Ezt a terméket már nem gyártják!

Essence

Ár:   1099 Ft   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   10 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: siss, az összetevőket feltöltötte: juditkaa70, Módosítva: 2020. november 4.

Kiszerelés:   10 ml
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek
Kategória:   Sminkek szemre

Hosszabb szempillákat biztosító vízálló szempillaspirál, sportoláshoz.

Borostyan

tátombák

Bőrtípus: Zsíros
Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2022. február 14.

Szintén kiárusításban vett darab az enyém, de eredeti áron is megérte volna. Korrekt darab, valóban hosszabbak tőle a szempilláim, könnyen kezelhető keféje van, kellő mennyiségű festéket vesz fel. A vízállósága is csak addig tart, amíg sminklemosóval nem találkozik, szerencsére nem kell dörzsölni, viszont nap közben megbízhatóan a helyén marad. Szívesen nyúlok érte.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. február 14.

Kremcica

2021. február 12.

Még a kiárusítás előtt vettem meg, kicsit fogtam is utána a fejem mert mi lesz ha életem szempillaspirálja és később nem tudom beszerezni?!? :D Nem lett az, de korrekt, jól használható darab. A keféje tetszik, direkt a szilikonosat keresem, pont annyit vesz fel amennyi festék kell, nem csomósít, láthatóan hosszabbít. A festék nem maszatolódik, se felkenéskor se a nap folyamán de vízállónak nem mondanám. Peregni is csak minimálisan a nap vége felé pereg. Ami nálam szempont, nem irritálja a szememet annak ellenére sem hogy vízálló, pedig igencsak érzékeny szemekkel lettem megáldva. Volt már drámaibb hatású spirálom is, de ár/érték arányban nagyon megérte és lehet még újra is venném mindennapi spirálnak.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. február 12.

orsipanka

2021. február 8.

Azért vettem ezt, mert sportoláshoz kifejezetten vízálló spirálra volt szükségem és ez pont féláron volt kifutó termékként. Szép pillákat csinál, azzal nincs semmi gond. Fél-egész napos futásokhoz használom, közben izzadok folyamatosan, a széltől könnyezik a szemem, eshet az eső is, de vízállóként azt is kellene bírnia, ha víz alá rakom a fejem, viszont estére lepereg az egész, van amikor alig marad valami a pilláimon, mintha ki sem festettem volna őket, máskor marad valami, viszont a másik fele a szemem alatt. Kiszámíthatatlan. Ezért teljesen felesleges volt vízállót vennem. (Mondjuk volt már rosszabb vízálló spirálom is, de az nem mentség.)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. február 8.

Judiit

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
Korcsoport:  -
2020. május 2.

Mellényúltam . A dúsító verzát szerettem volna megvenni. Ha már megvettem, akkor használom is, de nem vagyok tőle elájulva. Szép hosszú , szétválasztott pillákat csinál, de nincs az a wow hatás. Nekem ő hétköznapra , rohangálni oké, de nem lett a kedvencem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2020. május 2.

Lencseee

2020. május 2.

Nem lett kedvenc. Eppen, hogy szinez, nem dusit, nem emel, meg a sajat primerje melle sem...max kozepes. Nem potyog, nem kenodik. Ha valakinek ennyi eleg, akkor az boldog nő;-)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. május 2.

Kamea

2020. április 21.

Sajnos nem tudtam használni. Talán a szilikonos keféje miatt, mert az nekem a többi szempillaspirálnál se válik be, ha már kevesebb a festék rajta. Ezen a spirálon pedig már szinte alapból is kevés volt. Így néhány használat után tegnap kidobtam, pedig nehezen visz rá a lélek az ilyen cselekedetre.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2020. április 21.

selmeczireka

2020. január 22.

Nagyon szép pillákat csinál, de tényleg hamar besűrűsödik (2-3 hét) és akkor már egy picit nehéz vele dolgozni. De ettől függetlenül ennyi pénzért ez egy remek spirál. A dúsító testvére egy kicsivel jobban tetszik, annál ezt sűrűsődést nem vettem észre, pláne nem ilyen hamar.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. január 22.

sebidori91

2020. január 15.

Régóta keresem a tökéletes szempillaspirált, ez még nem az, de kenterbe veri a legtöbbet amit eddig használtam ( NYX, Pupa, Maybelline, Cilinique). Szép pillákat csinál és egész tartós, nem pereg olyan durván, mint a korábbiak.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. január 15.

lucy105

2020. január 14.

Átlagos szempillaspirál, csodákat nem tesz. Nem hosszabbít túlságosan, inkább csak dúsít. Darabok maradnak a pillákon, egész napos viselés után, este már látható festék maradványok tűnnek fel a szemem alatt, habár ez más spirálnál is előfordulhat. Használtam már ennél jobbat. Azt hiszem nem veszem újra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. január 14.

fagas

2020. január 10.

2020.01.10.
Sajnos el kell vegyek egy csilit, iszonyú hamar sűrűvé válik, beszárad, használhatatlan lesz .:-(
2019. 10. 11.
Ohhh, kérem szépen, még mondja valaki, hogy impulzusvásárlás alkalmával nem lehet szuper cuccokra lelni! De igenis, lehet, ez a termék így került hozzám, minden mindegy alapon - ráadásul csak itthon vettem észre, hogy vízállónak van titulálva, azokat meg nem szeretem.:-( Amúgy sportolás előtt mindig leszedek minden kencét az arcomról, tehát ez a "küldetése" esetemben nem mérvadó. A lényeg a lényeg, hogy a festék nem pereg, nem maszatolódik, szép, fekete színű, és kiválóan hosszabbítja a pillákat. Irritációt nem okozott eddig, lemosni is könnyű, ami nálam nagy piros pont.:-) Meglepetés cucc, a kellemesek közül.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2020. január 10.

2020.01.10.
2019. 10. 11.

Antioxidánsok: Tocopherol
Hidratálók: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Esters, Glycerin, Caprylyl Glycol, Butylene Glycol, Phospholipids
Vitaminok: Panthenol, Tocopherol

A jojobaolaj észtereinek komplex keveréke, wax szerű anyag. Kiváló bőrpuhító (emollient) és elzáró (occlusive) anyag, különösen ha glicerinnel van kombinálva. A jojoba észterekből jojoba "gyöngyöcskéket" (jojoba beads) is készítenek, melyet bőrradírokban használnak fizikai dörzsölő anyagként.

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.

Glycerin h 0 0

Brazil viasz, vagy pálmaviasz, melyet egy Brazíliában élő pálma leveléből állítanak elő. Nagyon sűrű emollient anyag, amely csillogó felületet hagy maga után, így a kozmetikai iparban leginkább csak szájfényekben, szőlőzsírokban és egyéb smink termékekben használják.

Palmitinsav. Bőrpuhító (emollient), emulgeálószer. Paula Begoun szerint habot képző tisztító anyag, mely szárító  hatással lehet a bőrre.

A CosIng hivatalos besorolása szerint sűrűségszabályozó és kötőanyag. Ragadós jellege miatt elsősorban rúzsokban és ajakápolókban találkozhatunk vele.

Petrolatum alapú (vazelin) viasz. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő segédanyag, mely sima textúrát és félszilárd állagot biztosít a termékeknek. Gyakran használják a Paraffin alternatívájaként, mivel finomabb mikrokristályokból épül fel, ezáltal sokkal sűrűbb, viszkózusabb és ruganyosabb az állaga.

Fehér, kristályos, wax-szerű anyag, melyet  bőrpuhító (emollient) anyagként használnak a kozmetikumokban.

Ricinusolaj. Bőrpuhító (emollient) anyag, emulgeálószer, felületaktív anyag és sűrűség szabályozó. A ricinusolajnak a bőrön ragadós érzete lehet.

Mesterséges viasz, mely különböző szénhidrogének komplex keveréke. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, megkötő (a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”)  és bőrpuhító (emollient) funkciói vannak a krémekben.

Gumiarábikum. A Szahara vidékén honos arabmézgafa szagtalan, nyálkás, gumiszerű váladéka. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint filmképző és maszkoló (szagokat, ízeket semlegesítő) hatása miatt használják a kozmetikumokban, az EWG szerint pedig kiváló kötő- és sűrítőanyag. Az összetevővel elsősorban szempillaspirálokban találkozhatunk.

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Cellulózból származó zselésítő és sűrítő anyag. A CosIng besorolása szerint még felületi hártyaképző, emulzió stabilizáló és a krémet homogénné tevő segédanyag.

Oldószer. Segédanyag, mely segíti az aktív hatóanyagok (pl. szalicilsav) felszívódását

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Zsírsav, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító, emulgeáló hatású összetevő, valamint csökkenti a kozmetikumok átlátszóságát és áttetszőségét, és segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító, habképző hatású összetevő és felületaktív anyag (segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát).

A lipidek egy csoportja, mely a sejthártya fontos alkotórésze. A lecithin például egy foszfolipid. A foszfolipidek természetes hidratáló elemek (NMF -  natural moisterizing factor).

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (e nélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.