Kövess minket Instagramon is! :)


Makeup Academy Intense Glitter Eyeliner
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: miraclum, az összetevőket feltöltötte: NoraH, Módosítva: 2014. február 28.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Sminkek szemre | |
Bőrtípus: | Minden | |
Bőrprobléma: | -- |
TERMÉKLEÍRÁS
Csillámos szemceruza.
ÖSSZETEVŐK (INCI)
Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Cera Carnauba
eo
1
0
,
Cera Alba / Cera Flava / Beeswax
eo
1
0
,
Ceresin
0
0
,
Theobroma Cacao (Cacao) Seed Butter
eo
4
0
,
Isopropyl Myristate
eo I i
5
3
,
Diethylhexylcyclohexane
,
Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
eo I i
1
0
,
Hydrogenated Palm Kernel Glycerides
eo
,
Hydrogenated Palm Glycerides
eo I eu
,
Butylparaben
ta I par
,
BHT
a I ta
,
Polyethylene Terephthalate
,
Mica
,
CI 77492
sz
,
CI 77491
sz
,
CI 77499
sz
,
Titanium Dioxide / CI 77891
sz
,
Aluminum Powder / CI 77000
sz
,
Manganese Violet / CI 77742
sz
,
Ferric Ammonium Ferrocyanide / CI 77510
sz
,
Yellow 5 Lake / CI 19140
sz
,
CI 42090
sz
krémajánló
Fontos hatóanyagok a krémben
Antioxidánsok: BHTEmolliensek: Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Cera Carnauba, Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Theobroma Cacao (Cacao) Seed Butter, Isopropyl Myristate, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Hydrogenated Palm Kernel Glycerides, Hydrogenated Palm Glycerides
Emulgeálószerek: Hydrogenated Palm Glycerides
Illatanyagok: Isopropyl Myristate, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
Parabének: Butylparaben
Színezékek: CI 77492, CI 77491, CI 77499, Titanium Dioxide / CI 77891, Aluminum Powder / CI 77000, Manganese Violet / CI 77742, Ferric Ammonium Ferrocyanide / CI 77510, Yellow 5 Lake / CI 19140, CI 42090
Tartósítószerek: Butylparaben, BHT
Összetevők megmagyarázva
Brazil viasz, vagy pálmaviasz, melyet egy Brazíliában élő pálma leveléből állítanak elő. Nagyon sűrű emollient anyag, amely csillogó felületet hagy maga után, így a kozmetikai iparban leginkább csak szájfényekben, szőlőzsírokban és egyéb smink termékekben használják.
Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.
A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.
Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.
Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.
Szénhidrogének komplex keveréke, melyet ozokerit tisztításával állítanak elő. Sűrű, viaszos anyag, melyet elsősorban sürítőanyagként használnak. A CosIng szerint továbbá még elektromos töltődést megakadályozó, emulzió stabilizáló, átlátszatlannátevő és hajkondícionáló összetevő is.
Kakaóvaj. Emészthető természetes zsíradék, melyet a kakaóbabból nyernek. Enyhén csokoládé szerű íze és aromája van. A kakaóvaj emollient anyag, mely polifenol antioxidánsoknak is gazdag forrása. Kémcsőben végzett (in vitro) kutatások szerint segít a bőr rugalmasságának és az egészséges kollagén termelésnek a fenntartásában. A közkeletű hiedelemmel szemben azonban nem használ a striák ellen.
Mesterséges olaj, amit bőrpuhító (emollient), sűrítő, és sikosító (a krémet könnyebben kenhetővé tevő) anyagént használnak. A zsíros bőrűeknek és pattanásokra hajlamosaknak érdemes kerülni, mert komedogén (pattanásokat okozó) és pórus elzáró összetevőnek számít. További információ a truthinagingen.
Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) anyagként használják. Enyhén ragadós érzetet hagy maga után a bőrön.
Pálmaolajból előállított glyceryl észter. Bőrpuhító (emollient), emulgeáló és sűrűség szabályozó anyag.
Tartósítószer. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
A titánoxid ásványi színező anyag fedő tulajdonsággal. Finomra őrölve (mikronizálva) természetes UVA+UVB fényvédő szűrőként szolgál védő, és gyulladásgátló tulajdonságokkal.
Szürkés színű, alumíniumból készült por, melyet színezékként használnak a kozmetikumokban.
Sminkekben gyakran használt lilás, rózsaszínes színű színpigment.
Élénk kék színű, sminkekben használt pigment.
Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.