis alapdarab. Próbáltam én már mindenfélét, drágább testápolókat, olajokat, tényleg mindent, mégis visszatérek ehhez a termékhez, mert könnyen beszerezhető, jó az ára és teszi a dolgát. Az illata sem utolsó, télen jól esik beburkolózni ezzel a csokis, kakaós, nem túl édes illattal. Nyáron a zöld testvérét használom, annál sem találtam még jobbat, meg igazából a testápolók esetén (amíg ápolnak) én nem támasztok nagy elvárásokat.
(Csak összehasonlításképp: tél elején megvettem a magasabb árú Ziaja kakaóvajas testápolóját, mert egy álom az illata, de a testesebb állaga ellenére is egy idő után hámlott a bőröm, szárazabb lett. Utána vettem meg újra ezt a Babát, mivel már gimi óta vissza-visszatérek hozzá és tényleg működik :) )

Nagyon jó testápoló, használja az egész család! Alapdarab minden fürdőszobában!

Nagyon jó testápoló, használja az egész család! Alapdarab minden fürdőszobában!

Azért vettem meg, mert imádom a csokis illatot testápolóban és örültem, hogy nem kell nagyon vadászni, hanem a Baba is kihozott egy ilyen terméket. Nem biztos, hogy újraveszem, a nagyon száraz ekcémára és kidörzsölődésre hajlamos bőrömre kicsit kevés, de az illata kárpótol és gyorsan szívódik be.

Hidratálók: Glycerin, Dihydroxypropyltrimonium Chloride, Hydroxyethyl UreaAlkoholok: Cetyl Alcohol
Emolliensek: Petrolatum, Stearic Acid, Isopropyl Palmitate, Glycol Stearate, Dimethicone, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Theobroma Cacao (Cacao) Seed Butter, Isopropyl Myristate, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol
Emulgeálószerek: Stearic Acid, Glycol Stearate, Glyceryl Stearate, Triethanolamine, Cetyl Alcohol
Szilikonok: Dimethicone
Tisztítószerek: Glycol Stearate, Triethanolamine, Cetyl Alcohol
Illatanyagok: Isopropyl Palmitate, Isopropyl Myristate, Parfum/Fragrance, Methylparaben, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Coumarin, Lyral, Limonene
Parabének: Methylparaben, Propylparaben
Színezékek: Aluminum Silicate, Caramel, Titanium Dioxide / CI 77891
Tartósítószerek: Methylparaben, Phenoxyethanol, Propylparaben, Benzyl Alcohol
Szénhidrogének komplex keveréke, magyar néven vazelin. Mivel kőolaj származék, hírneve nem túl jó, de ennek nem igazán van tudományos alapja. Dr. Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében (273o) azt írja, hogy sokak szerint a petrolatum a ma ismert egyik legjobb hidratáló összetevő. Elzáró (occlusive) hatása igen erős, emaitt a tudományos kutatásokban gyakran szolgál viszonyítási alapnak. Nem komedogén, az allergiás reakciók pedig nagyon ritkák rá. Paula Begoun gyulladáscsökkentő és bőrregeneráló hatásról is ír. Állaga önmagában meglehetősen zsíros, olajos érzetet kelt a bőrön, így elsősorban a száraz bőrre kiváló összetevő.
Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.
Pálmaolajból előállított bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyag. Pattanásokra hajlamos bőrűeknek jobb kerülni, mert potenciális pórus eltömítő.
Emollientként, emulgeálószerként, felüleletaktív anyagként és átlátszatlanná tevő segédanyagként használt összetevő.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.
Vízmegkötő anyag. A kutatási eredmények szerint a glicerinhez hasonlítható vízmegkötő képessége van, ráadásul előnyösebb érzetet is nyújt (a tiszta glicerin egy kellemetlen zsíros érzetű, nyúlós anyag).
Kakaóvaj. Emészthető természetes zsíradék, melyet a kakaóbabból nyernek. Enyhén csokoládé szerű íze és aromája van. A kakaóvaj emollient anyag, mely polifenol antioxidánsoknak is gazdag forrása. Kémcsőben végzett (in vitro) kutatások szerint segít a bőr rugalmasságának és az egészséges kollagén termelésnek a fenntartásában. A közkeletű hiedelemmel szemben azonban nem használ a striák ellen.
Mesterséges olaj, amit bőrpuhító (emolliens), sűrítő, és sikosító (a krémet könnyebben kenhetővé tevő) anyagént használnak. A zsíros bőrűeknek és pattanásokra hajlamosaknak érdemes kerülni, mert komedogén (pattanásokat okozó) és pórus elzáró összetevőnek számít.
Keményítőből előállított összetevő, melyet a kozmetikumokon kívül ételadalékként is használnak. A CosIng szerint a maltodexrin emulzió stabilizáló, a krémet homogénné tevő, felületi hártyaképző, bőr- és hajkondícionáló anyag.
Más néven GMS (Glyceryl Monostearate). Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.
Erősen lúgos (pH 10) pH szabályozó, amely segít a kozmetikai készítmények megfelelő pH-értékének a beállításában.
Sűrítő anyag, amit elsősorban gélszerű állag előállításához használnak. Viszkózus, átlátszó géleket hoz létre, amelyek kellemes és nem ragadós érzetűek a bőrön. A legtöbb készítményben jellemzően 1% vagy kevesebb mennyiségben használják.
Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak. Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
A diettiléndiamin pentaecetsav nátrium sója. Kelátképző. Inaktiválja a fémionokat, ezzel lassítja a kozmetikai készítmények avasodását. Emiatt kémiai tartósítószernek is tekinthető. Ezen kívül fémionmegkötő hatása miatt javítja a készítmény habzási és tisztítótulajdonságait.
Tartósítószer, a leggyakrabban használt parabénfajta. Hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben, ezért tanácsos a methylparaben-tartalmú termékek mellett fényvédőt használni. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Tartósítószer, mely hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Mesterséges illatanyag. Potenciális allergén, mely az ekcémás betegek 2-3%-nál okoz allergiás reakciókat. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás).
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.