Mostantól tényleg igazi dupe-ja lehet a méregdrága C-vitaminos szérumnak
Fiorentina
42 árnyalatban kapható
2025.01.23. 12:09
Első Clinque márkájú alapozóm, téli időszakban vásároltam, és nekem egy picit szárazabb érzetet ad a bőrömnek, valószínűleg a matt hatása és a bőrtípusom miatt. A színt sajnos nem sikerült teljesen eltalálnom, sötét a téli arcszínemhez, pedig rengeteget néztem a youtube videókat is, hogy mi alapján érdemes kiválasztani a megfelelő színt, így végül kontúrozok pluszban világossal, mert sajnálnám egyből egy másikra lecserélni. Viszont amit nap végén észrevettem, hogy a ráncaim nagyon felerősítette, és azt kell mondjam ezt még egy alapozónál sem sikerült ilyen mértékben tapasztalnom.
2024.07.10. 19:13
Életem eddigi legjobb alapozója. Nem matt, tökéletesen fed, az árnyalat is gyönyörű, sokat kipróbáltam mire rátaláltam szárazabb, érzékeny bőrre számomra ez a tökéletes alapozó. Gyönyörű a finishe.
2024.06.12. 19:25
Hatalmas csalódás, és hiába szeretem nagyon a márkát nekem nem ér több csaillagot de talán ennyit sem.... Féláron vettem, de nem érte meg így sem. Leginkább a szín miatt, majdnem a legvilágosabbak vannak meg (egyet fizet kettőt kap akció volt), brutálisan oxidálódik, több árnyalattal kellett volna világosabbat vennem, mint a bőröm. Vásároltam hozzá világosító cseppeket, de így sem szeretem, ráadásul nehéz is, beleül a kis ráncokba.
2024.03.24. 19:41
Jóisten, gyere le...Két dolog:1) Nem.2) Pláne ennyi pénzért nem.Imádom az alapozókat, a többi sminktermék nem izgat, de ebből a kategóriából szeretem kipróbálni az újdonságokat. Bakancslistás volt ez is, ezért amikor láttam itt krémmánián egy eladó példányt az általam jónak ítélt árnyalatban, egyből lecsaptam rá. A téli színemhez sötét volt, de hát addigra már elkapott a yoloka életérzés, megrendeltem egy világosabb árnyalatot is és kipróbáltam. Aztán csak próbáltam és próbáltam, de egyszerűen SEMMI nem működött.Vaskos, száraz, cakey, nehéz, fullasztó, kényelmetlen. Ha több púdert rakok rá, felrepedezik és szétválik, egyszerűen csak ül a bőrömön. Ha kevesebb púdert használok, gyűrődik, összeáll, csomósodik, leolvad. Érzem, hogy a bőrömön van, már fél nap után azt várom, hogy lemoshassam végre. Csúnyán, átmenet nélkül kopik, mindent összefog, szivacsba, ecsetbe konkrétan beleköt.2024-et írunk, az ember azt hinné, hogy a kibővült bőrápolási ismeretek és a glowy-dewy trend aranykorában már túl vagyunk azon a tévhiten, hogy az olajmentesség a kulcs a jó alapozóhoz és kiváltképp a zsíros bőrhöz. De úgy tűnik, nem így van. Ez az alapozó ugyanis kiszívja az életet is a bőrömből, miközben óránként átfénylik és púderezni kell (persze, hiszen a zsíros bőr a szárító hatású dolgokra még több olaj termelésével válaszol...). Száraz, nehéz, porózus réteget képez a bőrön, ami érintésre/izzadásra lemállik, a szem alatti vonalakban összegyűlik, egyszerűen borzalmas. Jól áll neki a távolság, úgy valóban megvan a photoshop-effekt, de közelről katasztrófa, igazi vakolat-hatás. Próbáltam többféle hidratálókrémmel, primerrel, egészen minimális mennyiséggel is, de nem, egyszerűen nem működik. Olvasgattam Sephorán a véleményeket (kár, hogy csak most), a többség ugyanezt tapasztalta: chalky (én se tudnám jobban megfogalmazni, tényleg az), szárít és a színei is furák, a meleg bőrtónust legalábbis nem nagyon tudták eltalálni. (Arról nem is beszélve, hogy milyen használhatatlan shade-guide-dal dolgoznak: konkrétan a WN01 Flax árnyalattól a WN38 Stone árnyalatig csak és kizárólag annyit írnak, hogy "very fair, warm-neutral undertones"...hát, kösz a semmit :D ) Nagyon gyorsan köt, ezért eldolgozni sem könnyű, utána pedig korrigálni sem lehet, mert túl száraz hozzá. Bocsánat, de én nem tudok szérumalapozónak hívni valamit, ami ennyire szétszárítja a bőrt. Marketingnek remek, de úgy érzem, nincs mögötte tartalom. Persze jó, hogy bőrbarát dolgok (is) vannak benne, de ahogy a fényvédelmet nem szabad ráhagyni egy alapozóra, úgy a bőrápolást sem ettől kell várni, eleve nem is ken fel magára az ember lánya annyit, amennyinél már látszatja lehetne. Viszont ha már bőrápolós alapozó, én egyértelműen a Lancome Teint Idole mellé teszem le a voksomat: gyönyörű, bőrszerű satin-finish, nem szárít és tartósabb is. Ezzel-azzal kevergetve, a színét color correcting primerrel beállítva el tudom használni, de az is lehet, hogy végképp fel fog bosszantani és feldobom eladásra. Ha egy drogériás holmi lenne, esetleg kaphatna két csillagot, de az árát tekintve örüljön, hogy nem tudok 1-nél kevesebbet adni.
2023.06.01. 16:32
Tavaszról őszig használom, télen nekem zsírosabb kell már.Szuper, kiadós, szerintem ez a harmadik nyár, hogy ezt használom. Megéri, sokáig elég.
2023.03.07. 14:57
Legjobb kombinált alapozó, amit valaha használtam! Gyönyörűen eldolgozható és táplálja a bőrt egész nap. A nap végére azért látom a változást a reggeli állapothoz képest, de minimálisan csak.