Ezt a terméket már nem gyártják!

Oriflame Mono Szemhéjpúder Essentials
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | tanácsadónők | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: gracecelestil, az összetevőket feltöltötte: Ба́ба-Яга́, Módosítva: 2015. április 18.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
CI 77499
CI 77491
CI 77492
sz
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Mikor megláttam itt ezt a terméket, felrémlettek bennem az emlékek. Ugyanis életem legrosszabb szemfestéke az egyik ilyen Oriflame-s festék. A konkrét szín pedig egy nagyon szép kékes-fekete árnyalat, de felkenve gyakorlatilag semmi sem látszik belőle! Még csak annyi sem, mintha piszkos, szürkébb vagy bármilyenebb lenne a szemhéjam. Nem tudok színt kicsiholni belőle!
Értékelés: 3* - mivel lehet, hogy csak az az egy szín volt annyira pocsék, és ha jól tudom, akkor már új dizájnt is kapott ez a termék, lehet, hogy az összetételen is változtattak. Egy biztos, én többet ilyet nem veszek, ha valaki esetleg ingyen hozzám vág egyet, akkor majd adok neki még egy esélyt.

Nekem a fekete van meg, és nagyon jó. Szép matt és élénk színe van.

Nekem a fekete van meg, és nagyon jó. Szép matt és élénk színe van.

Nekem 5 szín van meg belőle.
Én szeretem :) a sötét, az sötét, és 90%-ban fed is szépen. Nem kenődik el, nem gyűlik össze a ráncokban(bár ez nem csak festéktől függ).
A világos az szép, visszafogott. Megvagyok vele elégedve, elfogom használni:)

Nekem 5 szín van meg belőle.
A világos az szép, visszafogott. Megvagyok vele elégedve, elfogom használni:)

Szerintem nagyon jó szemhéjfesték. Nekem a matt sötétkék van (Deep Denim). Nagyon szép, jól pigmentált szín. Nem pereg le, könnyű vele dolgozni. Nagyon elégedett vagyok, jobb minőségű mint a MAC fekete szemhéjfestékem...
Érdekes, hogy ugyanarról az árnyalatról írok, mint az első hozzászóló. Hát kinek a pap, kinek a papné... :)

Nekem is egy bőrszínű van meg azt nagyon szeretem mert szinte már krémes az állaga :D Én alapnak használom de egy világos bőrön szépen mutat natúr sminknek :)

Gyenge nagyon. Nem szép, és kiütéseket okozott!!!

Gyenge nagyon. Nem szép, és kiütéseket okozott!!!

Egy világos barna, már-már bőrszínű árnyalatom van, teljesen meg vagyok elégedve vele.

Én alapnak vettem meg , talán mocca árnyalatot. Pont jó, arra amire szántam . Magában nem sokat látszana. Finom állagú, könnyen felvihető ecsettel.

Matt hatású szemhéjpúder. Nekem a Deep Denim van meg. Nem sokat használtam eddig, mert nem olyan jó. Nagyon finom por állagú. Eleve is halvány (erősebbre számítottam), és egész hamar kifakul még jobban. Alapnak jól használható.

Antioxidánsok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic AcidGyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: PEG-8
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid
Emolliensek: Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Isostearyl Neopentanoate
Illatanyagok: Methylparaben, Ascorbyl Palmitate
Parabének: Methylparaben, Propylparaben
Színezékek: Zinc Stearate, Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77499, CI 77491, CI 77492
Tartósítószerek: Methylparaben, Propylparaben
Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
A CosIng hivatalos besorolása szerint csomósodást megakadályozó, színező és sűrűség szabályozó összetevő. Leggyakrabban por állagú sminktermékekben találkozhatunk vele.
Lipid alapú szintetikus bőrkondícionáló szer, mely a kozmetikumokban emolliens és sűrűség szabályozó (viszkozitás növelő) funkciót tölt be. Sajtolt púderek kötőanyagként, szájfényekben és rúzsokban pedig konzisztencia szabályozókét találkozhatunk vele. A truthanaging szerint az összetevő gátat képez a bőr felszínén, ezáltal lasítja a bőr vízvesztését, vagyis óvja azt a kiszáradástól.
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.
A PEG a polyethylene glycol rövidítése. A PEG-8 egy vízmegkötő anyag. A kozmetikumokon kívül fogkrémekben is megtalálható.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
A C-vitamin egy zsírban oldódó formája, melyben a tiszta C-vitamint (Ascorbic Acid) palmitinsavval kombinálják. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.
C-vitamin, melynek számos előnyös hatása van a bőrre. Egyrészt kiváló antioxidáns, mely véd a szabad gyökök okozta károktól és segít az UV-sugárzás által károsodott sejtek regenerálásában. A C-vitamin úgynevezett hálózati antioxidáns, melynek hatása fokozható más antioxidánsokkal (E-vitamin, ferulic sav) kombinálva. Antioxidáns hatásán túl a C-vitamin külön figyelmet érdemel azért is, mert azon kevés összetevők közé tartozik, melyek segítik a bőrben a kollagénszintézist. Szintén hatásos a C-vitamin a pigmentfoltok (melasma) ellen is, mivel blokkolja a melanint termelő sejtek tyrosinase aktivitását. Hatásos összetevő a striák ellen is.
Mint mindennek, természetesen a C-vitaminnak is vannak hátrányai. A tiszta C-vitamin nehezen stabilizálható a kozmetikumokban, és könnyen lebomlik levegő és fény hatására, így C-vitaminos krémet csak nem áttetsző, légmentesen zárt csomagolásban célszerű venni. Savas jellege miatt enyhe bőrirritáló. A C-vitamin hatása kérdéses a bőr elasztinszintézisére.
A C-vitamin a fent leírt előnyös tulajdonságait leginkább akkor fejti ki, ha 5-20% közötti koncentrációban található a kozmetikumban.