L'Oreal Casting Creme Gloss Hajfesték
Ár: | 1972 Ft | Kategória: | Hajfestékek | |||
Kiszerelés: | 48 ml + 72 ml + 60 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: strawberry92, az összetevőket feltöltötte: Greenapple, Módosítva: 2017. január 4.
Ár: | 1972 Ft | |
Kiszerelés: | 48 ml + 72 ml + 60 ml | |
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | |
Kategória: | Hajfestékek | |
A Casting Crème Gloss egy ammóniamentes tartós hajszínkrém, amely látható és ragyogó árnyalatokat, fényes csillogást nyújt a haj számára, és optimálisan fedi az őszhajszálakat.
Water / Aqua
Royal Jelly
Parfum/Fragrance
VÁSÁROLD MEG
Állapot: bontatlan
En a 734es arnyalatu aranylo mez hajszinezot vasaroltam. A kepen szep voroses szoke arnyalatu. Az en hajam sotet szoke, de amikor felkentem konkretan barna lett. Lattam, masok irtak hogy bevorosodott a hajuk remelem idovel ez is be fog csak az a baj en egyaltalan nem akaratam barna arnyalatot. :( porcelan feher boromhoz igencsak rosszul all, remelem nyaron majd jobban szivja a nap es a sok hajmosas valamennyire rendbe teszi.

Már egy jó ideje nem használok tartós hajfestéket. Ez tökéletesen bevált, elfedi az őszhajszálaimat (nekem már kb. 80%-a az ősz), nem szárítja, tartós, bár én egy héten egyszer mosok hajat, sokkal jobb nekem ez a hajszínkrém, mert a tartós festék lenövése feltűnőbb volt. Ennél egyenletesebben kopik le a szín.

Még tavaly nyáron döntöttem úgy, hogy életemben először befestem a hajam. Nem akartam tartósan festeni, ezért választottam ezt a terméket, akkor még naivan azt hittem, hogy ki fog kopni a szín. Tévedtem.
A 316 vadszilva színt választottam, festés után valóban ilyen színe lett a hajamnak, azonban kb két hét után vörös lett belőle. Nagyon nem tetszett, de úgy voltam vele, hogy úgy is kikopik nem sokára. Azóta is benne van a szín, nem tudok mit kezdeni vele, c vitaminos pakolás sem szedi le, csak valamennyire világosítja, mostanra már valamilyen világos barnás, sárgás színű a hajam.
Nem erre fizettem be, én nagyon megjártam ezzel a termékkel, az amúgy szép sötétbarna hajamat teljesen elrontottam egy festéssel, újra festeni már nem is merem.
Valakinek valami ötlet, hogy tudnék ettől a sz*artól megválni, és visszakapni a természetes hajszínemet?

De jó lett volna előbb felfedezni ezt! Régebben volt egy negatív tapasztalatom egy L'oreal samponnal, ezért kerültem az összes hajtermékét több, mint 10 éve.
De ez nagyon jó! Igenis, segít a csőrös applikátora, szép természetes a színe. Kopáskor is hamvasabb marad a 400 barna szín, nem durvulnak a meleg színek a fejemen.
Puha lesz tőle a haj, tehát összességében dönti a trónról a Schwarzkopf Perfect Mousse hajfestéket. Az felvitelkor csöpög, első este megfogja a párnát, és hát mesterségesebb színe van a barnának.

Új év, új én, vagy új haj legalábbis... Eddig fodrászhoz jártam festetni, hosszú évek óta. Most viszont átadta a vállalkozást, én pedig nem akartam másik fodrászt keresni. Ez nálam bizalmi kérdés (a marketingeseknek csak annyit mondok: 7P). Így idén először én festettem be a hajamat.
A meggyes csokoládé árnyalatra esett a választásom, miután végigjártam pár drogériát (nem egyforma a választék!). Ez egy vörösesbarna szín, ez hasonlított a fotón legjobban az eddigi festett színemre.
Minden alkalommal végignéztem a fodrászomat, hogyan csinálja, és elég egyszerűnek tűnt, nekem mégis sikerült túlbonyolítani valahogy. Pedig ehhez ecset sem kell és rémegyszerűnek tűnik. Először is a kesztyűtől nem tudtam normálisan szétválasztani a hajamat, az pedig esélytelennek tűnt, hogy hátul is befedjem a festékkel. A párom sokat segített.
Mivel kevesebb, mint 3 hónapja volt festve a hajam, úgy kellett felvinnem a leírás szerint, hogy először a hajtövekre, majd 15 perc várakozás után a többire és még 5 perc várakozás után kellett lemosni. Azt viszont nem gondoltam át, hogy maga a festés mennyi időbe telik.
Össz-vissz nekem kb. 1-másfél óra volt mindennel együtt az első alkalom. Ami még fura volt, hogy hiába nyomtam a festéket bőven, a legvégére is benne maradt majdnem az 1/3-a. A hajam kb vállig érő, közepes mennyiségű. Leöblítés közben sok szín kimosódott, gondolom ez normális. Kicsit habzott az anyag, miközben lemostam, bele kellett dörzsölni, mint a sampont. Utána azért én még samponnal is átmostam egyszer, mielőtt rátettem a pakolást, ami a dobozban volt. Ebben is van bőven, a leírás szerint ezt még használhatjuk a következő hajmosásokkor.
A hajvégekre tettem egy kis olajat, amit szoktam (biztos, ami biztos), formáztam és megszárítottam. A végeredmény elég tetszetős. Nekem viszonylag sötét alapra került fel, így jó sötét lett, ahogy előttem is írták. Van egy enyhe vöröses fénye is, ahogy szerettem volna. Nekem gyönyörűen befedte az őszülő hajtöveket is. Nem érzem, hogy rosszabb állapotban lenne a hajam tőle, remélem, ez később is így marad. A tartósságára kíváncsi leszek.
Összességében elégedett vagyok elsőre, ha beválik, újra fogom venni.

Összességében elégedett vagyok elsőre, ha beválik, újra fogom venni.

Régóta használom 2 fodrászlátogatás között, 613 és 600 árnyalatokban. Sötétebb a végeredmény, ezt érdemes a választásnál szem előtt tartani. Nagyon könnyű használni és szépen egyenletesen felvihető. Ősz hajszálakat nem minden esetben fedi teljesen (de végülis színező). Szerintem természetes végeredmény eléréshez megfelelő, nagyobb színváltoztatásokhoz inkább fodrász. A balzsam tényleg nagyon jó, puha és fényes lesz tőle a hajam.

Meg vagyok vele elégedve. 600-sötétszöke. Enyém is ilyen. Meguntam a szőke melírt. Igen amíg friss szuperhajam van. Ahogy kopik a hajam is kezdd "tré"lenni. Ez van. A Colorshampoval is ez volt. Egyébként azt is szeretem, de nem volt a polcon csak nagyon sötét árnyalatok. Ezért ezt a márkát választottam.Sokan írták, hogy vöröses árnyalatú lesz a hajuk. Ez más szinezőknél és festékeknél is előfordulhat ! Mivel a hajat kémiailag megbontjuk itt is min.3%-os oxi kell hozzá, hogy a felületén tudjon maradni. A festékhez 6,9,12%-os oxi dukál itt komolyabban bontja a szerkezetet és be is épül. Amint megbontjuk a szerkezetet a saját színpigmentjeink is megjelennek. Ez pedik a rezes vörös. A sötéthajúak mindenképp 1-2 árnyalatot világosodjanak festésnél, vagy saját színmélységükben keressenek árnyalatokat. Mert mindíg jön a sárga , vöröses borzalom, ha ennél világosabbat akarsz,nagyon nehéz eltüntetni, rengeteg cucc kell hozzá amik roncsolnak.Szinezőnél - természetes hajnál mindíg a saját hajsötétségünk ill.világosságunkhoz a legközelebb álló színmélységet kell választanunk különböző árnyalatokkal. Festett hajnál ugyan ez itt a tónusokat tudjuk az éppen aktuális hajszinünkön változtatni ahogy itt sokan írták és használják. Hamvas árnyalattal lehet ellensúlyozni a vörösödést, sárgulást.

Körülbelül 2-3 havonta festem vele a hajam. Összességében elégedett vagyok a mélyvörös színnel. Sokáig fodrász készítette a hajam, de sosem tapasztaltam, hogy ennyire intenzív szép színe lenne. Kicsit szárítja a hajat, ezért nagyon fontos a megfelelő balzsamozás. A színeket még nem mertem váltogatni. A kommenteket olvasva jobb is ugyanannál maradni.

Évek óta használom, voltam már szőke , karamell és mostanában barna .
A sötétbarna már már feketének tűnik. Érdemes egy két árnyalattal világosabbat venni . Nagyon könnyű használni , nem büdös, jól befogja az ősz szálakat is és nem foltosan kopik . En biztos , hogy maradok nála még jó pár évig.

Évek óta használom, voltam már szőke , karamell és mostanában barna .

4102 -es jeges csokoládé inkább mon cheri , olyan vöröses lett 🥹 nem is tudom miért szerettem volna újat kipróbálni a régi jól bevált festekem helyett.. Utálom 🫠
A balzsamja miatt kapja a csillagot.
A régi véleményem megy a kukába. Ez egy SZAR

A balzsamja miatt kapja a csillagot.
A régi véleményem megy a kukába. Ez egy SZAR

Antioxidánsok: Ascorbic AcidHidratálók: Propylene Glycol, Glycerin
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Ascorbic Acid
Alkoholok: Cetearyl Alcohol, Isopropyl Alcohol
Emolliensek: Cetearyl Alcohol, Glycol Distearate, Silica Dimethyl Silylate, Cetyl Esters
Emulgeálószerek: Cetearyl Alcohol, Deceth-3, Laureth-12, Oleth-30, Lauric Acid, Glycol Distearate, Ceteareth-25, Trideceth-6, Cetrimonium Chloride
Fényvédők: Polyquaternium-6
Szilikonok: Amodimethicone
Tisztítószerek: Deceth-3, Laureth-12, Oleth-30, Lauric Acid, Trideceth-2 Carboxamide Mea, Ceteareth-25, Trideceth-6, Cetrimonium Chloride
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Limonene, Linalool, Benzyl Alcohol, Isopropyl Alcohol, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Amyl Cinnamal, Parfum/Fragrance
Színezékek: Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77491
Tartósítószerek: Behentrimonium Chloride, Chlorhexidine Dihydrochloride, Benzyl Alcohol, Cetrimonium Chloride
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
A kókuszolajban és az olajpálma magjának olajában is megtalálható zsírsav. Antibakteriális hatást tulajdonítanak neki. Megtalálható még a tehén- és kecsketejben, valamint az anyatejben is. In vitro (azaz kémcsőben végzett) tanulmányok szerint hasznos összetevő lehet a pattanások kezelésében. Forrás: wikipédia
Leggyakrabban samponokban és lemosókban található emulgeálószer, emollient, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó segédanyag.
Csomósodást megakadályozó (anticaking), sűrűség szabályozó, térfogatnövelő és bőr puhító (emollient) szilícium dioxid származék.
C-vitamin, melynek számos előnyös hatása van a bőrre. Egyrészt kiváló antioxidáns, mely véd a szabad gyökök okozta károktól és segít az UV-sugárzás által károsodott sejtek regenerálásában. A C-vitamin úgynevezett hálózati antioxidáns, melynek hatása fokozható más antioxidánsokkal (E-vitamin, ferulic sav) kombinálva. Antioxidáns hatásán túl a C-vitamin külön figyelmet érdemel azért is, mert azon kevés összetevők közé tartozik, melyek segítik a bőrben a kollagénszintézist. Szintén hatásos a C-vitamin a pigmentfoltok (melasma) ellen is, mivel blokkolja a melanint termelő sejtek tyrosinase aktivitását. Hatásos összetevő a striák ellen is.
Mint mindennek, természetesen a C-vitaminnak is vannak hátrányai. A tiszta C-vitamin nehezen stabilizálható a kozmetikumokban, és könnyen lebomlik levegő és fény hatására, így C-vitaminos krémet csak nem áttetsző, légmentesen zárt csomagolásban célszerű venni. Savas jellege miatt enyhe bőrirritáló. A C-vitamin hatása kérdéses a bőr elasztinszintézisére.
A C-vitamin a fent leírt előnyös tulajdonságait leginkább akkor fejti ki, ha 5-20% közötti koncentrációban található a kozmetikumban.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
A diettiléndiamin pentaecetsav nátrium sója. Kelátképző. Inaktiválja a fémionokat, ezzel lassítja a kozmetikai készítmények avasodását. Emiatt kémiai tartósítószernek is tekinthető. Ezen kívül fémionmegkötő hatása miatt javítja a készítmény habzási és tisztítótulajdonságait.
Sűrítő anyag, amit elsősorban gélszerű állag előállításához használnak.
A rezorcin egy szerves, szintetikus vegyület, melyet elsősorban a bőrgyógyászatban használnak antiszeptikumként (fertőtlenítésre). A CosIng besorolása szerint hajfestő anyag, illetve szagokat semlegesítő hatása miatt is használnak a kozmetikumokban. Az EWG szerint az összetevő egészségügyi veszélye abban rejlik, hogy allergizálhatja a bőrt és nyálkahártyát, főleg nagyobb koncentrátumban. Amennyiben egy kozemtikum tartalmazza az összetevőt, az előírt felirat: „Rezorcint tartalmaz. Szempilla és szemöldök festésére tilos. Ha a szemünkbe jut, azonnal kimosni!" Az összetevővel elsősorban hajfestékekben találkozhatunk.
Citromlé, melynek a Lush szerint fertőtlenítő, szövetösszehúzó és tonizáló hatása van, valamint remek összetevő hajápoló termékekben, mert tonizálja a fejbőrt és ragyogást ad a hajnak. Paula Begoun szerint viszont a citromnak bár antibakteriális tulajdonsága van, bőr érzékenyítő és irritáló összetevő.
Hidrogén peroxid. Halványkék színű folyadék, híg oldatban színtelen. Gyenge sav, erős oxidálószer. Gőze a szemet és az orrot irritálja. Felhasználása: szintelenítő- és fehérítőszer számos tisztítószer tartalmazza származékait. Klórmentes fertőtlenítőszerekben is alkalmazzák. A hajápolásban a haj szőkítésére használt összetevő. (Forrás: Wikipédia)
Foszforsav. A kozmetikumokban pH stabilizáló anyagként használatos összetevő.
Nem ionos felületaktív anyag. Tisztítószerként és emulgeálószerként használják különféle kozmetikumokban, de viszkozitásnövelő funkciója is van, azaz javítja a krémek állományát, krémszerűbbé, nehezebben folyóvá teszi őket. Többféle kétely felmerült már a használatával kapcsolatban. Vitás az a kérdés, hogy tartalmazhat-e dioxine szennyezést (a TruthInAging forrása szerint nem), az EWG szerint igen (ezért a magas kockázati érték). De abban mindenki egyetért (ezért, vagy azért), hogy ha sérült a bőrünk, lehetőleg ne használjuk. Az európai törvények korlátozott mennyiségben megengedik a használatát.
Sárgás, viaszszerű anyag, mely docosyltrimethylammonium chloride vagy BTAC-228 néven is ismert. Elsősorban hajápoló termékekben találkozhatunk vele, ahol elektromos töltődést megakadályozó anyagként, hajkondícionálóként és tartósítószerként funkcionál. 0.1%-nál kisebb mennyiségben használt. Nagyobb koncentrációban erősen irritáló. Forrás: truthinaging
A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint oldószer és segít a hajban tartalni a nedvességet. Az EWG szerint az összetevő egészségügyi veszélye abban rejlik, hogy szennyezve lehet Ethylene Oxide vagy 1,4-Dioxane által. Az összetevővel leggyahrabban hajápoló készítményekben találkozhatunk.
Szilikon alapú alapú szerves polimer. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló illetve hajkondicionáló tulajdonsággal bír, de a Wikipédia információi alapján a kozmetikumokban hidratáló, vízmegkötő funkcióban is előfordulhat. Leggyakrabban hajra való kozmetikumokban találkozhatunk vele, némely esetben akár 15 tömegszázalékos töménységben is.
Mesterséges viasz, amit bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként használnak a kozmetikumokban. Gyöngyház fényű, fehér zsíros anyag. Avasodásra nem hajlamos. Lágyítja, puhítja, selymesíti a bőrt, megakadályozza a folyadékvesztést. Kozmetikai krémekben, balzsamokban, rúzsokban alkalmazzák.
Cellulózból származó zselésítő és sűrítő anyag. A CosIng besorolása szerint még felületi hártyaképző, emulzió stabilizáló és a krémet homogénné tevő segédanyag.
Ez az anyag egy, a természetben nem túl gyakran előforduló zsíralkohol polietilén-oxid módosított észtere. A truth in aging szerint az ehhez hasonló anyagok elég biztonságosak, amíg egészséges bőrön használjuk, de jobb kerülni alkalmazásukat a sérült, vagy irratált bőrünkön. A trideceth-6 -ot emulgeátorként és felületaktív anyagként használják a kozmetikai készítményekben.
A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antimikrobiális és tartósító hatású szintetikus összetevő. Az összetevővel elsősorban hajra való kozmetikumokban találkozhatunk.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.
Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Hajápolókban és samponokban gyakran használt összetevő, melyet elsősorban az elektromos töltődés megakadályozására használnak (antistatic). Ezenkívül emulgeáló, tisztító és tartósítószerként is használt.
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Jázmin illatú szintetikus illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Méhpempő, mely a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás, szúrós illatú anyag, mely elsősorban a méhanya tápláléka, de élete első három napján minden méhlárva ezt a táplálékot kapja. A méhpempő több mint 150, biológiailag aktív összetevőt: fehérjét, zsiradékot, cukrot, vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimeket és még számos egyéb bioaktív anyagot tartalmaz. Összetétele: víz 70%, protid 15%, glucid 12%, lipid 3%.
Sok féle jótékony hatást tulajdonítanak a méhpempőnek, de a bőrre gyakorolt hatásával kapcsolatos állítások (pl. képes megakadályozni a ráncok kialakulását és gyógyítani az aknés bőrt) Paula Begoun szerint még nincsenek tudományos kutatások által alátámasztva, bár némi feszesítő, vízmegkötő tulajdonsággal valószínűleg bír. Az összetevő az arra érzékenyeknél helyileg alkalmazva kontakt dermatitiszt és az irritációt okozhat, viszont ritkán alkalmazzák akozmetikumokban olyan koncentrációban, hogy az gondot okozzon.
Az összetevő kifejezetten instabil, levegőre, hőre és fényre könnyen lebomlik, ezért a méhpempőt tartalmazó kozmetikumokat érdemes hűtőben tárolni és kerülni a tégenyes, áttetsző csomagolást.