Kövess minket Instagramon is! :)


MyChelle Gyümölcsenzimes Hidratáló Permet
Ár: | $22 | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 124 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: csaktom, Módosítva: 2016. április 26.
Ár: | $22 | |
Kiszerelés: | 124 ml | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Bőrtípus: | Minden | |
Bőrprobléma: | -- |
TERMÉKLEÍRÁS
Gyümölcsenzimes hidratáló permet, amely azonnal kiegyensúlyozza a bőr nedvességtartalmát, egyetlen permetnyi belőle sima és puha bőrt eredményez. Az antioxidáns kurkuma erősít, a C-vitaminban gazdag mangosztán segíti a kollagénrostok feszességének megőrzését, míg a pektin és ananász felerősíti a természetes hámlási folyamatot.
ÖSSZETEVŐK (INCI)
Water / Aqua
,
Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water
gy
,
Polysorbate 20
ti I eu
0
0
,
Alcohol
al
,
Polyglyceryl-4 Caprate
eu
,
Alcohol Denat.
al
,
Glycerin
h
0
0
,
Phenyl T-Butylnitrone
a
,
Lycium Chinense Fruit Extract
a
,
Terminalia Ferdinandiana Fruit Extract
a
,
Psidium Guajava (Guava) Fruit Extract
,
Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil
i
,
Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil
,
Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract
,
Garcinia Mangostana Fruit Extract
,
Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract
a
,
Fructooligosaccharides
h
,
Honey
h
,
Phospholipids
h
,
Sphingolipids
eo
,
Hyaluronic Acid
h
,
Glucosamine HCL
,
Pectin
,
Citric Acid
kh
,
Potassium Sorbate
ta
krémajánló
Fontos hatóanyagok a krémben
Antioxidánsok: Phenyl T-Butylnitrone, Lycium Chinense Fruit Extract, Terminalia Ferdinandiana Fruit Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root ExtractGyulladáscsökkentők: Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water
Hidratálók: Glycerin, Fructooligosaccharides, Honey, Phospholipids, Hyaluronic Acid
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Alkoholok: Alcohol, Alcohol Denat.
Emolliensek: Sphingolipids
Emulgeálószerek: Polysorbate 20, Polyglyceryl-4 Caprate
Tisztítószerek: Polysorbate 20
Illatanyagok: Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil
Tartósítószerek: Potassium Sorbate
Összetevők megmagyarázva
A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.
Nagylevelű csodamogyoró vizes kivonata. Tonikokban gyakran használt szövetösszehúzó. Paula Begoun szerint antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása is van. Ugyanakkor viszont a csodamogyoró-kivonat 14-15%-a etanol (etil-alkohol), ami viszont szárító, irritáló hatással lehet a bőrre.
Emulgeálószer, felületaktív anyag.
A kozmetikumokban oldószerként, sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos. Szárító, irritáló hatással lehet a bőrre, és elősegítheti a káros szabad gyökök képződését is, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található. A híres amerikai bőrgyógyész, Leslie Baumann szerint kerüljük azokat a készítményeket, ahol az alkohol az INCI lista első 7 helyének egyikén található.
Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez olyan adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. Az alkohol denaturálása nem változtat a folyadék kémiai összetételén. A kozmetikumokban oldószerként, sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos. A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami szárító, irritáló hatással lehet a bőrre, és elősegítheti a káros szabad gyökök képződését is, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található. A híres amerikai bőrgyógyész, Leslie Baumann szerint kerüljük azokat a készítményeket, ahol az alkohol az INCI lista első 7 helyének egyikén található.
Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.
A közönséges levendulából nyert olaj, melynek fő komponensei a linalyl acetate (51%) és linalool (35%). A levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes illetve sebgyógyító hatása is, illetve úgy tűnik, hogy a pattanásokat okozó P.Acnes baktériumot is képes elpusztítani (forrás). Egy 2004-es tanulmány szerint több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló valamint a 0,25%-os koncentráció felett nagy valószínűséggel sejtmérgező hatású.
További info az összetevőről a KM-blogon >>
Ananászkivonat. Kozmetikumokban főként a bőr egészségének megőrzésére használják. A wikipedia szerint tulajdonítanak neki némi gyulladáscsökkentő hatást is, és valószínűleg serkenti a fehérje-anyagcserét. Más források hámlasztó, felszívódást segítő tulajdonságairól beszélnek.
Kurkuma kivonat, más nevén indiai sáfrány, mely széles körben használt gyógynövény mind az ajurvédikus, mind pedig a kínai gyógyászatban a gyulladásos állapotok kezelésére. A kurkumában található illóolaj gyulladásgátló és antioxidáns hatású. (Cosmeticscop)
Bár az összetevő régóta használt, mostanában újra felfedezték és egyre gyakrabban bukkan fel, mert a legújabb kutatások szerint a kurkuma kivonat nem csak hatásos antioxidáns, de növeli a fényvédő krémek hatékonyságát is. Egy Johnson & Johnsonhoz kötődő vizsgálat szerint pedig a kukumában lévő tetrahydrocurcumin 50%-kal csökkenti a finom ráncokat négy héten át napi kétszer használva.
Mesterséges édesítőszer. Hogy a kozmetikumokban milyen funkciót tölt be, arról az interneten gyakorlatilag nem lehet semmit sem találni. Egyetlen szabadalom beszél az oligoszaharidoknak a kozmetikumokban való felhasználásáról, ahol azt állítják, hogy az oligoszaharidokat tartalmazó krémek elősegítik a bőr egészséges microflorájának fenntartását.
Méz. A méz kiváló szénhidrátforrás, mely gazdag ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat, szerves savakat, illóolajokat és fontos enzimeket. Találhatók még benne aminosavak, fehérjék és egyéb bioaktív anyagok. 81%-ban főleg monoszacharid cukrot tartalmaz. 22 féle makro-, és mikroelem található benne. Elsősorban C-, és B-vitamin, folsav és nikotinsav a leglényegesebb vitamintartalma. Magas az enzimtartalma is, és ez okozza a jelentős antibiotikus sajátosságát. A kozmetikumokban mint hidratáló összetevő használt.
Hialuronsav. A bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (NMF, natural moisturizing factor), melynek kiváló vízmegkötő képessége van, akár saját súlyának 1000-szeresét is képes megkötni. A kozmetikumokban alkalmazva a hialuronsav képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a itt és itt.
A pektin egy heteropoliszacharid (szénhidrátokkal rokon vegyület), mely a magasabb rendű szárazföldi növények (húsos gyümölcsök például alma, körte; valamint húsos gyökerek például sárgarépa, murok) sejtfalából állítható elő. A pektint először Henri Braconnot írta le 1825-ben. A tiszta pektin fehér, alaktalan tömeg, amelynek íze és szaga nincsen; vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható. A pektin a kozmetikumokban a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulzió stabilizáló, sűrűségszabályózó, megkötő (célja, hogy a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”) hatású összetevő.
Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).
Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva használják.