Sephora

Ár:   $12.50   Kategória:   Sminkek szájra
Kiszerelés:   3,8 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   külföld (Sephora)   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: beus12, Módosítva: 2013. április 12.

Ár:   $12.50
Kiszerelés:   3,8 g
Lelőhely:   külföld (Sephora)
Kategória:   Sminkek szájra

A hidratáló ajakrúzs, fényes ragyogással.

Tiria

postareb

2018. április 12.

"58 - my man" árnyalat van meg. Szuperül fed, tartós és hidratálja az ajkaimat. Szerintem ár/érték arányban is kiváló. Szerintem mindent elmondtam! Csak ajánlani tudom! :-)

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. április 12.

MsKors

2016. január 12.

A képen látható pirosat birtoklom, imádom.
Soha többet nem veszek másik márkától rúzst, ez olyan magasra tette a lécet.
Hidratál, gyönyörű a színe, nekem tartós.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. január 12.

A képen látható pirosat birtoklom, imádom.
Soha többet nem veszek másik márkától rúzst, ez olyan magasra tette a lécet.
Hidratál, gyönyörű a színe, nekem tartós.

shutterfly

2015. október 2.

Ajándékba kaptam a 32-es piros árnyalatot, és imádom! Jobb, mint a hasonló árnyalatú mac rúzsom... Nagyon rossz szokásom, hogy rágcsálom a szám szélét, ami miatt bizony sokszor sebes. Emiatt a legtöbb rúzs borzalmasan mutat, beleül a sebekbe. Ez viszont nagyon jól fed, és hidratál is. Soha többet más márka!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. október 2.

Babuin

2013. december 10.

Egy barackos-vizesencsillogós árnyalatot vettem külföldön,de igazából megbántam, mert abszolút nem tartós -pedig a Sephorától már elvárnám- nem is nagyon pigmentált, ahhoz képest drága is volt..a melegben megolvadt és el is tört, mintha egy szájfény v ajakbalzsam lenne, de a színskála nagyon szép..hát csalódtam na..el is kevertem már vhova, azt sem tudom hol lehet, annyira nem használom..:'(..de másnak bejöhet az ilyen típusú rúzs..csak én többet vártam egy ien márkától,még ha ien kis "lágy" rúzs is ez..ezért kap csak 3*-ot..

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. december 10.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, BHT, Tocopherol
Hidratálók: Lanolin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Esters, Lactic Acid
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid
Peptidek: Palmitoyl Oligopeptide
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Tocopherol

Alkoholok: Cetyl Alcohol
Emolliensek: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Lanolin, Caprylic/Capric Triglyceride, Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Cetyl Acetate, Cetyl Alcohol, Hydrogenated Polyisobutene, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Esters, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Stearyl Acetate, Oleyl Acetate, Ethylhexyl Palmitate, Acetylated Lanolin Alcohol, Tribehenin
Emulgeálószerek: Cetyl Alcohol, Acetylated Lanolin Alcohol, Sorbitan Isostearate
Fényvédők: Octinoxate
Tisztítószerek: Cetyl Alcohol
Illatanyagok: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Parfum/Fragrance, Ethylhexyl Palmitate, Ammonium Glycyrrhizate, Limonene
Színezékek: Red 6 / CI 15850, Red 7 / CI 15850, Titanium Dioxide / CI 77891, Red 28 Lake / CI 45410, Yellow 5 Lake / CI 19140
Tartósítószerek: BHT

Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) anyagként használják. Enyhén ragadós érzetet hagy maga után a bőrön.

Gyapjúzsír (gyapjút viselő állatok, mint pl a birka által termelt zsír, olyasmi mint a faggyú az emberi bőrben) . Kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz bőrre. Bár korábban a lanolint megvádolták azzal, hogy allergén anyag, egy 2001-es kutatás ezt alaposan megcáfolta. A kutatásban több mint 24000 tesztelő vett részt, és csupán 1.7% volt azok aránya, akik allergiások vagy érzékenyek voltak a lanolinra. Ez az arány még kisebb volt akkor, amikor az alkalmazott lanolin koncentrációja 50% alatt volt. Tehát a lanolin egy száraz bőrűek számára kiváló emollient és hidratáló anyag, a zsíros bőrre azonban nagy sűrűsége és zsíros állaga miatt nem ajánlott.

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

A kandelilla viasz egy természetes viasz, melyet Mexikóban őshonos kétféle kutyatej leveléből állítanak elő. A kandelilla viasz sárgásbarna színű, kemény, átlátszó vagy áttetsző anyag. Leginkább szilárd jellegű kozmetikumokban használt (pl. rúzs) sűrítő és emollient anyagként. Ezen kívül a CosIng besorolása szerint még szövet összehúzó, felületi hártya képző, emulzió stabilizáló és bőrkondícionáló anyag is.

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.

Cetyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak.  Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.

Petrolatum alapú (vazelin) viasz. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő segédanyag, mely sima textúrát és félszilárd állagot biztosít a termékeknek. Gyakran használják a Paraffin alternatívájaként, mivel finomabb mikrokristályokból épül fel, ezáltal sokkal sűrűbb, viszkózusabb és ruganyosabb az állaga.

Mesterséges bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló szer. Sűrűség szabályozó funkciója is van.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

A jojobaolaj észtereinek komplex keveréke, wax szerű anyag. Kiváló bőrpuhító (emollient) és elzáró (occlusive) anyag, különösen ha glicerinnel van kombinálva. A jojoba észterekből jojoba "gyöngyöcskéket" (jojoba beads) is készítenek, melyet bőrradírokban használnak fizikai dörzsölő anyagként.

Filmképző összetevő, amivel leggyakrabban vízálló naptejekben és szempillaspirálokban találkozhatunk. Segíti a fényvédő bőrhöz tapadását és vízzel szembeni ellenállóságát, azonban hatása néhány óránál nem tart tovább.

Forrás: http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/vpeicosene-copolymer

Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.

Részletesebb információ a smartskincare-en.

A fehér tajtékvirág magjából kivont olaj. Illatmentes, ehető. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint dezodoráló és emolient hatású összetevő. Fitoszterolokban és E vitaminokban gazdag olaj, ami nagyon stabil, mivel a fő alkotóelemei a hosszú láncú zsírsavak. Omega 3 és 9 tartalmával segít megőrízni a bőr és haj nedvességtartalmát.

Kukoricából előállított keményítő. Sűrűség szabályozó,  csomósodást megakadályozó (anticaking agent) segédanyag

Színezék. Piros.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleint összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként.  A comedogén idexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel. (További info: truthinaging)

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.

Más néven "bárány alkohol", lanolin alkohol, vagy gyapjú alkohol, egy nem-szárító lanolinból előállított organikus vegyület, a lenyírt gyapjú zsírja, amit hatásba léptetnek ecetsavval és egy kis mennyiségű lúggal.

Elérhetőek szintetikus változatai is: habár az állati eredetű terméknek több az anti-allergén hatása.

Lágyítószerként használják, a bőr puhítására, de eléggé növeli az akné kialakulását. Ezért, akinek gyakran van mitesszere, tanácsos elkerülni ennek az anyagnak a használatát. (forrás: Wikipédia)

BHT a I ta

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.

Glicerin és behensav keveréke. Bőrpuhító (emollient) és bőrjavító anyagként használt.

A glicirrizin sav ammóniumsója. A glicirrizin nagy mennyiségben található az édesgyökérben, ez adja a növény édes ízét. Számos orvosilag kedvező hatása mellett a kozmetikai szerekben is alkalmazzák bőrkondícionáló illetve maszkoló (más összetevők kellemetlen szagának ill. ízének elfedésére szolgáló) összetevőként. Népszerű alkotó pl. az ajakbalzsamokban.

Emulgálószer, melyet a kozmetikumokban az emulzióstabilizáló (nem válnak szét idővel a az egyébként nem keveredő víz és olaj bázisú összetevők) tulajdonsága miatt használnak.

Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Egy viszonylag új peptidféle, mely a Matrixyl 3000 néven ismert kettő peptidből álló hatóanyagkomplex egyik eleme (a másik a palmitoyl tetrapeptide-7). Az összetevőben egy három aminosavból álló peptid kapcsolódik palmitinsavhoz, aminek révén javul a peptid olajban oldhatósága, és ezáltal könnyebben beszívódik a bőrbe. Az összetevő peptid része a bőrben található I-es típusú kollagénnek (bőrünk feszességét többféle típusú kollagén adja) egy egysége. A bőrünk kollagéntartalma (a kollagén egy fehérje, azaz hosszú aminosavlánc) természetes módon peptidekké (rövid aminosavlánc) bomlik, és a peptidek keletkezése újabb kollagén termelésére serkenti a bőrünket. A palmitoyl oligopeptide működési elve, hogy ha a bőrünkbe kívülről kvázi lebomlott kollagént viszünk be, akkor ezzel  bőrünket „becsapjuk”, és kollagéntermelésre tudjuk ösztönözni. Vagyis a tudomány mai állása szerint a palmitoyl oligopeptide talán képes bőrünk kollagéntermelését serkenteni, amely bőrünk ránctalanodásához, feszesebbé válásához vezet. További részletek itt.