Clean&Clear

Ár:   895 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   150 ml   Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek   Bőrprobléma:   Tág pórusok

A krémet feltöltötte: noxibaba, az összetevőket feltöltötte: diamissy, Módosítva: 2012. április 3.

Kiszerelés:   150 ml
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Bőrprobléma:   Tág pórusok

Borostyan
Újonc  |  Bőrtípus:  Normál  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Kira._.M

Bőrtípus: Zsíros
2020. november 6.

Nekem már évek óta az egyik kedvenc arcápolási termékem. Főleg maszknak szoktam használni, nagyon sokat segít, megszüneti a pirosságot és a gyulladást az arcbőrön, a pattanásokat is leszárítka. Viszont heti 2-nél többször nem merném használni, illetve hámlasztók használata mellett sem.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. november 6.

lunamoon06

2019. november 21.

Az én érzékenybőrömet ez a cucc teljesen kikészítette!☹
Jó illata van, és tisztává varázsolta a bőröm. Viszont három hét rendszeres használat után már olyan sebessé tette az arcom, hogy legszívesebben a kukába vágtam volna ezt a krémet.
Nem hagytam rajta pedig maszkként, lemostam vele az arcom és ennyi. Mióta abbahagytam a használatát azóta újra jól van a bőröm. Szóval csak óvatosan vele:(

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2019. november 21.

Az én érzékenybőrömet ez a cucc teljesen kikészítette!☹

KataMayaNagy

2018. május 22.

Régen használtam, igazából nem volt se jó, se rossz. Maradok inkább más természetesebb szereknél.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. május 22.

Chris25

2017. január 2.

Én nagyon szeretem a Clean&Clear termékeket,szépen tisztítják a bőrt. Szerintem egyik, miteszerek elleni kencétől sem szabad csodát várni, leginkább egy jó kozmetikus lehet a megoldás ilyen esetben.
Ettől függetlenül a megfelelő bőrtípusra hozza azt, amit el lehet tőle várni, az alapos tisztítást. De azért megváltást ne reméljünk :)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. január 2.

dkingaa20

2015. január 26.

Nekem nem volt vele semmi problémám. Maszknak használom kb 10-15 percig szoktam magamon hagyni, utána pedig nagyon jó érzés, hogy feszesebbnek és puhábbnak érzem az arcbőröm.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. január 26.

ritariot

2014. szeptember 30.

Életem első, hirtelen felindulásból vásárolt Clean and Clear terméke, de nem igazán hozta meg a kedvem további kísérletezésekhez. A mitesszerekkel semmit nem kezd, tökmindegy, hogy pakolásként vagy csak lemosóként használom. Néha átmosom vele az arcom, kicsit húzódik de felfrissül, ezzel nincs akkora gond, de azért kell utána arckrém. Csalódás!

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. szeptember 30.

jubileum

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2014. január 2.

Épp abban a korban voltam, hogy jönnek elő a pattanások, mikor egy a Clean &Clear berobbant a TV-be a csudás reklámkampányával...
Miteszereltávolítás miegymást, hazudtak össze vissza, persze ezt a reklámoktól megszoktuk, de ez a termékcsalád különösen nagyokat lódít...abszolút nulla a hatása, ha körömgyöngyöt szórnék tejszínhabba megkapnám ezt a terméket, komolyan...ugyanaz
Eléggé elkeserítő, mivel nem épp a legolcsóbb, azért várna tőle az ember egy kis hatást...

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. január 2.

Kittina

Bőrtípus: Zsíros
2013. november 9.

Ez egy bőrre néző öngyilkosság. Mikor végre kitisztult a bőröm és szerettem volna fenntartani az állapotot megvettem ezt a vackot. Az eredmény gyulladt,ronda bőr,rengeteg miteszer...senkinek nem ajánlom!!

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. november 9.

Szaffi.a

2013. október 5.

Egy ideig használ, (látszat) aztán immunis rá a bőr. Ráadásul sok-sok-sok paraben... Csak gerjeszti a problémákat!

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. október 5.

Nicu

2013. szeptember 16.

Tisztít, utána húzódik is a bőröm. A mitesszerekkel nem kezd semmit, inkább begyulladtak, sok pattanásom lett tőle. Pénzkidobás.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. szeptember 16.

Gyulladáscsökkentők: Salicylic Acid
Hidratálók: Glycerin
Kémiai hámlasztók: Salicylic Acid, Citric Acid

Glycerin h 0 0

Kaolin 0 0

A kaolin egy agyag szerű ásvány, melyet évszázadok óta használnak a kozmetikumokban elsősorban olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága miatt. Leggyakrabban mélytisztító és zsíros, pattanásos bőrre szánt arcmaszkokban találkozhatunk vele. A kaolin oldhatatlan fehér por, melynek kiváló felszívó tulajdonsága van és így képes a bőrt megtisztítani a felesleges olajtól és kosztól.

Bentonite 0 0

Egy agyag féle, melyet más agyag fajtákhoz hasonlóan zsír és olaj felszívó tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Szárító hatással van a bőrre, így ez egy a zsíros bőr számára hasznos összetevő.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító, habképző és felületaktív anyag.

Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban.  A közhiedelemmel (és a glikolsavval) ellentétben a szalicilsav nem teszi érzékenyebbé a bőrt a napra. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon.

Mentol, melyet borsmentából állítanak elő. A CosIng besorolása szerint nyugtató, frissítő hatású anyag. Paula Begoun szerint viszont a mentolnak a borsmentához hasonlóan irritáló hatása van a bőrre.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják, utóbbit főleg különféle felületaktív anyagok esetén, melyeknek zselés állagot ad (pl. tusfürdőknél). Ha az összetevő az INCI lista elején áll, akkor általában mint fizikai hámlasztó van jelen az adott termékben, jellemzően testradírok esetén, de fürdősókban is gyakran találkozhatunk vele.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

pH stabilizáló, maszkoló (nem kívánt illatokat és ízeket semlegesítő) és kelátképző (a víz révén a kozmetikumokban lévő fémionokat stabilizáló) segédanyag, mely segít abban is, hogy a formulák tovább szépek maradjanak,.

Methylparaben i I ta I par 0 0

Tartósítószer, a leggyakrabban használt parabénfajta. Hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben, ezért tanácsos a methylparaben-tartalmú termékek mellett fényvédőt használni. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.

Tartósítószer, mely hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.

Szervesanyag, melyet tartósítószerként használnak a kozmetikumokban antibakteriális és gombaölő hatása miatt. Gyakran kombinálják phenoxyethanollal.