KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

MyChelle Gyümölcsenzimes Hidratáló Permet
MyChelle Gyümölcsenzimes Hidratáló Permet

MyChelle

MyChelle Gyümölcsenzimes Hidratáló Permet

  (0 vélemény)
Ár:   $22   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   124 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --


A krémet és az összetevőket feltöltötte: csaktom, Módosítva: 2016. április 26.

Ár:   $22
Kiszerelés:   124 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   --

TERMÉKLEÍRÁS

Gyümölcsenzimes hidratáló permet, amely azonnal kiegyensúlyozza a bőr nedvességtartalmát, egyetlen permetnyi belőle sima és puha bőrt eredményez. Az antioxidáns kurkuma erősít, a C-vitaminban gazdag mangosztán segíti a kollagénrostok feszességének megőrzését, míg a pektin és ananász felerősíti a természetes hámlási folyamatot.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Phenyl T-Butylnitrone, Lycium Chinense Fruit Extract, Terminalia Ferdinandiana Fruit Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract
Gyulladáscsökkentők: Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water
Hidratálók: Glycerin, Fructooligosaccharides, Honey, Phospholipids, Hyaluronic Acid
Kémiai hámlasztók: Citric Acid

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Nagylevelű csodamogyoró vizes kivonata. Tonikokban gyakran használt szövetösszehúzó. Paula Begoun szerint antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása is van. Ugyanakkor viszont a csodamogyoró-kivonat 14-15%-a etanol (etil-alkohol), ami viszont szárító, irritáló hatással lehet a bőrre.

Emulgeálószer, felületaktív anyag.

A kozmetikumokban oldószerként, sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos. Szárító, irritáló hatással lehet a bőrre, és elősegítheti a káros szabad gyökök képződését is, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található. A híres amerikai bőrgyógyész, Leslie Baumann szerint kerüljük azokat a készítményeket, ahol az alkohol az INCI lista első 7 helyének egyikén található.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez olyan adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. Az alkohol denaturálása nem változtat a folyadék kémiai összetételén. A kozmetikumokban oldószerként, sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos. A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami szárító, irritáló hatással lehet a bőrre, és elősegítheti a káros szabad gyökök képződését is, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található. A híres amerikai bőrgyógyész, Leslie Baumann szerint kerüljük azokat a készítményeket, ahol az alkohol az INCI lista első 7 helyének egyikén található.

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevő leírása ellenőrzés alatt áll. Hamarosan itt olvashatod!
Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

A közönséges levendulából nyert olaj, melynek fő komponensei a linalyl acetate (51%) és linalool (35%). A levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes illetve sebgyógyító hatása is, illetve úgy tűnik, hogy a pattanásokat okozó P.Acnes baktériumot is képes elpusztítani (forrás). Egy 2004-es tanulmány szerint több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló valamint a 0,25%-os koncentráció felett nagy valószínűséggel sejtmérgező hatású.

További info az összetevőről a KM-blogon >>

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Ananászkivonat. Kozmetikumokban főként a bőr egészségének megőrzésére használják. A wikipedia szerint tulajdonítanak neki némi gyulladáscsökkentő hatást is, és valószínűleg serkenti a fehérje-anyagcserét. Más források hámlasztó, felszívódást segítő tulajdonságairól beszélnek.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Kurkuma kivonat, más nevén indiai sáfrány, mely széles körben használt gyógynövény mind az ajurvédikus, mind pedig a kínai gyógyászatban a gyulladásos állapotok kezelésére. A kurkumában található illóolaj gyulladásgátló és antioxidáns hatású. (Cosmeticscop)

Bár az összetevő régóta használt, mostanában újra felfedezték és egyre gyakrabban bukkan fel, mert a legújabb kutatások szerint a kurkuma kivonat nem csak hatásos antioxidáns, de növeli a fényvédő krémek hatékonyságát is. Egy Johnson & Johnsonhoz kötődő vizsgálat szerint pedig a kukumában lévő tetrahydrocurcumin 50%-kal csökkenti a finom ráncokat négy héten át napi kétszer használva.

Mesterséges édesítőszer. Hogy a kozmetikumokban milyen funkciót tölt be, arról az interneten gyakorlatilag nem lehet semmit sem találni. Egyetlen szabadalom beszél az oligoszaharidoknak a kozmetikumokban való felhasználásáról, ahol azt állítják, hogy az oligoszaharidokat tartalmazó krémek elősegítik a bőr egészséges microflorájának fenntartását.

Méz.  A méz kiváló szénhidrátforrás, mely gazdag ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat,  szerves savakat, illóolajokat és fontos enzimeket. Találhatók még benne aminosavak, fehérjék és egyéb bioaktív anyagok. 81%-ban főleg monoszacharid cukrot tartalmaz. 22 féle makro-, és mikroelem található benne. Elsősorban C-, és B-vitamin, folsav és nikotinsav a leglényegesebb vitamintartalma. Magas az enzimtartalma is, és ez okozza a jelentős antibiotikus sajátosságát. A kozmetikumokban mint hidratáló összetevő használt.

A lipidek egy csoportja, mely a sejthártya fontos alkotórésze. A lecithin például egy foszfolipid. A foszfolipidek természetes hidratáló elemek (NMF -  natural moisterizing factor).

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Hialuronsav. A bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (NMF, natural moisturizing factor), melynek kiváló vízmegkötő képessége van, akár saját súlyának 1000-szeresét is képes megkötni. A kozmetikumokban alkalmazva a hialuronsav képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi.  Részletes információ a itt és itt

Az összetevőnek még nincsen leírása.

A pektin egy heteropoliszacharid (szénhidrátokkal rokon vegyület), mely a magasabb rendű szárazföldi növények (húsos gyümölcsök például alma, körte; valamint húsos gyökerek például sárgarépa, murok) sejtfalából állítható elő. A pektint először Henri Braconnot írta le 1825-ben. A tiszta pektin fehér, alaktalan tömeg, amelynek íze és szaga nincsen; vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható. A pektin a kozmetikumokban a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulzió stabilizáló, sűrűségszabályózó, megkötő (célja, hogy a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”) hatású összetevő. 

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva használják.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.