Ezt a terméket már nem gyártják!

Essence

Ár:   749 Ft   Kategória:   Sminkek arcra
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: masnis, az összetevőket feltöltötte: NoraH, Módosítva: 2014. június 18.

Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek
Kategória:   Sminkek arcra

2013 november-decemberi limitált trendkiadás

01 run, run rudolph! és 02 sugar plum fairy árnyalatban kapható

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

*harley_quinn*

Bőrtípus: Zsíros
Bőrprobléma: Túlérzékenység
2014. március 11.

02-es árnyalat van meg,499 Ft-ért vettem,teljesen megérte.Első ilyen állagú pirosítóm de nagyon tetszik,biztos fogok még hasonlót venni.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. március 11.

sofie_sz

Bőrtípus: Zsíros
2014. február 24.

Végre találtam egy táskába bedobható pirosítót, amit könnyen fel tudok vinni délután, amikor már kicsit megkopott a sminkem. Húzok egy-egy csíkot az almácskákra, ujjal elkenem és egyszerűen nagyon szép, természetes hatást kapok. Úgy érzem, a siralmas körömlakkok okozta kiábrándulást kezdi elfeledtetni velem az essence, remélem még hasonló termékeket dobnak piacra. :)

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. február 24.

Guppi

2014. január 31.

Ugyanúgy jártam mint az előttem szóló. Arcon végighúzás-szívroham-letörlés-újratervezés. Csak ujjal lehet felvinni, ecsettel vagy szivaccsal esélytelen. Kicsit féltem tőle, hogy sötét lesz az arcomon, de szerencsére szép, üde rózsás színt ad csak.
A krémes állag tetszik, de a kiszerelés nem, hiába gondoltam, hogy praktikus lesz.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. január 31.

Lorelaig

2013. november 9.

A "Sugar plum fairy" árnyalatú van meg, ami a képen van. Élőben mélyrózsaszínnek látszik, rózsaszín csillámokkal. Az első próbálásnál majdnem szívrohamot kaptam (mert még nem volt ilyen "stiftem") és végighúztam az arcomon...enyhén túlzás volt! Aztán a másodiknál már az ujjaimmal vittem fel és el kell mondjam, gyönyörű pírt adott és még csillámos is egy kicsit az arcomon. Egész nap töretlenül fenn van. :-)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. november 9.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Alkoholok: Octyldodecanol, Cinnamyl Alcohol
Emolliensek: Octyldodecanol, Isopropyl Palmitate, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Cera Carnauba, Silica Dimethyl Silylate
Illatanyagok: Octyldodecanol, Isopropyl Palmitate, Methylparaben, Parfum/Fragrance, Cinnamyl Alcohol
Parabének: Methylparaben, Propylparaben
Színezékek: Red 7 Lake / CI 15850, Red 27 / CI 45410, CI 77491, Manganese Violet / CI 77742, Titanium Dioxide / CI 77891
Tartósítószerek: Methylparaben, Propylparaben

Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emolliens), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

Keményítőféle, melyet csomósodás elleni (anticaking) és sűrűség szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban. A truthinageing szerint az összetevő képes növelini a fényvédők faktorszámáti (mindössze 5% Aluminum Starch Octenylsuccinate 40%-al növelheti a Titanium Dioxide fényvédő képességét.)  Az EWG szerint fő kockázata az összetevőnek, hogy nehéz fémmel és ólommal is szennyezett lehet. A CIR (Cosmetic Ingredient Review) szerint az összetevő használata bizonyos mennyiségi és minőségi előírásokat betartva biztonságos a kozmetikumokban.

A kandelilla viasz egy természetes viasz, melyet Mexikóban őshonos kétféle kutyatej leveléből állítanak elő. A kandelilla viasz sárgásbarna színű, kemény, átlátszó vagy áttetsző anyag. Leginkább szilárd jellegű kozmetikumokban használt (pl. rúzs) sűrítő és emollient anyagként. Ezen kívül a CosIng besorolása szerint még szövet összehúzó, felületi hártya képző, emulzió stabilizáló és bőrkondícionáló anyag is.

Pálmaolajból előállított bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyag. Pattanásokra hajlamos bőrűeknek jobb kerülni, mert potenciális pórus eltömítő.

Brazil viasz, vagy pálmaviasz, melyet egy Brazíliában élő pálma leveléből állítanak elő. Nagyon sűrű emollient anyag, amely csillogó felületet hagy maga után, így a kozmetikai iparban leginkább szájfényekben, szőlőzsírokban és egyéb smink termékekben használják a magas olvadáspontja (85°C) miatt.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő, a termék tapadását elősegítő és csomósodását gátló ásványi összetevő, mely különféle szemcseméretben található meg a termékekben. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Csomósodást megakadályozó (anticaking), sűrűség szabályozó, térfogatnövelő és bőr puhító (emollient) szilícium dioxid származék.

Felületi hártyaképző anyag (film forming agent). Lyukacsos polimer, amely képes a felesleges faggyút és olajat beszívni a bőrről. Részletesebb info: http://truthinaging.com/ingredients/methylmetacrylate-crosspolymer/

Talc 1 0

Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.

Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövelőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják, illetve effektpigment lévén gyakori összetevője a highlightereknek és egyéb fényes hatású sminktermékeknek.

Methylparaben i I ta I par 0 0

Tartósítószer, a leggyakrabban használt parabénfajta. Hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben, ezért tanácsos a methylparaben-tartalmú termékek mellett fényvédőt használni. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.

Tartósítószer, mely hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.

Fahéjalkohol. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illat- és ízanyag, melytől kellemes, jázminhoz hasonló illata és aromája lesz az adott kozmetikumnak. A leggyakrabban parfümökben találkozhatunk vele. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Vasoxid. Az egyik leggyakrabban kozmetikumokban használt színezőanyag, mely rozsdavörös színt ad a termékeknek.

Sminkekben gyakran használt lilás, rózsaszínes színű színpigment.